Web Analytics Made Easy - Statcounter

واحدهای قصابی شهرستان کهگیلویه به دور از چشم بازرسان اداره صنعت و معدن، خود اقدام به تعیین قیمت کرده و از بی‌نظمی بازار سوء‌استفاده می‌کنند. ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۷ استانها کهگیلویه و بویراحمد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، باتوجه به نوسانات نرخ ارز و افزایش نرخ تورم در کشور قیمت کالاهای اساسی سبد خانوار نیز دچار تغییرات زیادی شده و سیر صعودی گرفته است، این در حالی است که فقط افزایش قیمت‌ نرخ ارز مورد توجه اصناف قرار گرفته و هنگامی که این نرخ کاهش پیدا می‌کند قیمت اجناس در سطح بازار هیچ تغییری نمی‌کند و این عامل موجی از ناامیدی و نارضایتی را در سطح کشور به‌ویژه در استان‌های محروم ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان کهگیلویه و بویراحمد مانند دیگر استان‌های کشور از روند افزایش قیمت‌ها مصون نمانده و همین عامل افزایش قیمت کالاهای اساسی سبد خانوار علاوه بر آنکه فشار اقتصادی زیادی به مردم وارد کرده، سبب کاهش قدرت خرید مردم نیز شده است و این مورد به هر دو طیف بازاریان و مردم صدمه می‌زند.

گوشت قرمز به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی مردم از ابتدای افزایش قیمت‌ها تاکنون سیری صعودی گرفته و می‌توان گفت به‌صورت هفتگی قیمت آن افزایش می‌یابد که دولت برای جبران این افزایش قیمت، گوشت قرمز منجمد دولتی را با قیمت پایین‌تر از نرخ آن در بین مردم توزیع کرده اما این سیاست دولت به مرور زمان هم نتوانست به نیاز مردم به‌ویژه اقشار متوسط کمک شایانی بکند و همچنان میزان تقاضا برای گوشت قرمز بسیار بالا است.

واحدهای قصابی شهرستان کهگیلویه به دور از چشم بازرسان اداره صنعت و معدن خود اقدام به تعیین قیمت می‌کنند و در بسیاری از موارد به اندازه قیمت تمام شده، گوشت قرمز به مشتری خود نمی‌فروشند و تخلفات زیادی مرتکب می‌شوند و از بی‌نظمی بازار سوء‌استفاده می‌کنند.

زنی میانسال در جلوی یکی از واحدهای قصابی به خبرنگار تسنیم گفت: قیمت گوشت در شهر دهدشت با همه جای استان متفاوت است و با این گرانی‌های بی حد و حساب، مانند سال‌های گذشته قدرت خرید گوشت قرمز را نداریم.

این شهروند دهدشتی افزود: قصابی‌های شهر دهدشت هنگام فروش گوشت‌قرمز، نیمی از آن را چربی و گوشت نامرغوب اضافه می‌کنند و هر وقت هم که به این موضوع اعتراض می‌کنیم، می‌گویند همین است که می‌بینی و حق اعتراض نداریم.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد که هیچ‌گونه بازرسی از قصابی‌های سطح شهر دهدشت انجام نمی‌شود، عنوان کرد: چندین مورد به واحد بازرسی اداره صنعت و معدن در رابطه با این نحوه فروش گوشت قرمز شکایت کردیم اما بعد از آن هم شاهد هیچگونه تغییری در سطح بازار نبودیم.

عرضه مستقیم گوشت قرمز بزودی در میادین میوه/گوشت گوساله ارزان می شودمردم گوشت گرم تازه و جگر نیم‌پز نخورندجزئیات پرونده گوشت‌های فاسد کشف شده در فروشگاه رفاه همدان

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: در بازرسی‌ از واحدهای قصابی شهر دهدشت در قالب گشت مشترک، 11 واحد قصابی متخلف شناسایی و به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.

احمد حکیم با اشاره به عمده تخلفات واحدهای قصابی شهر دهدشت، افزود: براساس نظارت‌های بازرسان اداره صمت و نیز گزارش‌های دریافتی از سوی شهروندان، واحدهای قصابی شهر دهدشت گوشت قرمز را بیش از قیمت مصوب عرضه می‌کنند.

حکیم عنوان کرد: برخی از این واحدهای قصابی برای بار دوم تخلف کرده و جریمه شدند و چنانچه برای بار سوم مرتکب تخلف شوند به میزان 6 برابر جریمه نقدی به‌علاوه نصب پارچه بر سر در مغازه به مدت دو هفته جریمه می‌شوند.

وی با اشاره به نیاز شهروندان شهرستان‌های کهگیلویه، چرام و لنده به مرغ منجمد و گوشت قرمز دولتی، تصریح کرد: سهمیه مرغ منجمد دولتی شهرستان‌های سه‌گانه در روزهای اخیر در بین شهروندان توزیع شده و سهمیه گوشت قرمز این شهرستان‌ها هم در روزهای آینده جذب و در بین شهروندان توزیع می‌شود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کهگیلویه ابراز کرد: در بازرسی‌های گشت مشترک از واحد‌های صنفی شهرستان، اصناف متخلف بالغ بر سه میلیون و 500 هزار تومان جریمه شدند.

حکیم تاکید کرد: شهروندان شهرستان‌های کهگیلویه، چرام و لنده در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی می‌توانند در وقت اداری با سامانه 124 ستاد خبری بازرسی اداره صمت شهرستان تماس گرفته و تخلفات واحدهای صنفی را گزارش دهند.

وی خاطرنشان کرد: مشترکین اپراتور همراه اول در شهرستان‌های سه‌گانه نیز می‌توانند جهت گزارش تخلفات واحدهای صنفی با سامانه 124 تماس بگیرند.

انتهای پیام/ش

R41452/P/S6,69/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۲۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • توزیع یک هزار تن مرغ و گوشت قرمز تنظیم بازاری در مازندران
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • اصناف متخلف محلات هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال جریمه شدند
  • قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول