Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نورو ویروس‌ها میکروب‌های بسیار عفونی هستند . این ویروس‌ها می‌تواند از طریق آب به سرعت منتشر شوند؛ طبق آمار این ویروس ها سالانه حدود ۲۰۰ هزار کشته در سطح جهان قربانی می‌گیرد.   فقط ۱۰ ذره از این ویروس‌ها می‌تواند باعث بیماری در انسان شود؛ بنابراین بررسی سریع این ویروس‌ها برای محافظت از سلامت عمومی ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت موضوع، تیمی از محققان دانشگاه آریزونا یک روش ساده، قابل حمل و ارزان برای تشخیص میزان حتی بسیار اندک این نورو ویروس‌ها ایجاد کرده اند.

رینولدز رئیس گروه انجمن محیط زیست کالج بهداشت عمومی Mel & Enid Zuckerman، در توضیح این فناوری می‌گوید: دستگاه‌هایی برای کشف نورو ویروس در مقادیر کم از قبل وجود دارند، اما آن‌ها معمولاً به یک آزمایشگاه مجهز به میکروسکوپ، لیزر و طیف سنج نیاز دارند که می‌توانند هزاران دلار قیمت داشته باشند، اما برای شناسایی نورو ویروس در مناطق تجمع آن‌ها مانند چاه‌های آب شهری، این تیم تصمیم گرفت از مواد بسیار ساده تری مانند کاغذ‌هایی به شکل تراشه‌های میکروسیال و تلفن هوشمند استفاده کند.

چانگ دانشجوی دکترای مهندسی بیوسیستم و همکار این طرح گفت: استفاده از کاغذ به‌عنوان بستری برای نگه‌داری نمونه مورد بررسی بسیار ارزان و آسان است و ما می‌توانیم به راحتی این تراشه‌ها را از آن بسازیم. ساختار فیبری کاغذ همچنین اجازه می‌دهد تا مایعات بدون استفاده از سیستم‌های پمپاژ، به طور خودبخود جریان پیدا کند و این فرآیند با اضافه کردن آب آلوده به انتهای یک تراشه میکروسیال کاغذی شروع می‌شود.

به گفته یون محقق گروه مهندسی زیست پزشکی و عضو دیگر این تحقیق، ذرات نوروویروس برای تصویربرداری توسط میکروسکوپ تلفن‌های هوشمند بسیار کوچک هستند. به همین دلیل دانه‌های پلی استایرن فلورسنت کوچک به عنوان کاوشگر به آن اضافه می‌شود.   هر دانه پلی استایرن به آنتی بادی علیه نورو ویروس وصل شده است. تعداد زیادی از آنتی بادی‌ها به هر ذره ویروس متصل می‌شوند و به این ترتیب رشته‌ای از مواد فلورسنت را ایجاد می‌کنند تا نشان دهد نورو ویروس در آب نمونه گیری شده وجود دارد. سپس، یک اپلیکیشن هوشمند که محققان ایجاد کرده اند تعداد پیکسل‌های روشن شده در تصویر را برای مشخص کردن تعداد ذرات نورو ویروس موجود در نمونه شمارش می‌کند. یکی دیگر از مزایای تراشه کاغذ این است که از طریق عمل موئینگی، گروه‌های فلوئورسنت متصل به آنتی‌بادی و ویروس در کاغذ پخش می‌شوند و شمارش آن‌ها آسان‌تر می‌شود.بیشتر بخوانید:  بلایی که انقلاب روبات‌ها بر سر اشتغال مردم می‌آوردتشخیص این ویروس‌های کشنده بسیار کوچک با این فناوری بسیار ارزان تمام می‌شود و قیمت گران‌ترین جزء در تمام این دستگاه که همان میکروسکوپ گوشی‌های هوشمند است، کمتر از ۵۰ دلار است. همچنین انجام این آزمایش ساده است و برای اجرای آن نیازی به دانشمند یا مهندس بودن نیست و تجزیه و تحلیل به طور خودکار توسط برنامه تلفن‌های هوشمند انجام می‌شود.

این تیم نتایج خود را در ACS Omega، ژورنال رسمی انجمن شیمی آمریکا منتشر کرد و یون در این هفته در نشست و نمایشگاه ملی ACS Fall ۲۰۱۹ در سن دیگو در حال ارائه تحقیقات است.

محققان این تیم امیدوارند که در آینده روش‌هایی برای تشخیص حتی سریعتر عفونت‌های نوروویروس در بیماران در سرتاسر جهان ارائه کنند و بستر نظارت بر گوشی‌های هوشمند خود را برای شناسایی سایر خطرات مانند مواد شیمیایی بالقوه سرطان زا گسترش دهند.   انتهای پیام/ نورو ویروس‌ها؛ میکروب‌های عفونی که قربانی می‌گیرد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری اختراع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۲۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • صد و شصت و دومین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در کرج
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود