Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@22:51:39 GMT

چالش‌های ۶ سالگی طرح تحول سلامت

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۲۲۹۳۶

چالش‌های ۶ سالگی طرح تحول سلامت

وعده‌هایی که در سال‌های دولت اول تدبیر و امید عملی شد و موجی از رضایت را بین مردم برانگیخت، اما مشکلات مالی و دست‌اندازهای طرح تحول سلامت که ویترین خدمات دولت شده بود از سال ۹۶ خودنمایی کرد. اکنون جنبه‌هایی از مهم‌ترین طرح شبکه بهداشت و درمان موجب نارضایتی‌ها و انتقادات بسیاری حتی در شهرهای کوچک از جمله کاشمر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاشمر به دلیل کمبود نیروی انسانی و نبود اعتبارات کافی در حوزه درمان، موفق نشده است این طرح را به طور کامل پیاده کند.

توان ارائه خدمت در سیستم دولتی را نداریم

مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر با بیان این‌که اکنون حدود ۶۵ درصد پست‌های اداری و ۷۰ درصد پست‌های بیمارستان بلاتصدی هستند، می‌گوید: بلاتصدی بودن این پست‌ها موجب شده است در خدمات‌دهی مطلوب به شدت با مشکل مواجه شویم. «محمدجواد یزدانی» از طلب ۳۵ میلیارد تومانی ۲ بیمارستان شهر کاشمر از بیمه‌ها خبر می‌دهد و می‌افزاید: اکنون کمبود نیروی انسانی به خصوص پزشک عمومی، نیروی پذیرش و خدمات از جمله مشکلات بهداشتی است.

وی با اشاره به این‌که اگرچه بعد از اجرای طرح تحول مدتی وضعیت خوب بود ولی اکنون در بسیاری از بخش‌ها با کمبود جدی مواجهیم که کمبود شدید نیروی انسانی در اورژانس‌ها از آن جمله است، ادامه می‌دهد: در مراکز بخش‌ها که باید خدمات اورژانس ارائه شود با مشکلات بسیاری مواجهیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر نبود اعتبار کافی را برای بهبود استانداردها و پروژه‌های بهداشتی نیمه‌تمام یکی دیگر از چالش‌های جدی می‌داند و بیان می‌کند: اکنون برای بازسازی واحدهای بهداشتی فرسوده با نبود اعتبار مواجهیم.

یزدانی با بیان این‌که بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع) در سال ۸۵ با ۹۶ تخت مصوب راه‌اندازی شد و اکنون ۱۲۸ تخت فعال دارد، از کمبود نیروی انسانی در این بیمارستان خبر می‌دهد و می‌گوید: اکنون ضریب اشغال تخت بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع) ۸۰ درصد و ضریب اشغال تخت بیمارستان شهید مدرس ۸۲/۹۶ درصد است. وی در ادامه با اشاره به پرداخت نشدن مطالبات بیمه و کارانه پزشکان توضیح می‌دهد: به دلیل مشکلات مالی طرح تحول سلامت دستمزد پزشکان مناطق محروم به موقع پرداخت نمی‌شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر با انتقاد از این‌که دولتی کردن همه کارها در طرح تحول سلامت موجب شد نتوانیم جوابگوی همه باشیم و این اقدام کاملا اشتباه بود که موجب شد از توجه به سایر بخش‌های حوزه سلامت غفلت شود، می‌افزاید: اکنون با فرسودگی برخی تجهیزات در بیمارستان‌ها مواجهیم. یزدانی با بیان این‌که در وضعیت فعلی توان ارائه خدمت را در سیستم دولتی نداریم، تصریح می‌کند: برای ادامه طرح تحول سلامت باید تدابیر جدی اتخاذ شود.

رئیس نظام پزشکی کاشمر، خلیل‌آباد و بردسکن طرح نظام ارجاع الکترونیک را یکی از مشکلات پیش رو عنوان می‌کند و می‌گوید: متاسفانه قبل از این‌که زیرساخت‌های لازم برای اجرای طرح نظام ارجاع الکترونیک در کاشمر فراهم شود این شهرستان به عنوان پایلوت انتخاب شد. «علیرضا ناصری» نداشتن قرارداد همه پزشکان با بیمه را از جمله مشکلات می‌داند و ادامه می‌دهد: چون بیمه با پزشکان فارغ‌التحصیل جدید قراردادی منعقد نمی‌کند موجب شد است پزشکان پیش‌شرط حضور در نظام ارجاع را نداشته باشند.

وی از نبود همه متخصصان در منطقه خبر می‌دهد و می‌افزاید: چون همه واقعیت‌های طرح تحول سلامت به مدیران شهرستان‌ها اعلام نشد و فقط خوبی‌های آن گفته شد مسئولان شهرستانی نتوانستند براساس وضعیت موجود تصمیم‌گیری کنند و این موجب شد با مشکلات جدی مواجه شوند.
دبیر شورای هماهنگی نظام پزشکی استان خراسان رضوی همچنین مالیات را از دیگر مشکلات جامعه پزشکی برمی‌شمرد و اظهار می‌کند: به رغم این‌که پزشکان فرار مالیاتی ندارند، اما از آنچه آزار می‌بینند تبعیض است. اکنون پزشکان منطقه ترشیز مالیاتی را پرداخت می‌کنند که حتی هم‌ردیفان و استادشان هم در استان پرداخت نمی‌کنند و این موجب شده است شاهد ماندگاری کمتر پزشکان در منطقه باشیم.

ناصری با تاکید بر مشارکت بیشتر بخش خصوصی در طرح‌هایی که از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ابلاغ می‌شود، می‌گوید: اکنون وضعیت به گونه‌ای است که طرح توسط خود دولت اجرا می‌شود و هرجا نیاز باشد از بخش خصوصی کمک می‌گیرند. وی در این باره می‌افزاید: اگر می‌خواستیم در سلامت به عدالت و شفافیت برسیم باید طرح به درستی اجرا می‌شد و همه پزشکانی که پتانسیل و استعداد داشتند طی فراخوانی دعوت می‌شدند تا بیمار هم به راحتی امکان انتخاب پزشک مورد نظر خود را داشته باشد.

دبیر شورای هماهنگی نظام پزشکی استان خراسان رضوی در ادامه با اشاره به افزایش یکباره قیمت‌ها توسط شرکت‌های دارویی و پزشکی و وارد شدن فشار بیشتر به مردم توضیح می‌دهد: مردم گمان می‌کنند تعرفه پزشکان افزایش یافته است و این موجب بدبینی می‌شود بنابراین باید در این خصوص نظارت بیشتری صورت گیرد.

بار اضافی طرح تحول سلامت بر دوش پرستاران

اجرای طرح تحول سلامت و افزایش مراجعه بیماران غیربومی به مراکز درمانی شهرستان کاشمر که درصد اشغال تخت‌های بیمارستانی این شهر را افزایش داده است، بر حجم کاری پرستاران افزوده است، از طرفی اجرای طرح‌هایی مانند نظام پرداخت براساس عملکرد نتوانسته است متناسب با سختی کار این قشر باری از مشکلات را از دوش آنها بردارد. در این باره عضو هیات‌مدیره نظام پرستاری شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد و بردسکن با اشاره به این‌که نیمی از نیروهای انسانی نظام سلامت کشور را پرستاران تشکیل می‌دهند، می‌گوید: نمی‌توان از صنف پرستاران انتظار بهترین عملکرد را داشت، اما برای رفع مشکلات کاری و معیشتی آنها اقدام نکرد.

«احسان مالکی» خاطرنشان می‌کند: به رغم این‌که در طرح تحول سلامت مراجعات چندین برابر شد و جامعه پرستاری اولین و مهم‌ترین صنفی بودند که به طور همه‌جانبه به همکاری پرداختند، اما آنها دیده نشدند و آن‌طور که شایسته است از آنان تقدیر نشد. وی ادامه می‌دهد: یکی از راه‌های جبران خدمات پرستاران اجرای طرح کارانه براساس قاصدک بود، اما به علت مشکلات و نواقص عدیده آن بی‌عدالتی‌های فاحش در پرداختی حتی در افراد هم‌تراز و در بخش‌های یکسان نارضایتی و بی‌اعتمادی بیشتر پرستاران را فراهم آورد.

عضو هیات‌مدیره نظام پرستاری شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد و بردسکن همچنین از تاخیر ۱۶ ماهه در پرداخت کارانه‌ها خبر می‌دهد و می‌افزاید: به رغم این‌که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری ۱۲ سال قبل از سوی نمایندگان ملت به تصویب رسید و می‌توانست موجب کاهش پرداخت از جیب مردم و عملکرد بهتر پرستاران در اعتلای سلامت جامعه شود، ولی این قانون تاکنون به بهانه‌های مختلف اجرا نشده است.

مالکی در همین خصوص می‌گوید: چگونه برخی تعرفه‌هایی که بار مالی چند برابری دارند یک شبه تصویب، ابلاغ و اجرا می‌شود ولی این طرح که به نفع خود ملت است، تاکنون ابتر مانده است. وی با انتقاد از اجرا نشدن قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی در زمینه بازنشستگی گروه پرستاری و این‌که پرستاران برای رسیدن به حقشان فقط باید به دیوان عدالت اداری شکایت کنند، تصریح می‌کند: قانون ارتقای بهره‌وری برای پرسنل شاغل در اورژانس پیش‌بیمارستانی که در سال ۸۸ توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و ابلاغ شده هنوز اجرا نشده است.

عضو هیات‌مدیره نظام پرستاری شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد و بردسکن یادآور می‌شود: با توجه به شرایط و محیط کاری خاص اورژانس ۱۱۵ و نبود وجود قوانین حقوقی مدون در اورژانس پیش‌بیمارستانی که موجب بروز مشکلات قانونی و بیمه‌ای مختلفی می‌شود، بازنگری و تدوین قوانینی در این زمینه ضروری و نیاز است.

مالکی با طرح این سوال که چرا قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی که برای اجرا به ارگان‌ها ابلاغ می‌شود ضمانت اجرایی ندارند و تخلفات فاحش در اجرا نشدن قوانین توسط کمیسیون بهداشت و نمایندگان ملت مورد پیگیری قرار نمی‌گیرد و هر نفر برای رسیدن به حق خود شخصا باید اقدام کند، می‌گوید: به رغم این‌که حداقل استاندارد نیروی پرستاری پیش‌بینی شده در قانون برنامه ششم ۱/۸ پرستار به ازای هر تخت اعلام شده اما آمار منطقه در بهترین وضعیت ۸/۰ درصد است و هر پرستار کار ۲ نفر را انجام می‌دهد. وی واگذاری وظایف عدیده‌ای خارج از شرح وظایف به پرستاران از قبیل نمونه‌گیری آزمایشگاه، پذیرش و منشی را از دیگر مشکلاتی دانست که موجب اختلال در روند ارائه خدمات پرستاری به بیماران می‌شود.

کد خبر 453012 برچسب‌ها استان خراسان رضوی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۲۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید

سیدمحمد جوادموسوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه بدون تردید مشارکت مردم در عرصه تولید بسیار ارزشمند و تحقق آن باعث می‌شود تولید رونق گرفته، هزینه‌های تولید کاهش و در نتیجه تورم نرخ کاهشی شود، اظهار کرد:‌ رهبر انقلاب با نگاه هوشمندانه، مدبرانه و از روی حکمت، شعار سال ۱۴۰۳ را «جهش تولید با مشارکت مردم» نامیدند، ایشان با تشخیص راهبردی و بر اساس ریشه‌یابی هوشمندانه نظام مسائل کشور، «تولید» را کلید اصلی حل مشکلات و تنها راهکار عبور از سختی‌ها و دشواری‌های اقتصادی و اکسیر شفابخش معیشت مردم می‌دانند.

وی افزود: زمانی که حمایت از تولید، هرساله مورد تمرکز و تأکید ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد، بیانگر این نکته است که هنوز کشور در این زمینه ضعف دارد و باید با همه ظرفیت‌ها و امکانات از تولیدکنندگان حمایت کرد تا با اشتغال آفرینی و افزایش ثروت ملی، نقدینگی کنترل شود و تورم و گرانی کاهش پیدا کند.

شتاب پیشرفت‌های علمی و فناوری و گسترش تولیدات زیربنایی و تربیت سرمایه انسانی متخصص، کارآمد و ماهر باید توسط دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر گفت:‌ یکی از نمونه‌های مشارکت مردم در عرصه‌های اقتصادی و تولید که رهبر انقلاب نیز بر آن تأکید داشته‌اند، شرکت‌های دانش‌بنیان است. شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور با مشارکت نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در عرصه تولید مبتنی بر فناوری و نوآوری، ضمن کمک به اشتغال این قشر ارزشمند، بخش عمده‌ای از نیاز کشور به محصولات و خدمات با فناوری بالا را رفع می‌کنند.

جوادموسوی اضافه کرد:‌ توسعه فناوری و نوآوری در جامعه و صنعت اهرم قدرتمندی در جهش و افزایش تولید است و دانشگاهیان و نخبگان در تحقق تولید دانش‌بنیان نقش‌آفرین هستند و باید شتاب پیشرفت‌های علمی و فناوری و گسترش تولیدات زیربنایی و تربیت سرمایه انسانی متخصص، کارآمد و ماهر توسط دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند که در نتیجه آن اقتصاد دانش‌بنیان جایگزین اقتصاد نفتی می‌شود. بر همین اساس توسعه فعالیت‌های مراکز رشد و سرا‌های فناوری و نوآوری منجر به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شده و می‌تواند کاتالیزور رسیدن به اهداف باشد.

وی بیان کرد:‌ قطعاً استادان دانشگاه و دانشجویان ازجمله کنشگران اصلی این مسیر هستند تا با جهاد علمی و فناورانه، آموزش‌های مهارتی و کارآمد، هوشمندسازی فرآیندها، نقطه اتصال زیست‌بوم علم و فناوری با کارآفرینان در راستای جهش تولید باشند. بدون تردید مردم نیز می‌توانند در جهش تولید نقش مهمی ایفا کنند. این امر شامل حمایت از کارآفرینان و استارت‌آپ‌ها، ترویج فرهنگ کارآفرینی و نوآوری، ایجاد شرایط محیطی مناسب برای رشد و توسعه کسب‌وکارها و ارتقای سطح دانش و فناوری و اصلاح الگوی مصرف در جامعه می‌شود.

راه‌اندازی سرای نوآوری کشاورزی و دامپروری

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر ادامه داد:‌ این واحد دانشگاهی نیز نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد و با ارائه آموزش‌های مهارتی، کارآمد و تخصصی، تربیت نیروی ماهر و متخصص، ایجاد ارتباط با صنعت و بازار کار از طریق اجرای طرح‌های صدرا و پویش، توسعه پژوهش‌های نوآورانه و ارائه خدمات مشاوره‌ای به کسب‌وکار‌ها از طریق راه‌اندازی مدرسه کسب‌وکار، به جهش تولید کمک خواهد کرد.

جوادموسوی بیان کرد:‌ سرای نوآوری و فناوری به‌عنوان پلی بین دانشگاه، صنعت و دولت، نقش مهمی در توسعه فناوری و ایجاد کسب‌وکار‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها دارد. به این معنا که سکوی مناسبی برای تولید و توزیع محصولات دانش‌بنیان و فناور خواهد بود. در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در نظر دارد با توجه به ظرفیت‌های ویژه شهرستان و مزرعه دانشگاه در حوزه کشاورزی و دامپروری و طیور با راه‌اندازی سرای نوآوری کشاورزی و دامپروری سکوی تولید و در ادامه سکوی توزیع این محصولات را راه‌اندازی کند.

سرای نوآوری و فناوری به‌عنوان پلی بین دانشگاه، صنعت و دولت، نقش مهمی در توسعه فناوری و ایجاد کسب‌وکار‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها دارد

وی مطرح کرد:‌ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر با توجه به ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و وجود زیرساخت‌های لازم در زمینه اقامتی، مرکز رفاهی، گردشگری و آموزشی با مشارکت سرمایه‌گذاری خصوصی برای ارائه خدمات گردشگری و آموزش‌های مهارتی کوتاه‌مدت و بلندمدت در زمینه صنایع‌دستی، آشپزی، هتلداری و گردشگری و بازیگری اقدام خواهد کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر توضیح داد: قوانین و مقررات سخت‌گیرانه در حوزه تولید و کارآفرینی، بوروکراسی و پیچ‌وخم‌های اداری و بی‌توجهی به حل نیاز‌های اشتراکی کارآفرینان بزرگ‌ترین موانع تولید و بهبود فضای کسب‌وکار در کشور است که امیدواریم نمایندگان دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی با همکاری دولتمردان و با تنقیح قوانین پویا و کارآمد و اصلاح قوانین موازی و دست‌وپا گیر در این باره به این حرکت عظیم مردمی در راستای جهش و حمایت از تولید سرعت ببخشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • بازی با ایران بازی با دم‌ شیر است/به‌زور کسی را بهشت نخواهیم برد اما مقابل ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد
  • راه حل برون رفت از مشکلات کشور ایمان به شعار ما می‌توانیم است
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • ذلت، تنها دستاورد آمریکا در عملیات پنجه عقاب
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید