Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های فناور با دستیابی به دانش فنی ساخت و تولید تجهیزات تصویربرداری پزشکی هسته‌ای موفق شدند ۶ دستگاه تولیدی خود را در مراکز تحقیقاتی و پزشکی کشور به فروش برسانند.

به گزارش ایسنا، تیم تحقیقاتی شرکت دانش‌بنیانی از خرداد ۱۳۸۹ فعالیت خود را در زمینه طراحی، تولید، نصب و نگهداری سیستم‌های تصویربرداری پزشکی هسته‌ای آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت در حال حاضر، به مدد مدیریت کارا، پرسنل متخصص، بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا و نیز استفاده از کلیه ظرفیت‌های موجود در کشور، موفق به تولید سیستم‌هایی چون "تصویربرداری اسپکت حیوانی"، "تصویربرداری اسپکت قلبی(RoboSPECT)"، "دوربین گاما دستی"، "گاما پروب"، "تست تنفسی اوره" و "تصویربرداری پت حیوانی" شده است.

همچنین این شرکت قادر به ارائه خدمات گسترده‌ در زمینه‌های مشاوره و طراحی سایت‌های پزشکی هسته‌ای و PET، مشاوره و طراحی سایت جهت طراحی بخش تولید رادیو دارو و انجام محاسبات شیلدینگ است.

سیستم تصویربرداری پت حیوانی (HiReSPECT) یک سیستم تصویربرداری اسپکت حیوانی با رزولوشن بالا است. این سیستم با قابلیت‌های چند منظوره و همچنین ارائه بهترین عملکرد موجود برای تصویربرداری در تحقیقات پیش کلینیکی، در عین حال برای مقاصدی از جمله تحقیقات دانشگاهی، ساخت و ارتقای دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیستم تصاویر درون‌تنی سه‌بعدی با رزولوشن بالا از عملکرد فیزیولوژیکی حیوانات آزمایشگاهی کوچک را ارائه می‌دهد.

تصویربرداری از حیوانات کوچک زمینه مطالعات نوینی است که در شاخه‌های مطالعاتی مختلف بیومدیکال مانند عصب‌شناسی، آنکولوژی، قلب و عروق، ایمونولوژی و زیست‌شناسی کاربرد دارد. شرکت‌های داروسازی و مراکز تحقیقاتی می‌توانند از مزایای استفاده از دستگاه اسپکت در جهت بهبود عملکرد داروها و مارکرهای زیستی و به دست آوردن نتایج درون‌تنی قابل اعتمادتر و امکان طراحی مطالعاتی مقرون به صرفه بهره‌مند شوند.

PET، توانایی‌های زیادی به عنوان یک سیستم تصویربرداری حیوانات کوچک (پیش‌بالینی) دارد. در وهله اول، مانند سایر روش‌های تصویربرداری زیستی می‌تواند برای مطالعه فرآیندهای سلولی و مولکولی مربوط به بیماری در حیوانات زنده استفاده شود، ضمن آنکه قادر است سیگنال‌های مولکولی بسیار ریز را در عمق بافت با تفکیک مکانی و کنتراست بالا دنبال کند و لذا می‌تواند داده‌های دقیق کمی در مورد گسترش زمانی و مکانی فراهم آورد. این دستگاه برخلاف تقریبا تمامی PETهای تجاری موجود که نسبت به میدان مغناطیسی حساس بوده و به هیچ عنوان قابلیت کار هیبریدی یا حتی در کنار MRI را ندارند، نسبت به میدان‌های مغناطیسی هیچ‌گونه تغییر پاسخی ندارد. بنابراین می‌تواند در کنار دستگاه‌های MRI کار کند.

تاکنون دستگاه PET در آزمایشگاه جامع پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران،‌ مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای خلیج‌فارس وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، سازمان انرژی اتمی، آزمایشگاه جامع پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی گیلان مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

دستگاه گاما کمرای دستی (SURGEOSIGHT)، یک دوربین کوچک قابل حمل است که برای اسکن تیروئید لنفوسکتینگرافی پیش از جراحی و همچنین گره‌های لنفاوی منتقل شده در داخل عمل مورد استفاده قرار می‌گیرد. از لنفوسکتیگرافی و بافت برداری گره‌های لنفاوی نگهدارنده به عنوان ابزاری در نشان دادن گستره بافت‌های بیمار و آسیب دیده استفاده می‌شود.

حضور یا عدم حضور گره‌های لنفاوی منطقه‌ای اغلب در تشخیص و درمان بسیاری از تومورهای بدخیم به پزشکان کمک می‌کند. به عبارت بهتر این دستگاه می‌تواند نقش "چشم جراحان" در اتاق عمل را بازی کند.

لنفوسیتینگ قبل از عمل جراحی، تشخیص سکته مغزی، جراحی کنترل از راه دور _ رادیویی، اسکن تیروئید، تصویربرداری از بافت‌ها و ارگان‌های کوچک و تشخیص sentinel node در جراحی داخلی از جمله قابلیت‌های این دستگاه به شمار می‌رود.

سیستم تصویربرداری اختصاصی از قلب، یک سیستم تصویربرداری پزشکی هسته‌ای است که برای تصویربرداری توموگرافیک از قلب، مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از استفاده از این سیستم، آشکارسازی و تعیین موقعیت رادیودارویی است که پیشتر به بدن تزریق شده و در بافت قلب و دیگر ارگان‌ها نفوذ کرده است. این سیستم دارای بخش‌های مجزا شامل هدهای آشکارسازی، گانتری، تخت، ترولی و کنسول پردازش و آنالیز تصاویر است. دستگاه تصویربرداری اختصاصی از قلب، در بیمارستان امام خمینی (ره) نصب و راه‌اندازی شده است. 

سیستم تست تنفسی اوره برای تشخیص باکتری H.Pylori  (عفونت با هلیکوباکترپیلوری) در بدن بیمار استفاده می‌شود. تنها روش غیرتهاجمی که می‌تواند به‌صورت کلینیکی به عنوان یک وسیله تشخیصی برای عفونت با H.Pylor موجود و پیگیری پس از درمان مورد استفاده قرار گیرد، تست تنفسی اوره است.

روند تشخیص به این ترتیب است که ابتدا قرص نشان‌دار شده توسط کربن ۱۴ به بیمار خورانده می‌شود و در صورتی که این باکتری در بدن بیمار موجود باشد، دی‌اکسیدکربن نشان‌دار شده به شش‌های بیمار انتقال می‌یابد و ۱۰ دقیقه پس از بلعیدن قرص از بیمار خواسته می‌شود تا بازدم خود را داخل کارت UBT بفرستد تا دی‌اکسید کربن حاوی کربن۱۴ به داخل کارت انتقال یابد.

کربن ۱۴ دارای تابش رادیواکتیو بتا و اساس کار این سیستم شمارش پرتو بتا حاصل از کربن ۱۴ موجود در کارت‌های UBT است. دستگاه از روی میزان اکتیویته بتا طی مدت ۲۵۰ ثانیه در کارت UBT خبر از وجود و یا نبود عفونت حاصل از باکتری H.Pylori در بدن بیمار می‌دهد.

این شرکت موفق به فروش ۶ دستگاه از تجهیزات تصویربرداری خود در مراکز مهم تحقیقاتی و پزشکی کشور شده است. دستگاه‌های (Positron Emission Tomography (PET و HiReSPECT دو دستگاه تصویربرداری از مدل‌های حیوانی است که توسط این شرکت تولید و به بازار عرضه شده است.

سال گذشته این شرکت موفق به ثبت پتنتی در دفتر اختراعات آمریکا (USPTO) شده و پیش از این، در سال ۲۰۱۳ پتنت دیگری توسط این شرکت در USPTO ثبت شده بود. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان تجاري سازي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۳۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی

هوش مصنوعی مولد نگاه نوآوران و کارآفرینان را به خود جلب کرده است و آنها به‌خوبی می‌دانند که چنین فناوری می‌تواند چه تغییرات شگفتی در جهان کنونی خلق کند. بااین‌حال، در پشت‌صحنه چنین تکنولوژی، چالش‌های مهمی نهفته است که می‌توانند تهدیدی برای پیشرفت آن باشد و منجر به ایجاد بحران‌های جهانی انرژی شود. با حضور هرچه بیشتر هوش مصنوعی در تاروپود صنایع مختلف، نگرانی‌ها در مورد به‌کارگیری بی‌رویه انرژی توسط هوش مصنوعی و عدم پایداری آن افزایش یافته و کارشناسان رویکرد‌های متفاوتی برای حل این معضل پیشنهاد می‌دهند.

دیتاسنتر‌های (Data centers) توسعه‌یافته توسط غول‌های فناوری مانند آلفابت، مایکروسافت و آمازون که به‌منظور ارائه خدمات ابری استفاده می‌شوند، تنها حدوداً ۱ الی ۲ درصد از مصرف انرژی جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین این شرکت‌ها هم‌زمان با افزایش میزان کارکرد سیستم‌ها، بهره‌وری انرژی را در این مراکز بهبود بخشیده‌اند و با سرمایه‌گذاری عظیم در بحث انرژی‌های پاک، اثرات زیست‌محیطی دستگاه‌های خود را کاهش داده‌اند. البته لازم به ذکر است که تلاش‌های این شرکت‌ها برای تقویت سیستم‌ها و بهره‌وری مفید انرژی همچنان ادامه دارد. 

هوش مصنوعی

بااین‌حال، ظهور هوش مصنوعی مولد چالش‌های جدیدی را ایجاد کرده است. برای مثال، پردازشگر‌های گرافیکی (GPU) در ChatGPT، انرژی زیادی را مصرف می‌کنند و طبق گفته «کریستوفر ولیس» از کمپانی Equinix (شرکت اجاره‌دهنده دیتاسنتر)، یک سرور استاندارد با مقیاس بالا، پیش از حضور هوش مصنوعی حدود ۱۰ الی ۱۵ کیلووات انرژی مصرف می‌کرد، درحالی‌که این رقم با حضور هوش مصنوعی به ۴۰ الی ۶۰ کیلووات در هر رَک (rack) افزایش می‌یابد؛ البته مصرف بالای انرژی محدود به محاسبات دستگاه‌ها نیست و سیستم‌های خنک‌کننده نیز برای رک‌های GPU‌ها به انرژی قابل‌توجهی نیازمندند. همچنین استفاده از مدل‌های زبانی مانند GPT-۴ در زمینه‌های گوناگون، از تحقیقات گرفته تا فعالیت‌های خلاقانه تولید محتوا، می‌توانند به افزایش بیشتر فشار در شبکه منجر شوند. (به عنوان مثال، یک سرچ ساده در ChatGPT می‌تواند ۱۰ برابر بیشتر از جستجو در گوگل انرژی مصرف کند.)

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید میزان مصرف انرژی دیتاسنتر‌ها تا سال ۲۰۲۶ ممکن است به ۲ برابر میزان دو سال پیش افزایش یابد و انتظار می‌رود که طی این بازه زمانی، این دستگاه‌ها یک‌سوم مصرف انرژی ایالات‌متحده را به خود اختصاص دهند. همچنین «رنه هاس»، مدیر اجرایی آرم (Arm)، طی گفتگو با وال استریت ژورنال بیان کرد که تا پایان دهه فعلی میلادی، دیتاسنتر‌های هوش مصنوعی می‌توانند تا ۲۵ درصد کل برق آمریکا را به خود اختصاص دهند؛ البته وی درحالی این ادعا را مطرح کرده که مصرف فعلی این سیستم‌ها حدود ۴ درصد یا کمتر است. 

پیچیدگی‌های مصرف انرژی در آمریکا 

ظهور هوش مصنوعی مولد هم‌زمان با ایجاد فرصت‌های اقتصادی متعدد، مصرف انرژی بالایی را هم می‌طلبد؛ درحالی‌که کاربران و سرمایه‌داران رؤیای استفاده حداقلی انرژی را در سر دارند. این تفکر در سایر بخش‌ها نیز قابل مشاهده است. برای مثال، بسیاری از مشتریان می‌خواهند انرژی خودروهایشان زیرو کربن (بدون کربن) باشد و منابع دیگری را برای انرژی دستگا‌ه‌هایشان جستجو می‌کنند. 

از طرفی، گسترش شبکه‌ها دیگر چالش پیش‌روی کمپانی‌هاست. علی‌رغم حمایت کاخ سفید، ساخت سریع ظرفیت‌های تجدیدپذیر جدید برای شرکت‌ها آسان نیست و آنها از مشکلات متعددی در زنجیره تأمین رنج می‌برند. طبق برخی محاسبات، تحویل ترانسفورماتور‌ها سه سال طول می‌کشد و همین‌طور افزایش هزینه پروژه‌های بادی و خورشیدی، تأمین مالی آنها را دشوار ساخته است.

چه باید کرد؟ 

شکی نیست که ادامه وضعیت فعلی، بحران‌های زیست‌محیطی و انرژی متعددی را رقم خواهد زد؛ درنتیجه صنعت حال‌حاضر به راه‌کار‌های نوآورانه و خلاق نیاز دارد. یکی از رویکرد‌های احتمالی، بهبود بهره‌وری پردازشگر‌های گرافیکی است. درحال‌حاضر انویدیا به‌عنوان تأمین‌کننده عمده قطعات در این زمینه، ادعا کرده که بهره‌وری لازم را در جدیدترین سرور‌های هوش‌مصنوعی خود اعمال کرده است و این روند را ادامه می‌دهد. بااین‌حال، ساخت تراشه‌های کارآمدتر می‌تواند به افزایش مصرف انرژی ختم شود و دوباره مشکل ایجاد کند. 

«آرون دنمن» از شرکت Bain، پیشنهاد می‌کند که مدعیان حوزه فناوری از منابع مالی خود برای کمک به شرکت‌های حوزه برق جهت رفع محدودیت‌های این شبکه خرج کنند. او با اشاره به افزایش تقاضا برای مصرف انرژی در زمان‌های اوج مصرف، از الزام بهره‌مندی از نیروگاه‌های پشتیبان آماده گفت. بااین‌حال، این نیروگاه‌ها احتمالاً با گاز طبیعی کار می‌کنند که با اهداف زیست‌محیطی شرکت‌های بزرگ در تضاد است.

کمبود احتمالی انرژی‌های تجدیدپذیر هزینه‌هایی را به‌همراه خواهد داشت. علی‌رغم عدم آشنایی با نحوه درآمدزایی از هوش مصنوعی، مردم می‌دانند که حضور پردازشگر‌های گرافیکی سدی بزرگ در بهره‌وری انرژی محسوب می‌شوند. اگر هزینه‌های انرژی افزایش یابد، توسعه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین نیز با اختلال روبه‌رو خواهد شد. از طرفی دیگر، «سم آلتمن» و همکارانش در OpenAI، به‌کارگیری شکافت هسته‌ای را به‌عنوان یکی از راه‌های تأمین انرژی مصرفی سیستم‌های هوش مصنوعی در سر دارند. بااین‌حال، باید منتظر ماند و دید که مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر چگونه پیش خواهد رفت و آینده هوش مصنوعی مولد به‌عنوان یک فناوری کاربردی چگونه خواهد بود.

منبع: دیجیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • بهره برداری از مرکز نیکوکاری امام رئوف (ع) شهر سین برخوار
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • بازدید معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب از تاسیسات فاضلاب شهرستان سلماس
  • ‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی
  • جدید‌ترین دستاورد‌ها در زمینه نقش هوش مصنوعی در تصویربرداری در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران ارایه می‌شود
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی