Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:17:35 GMT

عصاره ریحان حافظ سازه‌های فلزی در برابر خوردگی

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۲۳۳۶۹

عصاره ریحان حافظ سازه‌های فلزی در برابر خوردگی

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مساله خوردگی از دیرباز به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین مشکلات در بسیاری از صنایع مطرح بوده است، یکی از اصلی‌ترین و آسان‌ترین روش‌های مقابله با آن اعمال پوشش‌های آلی روی سطوح فلزی است، امروزه فناوری نانو ضمن ارتقای خواص حفاظتی پوشش‌ها، خواص گوناگون دیگری را نیز به آن‌ها افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مزدک ایزدی، دانش‌آموخته مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس، ضمن اشاره به پوشش‌های آلی به‌ عنوان یکی از رایج‌ترین پوشش‌های ضدخوردگی در صنایع مختلف، معایب اصلی این پوشش‌ها را برشمرد و افزود: پوشش‌های آلی یکی از رایج‌ترین روش‌های محافظت از سازه‌های فلزی در برابر خوردگی محسوب می‌شوند، اعمال این پوشش‌ها روی سطح سازه و جلوگیری از نفوذ آب، اکسیژن و یون‌های خورنده مکانیسم اصلی حفاظت در پوشش‌های آلی است، اگرچه قدرت سدکنندگی این پوشش‌ها با گذر زمان تحلیل می‌رود.

وی ادامه داد: در طرح حاضر از یک راهکار دوستدار محیط‌زیست به‌ منظور افزایش عمر و خواص حفاظتی پوشش‌های آلی استفاده کرده‌ایم، به این صورت که از عصاره گیاه ریحان به‌ عنوان یک بازدارنده خوردگی بارگذاری شده در پوشش آلی استفاده شده است.

ایزدی در خصوص ساختار پوشش سنتز شده در این طرح گفت: در ساختار این پوشش نانولوله‌هایی از جنس خاک رس پراکنده شده است، این نانولوله‌ها حاوی عصاره گیاه ریحان به‌ عنوان یک بازدارنده طبیعی خوردگی هستند، با نفوذ الکترولیت در پوشش، عصاره ذخیره شده در نانولوله‌ها آزاد شده و منطقه تحت خوردگی در فصل مشترک فلز- پوشش را در برابر خوردگی محافظت می‌کند.

به گفته این محقق آزمون‌های استفاده‌ شده در این طرح به دو دسته آزمون‌های مشخصه‌یابی و آزمون‌های سنجش خواص تقسیم می‌شوند، آزمون‌های مشخصه‌یابی شامل آزمون پراش پرتو ایکس و آزمون‌های میکروسکوپی هستند که به‌ منظور بررسی نانوساختار سنتز شده و بارگذاری موفقیت‌آمیز بازدارنده در آن استفاده شده‌اند، آزمون‌های سنجش خواص از قبیل طیف‌نگاری امپدانس الکتروشیمیایی نیز به‌منظور بررسی کارایی پوشش مورداستفاده قرار گرفته‌اند.

براساس نتایج به‌ دست‌ آمده بهترین رفتار خوردگی پوشش مربوط به پوشش آلی حاوی ۵/۰ درصد وزنی نانولوله‌های حاوی عصاره ریحان بوده است.

این پژوهش حاصل تلاش‌های مزدک ایزدی دانش‌آموخته‌ مقطع دکتری، ایمان محمدی دانشجوی مقطع دکتری، تقی شهرابی فراهانی عضو هیات‌ علمی و امین فاتح دانشجوی مقطع کارشناسی‌ ارشد دانشگاه تربیت مدرس و بهرام رمضان‌زاده عضو هیات‌ علمی مؤسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش است.

نتایج این کار در مجله‌ Composites Part B به چاپ رسیده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۳۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(اینفوگرافیک) خواص بی‌نظیر انجیر برای سلامتی

انجیر حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین‌های مورد احتیاج بدن است.

به گزارش بهداشت نیوز، خواص آنتی اکسیدانی موجود در انجیر برای حفظ سلامتی بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و کاربردی هستند.

دیگر خبرها

  • ارزیابی ۱۵۷ طرح‏نامه رویداد «ریحان‌شهر»
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • یادی از اولین خطوط اتوبوسرانی | از بلیت فلزی تا بلیت کاغذی و باجه بلیت‌فروشی
  • قیمت قالب فلزی لبه ۵ با قیمت دلار بالا رفت؟!
  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • (اینفوگرافیک) خواص بی‌نظیر انجیر برای سلامتی
  • واریزی مددجویان تحت پوشش در سال جدید چند برابر شد؟
  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد
  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد