Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@03:33:35 GMT

با نیم گرم اضافه وزن چه کنم؟!

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۲۳۷۳۴

با نیم گرم اضافه وزن چه کنم؟!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از جوان، راشل فراخ زنی ۳۷ ساله که تنها ۱۸ کیلوگرم وزن دارد! او یکی از زنانی است که تصمیم به اجرای رژیم‌های سخت و رسیدن به وزن ایده‌آل خود گرفته است. او به شدت از غذا خوردن امتناع کرده و حتی پس از خوردن خوراکی اندکی هم سعی در استفراغ و خالی کردن معده خود می‌کرد. این عادت پس از رسیدن به وزن مطلوب نیز ادامه پیدا کرد تا اینکه متوجه شد درگیر بیماری به نام بی‌اشت‌هایی عصبی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون ۱۰ سالی است که راشل از این اختلال غیرارادی رنج می‌برد و با وجود کمک‌های مالی مردمی و حمایت‌های عاطفی همسرش هنوز نتوانسته فرآیند درمان را طی کند. راشل مبتلا به بیماری آنورکسیا شده و ظاهری شبیه استخوان دارد. او لاغرترین زن دنیا نام گرفته است.

خوردن یا نخوردن؟

بولیمیا و آنورکسیا دو بیماری مربوط به اختلالات عصبی هستند. بولیمیا یا همان bulimia nervosa بیماری مربوط به پرخوری عصبی و آنورکسیا یا anorexia nervosa بیماری اختلال در غذا خوردن و میل شدید به لاغری است. مبتلایان به بولیمیا افرادی هستند که علاقه شدیدی به غذا خوردن دارند و برخلاف آن‌ها بیماران آنورکسیا با وجود احساس گرسنگی شدید از غذا خوردن امتناع می‌کنند. بیماران هر دو دسته دچار اختلالات روانی بوده و پرخوری یا فرار از خوردن غذا برایشان امری غیرارادی و غیرقابل کنترل است. آن‌ها به هیچ وجه نمی‌توانند خود را کنترل کنند و اکثر اوقات بعد از غذا خوردن سعی در استفراغ و خالی کردن معده خود دارند. از عوامل بروز این بیماری‌ها می‌توان به اعتماد به نفس پایین، ژنتیک، وسواس فکری، کمال‌گرایی افراطی و فشار‌های وارد شده از طرف خانواده و دوستان اشاره کرد. این بیماری‌ها بیشتر دامنگیر افراد زیر ۴۰ سال می‌شود. در گذشته بیشتر زنان جزو مبتلایان به این دو بیماری بودند، اما امروزه مردان نیز به دلیل مشکلات اجتماعی، وسواسی و... طیف وسیعی از مبتلایان به آنورکسیا و بولیمیا را تشکیل داده‌اند.

علائم رفتاری افراد مبتلا

افراد مبتلا به آنورکسیا از داشتن اضافه وزن حتی نیم گرم هم هراس دارند. آن‌ها همیشه از مواد خوراکی پرهیز کرده و به غذا به چشم دشمن قسم‌خورده‌شان نگاه می‌کنند. زمانی هم که چیزی میل کردند، به سرعت سعی در استفراغ و تخلیه آن از معده می‌کنند. بولیمیایی‌ها نیز میل شدیدی به غذا دارند و زمانی که خوراکی می‌بینند به صورت غیرارادی به آن حمله‌ور می‌شوند. البته این عادت استفراغ و استفاده از ملین‌ها در هر دو گروه وجود دارد. بولیمیایی‌ها به دلیل ترس از چاقی بیشتر و آنورکسیایی‌ها به دلیل تنفر از غذا و حفظ اندام، تن به هر کاری می‌دهند تا کالری وارد شده به بدن‌شان را نابود کنند. همیشه جلوی آینه در حال برانداز کردن خود هستند و نظر دیگران در رابطه با ظاهرشان بسیار برایشان پراهمیت است.

علائم روانی و جسمانی مبتلایان

با وجود تشخیص سخت این بیماری‌ها، اما نشانه‌های روانی و فیزیکی‌ای نیز وجود دارد. نشانه‌های روانی آن‌ها مانند بی‌خوابی، بدرفتاری، انزواطلبی، پوشیدن زیاد و غیرطبیعی لباس برای مخفی کردن بدن خود، اجرای عادت‌های عجیب غذا خوردن، ورزش‌های فوق‌سنگین، ایجاد محدودیت غذایی و... و نشانه‌های جسمی و فیزیکی نیز مانند لاغری غیرطبیعی، چاقی بیش از حد، سرگیجه، ریزش مو، مشکلات پوستی، کمبود ویتامین و املاح معدنی بدن، فشار خون، تپش قلب، اختلالات گوارشی، ورم دست و پا و خستگی شدید است. البته در خصوص بروز آنورکسیا و بولیمیا بیشتر عوامل روانی دخیل هستند تا جسمانی. به خصوص افرادی که وسواس فکری دارند و به نظرات دیگران بهای زیادی می‌دهند. افرادی که به شدت تحت تأثیر بازیگران و مدل‌ها قرار می‌گیرند و آن‌ها را الگو می‌دانند. وجود شبکه‌های مجازی نیز در این موضوع بی‌تأثیر نبوده و رفته رفته ذهن افراد به خصوص نوجوانان و جوانان را درگیر خود می‌کند.

پایان راه چیست؟

در صورت تداوم بیماری خطرات جدی جسمانی، روانی، مرگ یا حتی گرفتن تصمیم به خودکشی فرد بیمار را تهدید می‌کند. این بیماری‌ها عوارض زیادی مانند مشکلاتی قلبی و تبعات آن، کم‌خونی، از دست دادن عضله، پوکی استخوان، سوءتغذیه، اضافه وزن شدید، افسردگی، عدم رضایت از خود، اختلال شخصیتی و... را برای بیمار ایجاد می‌کند و جسم و روان فرد را به شدت درگیر کرده تا جایی که فکر خودکشی به دلیل عدم رضایت از خود نیز به ذهن فرد بیمار می‌رسد.

تشخیص و درمان

اگر شک دارید مبتلا هستید یا نه بهتر است سه گام حیاتی را بردارید. در قدم اول قد و وزن خود را بگیرید و تناسب آن‌ها را با یکدیگر چک کنید. در گام بعدی آزمایش‌های خون مربوطه را با تشخیص و درخواست پزشک متخصص انجام دهید و پروتئین، ویتامین‌ها، املاح، گلبول‌های قرمز و... بدن خود را بررسی کنید. در گام آخر به روانپزشک برای تأیید سلامت روانی مراجعه کنید. در صورت تأیید بیماری سعی کنید هرچه سریع‌تر تحت مراقبت‌های شدید پزشک قرار بگیرید. مراجعه منظم به روانپزشک را نیز در برنامه هفتگی خود جای دهید و در صورت لزوم از خانواده خود بخواهید در جلسه‌های کمک‌درمانی نیز شرکت کنند. در سبک زندگی خود تغییری اساسی ایجاد کنید. خانواده شخص بیمار با حمایت‌های روانی و عاطفی تأثیر بسزایی در فرآیند درمان دارند.

یک مد اجتماعی آسیب‌زا

تب باربی یا لاغر شدن به یک مد اجتماعی تبدیل شده و فردی که لاغر باشد حس زیبا بودن پیدا می‌کند و حتی گاهی دچار نوعی خودشیفتگی هم می‌شود. چاقی نوعی بیماری است و فرد نیاز به مداوا و حمایت اطرافیان خود دارد. امروزه عروسک‌های کودکان ما تبدیل شده به عروسک‌های باربی و فرزندان‌مان نیز تحت تأثیر آن‌ها از دو سالگی به فکر تناسب اندام هستند. این عادت در ذهن‌شان می‌ماند تا رسیدن به سنین جوانی و تبدیل شدن به نوعی وسواس فکری و اختلال عصبی. پس از مدتی به کل دست از غذا خوردن می‌کشند و برای شبیه شدن به عروسک‌های دوران کودکی‌شان و باربی‌ها زیر تیغ جراحی می‌روند.

داشتن تناسب اندام برای سلامت جسم بسیار مفید است، اما آنورکسیایی شدن خیر. نیازی نیست که همه دارای بینی صاف و چشمانی درشت و... باشند، گاهی تفاوت‌ها نیز زیباست. در بین این همه بینی عملی و صورت‌های پروتزی، صورت‌های خدادادی جلوه‌ای دیگر دارند. برای کمی اضافه وزن نیازی نیست خود را به آب و آتش بزنید تا به وزن ایده‌آل برسید. گاهی کمی اضافه وزن هم باعث زیبایی شما می‌شود.

بهتر است در صورت وجود اضافه وزن لقمه را دور سرتان نچرخانید و به جای اجرای رفتار‌های عجیب و غریب به متخصص تغذیه رجوع کنید و با دریافت برنامه غذایی صحیح و زیر نظر او به اندام مطلوب خود برسید. با این روش نه تنها از شر بیماری‌هایی مانند آنورکسیا، بولیمیا و... در امان هستیم، بلکه از غذا خوردن و هر روزمان لذت خواهیم برد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چاقی لاغری اضافه وزن تناسب اندام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۳۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسر روانی مادر پیرش را کشت و در خانه آتش زد

ساعت ۱۰ شب شنبه ۱۵ اردیبهشت ساکنان ساختمانی در محله وردآورد صدای درگیری و مشاجره مادر و پسر همسایه طبقه سوم را شنیدند.   به گزارش خبرآنلاین،دقایقی بعد ناگهان صدای زن همسایه خاموش شد اما استشمام بوی شدید سوختگی که کل ساختمان را پر کرده بود همسایه‌ها را از خانه‌هایشان بیرون کشید.   به‌دنبال بوی دود و سوختگی، آنها به طبقه سوم رسیدند و دریافتند این بو از خانه مادر و پسر می‌آید. بلافاصله آنها با آتش‌نشانی و پلیس تماس گرفتند. وقتی همسایه‌ها پشت در خانه رسیدند پسر جوان فریاد می‌زد: «بروید! اگر از اینجا دور نشوید خودم را با اسید می‌سوزانم.»   لحظاتی بعد مأموران کلانتری وردآورد و آتش‌نشانی وارد محل شده و از پسر جوان خواستند تا در را باز کند. اما تهدیدهای او ادامه داشت و فریاد می‌زد: اگر کسی نزدیک شود خودم را با اسید می‌سوزانم.   از آنجایی که صدایی از زن صاحبخانه به گوش نمی‌رسید، مأموران احتمال دادند که بلایی سر پیرزن آمده باشد.با این احتمال موضوع به بازپرس کشیک قتل و کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت اعلام شد.   با حضور تیم جنایی در محل و پس از دقایقی صحبت با پسر جوان، او تسلیم شد و در را باز کرد. با ورود تیم جنایی به محل آنها با جسد پیرزن جلوی در آپارتمان روبه‌رو شدند که در حال سوختن بود.   خانه بهم ریخته و کنار جسد چاقو، پیچ گوشتی و ظرفی افتاده بود که پسر جوان مدعی بود داخل آن اسید است و می‌خواسته با آن، خودش را بسوزاند. امدادگران آتش‌نشانی، بلافاصله جسد را خاموش کردند.   یکی از همسایه‌ها در تحقیقات میدانی کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت گفت: این پسر مشکل روحی و روانی دارد و حتی مدتی هم در مرکز درمانی بستری بود. شب حادثه صدای مشاجره او و مادرش را شنیدم که مادرش می‌خواست او قرص‌هایش را بخورد اما وی امتناع می‌کرد.   اعتراف به قتل پسر جوان که وضعیت روحی خوبی نداشت در رابطه با جنایتی که مرتکب شده بود، گفت: مادرم مدام می‌گفت تو دیوانه‌ای و باید قرص‌هایت را بخوری. این کلمات مرا تحریک کرد. حس بدی به من دست داده بود و صداهایی می‌شنیدم که از من می‌خواست از مادرم انتقام بگیرم.   وقتی داخل آشپزخانه بود به سمتش رفتم و چاقو و پیچ گوشتی را از آشپزخانه برداشتم و به او حمله کردم. مادرم فرار کرد و من دنبالش دویدم و او را زدم بعد روی جسد بنزین ریختم و آن را به آتش کشیدم.   با دیدن شعله‌های آتش تازه متوجه شدم که چه‌کار کرده‌ام. پشیمان شدم و تصمیم گرفتم با اسید خودم را بکشم. به سراغ ظرفی رفتم که داخل آن اسید بود. من نمی‌توانستم بدون مادرم زندگی کنم.

در بررسی محتویات بطری، مشخص شد که داخل بطری جوهر نمک بوده اما متهم تصور می‌کرده که داخل آن اسید است. پسر جوان که وضعیت روحی مناسبی نداشت به دستور بازپرس جنایی بازداشت و برای بررسی سلامت روانی به پزشکی قانونی منتقل شد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • پسر روانی مادر پیرش را کشت و در خانه آتش زد
  • بیمار روانی مادرش را در خانه آتش زد
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • فیلم| خاک خوردن ۱۱ ساله قطعه نایاب ناوبری هواپیما!
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • دانلود آهنگ مست عشق علیرضا قربانی + متن
  • گزارش فرایدی نایت اسمکدان 3 می؛ تشویق رومن در شب سیلی خوردن کودی/ اخبار WWE
  • (ویدئو) صحنه عجیب خوردن خرچنگ با چنگال خود خرچنگ توسط دختر چینی!