Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا بر گزارش انجمن مستندسازان سینمای ایران، اعضای این انجمن خطاب به انتخاب کنندگان و نهادهای تصمیم گیر برای انتخاب نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۰ امروز چهارشنبه (۶ شهریور) بیانیه‌ای را منتشر کردند.

در این بیانیه آمده است: انتخاب فیلم مستند در جستجوی فریده به عنوان نماینده سینمای ایران در مراسم اسکار امسال به خودی خود و بی‌ هیچ پیشینه و قضاوتی، اتفاقی فرخنده و ارزشمند به نظر می‌آید و مستحق تبریک فراوان به عوامل فیلم و سینمای مستند کشور است اما فارغ از اینکه جشنواره‌ها و جوایز در طول چند دهه عمر سینمای بالنده مستند کشورمان نه هدف و متر و معیار که بهانه و وسیله‌ای برای شناساندن و رساندن فیلم های مستند به دست مخاطبینش بوده، انتخاب یک فیلم مستند برای اولین بار پس از انقلاب، آن هم توسط هیات انتخابی عمدتا دور از سینمای مستند، جای تامل و تعمق فراوان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا این انتخاب نقطه عطفی در رویکرد و نگرش مدیران و هیات‌های انتخاب درباره فیلم مستند است؟ آیا برخی مدیران دست از تصمیمات عوام‌پسند برداشته‌اند و استراتژی‌های دورنگرانه‌تری پیدا کرده و به اهمیت فیلم مستند در دنیای سینما دست یافته‌اند؟ آیا می‌توان امید داشت که اعضای هیات انتخاب به خوبی فیلم‌های مستند یک سال گذشته ایران را رصد کرده‌اند، با مختصات و زیر و بم این سینما آشنا هستند و شایستگی‌های فیلم در جستجوی فریده را آن طور که باید دریافته‌اند و سپس آن را انتخاب کرده‌اند؟

انجمن مستندسازان سینمای ایران ذکر چند نکته در این زمینه را لازم می‌داند:
۱. اگر بناست به فیلم‌های مستند ایرانی هم به عنوان نماینده ایران در اسکار نگاه شود، خوب است در میان هیات انتخاب افراد واقف به زیر و بم فیلم مستند و آشنا به دستور زبان آن هم بیشتر باشد.
۲. فیلم‌های مستند بسیاری، بدون کوچک‌ترین کمک از نهادهای دولتی توانستند در جشنواره‌های بسیاری بدرخشند. همچنان‌که در سال‌های اخیر چند فیلم مستند از سوی جشنواره‌های تخصصی برای ارائه به اسکار در مسیر واقعی رقابت قرار گرفتند اما بی‌عملی نهادهای تاثیرگذار و از آن مهم‌تر ناآگاهی آنان از مسیرهای واقعی و ارگانیک رقابت فیلم مستند برای اسکار این فرصت‌ها را بر باد داد. انجمن مستندسازان در زمان لازم با نامه‌های متعدد به دستگاه‌های اجرایی و از جمله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به این موضوع هشدار داده بود. امیدواریم انتخاب این فیلم به عنوان نماینده سینمای ایران، مقدمه‌ای باشد برای توجه بیشتر به ظرفیت‌های فیلم مستند و حمایت از آن در آینده.
۳. بپذیریم سینمای مستند ما خالق آثاری درجه اول و قابل رقابت در سطح بین المللی است. خطاست اگر به جای حمایت از این سینمای شریف در مسیر درست خودش بخواهیم این سینما را با متر و معیارهای سینمای داستانی و خارج از هویت واقعی خودش داوری کنیم. متاسفانه در سال‌های اخیر یک نگاه مدیریتی تلاش دارد با تحمیل فضای سینمای داستانی و از جمله موضوع نمایش و میزان فروش در سالن سینما، سینمای مستند را به مسیری بیندازد که با مسیر واقعی آن فرسنگ‌ها فاصله دارد.
در پایان، ضمن تبریک دوباره به سازندگان فیلم منتخب، امیدواریم باز شدن فضای گفت‌وگو درباره این انتخاب و همچنین نحوه حمایت از حضور بین المللی فیلم‌های مستند، به درخشش بیشتر فیلم‌های مستند ایرانی و در نهایت افزایش مخاطبان این سینما بیانجامد.

چندی پیش هیات انتخاب برای فیلم نماینده ایران در مراسم اسکار ۲۰۲۰ مستند در جستجوی فریده را برای معرفی انتخاب کردند که حواشی بسیاری همراه داشت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آکادمی اسکار فرهنگ و ارشاد اسلامی در جستجوی فریده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۴۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات جدید وزیر کشور درباره دیوار کشی در استان سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد وحیدی در حاشیه جلسه پاسخگویی به مردم در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مرحله دوم انتخابات گفت:در مرحله اول انتخابات، ۲۴۵ نماینده انتخاب شدند و ۴۵ نماینده برای انتخاب باقی مانده‌اند. انتخاب این ۴۵ نماینده در ۲۲ حوزه انتخابیه و بالغ بر ۱۱۰۰۰ شعبه صورت می‌گیرد. انتخابات در ۸ حوزه به صورت کاملاً الکترونیکی انجام می‌گیرد.

بنابر روایت ایسنا، وی افزود: در این حوزه‌ها علاوه بر این‌که احراز هویت الکترونیکی است، شمارش آرا نیز به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد. آموزش‌های لازم در این زمینه انجام شده است و امیدواریم مردم در دور دوم نیز حضور پرشور و ارزشمندی را رقم بزنند.

وزیر کشور همچنین با ارائه توضیحاتی درباره بودجه اختصاص یافته به دیوار کشی در استان سیستان و بلوچستان، گفت: این طرح در گذشته تصویب شده بود که رئیس جمهور دستور آن را صادر کردند البته این منابع مربوط به یک سال نیست بلکه مربوط به کل طرح می‌باشد. یکی از موضوعات مهم ما انسداد مرزهاست و با توجه به حساسیتی که رئیس جمهور بر این موضوع دارند، دستور آن را صادر کرده و کارهای آن در حال انجام است.

وحیدی تاکید کرد: این اتفاق قرار است در تمام مرزهای کشور بیفتد اما با توجه به حساسیت، مرزهای شرق و غرب به ویژه مرزهای شرقی اولویت دارد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900673

دیگر خبرها

  • افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌ کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوانان از فیلم‌کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوان از فیلم‌ کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • روسای کمیسیون‌های داخلی فدراسیون تنیس مشخص شدند
  • رؤسای کمیسیون‌های داوران، مربیان و ورزشکاران تنیس مشخص شدند
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره دیوار کشی در استان سیستان و بلوچستان
  • وحیدی: اجرای طرح انسداد مرزها در حال پیگیری است
  • آشنایی با قانون مدنی؛ مقدمه