Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ مصوبه وزارت صنعت برای به تولید کنندگان مبنی بر اینکه «آنها موظفند کیفیت تایر‌های تولیدی داخلی را براساس استاندارد‌های روز اروپا بالا ببرند» در حالی صادر شده که به گفته کارشناسان این صنعت، واردات تایرهای بی کیفیت در ماه‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. محمد رضا گنجی رئیس انجمن صنفی صنعت تایر گفته واردات تایرهای بی کیفیت هم برای تولید کننده‌ها و هم برای مصرف کننده‌ها خطرات جدی ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وارد کنندگان رسمی تایر می‌گویند معلوم نیست چه افراد و شرکت‌های دیگری مشغول واردات تایر هستند اما این موضوع مشخص است که وارد کنندگان از استاندارد‌های معمول معاف شدند و اجازه داشتند که هر تایری و با هر کیفیتی وارد کنند. احمد کریمی دبیر انجمن کامیون‌داران نیز با گلایه از واردات تایرهای بی کیفیت گفته بود «در برهه‌ای از زمان دلالان و واسطه‌گران اقدام به واردات لاستیک‌های تاریخ مصرف گذشته می‌کردند که این اقدام باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی در بین کامیون‌داران شد، با پیگیری‌های سریع و به موقع دست واردکنندگان این لاستیک از بازار کوتاه شد.» با این حال میزان واردات آنقدر زیاد بوده که بخش عمده آن هنوز فروش نرفته است.

مشکلات کامیون داران که از سال ۹۶ آغاز شده بود، دولت را مجاب کرد که برای حل مشکل پرداخت ارز دولتی برای واردات لاستیک را در دستور کار قرار دهد. تولیدکنندگان داخلی معتقدند مشکل لاستیک حل شده و نیازی به ادامه روند پرداخت ارز دولتی نیست زیرا با تعادل بازار تایر و خرید و فروش آن با قیمتی پایین‌تر از نرخ مصوب، پرداخت ارز دولتی به واردات تایر و پایین نگه داشتن تعرفه واردات اجحاف در حق تولید ملی است. 

از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند موضوع بیش از آنکه به تعادل بازار لاستیک مربوط باشد، به درخواست تولیدکنندگان مربوط می‌شود زیرا تولیدکنندگان داخلی معتقدند به جای اینکه ارز دولتی برای واردات پرداخت شود، این هزینه‌ها برای واردات مواد اولیه باید اختصاص یابد تا آنها بتوانند از طریق تولید بیشتر، نیاز داخلی را رفع کنند بنابراین اینکه گفته می‌شود لاستیک‌های خطرناک وارد شده، ایجاد جو روانی برای حذف ارز دولتی است.

به گزارش رویداد۲۴ دولت واردات لاستیک با ارز دولتی را به عنوان اقدامی موقتی عنوان کرد تا به وسیله آن بتواند جلوی گسترده شدن مشکلات را بگیرد. با پایان یافتن اعتصاب کامیون داران به علت کامل مشکل تامین قطعات و به ویژه لاستیک، باید منتظر بود جلوی واردات لاستیک با ارز دولتی گرفته شود؛ چه آنکه نمی‌توان کتمان کرد که ارز دولتی در هر حوزه‌ای که پرداخت شده، تا چه اندازه در گسترش فساد سازمان یافته نقش داشته است.

مصطفی تنها سخنگوی انجمن تایر ایران به خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ می‌گوید: تایر‌های سنگین در دست فروشنده‌ها باد کرده، زیرا بیش از حد نیاز به کشور وارد شده است. از زمان تعیین تعرفه ۵ درصدی برای واردات تایر و پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان و لغو استاندارد‌های بین المللی، اغلب تایر‌های ماشین‌های سنگین بدون شناسنامه و هویت و در برخی مواقع بی کیفیت وارد ایران شد؛ به گونه‌ای که در حال حاضر اکثر رانندگان ماشین‌های سنگین چند تایر اضافه در اختیار دارند.

 او می‌گوید: انجمن با پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات تایر مخالف است. تنها، می‌گوید دلالان تایرها را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌کنند و با ارز آزاد به دست مصرف کننده می‌دهند. این شرایط آنقدر بد شده که در این مدت برخی تجار چای و حبوبات و شکر نیز اقدام به واردات تایر با ارز ۴۲۰۰ تومانی کردند و بازار را بهم ریختند و صدای واردکنندگان رسمی تایر را درآوردند.

سخنگوی انجمن تایر می‌گوید: چرا زمانی که می‌توانیم تولید داخل داشته باشیم و محتاج ارز دولتی برای تکمیل پروژه هستیم و ماشین آلات خارجی را هم وارد کرده‌ایم به ما ارز نمی‌دهند و همچنان در برای واردات تایر باز است.

او می‌گوید: در برخی از پروژه‌ها با تامین ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار می‌توان به تولید تایر سنگین رسید این در حالی است که در سال گذشته ۵۰۰ میلیون دلار تایر وارد کشور شده و می‌شد با ۱۰ درصد این مبلغ پروژه‌های عقب افتاده را تکمیل کرد که هم به تولیدات داخلی کمک کند و هم منجر به رشد اقتصادی شود.

تنها، با بیان اینکه قیمت تایر در حال حاضر افت کرده است، می‌گوید: تایر سنگین یکی از برندها که سال گذشته همین زمان حدود ۱۳ میلیون تومان به فروش می‌رفت امسال به ۹ میلیون تومان رسیده و مشتری هم ندارد.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تایر قیمت تایر واردات تایر تایر های سنگین ارز دولتی واردات لاستیک واردات لاستیک مصطفی تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۴۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بازار حبوبات بیش از دو سال است که نوسان قیمت داشته و امسال تنها نخود است که تغییر قیمت زیادی نداشته است.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار

سال گذشته که تولید نخود کم بود و نرخ آن در بازار افزایشی شد برخی کشاورزان را به این سو هدایت کرد که نخود بکارند. از آنجا که تولید محصول در حوزه کشاورزی بدون برنامه انجام می‌شود و کشاورزان بر اساس رصد ساده بازار مبادرت به کشت محصولی می‌کنند معمولاً هر ساله با پدیده کم‌بود و بیش‌بود محصولات رو به رو هستیم.

سال گذشته کشور کمبود نخود را تجربه کرد و امسال با مازاد تولید رو به رو هستیم که اجازه صادرات هم ندارد. از این رو در حالی که هر کیلو گرم نخود در بازار بین ۶۵ تا ۷۲ هزار تومان به فروش می‌رسد نرخ انواع لوبیاچیتی، قرمز و سفید بالای ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

ناصر مرادی، رئیس شورای ملی نخود و عضو هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران پیش تر به مهر گفته بود، صادرات نخود در طول این سال‌ها با توجه به میزان تولید بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تن در سال بود. سال ۱۴۰۲ با توجه به بهبود قیمت حبوبات از جمله نخود کشاورزان مبادرت به کشت بیشتر انواع حبوبات کردند. همچنین بارش خوب و نبود آفت آمار تولید را دو برابر کرد. همچنین مساله دیگر نرخ دلار بود. نخود ایرانی با توجه به خوش طعمی و کیفیت آن بازار پسند بوده و کشورهایی مانند پاکستان و عراق مشتری آن هستند و سال گذشته ازبکستان و امارات هم اضافه شدند. رشد قیمت حبوبات در بازار جهانی بازار حبوبات کاران را بهبود بخشید.

همچنین بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته نزدیک به ۷۵ هزار تن نخود از کشور صادر شد.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره تنظیم بازار حبوبات عنوان کرد، در بازارهای جهانی انواع حبوبات تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت و از هر تن ۱۱۰۰ دلار به میانگین ۱۷۰۰ دلار رسیده است؛ اما قطعاً با عرضه زیاد، تقویت تولید داخل و دورنمای کاهش قیمت در بازارهای جهانی قیمت حبوبات هم اصلاح خواهد شد.

وی یادآور شد که فصل برداشت جهانی حبوبات از خرداد شروع می‌شود و قیمت‌ها روند کاهشی خواهد داشت.

این مسؤول دولتی اظهار کرد، با تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و عرضه فراوان حبوبات قیمت‌ها در بازار تثبیت خواهد شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229681 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود!
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند