Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-30@00:36:24 GMT

بزرگترین دریاچه‌های نمکی در جهان

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۲۶۴۱۱

بزرگترین دریاچه‌های نمکی در جهان

بیشتر سطح سیاره ما را آب تشکیل می‌دهد. ۷۱درصد زمین از اقیانوس‌ها، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها تشکیل شده که به دو دسته آب‌های شور و شیرین تقسیم می‌شوند.

به گزارش شریان نیوز، بیشتر سطح سیاره ما را آب تشکیل می‌دهد. ۷۱درصد زمین از اقیانوس‌ها، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها تشکیل شده که به دو دسته آب‌های شور و شیرین تقسیم می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب با بزرگترین دریاچه‌های نمکی دنیا آشنا می‌شوید.


دریاچه سیلینگ (Siling)  
دریاچه سیلینگ در منطقه خودمختار تبت واقع شده و ۱۸۶۵ کیلومترمربع مساحت دارد. هرچند تبت را دولت خودمختار اداره می‌کند، اما این منطقه تحت‌نظر چین است. سیلینگ دومین دریاچه بزرگ نمکی در این منطقه است. در سال ۱۹۹۳ این دریاچه بخشی از ذخیره گاه طبیعی ملی سیلینگ شد. علاوه بر این بیش از ۱۰۰ گونه پرنده در این دریاچه و محیط اطرافش زندگی می‌کنند. یکی از آن‌ها درنای گردن‌سیاه کمیاب است.
دریاچه نامتسو (Namtso)  
این دریاچه که به نام‌های دریاچه «نام» یا «دریاچه بهشتی» شناخته می‌شود ۱۹۲۰ کیلومتر مربع مساحت داشته و در تبت قرار دارد. وقتی صحبت از بزرگترین دریاچه این منطقه می‌شود، نامتسو در صدر قرار می‌گیرد. پنج جزیره در این دریاچه وجود دارد که قبلا از آن‌ها برای گوشه‌نشینی معنوی استفاده می‌شد اما دولت چین این کار را ممنوع کرده است.
دریاچه بارلی (Barlee)  
این دریاچه ۱۹۷۸ کیلومتر مربع وسعت دارد و در استرالیا واقع شده است. این دومین دریاچه بزرگ این منطقه و یک دریاچه نمکی دوره‌ای است. یعنی مواقعی وجود دارد که دریاچه برای مدت طولانی ناپدید می‌شود.
دریاچه مارچیکیتا (Mar Chiquita)  
مارچیکیتا در زبان اسپانیایی به معنای «اقیانوس کوچک» است و ۲۰۰۰ کیلومترمربع وسعت دارد. این دریاچه در شمال شرقی استان کوردوبا در آرژانتین قرار دارد. این دریاچه جایی نمی‌رود مگر اینکه بخار شود. وقتی این اتفاق می‌افتد آب حاوی مقدار زیادی نمک و موادمعدنی می‌شود. دریاچه آلاکول (Alakol)     دریاچه آلاکول در قزاقستان واقع شده و ۲۶۵۰ کیلومترمربع مساحت دارد. به خاطر پرندگان تالاب و سایر موجوداتی که در اینجا زندگی می‌کنند، حفاظتگاه حیات وحش به شمار می‌آید. آلاکول به عنوان یک منطقه حفاظت شده، به خاطر «کاکایی بازمانده»، یک نوع پرنده نادر اهمیت دارد که در حال حاضر تعدادشان کمتر از ۱۰هزار تاست.
دریاچه پوپو (Poopo)  
دریاچه پوپو در بولیوی واقع شده و ۳۱۹۰ کیلومترمربع مساحت دارد. این دریاچه در ماه‌هایی مثل سپتامبر تقریبا خشک می‌شود. عمیق‌ترین بخش دریاچه تنها ۹ متر عمق دارد و وقتی عمده آب‌ آن خشک می‌شود فقط باتلاق‌های کوچک باقی می‌ماند. 
دریاچه یواس (Uvs)  
این دریاچه در کشور آسیایی مغولستان قرار داشته و ۳۳۴۸ کیلومتر مربع مساحت دارد. بخشی از این دریاچه در روسیه و بخشی از آن در مغولستان قرار دارد. دریاچه بختگان  
دریاچه بختگان با ۳۵۰۰ کیلومترمربع مساحت در ایران قرار دارد. تا همین چند سال پیش این دریاچه بزرگترین دریاچه شور ایران بود. اما بعد از احداث چندین سد، حجم آن کم و شوری آن بیشتر شد. علاوه بر این جانورانی که زمانی این دریاچه را خانه خود می‌نامیدند، به خاطر این تغییرات در معرض خطر قرار گرفته‌اند. موجوداتی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند فلامینگو‌ها و سایر پرندگان با الگو‌های مهاجرتی مشابه هستند.
دریاچه وان  
دریاچه وان با ۳۷۵۵ کیلومترمربع وسعت، بزرگترین دریاچه ترکیه است. آب این دریاچه قلیایی و pH  آن بین ۷ و ۹ است.
دریاچه نمک یوتا     این دریاچه در ایالت یوتا قرار داشته و ۴۳۲۲ کیلومتر مربع مساحت دارد. این دریاچه بزرگترین دریاچه شور در این منطقه از جهان است. با وجود این که میگوهای آب شور، پرستوها و مرغ‌های آبی در آن زندگی می‌کنند، همچنان لقب «دریای مرده آمریکا» را دارد. دریاچه ارومیه  
دریاچه ارومیه ۵۲۰۰ کیلومتر مربع مساحت داشته و بین آذربایجان شرقی و غربی در ایران قرار دارد. سازمان محیط‌ زیست این دریاچه را منطقه حفاظت شده اعلام کرده است و بیش از ۱۰۰ جزیره کوچک در آن وجود دارد.
چوت ال دجرید (Chott el Djerid)  
این دریاچه با ۷۰۰۰ کیلومترمربع مساحت در تونس قرار دارد. نام آن به معنای «تالاب سرزمین نخل‌ها» است. در تابستان، گرمای صحرای بزرگ آفریقا برای مدتی این دریاچه را بخار می‌کند.   منبع: celebspulse

منبع: شریان

کلیدواژه: سقوط هواپیمای تهران یاسوج ایالات متحده آمریکا مجلس شورای اسلامی سوریه یاسوج بوشهر ایران کرمانشاه سقوط هواپیما روسیه عراق گرگان بارش برف تیم فوتبال استقلال تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۶۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد

تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت:بخش اعظمی از تلفات دنیا مخاطرات جوی، است،بیشترین افزایش دما در کشور روسیه است همچنین تغییرات در اقیانوس های اطلس و هند را امروز ما شاهد هستیم.

او افزود : منطقه آسیا جز آسیب پذیر بودن از نظر مخاطرات طبیعی است،بنابراین سال گذشته در جهان گرم‌ترین سال به ثبت رسیده است،پیش بینی می شود سال۲۰۲۴ هم شاهد گرم‌ترین سال را در جهان داشته باشیم.

به گفته او،همچنین طی سال گذشته وضعیت دما بیشترین آن در آب و اقیانوس ها رخ داده است،هر افزایشی در گرمایش جهانی موجب تغییرات میانگین دمای منطقه و بارش بیشتر می شود.

تاجبخش اضافه کرد:  اقلیم زمین یکی از بحرانی ترین دوران خود را پشت سر می گذارد و مراکز ملی هواشناسی و آبشناسی در سراسر دنیا کلیدی ترین بازیگران ارائه اطلاعات و خدمات مرتبط با تغییر اقلیم به شمار می آیند. سازمان هواشناسی جمهوری اسلامی ایران در کنار دانش و تجهیزات منحصر به فرد در اختیار، پیشرو در ارائه خدمات مرتبط کاهش و سازگاری با تغییر اقلیم در کشور است.

او افزود:اطلاعات هواشناسی براساس اطلاعات بین المللی داده می شود ما چندین پروژه هم در دستور کار داریم که یکی از آنها پیش بینی هشدار سیل است که نیازمند ۱۱ مولفه است،همچنین ایجاد سیل  سیستم زه کشی و شیب منطقه و شهرسازی  است.

رئیس سازمان هواشناسی تاکید کرد: پایش، پیش بینی و پیش آگاهی های اقلیمی به کمک ابزاری که بیش از ۶۰ سال در اختیار این سازمان است صورت می پذیرد و می تواند گام نخستین تصمیم سازی برای تصمیم گیران کلان کشور باشد و به همین سبب روز جهانی هواشناسی در سال ۲۰۲۴ «در خط مقدم اقدام اقلیمی» نامگذاری شده است. از این رو توسعه شبکه ایستگاههای دیدبانی  با هدف پایش بهینه اقلیم، اولویت اول این سازمان است. 

وی با بیان اینکه  از سوی دیگر به منظور ارتقای بهینه سامانه های هشدار سریع مقرر شده است که طرح ابتکاری «هشدار سریع برای همه» تا سال ۲۰۲۷ در تمامی کشورها مستقر شود تا یکی از محورهای اصلی سازگاری و کاهش خطر بلایا و همچنین توسعه پایدار در کشورها از جمله ایران راه اندازی گرددگفت: این مهم نیازمند همسویی تمام متولیان مرتبط با اقلیم در سراسر کشور است تا تاثیر گذاری نقش این چرخه ارزشمند بر همگان به ویژه سیاستگذاران تراز بالای کشور روشن تر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • برچیده شدن بزرگترین مرکز تجمع معتادان در منطقه ۷ تهران
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • کمبود آمبولانس بزرگترین چالش اورژانس کشور است
  • بوی نامتبوع پسماند در منطقه آرادکوه
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟