Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@15:21:15 GMT

ناگفته‌های شکار پهپاد آمریکایی توسط سپاه

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۲۸۷۳۵

ناگفته‌های شکار پهپاد آمریکایی توسط سپاه

خبرگزاری فارس: برنامه تلویزیونی جهان‌آرا، سه‌شنبه‌ شب با موضوع بررسی آخرین تحوّلات منطقه با حضور حسین شیخ‌الاسلام قائم‌مقام اسبق وزارت خارجه کشور روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

شیخ‌الاسلام با بیان اینکه تصور سعودی‌های کم‌عقل‌ این بود که در چند هفته می‌توانند اراده خود را به ملّت بزرگ یمن تحمیل کنند، گفت: حماقت بزرگ آنها این بود که چندصدمیلیارد دلار صرف تخریب یمن کردند، حال اینکه اگر همین هزینه‌ را صرف آبادی یمن می‌کردند، کل یمن طرفدار‌ آن‌ها می‌شدند، ولی اکنون آنها نسل‌اندر نسل یمنی‌ها را دشمن خود کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امارات و عربستان سعودی پول خرج کردند تا بیست کشور صنعتی جهان را سال آینده در امارات جمع کنند، گفت: چند کشور حاضر هستند سران خود را وارد پایتختی کنند که در معرض حمله نیروهای یمنی قرار دارد؟ بنابراین ناچار هستند هرچه زودتر جنگ را تمام کنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: چنانچه اجلاس سال آینده کشورهای صنعتی در امارات با ناامنی مواجه شود، این یک آبروریزی برای سعودی و امارات خواهد بود. آبروریزی بزرگ‌تر برای سلاح‌های آمریکاست که نتوانسته عربستان را در مقابل یمن پیروز کند.

شیخ‌الاسلام با اشاره به عبور پهپادهای یمنی‌ از سامانه دفاعی عربستان و اصابت به ریاض، گفت: سعودی‌ها که نمی‌توانستند این واقعیت را بپذیرند گفتند پهپادهای یمن از عراق عبور کرده و به عربستان آماده است.

وی با بیان اینکه یمنی‌ها نشان دادند که بر فناوری نظامی غرب مسلّط شده‌اند و می‌توانند آن را به چالش بکشند، گفت: اسلحه‌های آمریکایی نشان دادند که خیلی ذلیل هستند. این در حالی است که سعودی‌ها در هنگام خرید این سلاح‌ها، همه شرایط فروشنده را قبول کرده‌اند و هرچه آمریکا در مقابل‌شان گذاشته را خریده‌اند.

قائم‌مقام اسبق وزارت خارجه افزود: آمریکایی‌ها حتی هواپیماهایی را به عربستان فروخته‌اند که سوخت‌هایش محدود است، برای اینکه اگر آن‌ها روزی خواستند به اسرائیل حمله کنند نتوانند از این هواپیماها استفاده کنند.

شیخ‌الاسلام با بیان اینکه خود آمریکایی‌ها هم فکر نمی‌کردند که یمنی‌ها از لحاظ نظامی اینطور ظاهر شوند، تصریح کرد: در تاریخ نظامی جهان، یمن تجربه‌ای خاص را رقم زده است. آن‌ها در حالی که محاصره هستند و همه نوع سختی و بیماری را تجربه می‌کنند، عزّت آفریده‌ اند.

وی ادامه داد: یمنی‌ها تمدن و تسلیحات غربی را به تمسخر گرفته‌اند و به‌همین دلیل است که ترکیه به‌ فکر افتاده که ‌باید S400 داشته باشد، چرا که "پاتریوت" نشان داد که کارآمد نیست. در مقابل ما افتخار می‌کنیم که تسلیحات‌مان کارآمدی خود را نشان داده‌اند و این‌‌‌ را در اسقاط پهپاد آمریکایی نشان دادند.

کارشناس مسائل غرب آسیا درباره جزئیات شکار پهپاد آمریکایی گفت: این پهپاد در مسافت چهل‌ هزار پا حرکت می‌کرد و وقتی نیروهای ما روی آن قفل می‌کنند، فوراً خود را به پنجاه هزار پا می‌رساند. ارزیابی‌شان این بود که در این فاصله نمی‌توانیم آن‌ را مورد اصایت قرار دهیم. امّا ما با سامانه پدافندی سوم خرداد آن را ساقط کردیم.

شیخ‌الاسلام ادامه داد: بعد از این اتفاق، توازن بهم خورده است و آمریکایی‌ها نتوانستند عکس‌العمل نشان دهند. اینکه ترامپ گفت به‌خاطر تلفات انسانی از حمله صرف‌نظر کرده است، دروغی بیش نبود، چرا که آن‌ها یک‌بار هواپیمای مسافربری ما را زدند و کک‌شان هم نگزید.

وی درباره علّت اصلی حمله نکردن آمریکا پس از اسقاط پهپاد گفت: رییس ستاد مشترک به ترامپ گفت که ما با پدیده‌های جدیدی در ایران روبه‌رو هستیم که آن‌ها را نمی‌شناسیم. اگر می‌شناختیم که این پهپاد را نمی‌فرستادیم.

قائم‌مقام اسبق وزارت خارجه با اشاره به پیشرفت‌ چشمگیر یمنی‌ها در ساخت سلاح گفت: حتماً به آن‌ها کمک می‌شود و این وظیفه ما و همه آزادی‌خواهان است، ولی نباید فراموش کنیم که یمن در محاصره قرار دارد.

وی هوش و استعداد فراوان یمنی‌ها را مورد اشاره قرار داد و به نقل از سردار سلیمانی گفت: تعدادی از یمنی‌ها را به ایران آوردیم تا فقط کمک‌های اولیه پزشکی یاد بگیرند تا مجروحان خود را درمان کنند، امّا بعد از مدّتی دیدیم که آن‌ها دکتر جراح و بیهوشی شدند.

شیخ‌الاسلام با بیان اینکه دانش و فناوری و هزینه فراوانی به‌ پای "پاتریوت" ریخته شده، گفت: حالا یمنی‌ها ثابت کردند که این تکنولوژی بی‌ خاصیت است.

وی با بیان اینکه نقشه‌های سعودی و امارات شکست خورده است، گفت: آن‌ها فکر می‌کردند آمریکایی‌ها را می‌آورند و به جان ما می‌اندازند، امّا بعد از اسقاط پهپاد آمریکایی، دیدند که آمریکا حاضر نیست از خودش هم دفاع کند.

قائم‌مقام اسبق وزارت خارجه افزود: یکی از دلایل حملات اخیر رژیم صهیونسیتی هم این است که بگوید در غیبت آمریکا هم می‌تواند قدرت خود را به‌رخ بکشد.

شیخ‌الاسلام درباره تغییر لحن امارات و عربستان نسبت به ایران گفت: آن‌ها درخواست‌هایی از ما داشته‌اند و امنیتی‌های دو طرف نشسته‌اند صحبت کرده‌اند. این یک نقطه عطف است و منشاء آن هم اسقاط پهپاد آمریکایی توسط ایران است و می‌بینیم که شرایط، قبل و بعد از اسقاط پهپاد کاملاً فرق کرده است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی، در امور دیگر کشورها دخالت نمی‌کند گفت: در جلساتی که اماراتی‌ها با ما داشتند اعلام کرده‌ایم که بروید با خود یمنی‌ها مذاکره کنید و آن‌ها هم رفتند با یمنی‌ها نشستند.

شیخ‌الاسلام ادامه داد: حضور ما در سوریه با درخواست خودشان بود و اینکه ما خواستیم اراده آمریکا به سوریه تحمیل نشود و جز این به دنبال چیز دیگری نبودیم.

کارشناس مسائل غرب آسیا، اراده استفاده از تکنولوژی دفاعی را مهم‌تر از در اختیار داشتن آن تکنولوژی دانست و تصریح کرد: اینکه فردی با شناخت دقیق صحنه، اقدام به شکار پهپاد آمریکایی می‌کند، موضوعی است که آمریکایی‌ها چنین توانی ندارند.

شیخ‌الاسلام افزود: رهبر انقلاب انگشتر خود را به فردی که ماشه اسقاط پهپاد را فشار داده بودند، اهدا کردند.

وی با بیان اینکه امروز در منطقه دو جبهه وجود دارد، خاطرنشان کرد: یک جبهه، آمریکا و اسراییل و شاهنشاهی‌ها و دیکتاتوری‌های ضد مردم هستند و یکی هم حکومت‌های مردمی مثل ایران، عراق، یمن، لبنان، سوریه و فلسطین است. البته دموکراسی در سوریه باید تقویت شود.

شیخ‌الاسلام تصریح کرد: بین این دو جبهه، درگیری همه‌جانبه و سخت سیاسی، اطّلاعاتی، فرهنگی و فناوری در جریان است.

وی با بیان اینکه سعودی‌ها راست می‌گویند که مشکل آن‌هه با ایران، از انقلاب شروع شد، تصریح کرد: سعودی‌ها دیکتاتور هستند و مردم ما در سال ۵۷ یک دیکتاتور را اخراج و یک مردمسالاری دینی را جایگزین کرده‌اند.

شیخ‌الاسلام با اشاره به اوضاع یمن گفت: بلاشک یمن و باب‌المندب مهم‌ترین نقطه ‌جهان است، چرا که نصف تجارت دنیا از این نقطه عبور می‌کند.

وی با اشاره به دیدار فرستاده ویژه انصارالله یمن با مقام معظّم ‌رهبری گفت: یمنی‌ها‌ در آینده نزدیک نیاز به روابط دیپلماتیک با کشورها دارند و ایران را کانال خوبی برای پیگیری این روابط می‌دانند.

قائم‌مقام اسبق وزارت خارجه با اشاره به اوضاع سوریه، درباره اهمیت آزادسازی خان‌شیخون گفت: خان‌شیخون نقطه راهبردی مسلّط به بزرگراه دمشق- حلب است که از زمان حمله تروریست‌ها بلا استفاده بود و مدخل ورودی به ادلب محسوب می‌شود که نقطه آخر نابودی تروریست‌هاست.

وی با بیان اینکه آمریکا با جمع کردن حدود هشتاد قدرت در بیش از پنج سال نتوانست سوریه را شکست دهد، خاطرنشان کرد: این همان آمریکایی است که در عرض چند روز دولت دکتر مصدق را سرنگون می کرد.

شیخ‌الاسلام تصریح کرد: دنیا تغییر کرده و خطّ مقاومت تعیین کننده مناسبات است. درگیری اصلی هم بین ایران و آمریکا است.

وی با بیان اینکه تمدن غرب در سورسه شکست خورد گفت: آن‌ها پرچمدار شعار حقوق بشر بودند امّا دنیا مشاهده کرد که کودکی در کنار ساحل جان داد به‌خاطر اینکه به او پناهندگی ندادند.

کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه فاز درگیری نظامی در سوریه به فاز سیاسی تبدیل شده، گفت: در این فاز همه طیف‌ها و اقشار سوری، در آینده سوریه باید نقش داشته باشند. البته بشار اسد فهم خوبی از این موضوع دارد.

وی درباره حملات اخیر رژیم صهیونیستی به عراق و سوریه گفت: سمبل جبهه استکبار، رژیم صهیونیستی است و آن‌ها آرمان نیل تا فرات را داشتند.

شیخ‌الاسلام با بیان اینکه ائتلاف غربی- عربی- عبری خیلی برای اسرائیل مهم بود، افزود: وقتی بی‌اثری این ائتلاف اثبات شد، اسراییلی‌ها برای اولین بار رسماً اعلام می‌کنند که عملیات انجام داده‌اند.

وی با یادآوری وجود سه عنصر مردم، ایدئولوژی و رهبر در هر پدیده اجتماعی، گفت: اسراییلی‌ها یک یک ‌زمانی از رهبری قوی برخوردار بودند که ایدئولوژی قوی داشت، گفت: امّا اکنون نتانیاهو به‌شکل لب مرزی در انتخابات پیروز می‌شود و نمی‌تواند کابینه تشکیل دهد. یعنی آن‌ها مشکل رهبری دارند.

شیخ‌الاسلام افزود: از طرفی، ایدیولوژی نیل تا فرات هم شکست خورده و مردم هم دیگر پای کار نیستند.

وی با بیان اینکه‌ نتانیاهو برای پیروزی در انتخابات زودرس، نیاز به رای تندروها دارد، گفت: یکی از اهداف حملات اخیر این است که رای تندروها را جلب کند.

نماینده اسبق مجلس با بیان اینکه فلسطینی‌ها امروز منسجم‌تر از هر زمان هستند گفت: حتی محمود عباس هم حاضر نیست با طرح معامله قرن همراهی کند.

وی با بیان اینکه هزینه‌ای که ما برای جبهه مقاومت کرده‌ایم در مقابل دستاوردهایی که برای ما داشته، بسیار ناچیز است، گفت: اسرائیلی‌ها می‌گویند که ۱۵۰‌هزار موشک ایرانی در دست مقاوت است و به دستور ایران شلیک می‌شود.

شیخ‌الاسلام افزود: اگر این‌ موشک‌ها در بیخ گوش اسرائیل وجود نداشت، آن‌ها تاکنون بارها فوردو و نطنز را زده بودند.

وی درباره طرح معامله قرن گفت: این طرح، حتماً به نتیجه نمی‌رسد، چرا که هیچ طرف فلسطینی در آن حضور ندارد. ‌طرحی که حتی محمودعباس سازشکار هم‌ طرفدار آن نیست.

قائم‌مقام اسبق وزارت خارجه با بیان اینکه قدرت دیکتاتوری ضعیف شده و نیرویی برای اجرای طرح معامله قرن وجود ندارد، گفت: یک زمانی طرح "راجرز" یا دیگران ‌برای کمپ دیوید بر اثر پشتیبانی دیگران موفق می‌شد. امّا در چند درگیری اخیر هر بار اسرائیلی‌ها درخواست آتش‌بس داده‌اند و فلسطینی‌ها شرایط خود برای آتش‌بس را تحمیل کرده‌اند.

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: حسین شیخ الاسلام هدیه رهبری اسقاط پهپاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۸۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس

در روز‌های گذشته دوباره بحث میدان آرش داغ شد. ماجرا از این قرار بود که کویت و عربستان مناقصه توسعه این میدان را برگزار و هدف‌گذاری کرده‌اند روزانه ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت و فرآورش شود.

آن‌طور که در خبرها آمده این قرارداد‌ها تحت هدایت و نظارت شرکتی مشترک به نام «الخلیج» است که عربستان و کویت تاسیس کرده‌اند تا به صورت مشترک و واحد، به برداشت از میدان گازی آرش مشغول شوند. در کنار این موضوع، کنار گذاشتن ایران نیز مطرح شد که پیگیری جام‌جم نشان می‌دهد چنین موضوعی صحت ندارد. درباره ناگفته‌های میدان گازی آرش گزارشی تهیه کرده‌ایم که مشروح آن در ادامه آمده است. 

کویت و عربستان معتقدند ایران در میدان گازی آرش سهمی ندارد و این دو کشور عربی باید نسبت به توسعه آن اقدام کنند. نکته قابل توجه اینجاست که ایران تنها کشوری است که در میدان گازی آرش چاه حفر کرده و آن‌طور که مسئولان وزارت نفت پیشتر اعلام کرده‌اند، آماده نصب دکل حفاری در این میدان گازی هستند.

ایران همچنین اعلام کرده از حق قانونی خود در این زمینه کوتاه نمی‌آید و ثبت شرکت برای برداشت از این میدان، حق خاصی را به کشور‌های دیگر نمی‌دهد. سال گذشته هم وزرای نفت دو کشور کویت و عربستان از اقدامات ایران در میدان گازی آرش اعلام نارضایتی کرده بودند. آنها همچنین گفتند آرش، یا به قول کشور‌های حاشیه خلیج فارس میدان «الدره» ثروت طبیعی عربستان و کویت است و هیچ‌کدام از طرف‌ها تا ترسیم مرز‌های دریایی حق برداشت ندارند. نکته دیگر اینجاست که عربستان و کویت در حال اغراق در میزان ذخایر میدان گازی آرش هستند تا بهره‌برداری از آن را توجیه‌پذیر‌کنند. 

آرش، کشف ایران است 

چندی پیش محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره اختلاف ایران و کویت در میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما همچنان مثل گذشته حرف‌مان این است که باید این موضوع را با مسالمت حل کنیم. آرش یک میدان گازی و نفتی است که بخشی از آن متعلق به ما است. ما مرز دریایی با کویت نداریم، اما آن میدان را ما کشف کرده و چندین سال پیش در آنجا چاه زده‌ایم ولی به خاطر این‌که بین ما و کویت و همسایگان چالشی ایجاد نشود، تا الان از آن استفاده نکرده‌ایم. وی با بیان این‌که معتقد به برداشت یکپارچه از میدان آرش هستیم تا برداشت صیانتی از آن صورت گیرد، تاکید کرد: تاالان کویت نظرسازنده‌ای نداشته است و با عربستان توافقی کرده‌اند، چون بخشی از این میدان در آب‌های عربستان است ودنبال برداشت مشترک هستند. ما همچنان معتقدیم میدان آرش مشترک بوده و دنبال یکپارچه‌سازی هستیم ولی اگر قرار باشد که کویت از میدان برداشت داشته باشد، ماهم برداشت خودراآغاز می‌کنیم. 

پرونده روی میز وزارت خارجه ایران

وزیر نفت با تاکید بر این‌که ایران درباره میدان گازی آرش تأمین حقوق و منافع خود را پیگیری می‌کند، گفت: چنانچه تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران حقوق، منافع، بهره‌برداری و اکتشاف از منابع یادشده را در برنامه خود قرار می‌دهد و هیچ‌گونه تضییع حقوق خود را برنمی‌تابد. 

جواد اوجی با بیان این‌که ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی می‌کند، افزود: میدان گازی آرش در مرز مشترک آبی ایران و کویت واقع شده و این میدان میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. 

ماجرا از این قرار است که مقامات این دو کشور عربی معتقدند که ایران سهمی ندارد که البته وزارت خارجه ایران نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. 

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقام‌های این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند. 

ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعا‌های یک‌جانبه و بی‌اساس از سوی طرف کویتی را مایه تأسف دانست. وی ضمن تأکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک براساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین گفت: همانند قبل، از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت می‌کنیم. کنعانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه‌ای را رصد می‌کند و از دولت‌های ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند. 

تاریخچه حفر چاه توسط ایران

سید مهدی حسینی، معاون اسبق امور بین‌الملل وزارت نفت چندی پیش گفته بود، با توجه به مشخص نشدن خط مرزی در این منطقه و اثبات وجود مخازن هیدروکربوری در آنجا، ایران در سال ۷۸ درخواست خود برای تعیین خط مرزی را به شورای عالی خلیج فارس برد و با توجه به مصوبه این شورا، ایران توانست در سال ۷۹، روی خط مرزی فرضی، حفاری انجام دهد و ثابت کرد که این میدان مشترک است. حسینی تاکید کرد: در آن زمان با آغاز فعالیت‌های ایران و حفر چاه در آن منطقه، حساسیت در کویت ایجاد شد، اما جواب خوبی داد و کویت آماده مذاکره برای تعیین خط مرزی شد. بعد از آن وزارت نفت کویت اعلام کرد که برای تعیین خط مرزی می‌آییم و آمدند.

منبع: جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • اقدام نیروهای امنیتی یمنی علیه عملیات اطلاعاتی آمریکایی-صهیونیستی
  • راه اندازی کارخانه تولید پهپاد در چین | تولید MQ-۹ آمریکایی ۳۰ برابر ارزانتر ! | تصاویر
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • واشنگتن، جنگنده‌ها و پهپادهایش را به قطر منتقل کرد
  • برگزاری همایش حکمت مطهر با حضور نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • پافشاری اوکراین برای گرفتن پهپاد پیشرفته آمریکایی
  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند