Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کشور ما با عرضه ۲۲ داروی زیست فناوری به بازار، رتبه دوم آسیا را بعد از ژاپن کسب کرده است.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم اختتامیه رویداد «ره زیست» با اشاره به اینکه زیست فناوری مرتبه عالی حیات است، اظهار کرد: سال گذشته یونسکو تعریفی از سواد ارائه کرد با این عنوان که با سواد به کسی اطلاق می‌شود که توان تغییر دادن را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قانعی ادامه داد: امروز بشر به تغییر و تحول روی آورده و شاهدیم هر کجا تغییری ایجاد شده بهره وری نیز بالا رفته است، البته همه این‌ها تقلیدی از مدل‌های زیستی طبیعی بوده که خداوند در جهان خلقت قرار داده است.

وی افزود: با نگاهی به آمار فروش شرکت‌های دانش بنیان در کشور می‌بینیم که بالاترین فروش مربوط به محصولات زیست فناوری است و محصولات هایتک این حوزه مشتریان خود را دارد. امسال در حوزه دارو‌های زیست فناوری، ایران ۲۲ قلم محصول تولیدی را به بازار عرضه کرد و در آسیا پس از کشور ژاپن با ۳۱ داروی زیست فناوری رتبه دوم را دارد.

قانعی در همین خصوص بیان کرد: اگر این محصولات در کشور تولید نمی‌شد باید با رقمی معادل یک میلیارد دلار، دارو‌ها وارد کشور می‌شد، اما با تولید این محصولات نه تنها ارزبری نداشتیم بلکه نزدیک به هزار میلیارد تومان سود بیمه‌ها از فروش محصولات بود و شرکت‌های دانش بنیان تولیدکننده نیز سود خوبی کسب کردند.

وی با بیان اینکه ایران در شرایط تحریمی سختی قرار دارد، اما ثابت کرده که برخی تهدیدات بهترین فرصت برای ما خواهد بود، اظهار کرد: با وجود اینکه ما در تحریم بودیم و کشوری مثل ترکیه دوستی خوبی با آمریکا داشت، اما ایران اولین کارخانه تولید دارو در ترکیه را همین امسال تاسیس کرده و در حال حاضر نیز چهار قلم دارو در آن تولید می‌شود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: خوشبختانه ما در هیچ کدام از حوزه‌های زیستی از ای‌کولای تا چند قلو زایی دام‌ها و تولید کود‌های زیستی کمبود نداریم و به راحتی در کشور تولید می‌شود.

وی بیان کرد: سهم ثروت پزشکی در زیست فناوری تنها هشت درصد است و ۹۲ درصد از درآمد آن هیچ ربطی به این حوزه ندارد و آمار و ارقام نشان می‌دهد هر فردی که ثروت خود را به بخش زیست فناوری وارد کرده نه تنها مشکلی نداشته بلکه سود هم کرده است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص شرکت‌هایی که در حوزه زیست فناوری دچار زیان شده اند، گفت: آن شرکت‌هایی که به مشکل برخوردند اولا تازه کار بودند و دوما پول و سرمایه نداشتند با همین هدف نیز ما در ستاد توسعه زیست فناوری یک شتاب دهنده راه اندازی کردیم تا استارتاپ‌ها زیر نظر یک منتور تا رسیدن به مرحله تجاری سازی قرار بگیرند و در نهایت هم همین شتاب دهنده محصول نهایی آن‌ها را خریداری می‌کند.

قانعی در خصوص سرمایه اولیه این شرکت‌ها نیز گفت: شرکت‌های تازه کاری که از دریافت وام و سرمایه می‌ترسیدند را زیر نظر خود قرار دادیم و صندوق زیست را راه اندازی کردیم که به صورت VC اداره می‌شود یعنی سرمایه گذاری به گونه‌ای است که اگر استارتاپ شکست خورد هیچ سرمایه‌ای از آن‌ها بازپس گرفته نمی‌شود، اما اگر به سوددهی رسیدند باید هزینه اولیه سرمایه گذاری را بازگردانند.

وی یادآور شد: «ره زیست» شروع یک راه جدید است و کسانی که وارد این عرصه می‌شوند باید بدانند پشت هر اتفاقی یک موضوع است و پشت هر موضوعی یک ثروت نهفته قرار گرفته و مهمترین کار ما این است که بتوانیم به آن موضوعات دست پیدا کنیم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: برای ستاد توسعه زیست فناوری یک هدف مشخصی در نظر گرفته شده و ما باید سه درصد از بازار دنیا در حوزه زیست فناوری را به دست آوریم.

قانعی در پایان خاطرنشان کرد: همه کسانی که در این عرصه می‌خواهند فعالیت کنند این مسئله را در نظر داشته باشند که زیست فناوری به تنهایی ارزش ندارد و باید مهندسان نیز به این حوزه وارد شوند. در واقع تا یک مهندس دستگاهی را تولید نکند یک پزشک کاری از پیش نمی‌برد و در واقع ایجاد یک شبکه مهندسی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در ادامه این مراسم همچنین ایرانمنش، دبیر همایش ره زیست اظهار کرد: از سال گذشته برنامه‌های رویداد ره زیست با فرآیند ثبت نام آغاز شد همچنین در نظر گرفتیم تا منتور‌ها و سرمایه‌های اولیه آزمایشگاهی را در سال گذشته تامین کنیم. 
ایرانمنش ادامه داد: برای ما بسیار جالب بود که در اولین رویداد استقبال خوبی از این حوزه شد به طوری که ۵۰۰ نفر در این رویداد ثبت نام کردند و ۲۰۰ نفر در کلاس‌ها حضور داشتند و طی پنج ماه با یکدیگر به تبادل علم پرداختند و در نهایت ۱۳ تیم به محصول نهایی رسیدند.

در پایان این مراسم نیز به ۱۳ تیم برتر تقدیرنامه‌هایی اهدا و به ۵ تیم اول نیز جوایزی اهدا شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زیست فناوری قانعی داروهای زیست فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۸۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی، توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی توسط صندوق پژوهش و فناوری گیلان در شمال کشور ایجاد و راه اندازی می‌شود.

با هدف توسعه وگسترش فعالیت‌های تحقیقاتی، تقویت نوآوری‌های شناختی و رونق کسب و کار‌های فناورانه حوزه اکوسیستم شناختی، «مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، توسط صندوق پژوهش و فناوری گیلان در شمال کشور ایجاد و راه اندازی می‌شود.

دانیال سمیعی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گیلان  توضیح داد: این صندوق با تمرکز بر روی پروژه‌های نوآورانه و تحول‌آفرین تلاش می‌کند با بهره‌مندی از حمایت‌های دولت و جذب پتانسیل‌های بخش خصوصی نقش محوری خود را در ارائه خدمات به فناوران و توسعه فناوری‌های آینده تحکیم بخشد.

وی با بیان اینکه این صندوق دانش‌بنیان از چهار سال پیش همکاری خود با ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی را آغاز و به عنوان صندوق تخصصی این حوزه در کشور معرفی شد، افزود: صندوق پژوهش و فناوری گیلان در نظر دارد تا در سال جاری با اجرای برنامه‌هایی برای گسترش فعالیت‌های این حوزه از طریق جذب و تخصیص منابع و افزایش همکاری‌های ملی و بین‌المللی به افزایش توانمندی فناوران کشور در این زمینه و همچنین تقویت جایگاه ایران در این زمینه اقدام نماید.

سمیعی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری گیلان یک نهاد مالی غیردولتی نیمه دوم سال ۱۳۹۸ با همکاری  چهارمرکز علمی ودانشگاهی و همچنین ۶ سرمایه‌گذار بخش خصوصی فعالیت خودرا آغاز کره است، تصریح کرد: فعالیت اصلی این صندوق بر ارائه خدمات مالی از قبیل «ارائه انواع تسهیلات»، «سرمایه‌گذاری خطرپذیر»، «صدور انواع ضمانت‌نامه»، «ارائه گرنت»، «ارائه خدمات توانمندسازی»، "پذیرش مطالبات قراردادی" و "لیزینگ محصولات فناورانه" به شرکت‌ها و کسب‌وکار‌ها در زمینه فناوری و نوآوری متمرکز است.

 وی اشاره کرد: صندوق گیلان با طراحی و برگزاری اولین برنامه ملی سرمایه‌گذاری درکسب و کار‌های حوزه فناوری‌های شناختی با عنوان «BRAINVEST» در کشور در تلاش است تا نه تنها در راستای تقویت پایه‌های فناوری در سطح ملی، بلکه به توسعه فناوری بومی در سطح روند‌های جهانی گام بر‌دارد.  

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گیلان، با اشاره به اینکه درسال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری خطرپذیر درحوزه فناوری‌های شناختی برای کمک به توسعه محصولات و ارایه راهکار‌هایی برای ارتقای توانایی‌های شناختی در برخی از کشور‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است، یادآور شد: صندوق گیلان در اجرای برنامه‌های مختلف در حوزه‌های شناختی  تاکنون ۹۰  میلیارد ریال در این حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر کرده و بیش از ۸۰ میلیارد ریال خدمات مالی در قالب تسهیلات و بیش از ۱۸ میلیارد ریال به فناوران و کسب‌وکار‌های حوزه فناوری‌های شناختی حمایت‌های مالی در قالب گرنت پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: مجموعه این خدمات منجر به نقش تاثیرگذار آن در ترویج فناوری‌های پیشرفته در زیست‌بوم فناوری‌های شناختی کشور شده است.

سمیعی در پایان افزود: سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی در علوم شناختی نقش مهمی در تقویت قدرت اقتصادی و فناوری کشور‌ها دارد و می‌تواند به عنوان یک موتور رشد برای نوآوری و توسعه پایدار عمل کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان قزوین 
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی