Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از سیاستمداران و نمایندگان پارلمان انگلیس اعتراض شدیدی به تصمیم نخست وزیر برای طولانی کردن تعطیلی پارلمان به منظور دستیابی به اهداف خود در مسیر برگزیت وارد کردند. ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۵ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، طرح "بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس برای تعطیلی بیشتر پارلمان به منظور هموار کردن راه خود برای عملی کردن برگزیت بدون توافق با واکنش های تند محافل سیاسی این کشور روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح جانسون با انتقاد شدیدی از طرف محافل سیاسی انگلیس روبرو شده است.

برخی منابع آگاه اعلام کردند که دولت بوریس جانسون به دنبال ادامه تعطیلی پارلمان تا 14 اکتبر است تا مانع از تلاش های نمایندگان برای جلوگیری از خروج این کشور از اتحادیه اروپا شود.

بریتانیا قصد دارد رسما 31 اکتبر از اتحادیه اروپا خارج شود. تعطیلات تابستانی پارلمان انگلیس قرار است 2 اکتبر به پایان برسد و پس از آن نمایندگان احزاب مخالف قصد دارند با تصویب قانونی برگزیت را به تاخیر بیندازند.

شبکه های بی بی سی و اسکای نیوز گزارش دادند که دولت لندن از ملکه انگلیس خواسته است تا جلسات پارلمان را تا 14 اکتبر تعطیل کند. این اقدام مسیر لازم برای برگزیت بدون توافق را هموار خواهد کرد چرا که نمایندگان پارلمان دیگر فرصت کافی برای تصویب هر قانونی که مانع از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بدون توافق شود، نخواهند داشت.

آبزرور نیز گزارش داده است که جانسون از وزیر دادگستری انگلیس سئوال کرده است که آیا می تواند پارلمان را از 9 سپتامبر یعنی 18 شهریورماه به مدت 5 هفته تعطیل کند تا مانع از مخالفت نمایندگان با برگزیت بدون توافق شود؟

جانسون پیش از این تهدید کرده است که حتی حاضر است پارلمان انگلیس را به حالت تعلیق درآورد تا بتواند مانع از مخالفت نمایندگان پارلمان با برگزیت بدون توافق شود.

بسیاری از نمایندگان پارلمان انگلیس حالا می ترسند که جانسون بخواهد به صورت هدفمند جلوی آن ها را برای جلوگیری از وقوع سناریوی برگزیت نامنظم بگیرد.

"جان برکوو"، سخنگوی پارلمان انگلیس درباره این طرح جانسون بسیار ابراز خشم کرده و اعلام کرده است که این اقدام جانسون نقض قانون اساسی است.

وی همچنین گفته است که تعطیلی پارلمان حمله به روند دموکراتیک و حقوق نمایندگان پارلمان به عنوان نمایندگان منتخب ملت است. وی تاکید کرد که جانسون پیش از این وی را از این طرح خود آگاه نکرده بود.

"فیلیپ هاموند" از سیاستمداران بلند پایه حزب محافظه کار انگلیس و وزیر خزانه داری دوران نخست وزیری ترزا می هم چنین نظری داشته و انتقاد شدیدی به طرح جانسون برای تعطیلی پارلمان وارد کرده است.

وی در پیامی توئیتری اعلام کرد که این یک رسوایی قانون اساسی است که پارلمان در دوران بحران ملی از این مسئله که دولت را به پاسخگویی وادارد باز داشته شود. این اقدامی عمیقا غیر دموکراتیک است.

"جرمی کوربین"، حزب کارگر انگلیس هم در بیانیه ای اعلام کرد که وی درباره بی پروایی و بی احتیاطی دولت جانسون بسیار شوکه شده است. اگر جانسون به برنامه های خود اطمینان داشته باشد باید به مردم اجازه دهد در انتخابات عمومی در این باره تصمیم گیری کنند.

"جو سوینسون"، رئیس لیبرال دموکرات ها در پارلمان انگلیس هم انتقاد شدیدی به این طرح جانسون وارد کرده و گفت: تعطیلی موقت پارلمان یک اقدام بزدلانه است. جانسون مسیری خطرناک و غیر قابل تحمل را در پیش گرفته است.

"نیکولا استرجن"، وزیر اول اسکلتلند هم از نمایندگان انگلیسی خواسته است که جانسون را در هفته آینده متوقف کنند؛ در غیر این صورت چهارشنبه به عنوان روز تیره و تاری برای دموکراسی انگلیس در تاریخ رقم خواهد خورد. وی در مصاحبه ای با بی بی سی از روزی که دموکراسی در آن مرد سخن گفت.

"یوتو کوپر "، از نمایندگان حزب کارگر انگلیس هم در پیامی توئیتری اعلام کرده است که بوریس جانسون سعی می کند از ملکه انگلیس سوء استفاده کند تا قدرت را در دست خود متمرکز کند.

"کلیو لوئیس"، از همکاران وی هم اعلام کرده است که وی مشترکا با دیگر اعضای پارلمان از دموکراسی دفاع خواهد کرد. ما از مردم می خواهیم که به خیابان ها بروند. ما یک جلسه فوق العاده مجلس تشکیل خواهیم داد.

یونکر: اتحادیه اروپا اقدامات لازم برای جلوگیری از برگزیت نامنظم را انجام می‌دهدادامه تنش بین بروکسل و لندن بر سر برگزیتوعده ترامپ برای انعقاد توافق تجاری بزرگ با بریتانیا در صورت وقوع برگزیتاتحاد احزاب مخالف انگلیس برای مجبور کردن نخست وزیر در به تاخیر انداختن برگزیت

همچنین از اطرافیان جانسون هم انتقادهای زیادی به وی وارد شده است. دو تن از نمایندگان حزب محافظه کار نزدیک به جانسون از اقدامی ظالمانه سخن گفته اند که می تواند منجر به رای عدم اعتماد به جانسون و شکست دولت وی شود.

احزاب مخالف بریتانیا اعلام کرده اند، به دنبال تصویب قانونی هستند تا بوریس جانسون نخست وزیر را مجبور کنند تا خروج این کشور از اتحادیه اروپا را به تاخیر بیندازد.

در حالی که تنها 65 روز فرصت تا پایان مهلت انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا باقی مانده است، اتحادیه اروپا بارها مخالفت خود را با انجام مذاکرات مجدد با لندن بر سر برگزیت اعلام کرده است.

به نظر می‌رسد اختلافات لندن و بروکسل بر سر مرز ایرلند پس از برگزیت همچنان مانع بزرگی برای دستیابی به توافق نهایی خواهد بود.

جرمی کوربین رهبر حزب کارگر نیز تاکید کرده است که احزاب مخالف انگلیس به توافق رسیده‌اند تا قانونی را تصویب کنند که بر اساس آن خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به تعویق بیفتد.

بوریس جانسون وعده داده است تا بریتانیا را در روز 31 اکتبر با توافق یا بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج کند. این در شرایطی است که برخی از نمایندگان محافظه کار تهدید کرده‌اند که برای جلوگیری از برگزیت بدون توافق، علیه وی رای خواهند داد.

انتهای پیام/

R31356/P36446/S8,89/CT10 واژه های کاربردی مرتبط مذاکرات برگزیت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مذاکرات برگزیت مذاکرات برگزیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۰۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم

«غلامرضا نوری قزلجه» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

کد خبر 6093069 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه بدلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد