Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، فرهاد دژپسند در مراسم رونمایی از برنامه‌های گمرک هوشمند در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شاید در چند ماه گذشته انتقاداتی درباره طولانی بودن ترخیص کالا در بنادر و پایانه‌ها مطرح بوده که این انتقادات به‌دلیل عدم اشرافیت به فعالیت همکاران ما در گمرک است، گفت: در طول یک‌سال گذشته توانستیم فاصله زمانی بین تخلیه و ترخیص کالا را به شدت کاهش دهیم طوری‌که میزان کاهش از 26 روز به 4  روز رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از دیگر اقدامات شفاف‌سازی بوده است. عده‌ای مدعی هستند در برخی گمرکات شفافیت وجود ندارد و این قبیل مشکلات در گمرک دیده می‌شود اما در حال حاضر گمرکات در فضا و محیط الکترونیکی قرار دارند و قاچاق کالا در ترانزین را به سرعت کشف می‌کنیم که این به‌دلیل هوشمندسازی سیستم‌های گمرکی است.

دژپسند با بیان اینکه در بحث دریافت‌ها و پرداخت‌ها هم همواره این انتقاد مطرح بود که حقوق دولت یا افراد تضییع می‌شود، گفت: در این موضوع هم هوشمندسازی سیستم‌ها به کمک ما آمده و در کنار صرفه‌جویی در زمان در میزان مصرف کاغذ و میزان وقت افراد برای مراجعت به گمرک کاهش‌یافته که اینها صرفه‌جویی‌های ملی هستند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با تاکید بر اینکه می‌توان به دولت هوشمند دست پیدا کرد، گفت: سهولت و روانی کار در گمرک برای فعالان اقتصادی افزایش یافته و ما در مقابله با فساد سرعت بیشتری داریم که مجموعه این اقدامات باعث افزایش اعتماد شده است.

وی درباره کالاهایی از جمله سیگار که برند خارجی در بازار زیاد است، گفت: ادعای این را نداریم که صدرصد محموله‌ها مانیتورینگ می‌شود اما روش‌های خوبی برای کاهش فرار این کالاها به اجرا رسانده‌ایم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: برای تجهیز تمام گمرکات به ایکس‌ری نیاز به تامین مالی داریم و البته تولید ایکس‌ری در داخل کشور به مراحل مطلوبی رسیده هر چند ممکن است به سرعت دلخواه به تولید ایکس‌ری نرسیده‌ایم اما معتقدیم می‌توانیم در این حوزه از ظرفیت‌های بخش‌خصوصی هم استفاده کنیم به این صورت که بخش خصوصی از ارزیابی‌های انجام شده توسط ایکس‌ری درآمد داشته باشند.

وی درباره طولانی بودن ترخیص کالا در بنادر تاکید کرد: بین دستگاه‌های حاکمیتی جنگ حیدری - نعمتی وجود ندارد اما اینکه گفته می‌شود تاخیر در ترخیص کالا در بنادر ناشی از طولانی بودن اقدامات در گمرک است قابل بررسی است چراکه کالا پس از اظهار گمرکی در اختیار گمرک قرار می‌گیرد و قبل از آن در اختیار بنادر است . تنها دلیلی که باعث توقف کالا پس از اظهار گمرکی می‌شود بررسی استانداردهای مورد نیاز است.

همچنین در ادامه این مراسم سید مهدی میراشرفی رییس کل گمرکات کشور با بیان اینکه در دنیا گمرک از کنترل ملموس و مزاحم به سمت کنترل‌های غیر ملموس و غیر مزاحم حرکت می‌کنند، گفت: از طریق سیستم‌های هوشمند می‌توانیم به سمت گمرکات غیر ملموس و غیر مزاحم حرکت کنیم.

وی با اشاره به هوشمندسازی گمرکات کشور گفت: از این پس هر یک‌ماه یک سرویس الکترونیک و هوشمند به سرویس‌های گمرکی اضافه می‌شود .

وزیر اقتصاد در پایان متذکر شد: سال 96 گمرک کشور 7 سرویس الکترونیکی داشت که سال گذشته به 10 سرویس رسید و امسال قادر به ارایه 16 سرویس الکترونیکی هستیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: گمرکات فرهاد دژپسند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۱۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد

جنگ علیه غزه خسارات زیادی به استارباکس وارد کرده و از زمان تشدید تحریم، سهام آن بیش از ۳۱ درصد کاهش یافته است.

براساس گزارش عربی پست، پس از تشدید تحریم جهانی این برند که به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی رخ داد، سهام استارباکس که در بورس نیویورک فهرست شده، بیش از ۳۱ درصد کاهش یافته است.

نظرسنجی انجام شده توسط خبرگزاری آناتولی، بر اساس داده‌های شرکت استارباکس در وال استریت، نشان می‌دهد که از زمان گسترش تحریم‌های مردمی در اواسط نوامبر ۲۰۲۳، سهام ۳۱ درصد کاهش یافته است.

در همین راستا در پایان جلسه روز جمعه، قیمت سهام این شرکت به ۷۳.۱۱ دلار رسید نوامبر گذشته قیمت سهام استارباکس ۱۰۷.۱ دلار بود.

در پایان جلسه جمعه، نسبت به پایان جلسه پنج‌شنبه، سهام این شرکت با ۲.۴۳ درصد کاهش به پایین‌ترین سطح از مارس ۲۰۲۰ رسید.

در بیانیه‌ای در آن زمان،  لاکسمن نراسیمهان، مدیر عامل شرکت استارباکس در بیانیه‌ای گفت: شرکت امروز در محیطی پر از چالش فعالیت می‌کند. اما نتایج این سه ماهه نشان دهنده قدرت برند، توانایی‌های ما یا فرصت‌های پیش رو نیست. 

به گزارش مجله آمریکایی «نیوزویک»، شایان ذکر است که استارباکس تنها شرکت معروفی نیست که در بحبوحه تحریم‌های مردمی ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، سود ناامیدکننده‌ای را اعلام کرده است.

مک دونالد اخیراً کاهش ۰.۲ درصدی سود را اعلام کرده است که بخشی از آن به دلیل کاهش فروش در خارج از آمریکا است، زیرا این شرکت در برخی بازار‌ها نیز با تحریم مواجه است.

 مک دونالد همچنین به دلیل ارائه غذای رایگان به ارتش اشغالگر اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ مورد انتقادات بسیاری قرار گرفت. این شرکت به دلیل خالی ماندن شعبه‌های خود در مالزی، مجبور به تعطیلی آن‌ها گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • نصب ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی در گمرکات اجرایی کشور
  • رویه‌های بندری در هرمزگان اصلاح می‌شود
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان