Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نصرت‌الله تاجیک»، سفیر اسبق ایران در اردن و کارشناس مسائل خاورمیانه، در گفتگو با خبرنگار سیاسی برنا درباره اختلافات میان امارات و عربستان گفت: قرینه‌ای برای درگیری بین امارات و عربستان وجود ندارد بلکه اختلافاتی بین این دو کشور مطرح است. برخی از مسائل وجود دارد اعم از مسائل سیاسی، اختلاف استراتژیک در مورد جنگ یمن و نحوه رویارویی با ایران و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

ماتریکس اختلافات عربستان و امارات

این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه در این دو کشور ماتریکسی از اختلافات درونی وجود دارد، بیان کرد: امارات درگیر مشکلاتی است از جمله اختلاف بین شیخ محمد بن زاید، ولیعهد همه کاره امارات، با سایر حکام درباه جنگ یمن و نحوه تعامل با ایران.

وی افزود: عربستان هم سلسله اختلافاتی با اماراتی‌ها دارد؛ از جمله در مورد نحوه تعامل‌شان با ایران، ادامه ائتلاف‌شان در زمینه یمن و نحوه حمایت از نیروها. هر کدام از این دو کشور از نیروهای متفاوتی حمایت می‌کنند. طول کشیدن جنگ یمن و اشتباه استراتژیک آنها، باعث شده که حل کردن مجموع این اختلافات در یک پکیج عملی نباشد.

تاجیک با تاکید بر اینکه این دو کشور ناگزیرند تا تغییر رویکردی نسبت به برخی از مسائل بدهند، گفت: از جمله درباره طولانی شدن جنگ یمن که باعث بی‌آبرویی امارات و عربستان در مجامع بین‌المللی و افکار عمومی شده مسئله دیگر نحوه تعامل‌شان با ایران است.

وی افزود: بعد از جریان نفتکش‌ها و ساقط شدن پهپاد آمریکایی در خلیج فارس، شرایطی طوری شد که این دو کشور بیشتر درصدد آن هستند که چهره‌شان را بزک و اصلاح کنند، دلیل آن برنامه‌هایی است که در آینده دارند؛ مثلا در عربستان به دنبال این هستند که اجلاس 2020 گروه هفت را در ریاض برگزار کنند و این نیاز دارد به اینکه به سمت تنش صفر حرکت بکند. مجموعه این شرایط باعث شده است که در حقیقت شکاف‌های سیاسی، رویکردی و استراتژیک فعال شود و نقطه ضعف سیاست‌های این دو کشور خودش را نشان دهد.

آسیب‌پذیری امارات باعث شده بخواهد مسائلش را با ایران حل کند

سفیر اسبق ایران در اردن درباره سیاست‌های این دو کشور در قبال ایران اظهار کرد: اگر سیاست‌های این دو کشور را در رابطه با ایران مقایسه کنید، می‌بینید اماراتی‌ها جلوتر هستند و وارد فاز عملیاتی شده‌اند. سعودی‌ها فقط اظهار تمایل به بهبود روابط داشته‌اند و قدم جدی برداشته نشده است.

وی با بیان اینکه امارات نسبت به تحولات خلیج فارس آسیب‌پذیرتر از عربستان است، توضیح داد: به دلیل وابستگی امارات به امنیت سرمایه‎گذاری، نقش ایرانیان مقیم در سرمایه‌گذاری در این کشور، تشدید اوضاع امنیتی و تاثیر آن بر فرار سرمایه‌گذاران خارجی اعم از ایرانی یا سایر افراد؛ مجموعه این شرایط امارات را آسیب‌پذیرتر می‌کند؛ لذا این کشور در مقایسه با عربستان تمایل بیشتری دارد مسائل و مشکلاتش را با ایران حل بکند.

تاجیک افزود: بعید می‌دانم اختلاف این دو به حدی برسد که روابط‌شان به هم بخورد. اینها در برخی از سطوح دارای روابط استراتژیک و در بعضی از وجوه دارای روابط دوستانه هستند، در برخی از موارد هم اختلاف دارند ولی هنوز گسل اختلافات انقد شدید نیست که بر نزدیکی این دو کشور غالب شود و بتواند این دو کشور را از یکدیگر دور کند.

 ما باید آینده منطقه را روی اشتراکات بنا کنیم، نه اختلافات

این کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان درخصوص سیاست ایران در برخورد با این اختلافات بیان کرد: ما باید آینده منطقه را روی اشتراکات بنا کنیم، نه اختلافات؛ اختلافات کشورها بر اساس منافعشان مقطعی است و دیر یا زود حل می‌شود. بهتر است روی مشترکات کار کنیم چراکه هر دو کشوری که با هم اختلاف پیدا کنند شرایط منطقه را از صلح و ثبات دور می‌کنند.

خبرنگار: مهناز براتی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران خاورمیانه خلیج فارس عربستان یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۳۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست هم اندیشی و بررسی چالش های پیش رو در جمع مسئولان شرکت‌های دانش بنیان اظهار داشت: سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است و هر نیازی دانشمندان و بازار بگوید ضرورت دارد به همان سمت طی مسیر کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: معضل تکمیل نبودن «زنجیره تولید» از تولید تا صادرات از چالش‌ها است، به عنوان مثال در صنعت تولید پرورش ماهی همه روی تولید کار می کنند، اما چقدر امکان صادرات وجود دارد؟ بررسی چالش‌های قانونی و حاکمیتی و رفع موانع آن در تکمیل غذا، پرورش و فناوری نیز از دیگر موارد اعلام شده بود.

وی تصریح کرد: موضوع بیمه بحث دیگری که در نشست هم اندیشی و بررسی چالش های پیش رو از سوی برخی شرکت‌های دانش بنیان عنوان شد که اوقاف کار خود را در این حوزه به نحو احسن انجام داده اما مدیران سازمان‌ها باید همکاری کنند موانع برطرف شود.

خاموشی ادامه داد: در کشورمان اقلیم خشک و مرطوب داریم در جایی ۶۰۰ میلیمتر بارش و در جایی دیگر، ۱۰ میلیمتر بارش داریم. مدیریت ما باید علمی شود. در اقلیم استوایی کارهای انجام نشده داریم که باید انجام دهیم. استان هایی مانند هرمزگان، بوشهر، جنوب فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان زمین مساعد برای کشت‌های خاص دارند. در جنوب فارس فعالیت خود را شروع کرده ایم و سطح کشت را افزایش داده ایم.

وی با بیان اینکه فرآوری در کشورمان در حال رشد است، عنوان کرد: باید در رابطه با بهره‌وری زمین‌های خشک فکر کنیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی مکرر به سواحل مکران اشاره کرده اند، در این زمین ها کشت انبه، آلوورا و کاکتوس بسیار مناسب است.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بیان داشت: بحث دوم اینکه ما در کشورمان بحران گوشت قرمز داریم و قیمت تمام شده برای مصرف‌کننده زیاد است و تولید کننده هم مشکل دارد باید دام ها را به سمت جایی ببریم که نزولات زیاد دارد و سطح کشت بالاست. ارزان سازی خوراک را می توانیم داشته باشیم.

خاموشی افزود: در استان گلستان این تجربه را داریم؛ در حال توسعه دام سبک هستیم. در بحث دریا می خواهیم سطح اشتغال در دریا را افزایش دهیم. با افزایش تولید اشتغال خرد ایجاد می شود، فروش زیاد و میادین فعال می شود و زنجیره ۵ هزار تن تولید، دو هزار نفر را مشغول می کند.

وی گفت: به زودی در بوشهر به ۵ هزار تن تولید می‌رسیم. آبزی پروری باید بر روی رژیم غذایی مردم تاثیر بگذارد. با قیمت‌های رقابتی این اتفاق محقق می‌شود.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: باید تبلیغ و توجیه پزشکی وجود داشته باشد. ما باید ۲۰ درصد بازار را هدف گذاری کنیم. کشور آفریقا برای انعقاد تفاهم نامه در حوزه پرورش ماهی در قفس بسیار استقبال کردند. صادرات با روش علمی، صحیح و درست کار کردن محقق می شود. اگر به چند صد هزار تن تولید برسیم صادرات شکل می گیرد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: صنایع باید ارزآوری داشته باشند، جایگزین کردن کالای داخلی در ارزبری مهم است. کاری که با مشارکت اوقاف و جهاد دانشگاهی در شرکت سینافناوران ماندگار شکل گرفت که دام ممتاز تولید شد. در این زمینه نیز با آفریقا تفاهم نامه منعقد شده که ارزآوری خواهد داشت. ما وظیفه داریم در کل زمین‌ها و رقبات‌ به بهره‌وری بالا فکر کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • چرا فرهاد مجیدی سرمربی‌گری تراکتورسازی را نپذیرفت؟
  • دلیل رد سرمربی‌گری تراکتور از سوی فرهاد مجیدی
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده
  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد