Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@08:51:13 GMT

رویاهایی که با مهر رنگ واقعیت می گیرند

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۳۹۲۴۲

رویاهایی که با مهر رنگ واقعیت می گیرند

 اما این روزها  شاید  برای عده ای  متفاوت باشد ، بوی مهر که می اید دلهره و حسرت آنها را فرا می گیرد، غم و غصه های شان فزونی یافته و  حسرت خنده ها و شادی های کودکانه در مدرسه  و تحصیل و گذراندن ساعاتی  از زندگی شان در کنار همسالان شان و تکاپو  با انها بر دلشان می ماند ؛  چراکه  بدلیل عدم توان مالی خانواده شان  محکوم به مدرسه نرفتن می شوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امیرحسین کودک ۱۰ ساله ایست که در زمستان و تابستان اگر ماموران شهرداری و نیروی انتظامی  جلوی او را برای کار کردن و  دستفروشی کردن مثل فروش ادامس و برگه های دعا و غیره نگیرند ، روز  و تا پاسی از شب  در خیابان ها می ماند تا به قول خودش برای تامین بخشی از مخارج  خود و مادرش کمک کند.

وی  که  لحظه ای می ایستد تا پاسخ  سوالی که چرا  کار می کنی را بدهد ، ابتدا  از مادرش  می گوید؛  مادرم در خانه ها کار می کند و اگر کاری داشتید ، برای شما هم حاضر است کارکند، وی ادامه داد:   کلاس  سوم  هستم اما سال قبل  بدلیل بی پولی و نداشتن خرید  وسایل مدرسه  و دفتر و کتاب ،   یک ماه و نیم مدرسه نرفتم تا اینکه مدیر مدرسه ای که در ان درس می خواندم علت نرفتنم را جویا شد .

این کودک افزود: وقتی علتش را فهمید از مادرم خواست تا مرا به مدرسه بفرستد و با  استفاده از پولی که از  جشن عاطفه ها  در مدرسه جمع اوری کرده بودند و کمک  معلمان و خودش برای من لباس کیف و کفش و دفتر و کتاب تهیه کردند ومن تواستم کلاس سومم را به اتمام برسانم .

امیر حسین ۹ ساله که بدلیل ساختار بدنی اش کمی از سنش بزرگ تر به نظر می رسید ، گویا غصه هایش تازه شد ، اشک برگونه هایش جاری شد و گفت : مادرم می گوید دلم می خواهد  به مدرسه بروی اما نمی دانم  با این مخارج چطور هزینه های تحصیلت را تامین کنم .

وی ادامه داد:  هرچند که اگر ماموران  مرا در حال کار ببینند با خود می برند  اما دلم می خواهد کار کنم تا بتوانم هزینه های تحصیلم را بدهم  تا زمانی که بزرگ شدم  شغلی داشته باشم و مادرم دیگر مجبور نباشد،  کار های سنگین بکند که شب را با درد و ناله  به صبح برساند.

صحبت هایش که به اینجا رسید ، نگرانی در چهره اش موج  زد که گویا کار ناتمامی  دارد و همانند  یک ادم بزرگ به طرف کسانی  دوید که احساس کرد، ممکن است احسان را به او ارمغان دهند و  از آدامس هایش  بخرند .

 یکی از اقداماتی که مراکز نیکوکاری یا سمن ها و سازمان های حمایتی بویژه کمیته امداد انجام می دهند ، در همین راستاست تا با جمع آوری کمک های مردمی و تهیه  مایحتاج مدرسه  بتوانند زمینه  تحصیل  کودکان نیازمندی را که شوق تحصیل دارند ، اما ممکن است بدلیل ناتوانی مالی  امکان تحصیل را  به دور از ذهن ببینند ، بوجود آورد .

جشن عاطفه ها یکی از این جشن هاست که هرساله در آستانه بازگشایی مدارس با هدف جمع آوری کمک های مردمی برای دانش اموزان نیازمند برگزار می شود.

کارشناس ارشد روانشناسی  در گفت وگو با ایرنا، با اشاره به برگزاری جشن عاطفه ها برای نیازمندان به ویژه دانش آموزان مستمند بیان کرد: دوران کودکی، زمانی است که کودکان به سنی نرسیدند که درک و شعور کافی برای تحلیل مسائل داشته باشند و بتوانند به خواسته هایشان غلبه کنند. 
فریده امیرالسادات تصریح کرد: از این رو خانواده های غنی باید تا حد امکان از تحریک حس خواستن و جلوگیری از درگیری ذهنی که این نوع مسائل برای کودکان بوجود می آورد، بپرهیزند. 
وی تصریح کرد: این مسئله فقط به پوشش ، ابزار و وسایل محدود نمی شود و حتی می تواند خوراکی های تحریک کننده و یا میوه های نوبرانه را نیز در برگیرد و ساعت ها ذهن کودکی که آن خوراکی را ندارد ، مشغول کند.
امیرالسادات جشن عاطفه ها را اقدام پسندیده ای در راستای جمع آوری کمک های خیران و نیکوکاران به همنوعان دانست و خاطرنشان کرد: شرکت در این جشن ها علاوه بر کمک مالی و روحی به دیگران، حس خوشایند خدمت به همنوع را در انسان ایجاد می کند. 

مدیرکل کمیته امداد گیلان نیز  از برگزاری مرحله اول جشن عاطفه ها در استان از امروز (هفتم شهریور ماه)  خبر داد و گفت:  در مرحله اول برگزاری جشن عاطفه‌ها ۱۱۰ پایگاه کمیته امداد و ۸۰ مرکز نیکوکاری کمک‌های مردمی را جمع‌آوری می‌کنند.

عباس اهرابی بابیان اهمیت برگزاری جشن عاطفه‌ها افزود: این جشن  هرساله با نزدیک شدن به فصل بازگشایی مدارس و باهدف جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای تامین لوازم تحصیلی دانش آموزان بی‌بضاعت و کم‌بضاعت برگزار می‌شود.

  وی با اشاره به اینکه جشن عاطفه‌های امسال نیز در دو مرحله و با شعار  با رنگ مهر رویایی را بسازیم در  استان برگزار می‌شود،  تصریح کرد: مرحله اول قبل از بازگشایی مدارس  روزهای هفتم شهریورماه در پایگاه‌های کمیته امداد و مراکز نیکوکاری و جمعه  هشتم شهریور در مصلاهای نماز جمعه و مرحله دوم بعد از بازگشایی مدارس ۱۰ مهرماه سال جاری در مدارس استان برگزار می‌شود.

 وی خاطر نشان کرد: این کمک های مردمی در کوتاه‌ترین زمان ممکن به دست دانش آموزان بی‌بضاعت و کم‌بضاعت می‌رسد.

 اهرابی بابیان اینکه امسال ۳۵۰ هزار پاکت نیکوکاری در مدارس گیلان توزیع‌ می‌شود،  افزود: دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها کمک‌های خود را در قالب این پاکت ها به همنوعان خود اهداء می‌کنند و کمک‌های جمع‌آوری‌شده به تشخیص مدیران مدارس صرف امور تحصیلی دانش‌آموزان بی‌بضاعت و کم‌بضاعت همان مدرسه می‌شود.

 وی تصریح  کرد: در حال حاضر ۱۰ هزار و ۱۶۱ دانش‌آموز و دو هزار و ۶۰ دانشجوی نیازمند تحت حمایت کمیته امداد گیلان هستند و برای تأمین سبد تحصیلی هریک از این دانش آموزان و دانشجویان ۴۰۰ هزار تومان نیاز است که امیدواریم با کمک خیران و مردم نیکوکار استان بتوانیم تا قبل از شروع سال جدید تحصیلی این تعداد سبد تحصیلی را تهیه و به آن‌ها اهداء کنیم.

 اهرابی در خاتمه گفت: مردم نیکوکار استان و خیران می‌توانند علاوه بر تماس با شماره‌های ۰۱۳۳۳۳۶۵۶۰۷ و ۳۳۳۶۵۷۹۱ با شماره‌گیری کد #۱*۸۸۷۷* نسبت به پرداخت کمک‌های خود به دانش آموزان نیازمند اقدام کنند.

حدود ۱۱۶ هزار خانوار  تحت پوشش کمیته امداد گیلان هستند.

 این روزها  و این جشن  فرصت خوبیست تا لبخند را به تمامی  کودکان و خانواده های دیگری نیز هدیه بدهیم و حتی با کمک های اندک که جمع انها قابل توجه خواهد شد ،  نگذاریم هیچ  دانش اموزی برای نبود تمکن مالی به مدرسه نرود.

یادمان باشدهرقدر که سواد  و آگاهی های یک جامعه بالاتر باشد ، آثار  و بازخورد مثبت آن در آینده  برای تمامی جامعه رقم خواهد خورد و درواقع ثمره کمک های کنونی ما روزی حتی به طور غیر محسوس به زندگی ما برگشت داده می شود.

۷۲۹۶ /6030

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گیلان کمیته امداد امام خمینی ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۹۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین

 اینجا اتاق یک مؤسسه هنری یا فروشگاه تولیدات هنرهای تجسمی نیست. اینجا کلاسی است در یک مدرسه متوسطه دوره اول؛ کلاسی که به همت معلم دوراندیش و دانش‌آموزان هنردوستش تبدیل به یک کارگاه تولید هنرهای سنتی شده است. حالا پسران مدرسه امام‌رضا(ع) در خیابان خواجه‌ربیع به کمک محسن پاک‌منش که معلمی هنردوست و هنرآموز است، عبارت «از هر انگشتش یک هنر می‌ریزد» را معنی کرده‌اند.

یک مدرسه معمولی با کادر غیرمعمولی

از زیر تابلو اسم مدرسه که نام امام رضا(ع) بر آن نقش بسته، وارد حیاط شده و بعد به سمت کارگاه بچه‌ها می‌رویم. در مسیر همه چیز معمولی است؛ انگار اینجا هم یک مدرسه متوسطه مثل سایر مدرسه‌هاست. اما وارد کارگاه که می‌شویم، تازه ماجرا شروع می‌شود و متوجه می‌شویم با یک مدرسه با کادر غیرمعمولی طرف هستیم. کادری که به رسالت مدارس امام رضا(ع) توجه کرده و پرورش را مقدم بر آموزش قرار داده‌اند تا بچه‌ها زیر سایه امام رضا(ع) شاد، باانگیزه و توانمند بار بیایند و به سمت خودکفایی قدم بردارند. این را می‌توان از نگاه‌های روشن بچه‌ها به صورت معلمشان فهمید که به مهر در کنار او می‌ایستند و با اشتیاق تمام به دستانش نگاه می‌کنند تا بیاموزند. معلمی که بناست آنچه در سال‌ها آموخته را حالا با همه وجود در اختیار دانش‌آموزانش قرار دهد.

دانش‌آموزان خوشبختی که هنرها می‌آموزند

آقامعلم، کلاس هنر را از آنچه در ذهن ما می‌گذرد، فراتر برده است. در این مدرسه وقتی زنگ هنر می‌خورد، دانش‌آموزان فقط دنبال قلم خوشنویسی و جعبه مدادرنگی نیستند، از کیسه گچ گرفته تا تکه‌های چرم به دست می‌گیرند و راهی کارگاه می‌شوند. آن‌ها در زنگ هنر آزادند! آزاد برای اینکه یک اثر هنری خلق کنند. این اثر هنری می‌تواند یک صفحه نقاشی باشد یا یک کیف چرمی دست‌دوز، شاید هم یک ظرف سفالی.

محسن پاک‌منش دو روز در هفته در این مدرسه حاضر است. او معلم هنر است و هرچه از نوجوانی تاکنون در حوزه تولیدات صنایع دستی یاد گرفته، ریخته روی میز کار. به دانش‌آموزی چرم‌دوزی می‌آموزد و به دانش‌آموز دیگری طراحی گرافیک. دانش‌آموزان مدرسه امام رضا(ع) خواجه‌ربیع خیلی خوشبخت‌اند که در این سن، آموزش‌های عملی دانشگاه را با معلم هنردوست خود می‌آموزند.

اولویت برایم تدریس است

آقای پاک‌منش از 18سالگی انواع و اقسام هنرها را آموزش دیده و حالا هر چه در این 30سال آموخته را در کلاس هنر با دانش‌آموزانش به اشتراک می‌گذارد. دیپلم هنرهای سنتی دارد، فوق‌دیپلم نقاشی گرفته و در ادامه از طریق دانشگاه فرهیختگان وارد دنیای جذاب معلمی شده و لیسانس هنرهای تجسمی را زیربغل زده است. او همه دوره تحصیل را به هنر گذرانده و همین موضوع، عرق به هنر را در وجودش پرورانده است. همان چیزی که دوست دارد در صورت بروز استعداد در دانش‌آموزانش هم پرورش یابد.

عشق به هنرهای سنتی اصیل ایرانی سبب شده محسن پاک‌منش از دوران فراغت نوجوانی و جوانی، حداکثر بهره‌ را ببرد و در گذر زمان، آموزش طراحی فرش، بافت فرش، دوخت سنتی، سفال‌گری، آینه‌کاری، کاشی هفت‌رنگی و تذهیب را سپری کند. آموزش‌هایی که حالا به کار او می‌آید و علاوه بر اینکه در این حوزه فعالیت دارد، آن‌ها را به دانش‌آموزانش می‌آموزد.

آقای معلم بیش از 21سال سابقه تدریس دارد، حالا هفت سالی می‌شود گذرش به خواجه‌ربیع افتاده و وقت کلاس هنر را با بچه‌های این محدوده از شهر می‌گذراند. او علاوه بر سال‌های تدریس، در حوزه‌های فرهنگی و هنری، امور مدیریتی و مربی‌گری را نیز عهده‌دار بوده است اما اولویت برایش تدریس است، چرا که این فضا، روح هنری او را نوازش می‌کند.

مهارت‌آموزی در کنار تعلیم و تربیت

آقامعلم در نوع خودش، آموزگاری نمونه است که سعی کرده مهارت‌آموزی را در کنار تعلیم و تربیت در بچه‌ها پرورش دهد. او خاطره‌ای از نختین روزهای تغییر فاز کلاس‌های هنر در مدرسه امام رضا(ع) دارد. آقامحسن تعریف می‌کند: روز اولی که وارد کلاس هنر این مدرسه شدم، یک سفره یک‌بارمصرف کنار کلاس پهن و روی آن شروع کردیم به سفال‌گری. کلاس که تمام شد، دیدیم اصلاً وضع نظافت جالب نیست. این شرایط ادامه‌دار بود و به این نتیجه رسیدیم نمی‌توان این گونه با دانش‌آموزان هنر کار کنیم. از مدیریت درخواست کردیم و به ما دو میز در کتابخانه دادند. دوباره پیگیری کردیم و حالا ما یک کارگاه در مدرسه داریم که محل هنرنمایی تک‌تک این دانش‌‎آموزان است.

«هنر، تجربه و مهارت» این عنوان تابلویی است که بر سردر کارگاه مدرسه امام رضا(ع) حک شده است. کارگاهی که دانش‌آموزان زنگ هنر خود را در آن سپری می‌کنند. آن‌ها در دوره نونهالی هنر را در اینجا می‌آموزند، با خطا و آزمون آن را تجربه می‌کنند و در نهایت در حوزه‌ای که به آن علاقه دارند مهارت کسب کرده و در ادامه اتفاقات بهتر را تجربه می‌کنند.

 «پدر مرحومم پیگیر بودند چیزی را یاد بگیرم که دوست دارم، به همین خاطر در کانون فرهنگی‌تربیتی کودک و نوجوان شهرمان در قوچان از کلاس هنر می‌آمدم، می‌رفتم کلاس خط، از آن کلاس به کلاس دیگر و این موضوع برای من لذت‌بخش بود. من از این لذت می‌بردم که می‌آموزم و تجربه می‌کنم»؛ این جملاتی است که محسن پاک‌منش در وصف‌ دغدغه‌های امروزش بیان می‌کند و ادامه می‌دهد: چون آن زمان، مرور هنرها و تجربه‌های مختلف برایم شیرین بود و زمینه‌ساز درآمد و موفقیت این روزهایم شد، این برایم یک اصل شد که دانش‌آموزان من هم این تجربه را کسب کنند.

کسب درآمد با هنرهایی که آقامعلم آموخت

کلاس «هنر، تجربه و مهارت» مدرسه امام رضا(ع) فقط خاص زنگ هنر نیست، درِ این کلاس دو روز در هفته به روی دانش‌آموزان باز است. فرقی نمی‌کند در ساعت کلاسی به اینجا سر بزنیم یا زنگ تفریح؛ بچه‌ها در هر فرصتی که بدست می‌آورند، لباس کار می‌پوشند، خود را به کارگاه می‌رسانند و لابه‌لای میزهای کار وول می‌خورند و اثر تولید می‌کنند. از کیف دستی چرمی گرفته تا جاسوئیچی. از آینه رنگ‌کاری شده گرفته تا مجسمه. ظرف‌های سنگی و سفالی و نقاشی و خطاطی هم دیگر تولیدات آن‌هاست که در قفسه نمایشگاهی کارگاهشان می‌توان دید.

دست‌ها داخل مواد و رنگ، صورت‌هایی که حین کار با ابزار سیاه شده و لباس‌های گلی؛ این تصویری است که در چهره دانش‌آموزان داخل کارگاه نمایان می‌شود. بچه‌ها وقتی وارد این کلاس می‌شوند، می‌دانند شاید لباس‌های مرتب و اتوکشیده‌شان کثیف شود، با وجود این با ذوق بسیار می‌آیند و آخر هم باید به زور از کارگاه به سمت کلاس بعدی هدایتشان کرد. به قول آقای پاک‌منش اینجا همه آزادند و کسی نباید نگران نمره باشد، آن‌ها باید استعداد خود را بشناسند و آن را در این کارگاه پرورش دهند. همان اتفاقی که نفرات قبلی رقم زده‌اند، دانش‌آموزان سال‌های گذشته این مدرسه الان و در دوران دانشجویی روی هنرهایی که در متوسطه فراگرفته‌اند، متمرکزند و از آن کسب درآمد می‌کنند.

سودهای 100 درصد از هنر دست دانش‌آموزی

محمد، ساعتی را ساخته که برایش 4هزار تومان تمام شده و الان تا یک میلیون تومان مشتری دارد. سعید هم سه ظرف رزین خود را با قیمت 100هزار تومان ساخته و به زودی به قیمت 300هزار تومان به دوستان و آشنایان خواهد فروخت. مجبتی هم کارهای چرمی دوخته که به گفته خودش سود 500هزارتومانی به او خواهد رساند. این وضعیت بسیاری از دانش‌آموزان این مدرسه است که به کمک محسن پاک‌منش هنرهای سنتی آموخته‌اند و حالا از این طریق، بخشی از مخارج تحصیل خود را تأمین می‌کنند.

آن‌ها گروهی در ایتا درست کرده‌اند، هرکس محصولات خود را در این فضا به اشتراک می‌گذارد و بعد هم می‌فروشد و درآمدش را در جیبش می‌گذارد و همگی در کنار هم از این اتفاقات خوب لذت می‌برند. به گفته آقای پاک‌منش، برخی از بچه‌ها تجربه فروش تولیدات خود از طریق سایت دیوار را هم دارند که مایه امیدواری برای آینده آن‌هاست.

معلم هنرمند منطقه ما با تجربه کار این سال‌ها، به این نتیجه رسیده که با تکیه بر توان دانش‌آموزی و قشر جوان می‌توان در بسیاری از حوزه‌ها به خودکفایی رسید. او می‌گوید: می‌خواهم به تأکید رهبر معظم انقلاب بر مهارت‌آموزی دانش‌آموزان اشاره کنم؛ ایشان در سخنانی تأکید داشتند دانش‌آموز در کنار درس یک مهارت را کسب کند، الان دانش‌آموزان مدرسه ما بیش از یک مهارت دارند که اگر این اتفاق در همه مدارس رقم بخورد، می‌تواند نتایج مثبتی برای شهر و کشورمان به همراه داشته باشد.

زهرا زنگنه

دیگر خبرها

  • معلمان خاطره‌انگیز در قاب تصویر
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند
  • معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین
  • دستان هنرآفرین دانش‌آموزی
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • (ویدئو) روش خطرناک دانش آموزان یک روستا برای رفتن به مدرسه
  • زنگ سپاس معلم در مدارس مشهد نواخته شد
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم