Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛رئیس کمیسیون صنایع مجلس با انتقاد شدید از کاهش تصدی‌گری دولتی در حوزه اقتصاد گفت: متاسفانه اقتصاد دولتی نه تنها کم نشده بلکه به معضلی جدید به نام اقتصاد خصولتی تبدیل شده که بر دامنه مشکلات اقتصادی کشور افزوده است.

به گزارش خرداد، اکبریان در مراسم تجلیل از تعاونگران برتر استان اردبیل اظهار کرد: براساس قانون اساسی اقتصاد کشور به اقتصاد آزاد، تعاونی و دولتی تقسیم شده که 20 تا 40 درصد اقتصاد کشور آزاد و با مشارکت بخش خصوصی در حال مدیریت است و کمتر از دو درصد اقتصاد ایران را بخش تعاون تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




وی با بیان اینکه اقتصاد دولتی در سال‌های اخیر نه تنها کم نشده بلکه به اقتصاد خصولتی و شبه دولتی تبدیل شده، خاطرنشان کرد: این اقتصاد به هیچ وجه دردی از کشور درمان نمی‌کند بلکه بر دامنه مشکلات آن نیز افزوده است.


نماینده مجلس دهم بیان کرد: ما اگر می‌خواهیم کشورمان نجات یابد باید به سمت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و بها دادن به این سرمایه‌گذاران حرکت کنیم که نمونه موفق آن کامیون‌سازی مشگین‌شهر است.

اکبریان گفت: بنده به صراحت اعلام می‌کنم که اگر سرمایه‌گذار کامیون‌سازی مشگین‌شهر به کرج می‌آمد 10 برابر مشگین‌شهر سود می کرد اما باید دست او را بوسید که در یک منطقه محروم و کمتر توسعه یافته با دل و جرات اقدام به سرمایه‌گذاری کرده است.


وی با قدردانی از استاندار اردبیل در بها دادن به سرمایه‌گذاران و تکریم و احترام آنها تصریح کرد: ذات تشکیل دولت، مجلس و قوه قضائیه نوکری مردم است و ما به جای شان و شهرت باید به فکر رفاه مردم و حل معضلات اجتماعی باشیم.


نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی گفت: از مرداد سال قبل که تحریم دشمنان تشدید شد ترامپ اعلام کرد که ملت ایران جشن 40 سالگی انقلاب را نخواهد دید اما به کوری چشم ترامپ و امثال او نه تنها جشن 40 سالگی را برگزار کردیم، بلکه امروز یکپارچه و متحد در برابر دشمنان ایستاده‌ایم.


اکبریان ادامه داد: ما باید به نبوغ ایرانی افتخار کنیم چرا که در ماه‌های اخیر با دور زدن تحریم‌ها موفق شدند تا در حوزه صنعت کاری را انجام دهند تا دغدغه تولیدکنندگان از بابت تامین مواد اولیه و قطعات نداشته باشند که نمونه آن کارخانه‌های فولاد است که بدون تعطیلی تاکنون در اوج تحریم‌ها به تولید مشغول بوده است.


وی بیان کرد: دولت و مجلس در همراهی با بخش خصوصی دنبال یک شرایطی هستند تا دشمنان را در تحریم‌های ظالمانه خود کیش و مات کنند که در همین راستا براساس تفاهمنامه‌ای که بین وزارت دفاع و صنایع بسته شده ما از قطعات الکترونیکی تولید شده در صنعت دفاعی کشور بهره‌برداری می‌کنیم و بیش از 470 قلم تولیدات مشترک حوزه صنعت دفاعی در بخش‌های تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


رئیس کمیسیون صنایع مجلس اضافه کرد: با شروع تحریم‌ها از سال گذشته تولید خودروی ما از 4 هزار و 500 دستگاه به کمتر از یک هزار دستگاه رسید و دلیل آن نایاب شدن قطعات صنعت خودرو بود اما با رفع مشکلات دیگر امروز هیچ خودروی تولید شده به پارکینگ نمی‌رود و نهضت خودکفایی در خودروسازی آغاز شده است.


در این مراسم نماینده مردم مشگین‌شهر در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: در اصل 44 قانون اساسی در کنار اقتصاد بخش خصوصی بخش تعاون به رسمیت شناخته شده و در حقیقت در این بخش شاهد تقسیم ثروت در جامعه هستیم.


ولی ملکی خاطرنشان کرد: تعاونی‌ها به راحتی می‌توانند زمینه اشتغال را در کشور در سال رونق تولید فراهم کنند به شرط آنکه اعضای تعاونی‌ها به اصل همگرایی و مشورت در پیشبرد امور معتقد باشند.

دبیر کل خانه کارگر نیز در این مراسم بیان کرد: جایگاه تعاون در حقیقت بها دادن به جایگاه تولید و پیشرفت است و ما تاکنون نتوانستیم از این ظرفیت استفاده کنیم.


علیرضا محجوب با قدردانی از تلاشگران عرصه تعاون در ارتقای جایگاه اقتصادی کشورمان گفت: ما به شدت نیازمند توسعه سرمایه‌گذاری در این بخش هستیم تا به واسطه تشکیل تعاونی‌های مختلف فضای اشتغال کشور پربار باشد. برچسب ها: رئیس کمیسیون صنایع مجلس

منبع: خرداد

کلیدواژه: رئیس کمیسیون صنایع مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۴۲۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه