Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@01:24:56 GMT

دو ميليون بدمسکن در تهران داريم

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۴۵۳۴۹

دو ميليون بدمسکن در تهران داريم

خبرگزاری آریا- معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران از وجود دو میلیون بدمسکن در تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، عبدالرضا گلپایگانی در برنامه شب معماری که شب گذشته از شبکه 4 سیما پخش شد، در ابتدای سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره ماهیت کمیسیون های ماده 5 و 100 گفت: بعد از تاسیس شورای عالی معماری و شهرسازی مجموعه بزرگ‌تری از متولیان امر ساختمان مسئولیت هدایت ساخت و ساز و ‌کنترل کیفیت بناهای ساخته شده را برعهده گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیسیون ماده 5 نیز برای این تشکیل شد که وقتی طرحی به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی می رسد جزییات اجرایی آن در این کمیسیون به تصویب رسد. در واقع، این کمیسیون به پایش مدام تصمیم گیری ها براساس طرح جامع و تفصیلی کمک می کند.
وی ادامه داد: کمیسیون ماده 100 نیز براساس ماده 100 قانون شهرداری ها شکل گرفت و در یکی از مواد آن آمده است مالکین اراضی واقع در‌ محدوه و حریم برای هر نوع عملیات عمرانی باید پروانه دریافت کنند که اگر به این اصل عمل می شد، بسیاری از تخلفات در طول زمان صورت نمی گرفت.   
معاون شهردار تهران با اشاره به افرادی که در کمیسیون ماده 100 حق رای دارند، گفت: در این کمیسیون نماینده وزارت کشور، یک قاضی دادگستری و‌ نماینده شورا صاحب رای هستند و ‌کارشناس شهرداری هم بدون حق رای در جلسات حضور پیدا می کند.
گلپایگانی در ادامه به موضوع شهرفروشی و وضعیت امروز تهران از این حیث پرداخت و اظهار کرد: شهرفروشی از دو ‌منظر قابل بررسی است؛ اول فروش دارایی ها و بلعیدن ارزش های ذاتی شهر است، مانند باغات که ارزش های طبیعی و هویتی شهر هستند و تصرف در آن ها به نفع صاحب سرمایه شهرفروشی است.
وی اضافه کرد: در عین حال باید توجه کنیم اینکه در حد ظرفیت طرح های مصوب اجازه فروش تراکم به املاک دهیم الزاماً به معنای شهرفروشی نیست. به طور مثال، اگر به جای بارگذاری 120 درصد اجازه بارگذاری نزدیک به 240 درصد داده شود، در شرایطی که به حساسیت های برنامه ریزان توجه شود، الزاماً بد نیست.
معاون شهردار تهران در توضیح این موضوع تصریح کرد: بناهایی در تهران وجود دارد که قبل از انقلاب ساخته شده اند و امروز در مقابل زلزله ایمن نیستند و باید مقاوم‌سازی شوند. تحت این شرایط برای ترغیب مردم به بهسازی و ایجاد صرفه اقتصادی به عنوان موتور محرک این عمل، تراکم بیشتر داده شد. ضمن اینکه، جمعیت تهران در دهه 50 تا 60 رشد قابل توجهی داشت و تحت این شرایط باید شهرها آمادگی پیدا می‌کردند.
گلپایگانی با بیان اینکه در گذشته به کیفیت ساخت و ساز در تهران توجه چندانی نشده است و کیفیت شهر، محله، گذر و ‌فضای سکونت گوهر گم شده در تهران است، تاکید کرد: نخستین انگاره در ذهن فردی که ساخت و ساز می‌کند سودآوری است؛ این یعنی به سمت کالایی شدن حرکت کردیم و این رویداد از سطح یک ساختمان کم کم توسعه پیدا کرد و به گستره بزرگ تری همچون شهر تسری یافت. نهادهایی هم که مسئولیت داشته و دارند تا سرمایه ها را برای تولید ثروت در شهر هدایت کنند، در عمل کار را رها کردند.
وی ادامه داد: یکی از مصادیق این امر وجود 300 هزار خانه خالی در تهران براساس سرشماری سال 95 است. این تعداد واحد خالی سرمایه کلانی است که اگر‌ در خود شهر تولید ثروت می کرد تهران شهر بهتری برای زیست بود و مردم رضایت بیشتری از شرایط داشتند و کم تر گرفتار ترافیک و الودگی هوا می شدند. ضمن اینکه وجود این تعداد واحد خالی در حالی است که در تهران شاهد حضور دو میلیون بدمسکن هستیم.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران خود را مقید به حفظ هویت شهر می داند، گفت: باید بپذیریم که قوانینی وجود دارد که حرمت دارند و حتی اگر در آن اشکال می بینیم باید به آن ها پایبند باشیم. در دوره ای گفته می شد برخی از قوانین شهرسازی دست و‌ پا گیراند. بله! قوانین برای فردی که می‌خواهد تخلف کند دست و پاگیر است.

خود را حکیم شهر نمی دانیم
معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه مدیریت شهری پایتخت خود را حکیم شهر نمی داند، تصریح کرد: اعلام می‌کنیم بسیاری از چیزها را بلد نیستیم و به همین دلیل می خواهیم با کمک و نظر خردمندان، دانشگاهیان و تمام مردم شهر را بسازیم. ما خدمتگزار مردم هستیم و هیچ خدمتگزاری تصور نمی کند هر جا که لازم است باید آن چه را به صلاح می داند عمل کند؛ این قانون است که نوع رفتارهای ما را تعریف می کند.
گلپایگانی در همین رابطه وجود شبکه های مجازی را معجزه ای در شرایط امروز دانست و گفت: یکی از معجزات این شبکه کمک به شفافیت است؛ در حال حاضر کل مصوبات ماده 5 و 100 در تهران در سامانه شفافیت قابل رویت برای مردم است. به طور قطع، اگر فردی که در ماده100 تصمیم گیر است بداند مردم تصمیمات او را رصد می کنند، به شکل بهتری عمل می کند.
وی ادامه داد: در راستای شفاف سازی تصمیم گیری درباره باغات را به کمیته ای فنی که خارج از شهرداری و شوراست واگذار‌کردیم. در‌مورد کمیته نما نیز نماینده جامعه مهندسان مشاور، استادان دانشگاه و ناظر شورا در جلسات شرکت می کنند تا بحث امضای طلایی مطرح نباشد.

صاحبان مسئولیت و میز مانع مشارکت اجتماعی مردم اند
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مشارکت شهروندان پرداخت و تصریح کرد: واقعیت این است در مورد مشارکت شهروندان از مرحله تعریف تا اجرای پروژه قانون نوشته شده ای وجود ندارد، ما صاحبان مسئولیت و‌ میز هم این اجازه را به مردم نمی دهیم. اما رسانه در تعییر این شرایط می تواند نقش کلیدی ایفا کند.
گلپایگانی با بیان اینکه اقداماتی که شهرداری در زمینه جلب مشارکت های اجتماعی و به نفع مردم انجام می دهد، مدل های خوبی است که می تواند به سایر شهرها تسری پیدا کند، گفت: مصداق بارز این امر اقداماتی است که در ‌مورد شفاف سازی و تعارض منافع انجام می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که مردم از روند کند تغییرات در تهران گلایه دارند، عنوان کرد: واقعیت این است در بسیاری از موارد محدودیت داریم به طور مثال، ملکی برخلاف ضوابط ساخته می شود اما رای قاضی مبنی بر صدور پروانه را دارد چراکه حقوق مکتسبه ای شکل گرفته است.
گلپایگانی با طرح این سوال که شهروندان تا چه اندازه هزینه نگهداری شهر را پرداخت می کنند، گفت: باید بپذیریم که شهر را فروختیم، مفت هم فروختیم شاهد مثال هم این است که در گران ترین منطقه تهران به ازای یک متر مربع مازاد تراکم تنها 400 هزار تومان گرفتیم. اما به غیر از این مورد در مقایسه با هزینه نگهداری یک ساختمان که هر ساکن باید پرداخت کند، برای شهری که در آن زندگی می کنیم چه هزینه ای می پردازیم؟   
وی ادامه داد: در تمام دنیا مردم هزینه نگهداری شهر را پرداخت می کنند و شهروندی که انتفاع بیشتری می برد باید هزینه بیشتری را هم پرداخت کند.

دانشگاه تهران ملزم به تجدیدنظر در طرح توسعه شد
گلپایگانی در پاسخ به سوالی درباره طرح توسعه دانشگاه تهران نیز گفت: در دهه های گذشته تصمیم گرفته شد تا محدوده دانشگاه تهران توسعه پیدا کند و ‌این موضوع مصوبه هیات دولت را هم داشت و در شورای عالی معماری و شهرسازی و کمیسیون ماده 5 مطرح شد، اما دانشگاه 20 سال است که نتوانست املاک را تملک کند و مردم از انتفاعی که می توانستند ببرند، محروم شدند.   
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از شهرنوشت، وی ادامه داد: آخرین مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی یک سری از محدودیت ها را حذف کرد و قرار شد دانشگاه تهران طرح تجدیدنظر را ارائه کند. ما نیز تاکید کردیم که با رعایت حق و‌حقوق مردم طرح تهیه شود. متاسفانه باید گفت تمایل به توسعه محدوده دانشگاه تهران الگویی برای سایر دانشگاه ها شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بدمسکن تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۴۵۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم

مدیر دانشجویان در انجمن همبستگی یمن در ایران با بیان اینکه پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به جهانیان مخابره می‌کنیم، گفت: فرهنگ جهاد و مقاومت مردم یمن را به خوبی در نمایشگاه کتاب تهران معرفی می‌کنیم، هنوز برخی از ناشران یمن فعالیت خود را حفظ کرده‌اند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اسامه هزاع، مدیر دانشجویان در انجمن همبستگی یمن در ایران گفت: انتخاب یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران اتفاق خوبی است، هر چند که وضعیت نشر و کتاب در یمن به دلیل جنگ به‌سامان نیست و برخی از ناشران مجبور شدند که کار نشر را تعطیل کنند. جنگ و درگیری موجب شد تا کتاب و نشر بسیار به عقب برگردد.

وی ادامه داد: با وجود شرایط سخت حاکم بر یمن، همچنان برخی از ناشران فعال مانده‌اند و ما در نمایشگاه کتاب در تهران می‌توانیم پیام مقاومت مردم مظلوم یمن را به جهانیان مخابره کنیم. تلاش می‌کنیم تا فرهنگ مجاهدت و مقاومت مردم یمن به خوبی در نمایشگاه کتاب تهران معرفی شود.

هزاع که مدیر دانشجویان در انجمن همبستگی یمن در ایران است، عنوان کرد: دغدغه‌های فرهنگی یمن در نمایشگاه کتاب به خوبی قابل طرح و پیگیری است و دو کشور ایران و یمن نقاط مشترک زیادی دارند، کتاب‌های اسلامی و دینی و حتی آثاری که به دوران پیش از اسلام و پس از اسلام مربوط است میان دو کشور ارتباطات قابل توجهی را نشان می‌دهد.

وی در مورد «وعده صادق» و واکنش مردم یمن به آن گفت: در آخرین عملیات ایران علیه رژیم صهیونیستی اقدام کرد و این نه تنها موجب واکنش خوب مردم یمن شد، بلکه در کل منطقه تحسین برانگیز بود. موشک‌هایی که از مسجد القصی گذشت موجب شد تا مردم یمن تظاهرات حمایتی از این حملات داشته باشند و خوشحالی خود را بروز دادند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم
  • خط راه‌آهن تهران ـ اهواز منتقل می‌شود
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • در حاشیه دیدار مردم جنوب غرب تهران با رئیس جمهور
  • دیدار مردم جنوب غرب تهران با رییسی (عکس)
  • دیدار مردم جنوب غرب تهران با رئیس جمهور
  • عکس/ دیدار مردم جنوب غرب تهران با رئیس جمهور
  • دیدار‌ چهره به چهره وزیر بهداشت با مردم منطقه ۱۸ تهران