Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس شورای‌شهر در نخستین همایش فصلی اعضای کمیته‌های نمای مناطق بر ضرورت تأکید بر نگاه تخصصی در این کمیته‌ها تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، محسن هاشمی رفسنجانی در نخستین همایش فصلی اعضای کمیته‌های نمای مناطق که با حضور عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری تهران در حال برگزاری است، گفت: موضوع نما مدتی است که اهمیت پیدا کرده و بعضی نمای ساختمان را جزو حقوق شهروندی فرض می‌کنند؛ پیش از این چنین فرضی وجود نداشت، اما در حال حاضر به نظر می‌آید یکی از حقوق شهروندی، نما است که بخشی از منظر شهری نیز محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هاشمی گفت: موضوع نمای ساختمان سال‌ها تضعیف شده بود به همین علت، هویت شهر را تحت‌الشعاع قرار داد؛ ضروری است که به این موضوع درست پرداخته شود.
وی با اشاره به این‌که نمای ساختمان در شهر از چند جهت اهمیت دارد، عنوان کرد: اولین و مهمترین موضوع درباره نمای ساختمان این است که کارکرد رفاهی و کاربردی ساختمان در آن در نظر گرفته شود. نکته دوم این موضوع، زیبایی ساختمان و منظر آن است که پیامی را نیز به مخاطب منتقل می‌کند؛ این موضوع هم برای جامعه مهم و هم به حق شهروندی مرتبط است.
هاشمی نکته سوم را هارمونی نما با فضای معماری شهر دانست و افزود: نکته چهارم و آخر نیز بحث ایمنی و استحکام در نمای ساختمان است که در صورت بی‌توجهی به آن، خسارات زیاد مالی و جانی به وجود می‌آید.
رئیس شورای ‌شهر تهران در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: در دهه‌های اخیر با توجه به افزایش قیمت ساختمان و لوکس‌سازی توجه به اولویت نما بیشتر شده، چراکه سازندگان با نما است که می‌توانند عرضه بهتری داشته باشند. این موضوع در سال‌های گذشته در شورا مطرح شد و حتی درباره‌اش دستور حاکمیتی هم از بالا رسید؛ دستوری که بر جایگاه معماری ایرانی اسلامی تاکید داشت. به نظر می رسد کمیته نما هم همان موقع شکل گرفت.
محسن هاشمی گفت: موضع مهم دیگری که در نمای ساختمان اهمیت دارد، استحکام و رعایت استانداردهای ایمنی شهرهاست؛ مشکل این‌جاست که گاهی در نماهای گران‌قیمت هم از سنگ‌های ضخیم استفاده می‌شود؛ این نماهای ضخیم اغلب به درستی به ساختمان متصل نمی‌شود.
وی با اشاره به این‌که سازندگان بعضا نسبت به این موضع بی‌تفاوت هستند، توضیح داد: بارها در اخبار شنیده‌ایم که سنگی از نما کنار عابری روی پیاده‌رو افتاده، حتی گفته می‌شد گه‌گاه دور ساختمان را باغچه می‌ساختند تا نما روی عابران نیافتد. در این مورد هم لازم است که کمیته نما جدیت داشته باشد و اجازه ندهد یک بار اضافی سنگین به ساختمان سنجاق شود.
رئیس شورای شهر تهران گفت: صرفه‌جویی در مصرف انرژی را نیز باید در درمورد نمای ساختمان رعایت کنیم. فکر می‌کنم نماهای سیمانی با مصالح نانو بهترین نوع هستند چرا که هم از نظر انرژی بهینه‌اند و هم ایمنی و ظاهر قابل قبول دارند.
هاشمی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های معماران درباره کمیته نما این بود که طرح‌های مورد قبول این کمیته کلیشه‌ای‌اند. این افراد فقدان آگاهی از فناوری‌های روز را هم از ایرادات کمیته نما می‌دانستند. یکی از مثال‌هایشان این بود که کمیته نما با نمای شیشه مخالف است؛ درحالی‌که اگر نمای شیشه به درستی اجرا شود، هم امنیت و استحکام خوبی دارد و هم می‌تواند منطبق با فرهنگ ما باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از شهرنوشت، رئیس شورای‌شهر گفت: بعضا اعمال نظرات سلیقه‌ای هم در این کمیته دیده شده است؛ این موضع به معماران و طراحان آزار می‌رساند. گاهی فقط به ساختمان‌های خصوصی و شخصی ایراد گرفته می‌شود و این در حالی است که برخی ساختمان‌های دولتی هر کار بخواهند می‌کنند.
هاشمی در پایان اظهارات خود خاطرنشان کرد: درنهایت خواسته اصلی معماران و طراحان این بود که به‌جای دولتی کردن فرایندها، از متخصصان و نهادهای علمی برای تصمیم‌گیری استفاده شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: لزوم استفاده ظرفیت نهاد علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۴۵۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی

بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت برگزار می‌شود.

شهروز همتی، رئیس بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران با بیان اینکه این کنگره ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت برگزار می‌شود، گفت: در سال‌های گذشته، برگزاری کنگره مصادف با روز آزمایشگاهیان بود، اما به واسطه مسائلی که پیش آمد، امسال کمی با تاخیر صورت گرفت.

او مطرح کرد: کنگره ما در بخش علمی ۲۵ محور دارد و کارگاه‌هایی برگزار می‌شود. نکته مهم این است که کنگره ارتقای کیفیت به عنوان بزرگترین کنگره در زمینه طب آزمایشگاه، همواره سعی کرده محور‌ها و کارگاه‌ها را طوری انتخاب کند که در ارتقای دانش تاثیر گذار باشد. انتخاب کارگاه‌ها براساس نیاز شرکت کنندگان و محور‌ها براساس مسائل روز دنیا خواهد بود.
حضور بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی

همتی گفت: پیش بینی می‌کنیم حدود ۷ تا ۱۰ هزار نفر از کنگره و نمایشگاه جانبی بازدید داشته باشند. در بخش نمایشگاهی بیش از ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان که تولید کننده یا وارد کننده محصولات آزمایشگاهی هستند محصولات خود را ارائه می‌کنند.

امیرحسن زرنانی، دبیر علمی کنگره نیز با بیان اینکه این کنگره پر افتخار ین کنگره در زمینه علوم آزمایشگاهی در سطح کشور است، عنوان کرد: تمام نگاه‌های افراد متخصص در حوزه آزمایشگاهی به این کنگره است.

او ادامه داد: در این کنگره حدود ۲۵ پنل برگزار خواهد شد. کنگره فقط یک کنگره بازآموزی صرف نیست نقش و رسالت کنگره این است که آخرین پیشرفت‌های علمی در جهان را به سمع و نظر مخاطبانش برساند. یکی از چالش‌هایی که کنگره دارد این است که چه حوزه‌هایی را در کارگاه‌ها بگنجاند.
۸۰ درصد تشخیص‌های پزشکی به کمک آزمایشگاه است

‌زرنانی با اشاره به دو محور برگزاری کنگره که یکی از آن‌ها نقش آزمایشگاه‌ها در تشخیص پزشکی است، بیان کرد: حدود ۸۰ درصد تشخیص‌های پزشکی و بالینی با کمک‌های آزمایشگاه انجام می‌شود. آزمایشگاه نقش بسیار مهمی در حوزه سلامت عمومی دارد. با توجه به مشکلاتی که برای آزمایشگاه‌ها وجود دارد و هزینه‌ها برخی آزمایشگاه‌ها در حال بسته شدن هستند چرا که نمی‌توانند از پس مخارج بر بیایند.

او با تاکید بر بحث آموزش و تامین گنجینه‌های انسانی، گفت: یکی از اهداف این کنگره احیای مجدد دوره دکتری علوم آزمایشگاهی است و یکی از پنل‌ها هم به این حوزه مربوط است. در تمام پنل‌ها سعی شده افرادی که جایگاه علمی و عملی در جامعه هستند در پنل‌ها صحبت‌های خود را ارائه بدهند.

دبیر علمی کنگره مطرح کرد: محور دومی که این کنگره روی آن تاکید دارد. هوش مصنوعی است. ما روزانه به صورت ملموس با هوش مصنوعی سرکار داریم. هوش مصنوعی اطلاعات را جمع آوری می‌کند ما هستیم که یاد آن می‌دهیم چگونه عمل کند.
ورود هوش مصنوعی به حوزه‌های آزمایشگاهی

او با بیان اینکه در حال حاضر هوش مصنوعی در پاتولوژی و تصویربرداری وارد شده است، گفت: پیش‌بینی انجمن علوم آزمایشگاهی این است که در یک دهه آینده تشخیص‌های آزمایشگاهی مبتنی بر همش مصنوعی خواهد بود و این تشخیص‌ها دقیق‌تر و سریع‌تر خواهد بود. رسالت ما این است از همین الان آینده را پیش بینی و راه حل‌های مواجهه با آن را بررسی کنیم؛ که این اتفاق در کنگره در حال رخ دادن است. پیش نیاز‌های ایجاد آزمایشگاه هوشمند و کسب اطلاعات برای تشخیص بهتر نیز مورد بررسی است.

زنانی گفت: از حوزه‌های دیگر که این کنگره به آن می‌پردازد، ارائه نتایج و جواب آزمایش یکسان در تمام آزمایشگاه‌ها است.
برگزاری کارگاه شناخت رشته علوم آزمایشگاهی برای دانش آموزان

علی شیرین، دبیر علمی در امور کارگاه‌های کنگره بیان کرد: در کنگره ارتقای کیفیت، کارگاه‌ها در راستای محور‌ها هستند. در کنگره ما ۴۵ کارگاه داریم که ویژگی‌های مختلفی را دارد.

او با اشاره به ناشناخته بودن علوم آزمایشگاهی برای دانش آموزان اعلام کرد: مکاتبه کردیم با اداره کل آموزش و پرورش استان تهران تا با کارگاه ویژه برای دانش آموزان این رشته را برای آنان توضیح دهند.

او گفت: بحث اعتباربخشی، یکی دیگر از رویکرد‌های کنگره در کارگاه‌هایی است که برگزار می‌کند. به طوری که مسئولان اعتباربخشی در این کارگاه حضور دارند.

وی افزود: دو محور عمومی قانون کار و مالیات را هر سال در کنگره داشته ایم که امسال در کنار این دو محور، بحث حقوقی را به کارگاه‌ها اضافه کرده ایم.

غلامرضا حمزه‌لو دبیر اجرایی کنگره نیز بیان کرد: آزمایشگاه‌ها نقش ویژه‌ای در نظام سلامت دارند و بدون وجود آزمایشگاه‌ها، روند تشخیص و درمان بیماری‌ها دچار مشکل خواهد شد.
عمده اطلاع رسانی‌ها الکترونیک است

او با اشاره به حضور ۵ هزار شرکت کننده در کنگره امسال، ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد اطلاع رسانی برنامه‌های ما به صورت الکترونیک انجام می‌شود.

وی همچنین به برپایی نمایشگاه جانبی کنگره با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی در علوم آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: بیش از ۲۱۰ شرکت در نمایشگاه امسال، غرفه دارند.
حضور ۱۱ سخنران خارجی در کنگره

در ادامه، فریبا شایگان همکار دبیر علمی در امور بین الملل، گفت: در کنگره امسال، ۱۱ سخنران خارجی از کشور‌های آمریکا ایتالیا، کانادا، استرالیا، هلند، هند، آلمان و عربستان خواهیم داشت.

دیگر خبرها

  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • تعرفه شستشوی نما ساختمان ۱۴۰۳
  • تصمیم مهم کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی آسیا با ریاست تاج
  • لزوم توجه به پیوست فرهنگی و رسانه‌ای جهت اجرای شعار سال
  • لزوم سرعت بخشی بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مددجویان کمیته امداد
  • لزوم لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا
  • کمیته امداد، نهاد پیشران در حوزه اشتغال کشور است
  • نمای سنگ بهتر است یا آجر نسوز نما؟
  • لزوم تعریف پروژه‌های هوشمندسازی مبتنی بر ظرفیت کردستان