Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@18:25:08 GMT

قدرت بینایی تا چند سالگی رشد می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۴۷۵۷۲

قدرت بینایی تا چند سالگی رشد می‌کند؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، این امر می‌تواند تاثیر قابل توجهی در افراد مبتلا به "تنبلی چشم یا آمبلوپی" (Amblyopia) داشته باشد.

این پژوهش که در Journal of Neuroscience منتشر شده نشان می دهد که قدرت دید انسان بیشتر از آنچه که قبلا تصور می‌شد برای رشد و توسعه زمان دارد.

گروهی از محققان تحت رهبری کاترین مورفی، استاد دپارتمان روانشناسی، علوم اعصاب و رفتار در دانشگاه مک مستر در انتاریو، کانادا، تحول اولیه قشر بینایی در مغز انسان را با تجزیه و تحلیل بافت مغز ۳۰ فرد فوت شده، در محدوده سنی ۲۰ روزه تا ۸۰ سال بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باور قدیمی تکمیل قدرت دید انسان در سال اول تولد بر اساس مطالعات تشریحی از نحوه شکل گیری سیناپس‌ها و همچنین چگونگی به وقوع پیوستن ارتباطات در قشر و بین قشر و مناطق دیگر مغز شکل گرفته بود.

با این حال، مورفی و همکارانش قبلا کشف کرده بودند که برخی از پروتئین‌ها در قشر بینایی اولیه وجود دارند که رشد آنها در سال‌های بعدی زندگی نیز ادامه می‌یابد.

حال این مطالعه جدید یافته‌های اولیه آنها را تایید می‌کند.

این محققان در پژوهش قبلی خود فعالیت "گابا ارژیک"(GABAergic) در مغز را مورد بررسی قرار داده بودند. "گابا" (GABA) مخفف گاما آمینوبوتیریک اسید و" "GABAergic اشاره به توانایی مغز برای تولید آن دارد.

گابا یک انتقال دهنده عصبی که کارکرد اصلی آن مهار عملکرد انتقال دهنده عصبی دیگری به نام "گلوتامات" (glutamate) است.

این محققان در پژوهش قبلی خود به بررسی تعادل بین تحریک و بازداری در مغز و چگونگی ارتباط آن با شکل پذیری و پیری در قشر بینایی مغز پرداختند. محققان رشد و بلوغ این منطقه مغز را بررسی کرده و نشان داد که چگونه این مکانیسم‌های گابا ارژیک در سراسر طول عمر انسان تغییر می‌کنند.

تحقیقات قبلی نشان داد که مکانیسم‌های تولید کننده گابا GABA تا میانسالی فرد ادامه می‌یابد. با این حال، هنوز هم روشن نبود که آیا تمام مکانیسم‌هایی که شکل پذیری سیناپس‌ها را تنظیم می‌کردند، رفتاری مشابه داشتند یا خیر.

سوالی که برای آنها مطرح شد این بود که گابا یک مهار کننده است اما انتقال دهنده‌های عصبی تحریک کننده و سیناپس چطور؟

مورفی و همکارانش در مقاله جدید خود شرح دادند که بیش از ۸۰ درصد از سیناپس‌ها در قشر بینایی اولیه تحریکی هستند.

بنابراین، برای پاسخ به این سوال، دانشمندان بافت مغز ۳۰ فرد فوت شده که ۱۲ زن و ۱۸ مرد بودند را مورد بررسی قرار دادند. آنها بافت مغز این افراد را با استفاده از "وسترن بلاتینگ"(Western blotting) مورد بررسی قرار دادند.

وسترن بلاتینگ یکی از روشهای بلاتینگ است که برای تشخیص و آنالیز پروتئین‌ها استفاده می‌شود.

محققان دریافتند که برخی از پروتئین‌های گلوتامات( آنهایی که گلوتامات تحریکی تولید می‌کنند) تا اواخر دوران کودکی توسعه یافته، اما سایر آنها تا حدود سن ۴۰ سالگی رشد می‌کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رشد و توسعه مغز انسان مغز فوت تولد رشد طول عمر رشد و توسعه طول عمر مغز انسان بینایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۴۷۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سزار لوئیس منوتی» اسطوره فوتبال آرژانتین در سن 85 سالگی درگذشت

سزار لوئیس منوتی، یکی از بزرگ‌ترین اسطوره‌های تاریخ فوتبال آرژانتین، در سن ۸۵ سالگی درگذشت.

به گزارش "ورزش سه"، قهرمان جهان در سال ۱۹۷۸ میراثی فراموش‌نشدنی در فوتبال از خود به جای گذاشت. مرد روزاریو و یکی از مهم‌ترین افراد تاریخ فوتبال آرژانتین و جهان، اگرچه به‌عنوان یک فوتبالیست دوران حرفه‌ای خوبی داشت اما به‌عنوان مربی به شکوه خود رسید و بهترین روزهای عمرش را در آن بازه سپری کرد.

منوتی سفر خود را در دوران مربی‌گری با هدایت نیوولز آغاز کرد و سپس قهرمانی با اتلتیکو هوراکان در سال ۱۹۷۳ او را به تیم ملی آرژانتین رساند.

او می‌دانست چگونه تیم ملی را به سبک خود بسازد و همین کار را هم کرد. او تیمی هجومی ساخت که در سال ۱۹۷۸ قهرمان جام جهانی شد و بر بام فوتبال جهان ایستاد، کاملا به لطف منوتی.

پس از ناامیدی در سال ۱۹۸۲ و حذف از جام جهانی، او به بارسلونا پیوست و در آنجا سه عنوان قهرمانی به‌دست آورد. منوتی همچنین در دو دوره هدایت بوکا جونیورز را برعهده داشت. سه دوره هم در ایندیپندنته حضور داشت و تا زمان بازنشستگی در سال ۲۰۰۷ در باشگاه‌های اتلتیکو مادرید، ریورپلاته، پنیارول، تیم ملی مکزیک، سمپدوریا، روزاریو سنترال، پوئبلا و تکاس هم مربی‌‌گری کرد.

او که همیشه مردی محترم در فوتبال آرژانتین بود، در چند وقت اخیر خود را وقف حضور در مدیریت و مشورت در خصوص روند تیم ملی کرده بود. او یکی از حامیان لیونل اسکالونی بود که درنهایت منجر به قهرمانی آرژانتین در جام جهانی ۲۰۲۲ شد.

این مربی آرژانتینی پرافتخار امروز یکشنبه در سن ۸۵ سالگی درگذشت. او بخش قابل توجهی از تاریخ فوتبال را به خود اختصاص داده و انتظار می‌رود در ساعات آینده باشگاه‌های زیادی به این اتفاق تلخ واکنش نشان دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پدر شهید جاویدالاثر علی اربابی آسمانی شد
  • درگذشت بازیگر «تایتانیک» و «ارباب حلقه‌ها» در ۷۹ سالگی
  • «سزار لوئیس منوتی» اسطوره فوتبال آرژانتین در سن 85 سالگی درگذشت
  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • (تصویر) تغییر چهره بازیگر «پایتخت» در سن ۷۱ سالگی
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • عکس | علیرضا خمسه بازیگر «پایتخت» در سن ۷۱ سالگی
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟