Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@04:13:12 GMT

فدراسیون فوتبال پاسخ بدهد؛ شترمرغ هستیم یا مرغ

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۴۹۶۶۶

به گزارش ایلنا، فدراسیون فوتبال پول مارک ویلموتس را نداده و مربی بلژیکی هم پا روی بندهای قرارداد گذاشته و به ایران نیامده تا بازی‌های لیگ را تماشا کند.

 این حربه جدید مهدی تاج است برای دریافت پول از وزارت ورزش. قرار است به غیبت ویلموتس پرداخته شود، وزات ورزش از فدراسیون فوتبال در این رابطه سؤال کند و در نهایت هم چنین جوابی بشنود: «پول ویلموتس را نداده‌ایم و او به ایران نیامده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این همان حربه‌ای است که فدراسیون فوتبال در نظر گرفته تا وزارت ورزش را تحت فشار بگذارد و بودجه‌ای دریافت کند. به مصاحبه کاظم طالقانی، عضو هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال نگاه کنید.

 او علنی از پرداخت نشدن مطالبات ویلموتس صحبت و تأکید کرده که فدراسیون پول مربی بلژیکی تیم ملی را نداده: «در جریان جزئیات قرارداد ویلموتس نیستم اما من و فدراسیون از عملکرد او راضی هستیم و دوست داریم به کارش ادامه دهد. البته او باید بازی‌های لیگ را از نزدیک ببیند اما ما هم نتوانستیم به تعهدات‌مان پایبند باشیم. ما در تعهدات‌مان به ویلموتس پایبند نبودیم اما این دلیلی نیست که او به ایران نیاید. به هر حال او هم مشکلاتی دارد و بعد از حضورش در ایران، درباره غیبتش صحبت خواهیم کرد. البته باز هم می‌گویم که غیبت ویلموتس به دلیل مسائل مالی نیست.»

اتفاقاً غیبت ویلموتس مسأله‌ای مهم است که ارتباط ویژه‌ای با مشکلات مالی دارد. مصاحبه طالقانی قطعاً آخرین مصاحبه از افراد حاضر در فدراسیون فوتبال نخواهد بود.

نفرات بعدی هم درباره مشکلات مالی صحبت خواهند کرد تا وزارت ورزش تحت فشار قرار گیرد و با پرداخت بودجه به تاج و همکارانش موافقت کند. بخصوص که فدراسیون فوتبال به وزارت ورزش فشار آورده تا نامه‌ای به بانک مرکزی بفرستد و از آنها درخواست کمک 10 میلیون دلاری کند.

چندی پیش مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال با توجه به پول‌های بلوکه‌شده فدراسیون در فیفا، از رئیس بانک مرکزی در نامه‌ای رسمی درخواست کرد 10 میلیون دلار به این فدراسیون کمک شود تا پس از دریافت پول‌های بلوکه شده این قرض به بانک مرکزی پس داده شود ‌اما رئیس بانک مرکزی پاسخ منفی به درخواست رئیس فدراسیون داد. گویا به تازگی مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش در نامه‌ای رسمی به رئیس بانک مرکزی از وی خواسته تا به فدراسیون فوتبال در این زمینه کمک کند که البته هنوز پاسخی به این نامه داده نشده است.

 این درست که تحریم‌ها باعث شده تا پول‌های فدراسیون فوتبال در فیفا بلوکه شود اما آیا تاج و همکارانش که ماه‌ها و سال‌ها فریاد می‌زنند که دولتی نیستند، حالا دولتی شده‌اند که از وزارت ورزش کمک می‌خواهند؟ به یکی از مصاحبه‌های تاج در یک سال اخیر نگاهی می‌اندازیم، آن‌هم وقتی که بحث قانون بازنشسته‌ها مطرح شد. تاج وقتی موقعیت ریاست خود را در خطر دید چنین صحبت‌هایی را انجام داد: «بسیاری از اعضای هیأت‌رئیسه و هیأت‌های فوتبال سراسر کشور مشمول بحث بازنشستگی هستند. حضور این عزیزان براساس بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال است که فدراسیون را یک نهاد غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی مستقل دانسته است.

 براساس همین اساسنامه، آقای کفاشیان 10 سال پیش از این، رئیس فدراسیون فوتبال شدند در حالی که همان زمان 3 سال بود که بازنشسته شده بودند. نظر ما نظر کارشناسانی است که در این چند روز دیدگاه‌های ارزشمند خود را بیان کرده‌اند.

آنچه من بیان می‌کنم این است که فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در بحث قوانین، تابعی از اساسنامه‌ای است که به تأیید فیفا رسیده و در آن مجمع رکن اصلی این نهاد مستقل غیردولتی است. اگر واقعاً فدراسیون فوتبال مشمول قوانین نهاد دولتی شود، هیچ اصراری بر استفاده از بازنشسته‌ها نداریم.»

حکایت فدراسیون فوتبال مثل همان شترمرغی است که وقتی از او می‌خواهند بپرد می‌گوید شتر است و وقتی می‌خواهند بار ببرد جواب می‌دهد مرغ است.

در آن مقطع که بحث عدم حضور بازنشسته‌ها بود، فدراسیون فوتبال مستقل بود اما حالا که مشکلات مالی وجود دارد، تاج از دریافت کمک صحبت می‌کند و اینکه وزارت ورزش باید کنار این نهاد غیر دولتی باشد و برای پرداخت مطالبات مارک ویلموتس بودجه‌ای را در نظر بگیرد. به نظر می‌رسد، وقتی فدراسیون فوتبال مشکلات مالی دارد، دولتی است و باید از وزارت ورزش بودجه بگیرد اما زمانی که بحث بازنشسته‌ها مطرح است، یک نهاد غیر دولتی محسوب می‌شود. این سیاست یک بام و دو هوای تاج به نظر تمامی ندارد، بخصوص وقتی پای پول و دریافت بودجه دولتی در میان است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۴۹۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات آتی ژیمناستیک و بازهم تخلفات قانونی

انتخابات فدراسیون ژیمناستیک قرار است با اساسنامه ارسالی به فدراسیون جهانی برگزار شود اما با این وجود باز هم ابهاماتی وجود دارد.

به گزارش تابناک ورزشی، انتخابات فدراسیون ژیمناستیک که حدود سه سال (۳۴ ماه) است که بدون رییس اداره شده و بلاتکلیف است، قرار است ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ و با همان کاندیداهای ثبت نام شده در دوره قبل انجام شود.

زهرا اینچه درگاهی، حبیب نوظهوری و عابد حقدادی کاندیداهای حاضر در این مجمع انتخاباتی خواهند بود.

ایسنا در مورد این انتخابات پر حرف و حدیث نوشته است؛ موضوع مهم در انتخابات این فدراسیون استفاده از اساسنامه‌ای است که در سال ۱۳۹۶ به تصویب فدراسیون جهانی رسیده است. در اساسنامه ترجمه شده توسط فدراسیون ژیمناستیک که ممهور به مهر مترجم رسمی قوه قضاییه است تفاوت‌هایی با اساسنامه مصوب فدراسیون های آماتوری ورزش کشور که به تصویت هیات دولت رسیده است، مشاهده می‌شود.

در اساسنامه به تصویب رسیده و ارسالی به فدراسیون جهانی، مدیران عامل باشگاه های شرکت کننده در بالاترین سطح مسابقات باشگاهی مردان کشور، مدیر عامل پنج باشگاه برتر بالاترین سطح مسابقات باشگاهی زنان کشور، نمایندگان فدراسیون ورزش دانش آموزی، دانشگاهی، کارگری و نیروهای مسلح بدون حق رای مجاز، رییس سازمان ورزش شهرداری اضافه شده است.

همچنین تعداد ورزشکاران به ۳ مرد و ۳ زن، تعداد مربیان و داوران به یک زن و یک مرد، افزایش پیدا کرده است. همچنین یک نفر از اتباع ایرانی حاضر در مجامع مدیریتی بین المللی ژیمناستیک به اعضاء مجمع اضافه شده و در پایان ۳ کارشناس خبره که به پیشنهاد هیات رییسه و تایید رییس مجمع انتخاب می شوند – که حداقل یکی از آنها باید از زنان باشد- به اعضاء مجمع اضافه شده است.

اینها بخشی از تفاوت‌های این دو اساسنامه است اما جدا از تفاوت هایی که در این دو اساسنامه وجود دارد شنیده شده تاکنون حتی برای انتخابات پیش رو طبق اساسنامه اختصاصی فدراسیون ژیمناستیک عمل نشده است.

به طور مثال طبق بند ۵ ماده ۱۶ این اساسنامه، تنها رؤسای هیأت‌های استانی حق رأی در مجمع فدراسیون را دارند اما برای ۷ سرپرست هیأت استانی که همگی به تازگی توسط مسئول و سرپرست فعلی فدراسیون منصوب شده‌اند دعوتنامه حضور در مجمع ارسال شده است.

همچنین برخی دیگر از هیات‌ها که حتی سرپرست هم ندارند در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

طبق تبصره ۴ ماده ۱۶ این اساسنامه، باشگاهای برتر حاضر در آخرین مسابقات لیگ کشور عضو مجمع هستند اما هیچ یک از این باشگاها که در سال ۱۴۰۲ در لیگ‌های هنری، ترامپولین، آکروژیم و لیگ ریتمیک ۱۴۰۱ به عنوان آخرین رویداد حضور داشته و حائز رتبه‌های برتر شده‌اند به مجمع دعوت نشده‌اند، اما باشگاه‌های حاضر در سال‌های ۱۴۰۰ (۱۲ رای) و بعضی باشگاه‌های فاقد مجوز و رتبه در مسابقات لیگ‌های کشور دعوت شده‌اند.

با این شرایط بنظر می‌رسد وزارت ورزش و معاون قهرمانی آن باید پیش از برگزاری مجمع به این مسائل رسیدگی کنند تا با شکایت احتمالی برخی کاندیداها، دوباره انتخابات فدراسیون ژیمناستیک لغو نشود.

دیگر خبرها

  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد
  • مجمع عمومی سالانه «فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی» برگزار شد
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • حق پخش فقط متعلق به استقلال و پرسپولیس نیست
  • اسبقیان: وضعیت سرپرستی در فدراسیون‌ها را جمع می‌کنیم
  • انحلال دو فدراسیون ورزشی/ بازگشت بادبانی به فدراسیون قایقرانی
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها
  • رسمی: میزبانی جام باشگاه‌های آسیا به ایران رسید
  • انتخابات آتی ژیمناستیک و بازهم تخلفات قانونی