Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به بخشی از پرتکرارترین سوالات مردمی درباره مشکلات ثبت نامی سراغ زهرا مظفر سرپرست اداره کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات  رفته است و از مسادل مربوطه را از او پیگیری کرد که در ادامه مشروح  سوالات و جواب‌ها آمده است:

سوال: با سلام یکی به ما توضیح بگوید که مدرسه هیئت امناء یعنی چی؟ با این اسم از ما ۴۸۰ هزار تومان پول برای ثبت نام مدرسه دخترانه گرفتند؛ مگر تحصیل تو کشور رایگان نیست؟

مظفر: مدرسه هیئت امنایی جزو مدارسی است که شهریه برای آن تعیین شده، اجباری نمی‌باشد و در هنگام ثبت نام نیز دریافت وجه وجاهت قانونی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال: من کلاس اول ابتدایی مدرسه تهرانپارس پسرم ثبت نام کردم، مدیر گفته ما ۵۰۰هزارتومن هزینه کمک به مدرسه در طول سال میگیریم، دلیل چیست؟

مظفر: در طول سال کمک‌های مردمی با نظر انجمن و بدون اجبار دریافت می‌شود

سوال: آموزش پرورش حرفی می‌زند که هیچ مدیر مدرسه‌ای گوش نمی‌دهد، چطور می‌شود وقتی می‌گویند مدارس رایگان است از ما برای مدرسه دولتی ۳۰۰ هزار تومان فقط کمک به مدرسه را اجباری بخواهند، چرا کتاب‌ها باید ثبت نام اینترنتی شود، در صورتی که سایت مشکل دارد، چرا همه مراحل ثبت نام برای خانواده‌ها چندین برابر شده، چرا واقعا چرا به جای راحت کردن راه تحصیل فقط سنگ جلو راه خانواده‌ها قرار داده می‌شود؟

مظفر: ثبت نام کتب درسی از طریق اینترنتی و سایت انجام می‌شود. دریافت وجه اجباری نیز وجاهت قانونی ندارد.

سوال: بر چه مبنایی مدرسه‌ها پول کتاب ۴۲ تومانی را ۱۰۰ تومان از ملت میگیرند؟

مظفر:  چنانچه مصداق مشخص شود قابل پیگیری است.

سوال: در خصوص اینکه برای ثبت نام در محدوده مشخص شده نباشی، ولی مسیر خانه به مدرسه برای بچه دبستانی نزدیکتر باشد واقعا این چه استدلالی هست که محدوده‌ها را بدون در نظر گرفتن مسافت تعیین کرده اند؟!

مظفر: تعیین محدوده ثبت نام در ستاد ثبت نام منطقه با هماهنگی مقاطع انجام می‌پذیرد در پاره‌ای از موارد به نظر اولیاء منزل نزدیک مدرسه است ولیکن از لحاظ محدوده بندی آن طرف خیابان و غیره  باعث بروز مشکلاتی می‌شود به عبارتی مدارس مرزی در نواحی و مناطق چنین مشکلاتی را دارند که تدابیر لازم توسط مناطق اندیشیده شده است.

سوال: برای ثبت نام پیش دبستانی اگر متولد ۲ مهر باشد چرا برای اختلاف یک روز باید یک سال منتظر بماند

مظفر: براساس قوانین و مقررات باید شش سال کامل باشد.

سوال: چرا انقدر هزینه ثبت نام‌ها برای دبیرستان گران است؟

مظفر: موضوع نامشخص است، نوع مدرسه تعیین شود تا امکان پاسخگویی میسر شود.

سوال: مدارس تیزهوشان پول میگیرد ۲میلیون تا ثبت نام کند، کلی درس می‌خوانند تا قبول شوند کلی استرس به بچه‌ها و خانواده‌ها بعدم پول باید بدی برای مدارسم که امتحان ورودی میگیرند تا بتوانند این طوری پول بیشتری در بگیرند هیچ کس هم نظارت روی هیچی ندارد.

مظفر: ورود به مدراس تیزهوشان تابع قوانین و مقررات است و ثبت نام در آن نیز براساس مقررات تابع شهریه در طول سال تحصیلی می‌باشد بدلیل اینکه سرویس دهی بیشتر به دانش آموزان باید توسط اولیاء تأمین شود.

سوال: با سلام ,دختر من پایه اول، هست , خودم مربی، پیش هستم , هنوز برای ثبت نام مدارسش، هیچ جوابی به ما ندادن هر هفته، می‌گویند  هفته آینده  چرا انقدر استرس وارد می‌کنند؟

مظفر: ثبت نام پایه اول با توجه به محدوده‌ مسکونی و منطقه پس از معرفی به سنجش انجام می‌پذیرد، مشکل در کجا است که مشخص و پیگیری شود.

سوال: عملا آموزش وپرورش هرمنطقه هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد؛ پسرم را میخواستم یک مدرسه که به قول آموزش وپرورش درمحدوده نبودیعنی ما این طرف خیابان مدرسه اونطرف بود، ثبت نام کنم آموزش وپرورش موافقت کردو نامه داد،مدیرمدرسه که یک خانم بودثبت نام نکرد.

مظفر: نامه منطقه به آموزشگاه بیانگر بررسی برابر ضوابط و قوانین بوده و از آنجا که بنا به اظهار شاکی در محدوده مدرسه نبوده توسط مدیر ثبت نام نشده است.

سوال: چقدر زشت و ناپسنداست که برای ثبت نام فرزندم که بسیاردانش آموز خوب و بانمرات خیلی خوب، بعلت داشتن مشکل مالی منت چندآقا را درمدرسه پسرانه بکشم، متاسفم بابت پولی که درمدارس دولتی شلوغ ازخانواده هابه زورمی گیرند.

مظفر: چنانچه نام آموزشگاه و منطقه و استان مشخص شود قابل پیگیری است.

سوال: من بچه ام کلاس اول ثبت نام کردم از من ۱۵۰ هزار گرفتن چرا؟

مظفر: نام مدرسه و منطقه مشخص تا پیگیری شود.

سوال: دانش آموز پایه یازدهم در اصفهان هستم ناحیه ۴، مدیر مدرسه برای ثبت نام ۵۰۰ هزار تومان پول می‌خواهد آموزش و پرورش ناحیه ۴ مراجعه کردم، اما پیگیری نکردند و گفتند پول را باید بپردازید به ما ربطی ندارد .

مظفر: نوع مدرسه نامشخص است و از آنجا که دانش‌آموز پایه یازدهم است احتمال اینکه به همکار آموزشگاه از نظر سرویس دور باشد فلذا در صورت مشخص شدن هویت قابل بررسی بیشتر است.

سوال: امسال هم مثل سال‌های قبل در رابطه با ثبت نام دانش آموزان افغان مشکل است؛ بعضی از مدارس دانش آموزان و والدین رو اذیت میکنند که هنوز بخش نامه‌ای از طرف آموزش و پرورش نیست و باید اخر شهریور دوباره مراجعه کرد همچنین امسال در رسانه هاهم شرح داده شد که دانش اموزان افغان هم می‌توانند راحت درس بخوانند، اما انگار نه انگار همیشه با مشکل مواجه بودیم و هستیم بلاخره نفهمیدیم حق داریم درس بخونیم یا خیر..

مظفر: در بازدید‌های به عمل آمده در ایام ثبت نام برای ثبت نام اتباع مشکل مشاهده نشده است؛ چنانچه موارد خاصی وجود دارد اعلام کنید.

سوال: برای انتقالی دانش اموزی از شهرستانی به شهرستان دیگر تا چه زمانی مهلت دارند؟

مظفر: هر زمانی که تصمیم بر جابجایی دانش آموز اتخاذ شود امکان پذیر است.

سوال:  چرا با وجودآن که بنده مربی پیش دبستانم نمی‌توانم بچه‌های خود را در مدرسه دولتی یک شیفته واقع درمحله‌ای غیر از محله‌ سکونت خودثبت نام کنم؟ وچرا مدارس دولتی تاشهریه نگیرند ثبت نام نمی‌کنند؟

مظفر: رعایت محدوده الزامی است.

سوال: فرزند من نهم قبول شد با معدل ۱۵ و ۲۵ ولی برای تعین رشته نمره نگرفت و گفتند باید کمیته در آموزش و پرورش تشکیل شود و بعدا تکلیف مشخص می‌شود آیا بنظر شما این دانش آموز که تکلیفش مشخص نشده آن هم با این معدل تا زمان ثبت نام اصلا جا هست ثبت نام کند همین الان مدارس پر شده بعد اگر دانش آموز قبول شده با معدل دیگر تعین سطح بر مبنای منطقه برچه اصولی است، این ظلم در حق این دانش آموزان حساب هست که نمره ملاک نیست بلکه سطح منطقه، چون من معدل ۱۷ را دیدم که رشته نیاورده است بعد اگر خواست رشته با حداقل‌ها را انتخاب کنند باید شهریور امتحان بدهند آیا بشود یا نشود، بنده ساکن شهرستان آبادان هستم و از این موارد بعلت کمبود مدارس دخترانه این مشکل ایجاد شده است.

مظفر: انتخاب رشته براساس اولویت‌های تعیین شده به جهت توزیع متوزان رشته‌هاست.

سوال: ببخشید با اینکه اعلام کردند مدیران حق گرفتن پول هنگام ثبت نام ندارند و مدیران از ما پول درخواست کردن و می‌گویند اگر پرداخت نکنید به بهانه پر شدن کلاس ثبت نام نمی‌کنیم؟ یا شماره‌ای وجود دارد که به وزارت اموزش وپرورش شکایت کنیم؟

مظفر: تمامی مناطق ستاد ثبت نام دارند که شماره تلفن رسیدگی به شکایات در تابلو اعلانات مدارس در محل ثبت نام نصب است، ضمناً سامانه پاسخگویی به شکایات به آدرس shekayat.medu.ir یا سمت چپ پورتال وزارت آموزش و پرورش بصورت آنلاین آماده ثبت شکایت است.

سوال: برای ثبت نام پایه هفتم پسرم دراصفهان ۵۰۰ هزار تومان پول دادم وقتی اعتراض کردم گفتند باید بدهید وگرنه زمان امتحانات به پسرتان گوش زد میکنیم همچنین گفتند اداره هم برید کاری پیش نخواهیدبرد، اخه این چه وضعشه مگر مدام نمی‌گویید مدارس دولتی نباید پول بگیرند.

مظفر: دریافت هرگونه وجه در ایام ثبت نام در مدارس دولتی ممنوع اعلام شده است چنانچه نام مدرسه اعلام کنند، پیگیری می‌شود.

سوال: تحصیل رایگان تا مقطع دیپلم و حق انتخاب رشته برای ادامه تحصیل از حقوق دانش اموزان و خانواده هاست، اما در این سیستم پول بسیار تعیین کننده است و تبعیض فراوانی بین مدارس وجود دارد مثل مدارسی که مختص فرهنگیان است با مدارس معمولی و مدارس خاص که قرار بود این تبعیض‌ها وجود نداشته باشد.

مظفر: مدرسه‌ای که خاص فرهنگیان باشد وجود ندارد.

سوال: مگر مدارس نمونه دولتی منحل نشد چرا بنام نمونه دولتی از مردم هزینه می‌گیرند و موجب ایجاد رقابت کاذب شده اند؟

مظفر: چنانچه مصداقی وجود دارد معرفی نمایند تا برابر ضوابط اقدام شود.

سوال: مدیران مدارس در هنگام ثبت نام و زمان تحویل کارنامه و ایام امتحانات حق دریافت هزینه دانش آموزی را ندارند و سرانه‌ای هم از سوی شما دریافت نمی‌کنند باید چگونه مدارس را اداره کنند؟

مظفر: دریافت مشارکت‌های مردمی در حین سال تحصیلی با رضایت اولیاء ممانعتی ندارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار مدارس اخبار دانش آموزی فرهنگیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۰۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم شان معلم در این هفته بسیار مهم است/انتخاب۷معلم نمونه استانی

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سعادتی عصر دوشنبه در نشست صمیمی با اصحاب رسانه به مناسبت هفته معلم اظهار کرد: باید نگاه مراقبتی و حمایتی به آموزش و پرورش داشت تا بالنده‌تر به وظایف خود عمل کند چراکه دیدار معلمان نمونه با رهبر انقلاب از مهم ترین برنامه های این هفته است و هر سال راهبردهای کلان تربیتی و آموزش و پرورش را در این دیدار بیان می‌کنند.

وی ادامه داد: برنامه زنگ سپاس در مدارس، دیدار معلمان با نماینده ولی فقیه در استان، تجلیل و تکریم از معلمان در مدارس، عیادت و دلجویی از معلمان بیمار، دیدار از معلمان پیشکسوت را از مهم‌ترین برنامه های هفته معلم امسال هستند.

وی افزود: تبیین اهمیت آموزش و پرورش و تکریم شان معلم در این هفته بسیار مهم است و شان و منزلت معلمان باید همیشه حفظ و تبیین شود و هفته معلم به مناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری نماد و بهانه ای در این خصوص است.

سعادتی در خصوص انتخاب معلمان نمونه نیز اظهار کرد: انتخاب معلم نمونه از مدارس طبق شاخصه های فردی، عملکردی و اقدامات آنها در طول سال تحصیلی لحاظ می‌شود که امسال سه هزار و ۲۰۰ معلم وارد این فرایند شدند و ۱۲۰ معلم به عنوان معلم نمونه منطقه ای و در نهایت هفت معلم به عنوان معلم نمونه استانی معرفی شدند و در کنار تجلیل از معلمان نمونه از عوامل کیفی بخشی مدارس همچون مربیان پروزشی، مشاوران، معاونان و … نیز تجلیل می شود.

وی خاطرنشان کرد: ۵۳ مدرسه تک دانش آموز روستایی در سطح استان داریم که در مقطع ابتدایی هستند و در دوره متوسطه اگر تعداد دانش آموزان روستاها کمتر از ۱۰ نفر باشد در روستاهای مرکزی برای چندین روستا مدرسه و یا مدارس شبانه روزی در نظر گرفته می‌شود تا دانش موزان از تحصیل باز نمانند.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی اضافه کرد: هزار دانش آموزان از تحصیل بازمانده‌اند، این دانش آموزان به علل مختلف فرهنگی، اجتماعی، قضایی و امنیتی از ادامه تحصیل باز مانده اند که طبق بررسی ها در برخی موارد هم اطلاعات نادرست بوده است.

وی گفت: تعداد مدرسه کانکسی استان ۲۵۰ مورد است که تعداد دانش آموزان ۶۲ مدرسه کمتر از ۱۰ نفر است و برای دیگر مدارس بالای ۱۰ دانش آموز کلاسی ساخته و تمام شده و یا در حال تکمیل است.

وی یادآور شد: ۳۰ درصد مدارس استان نیازمند بازسازی است و سرانه فضای ورزشی حدود یک و نیم برابر افزایش پیدا کرده است که برای هر دانش آموز ۳۰ صدم متر مربع بود و این رقم به ۴۶ صدم متر مربع افزایش یافته است.

کد خبر 6092567

دیگر خبرها

  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • زنگ سپاس معلم در مدارس مشهد نواخته شد
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • تکریم شان معلم در این هفته بسیار مهم است/انتخاب۷معلم نمونه استانی
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت