Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@14:46:14 GMT

برندسازی، رکن اصلی اقتصاد شهری

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۵۰۵۱۲

برندسازی، رکن اصلی اقتصاد شهری

امروزه مدیریت شهری به واسطه پیشرفت فن‌آوری و یافته‌های بشر در علوم اجتماعی به دانشی بین رشته‌ای تبدیل شده که آگاهی از آن برای اداره بهتر شهرها ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مدیریت شهری در دهه‌های اخیر تغییرات چشمگیری کرده است. دیگر اداره شهرها بر اساس همان شیوه‌های سنتی ممکن نیست، زیرا به موازات افزایش اختراعات و استفاده از وسایل ارتباط جمعی، سطح آگاهی و در نتیجه مطالبات و نیازهای شهروندان نیز بالا رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی علم شهرسازی و علوم اجتماعی به یاری مدیریت شهری آمده‌ و با ارایه راهکارهایی سعی بر آن دارد تا مدیریتی روزآمد و مدرن را بر شهرها حاکم کند.

یکی از مبانی اداره شهرهای مدرن امروزی، برندسازی است که سهم قابل‌ملاحظه‌ای در اقتصاد شهری دارد.

برای آشنایی با برندسازی شهری و تآثیر آن بر اقتصاد شهری با "محمدعلی مهدیان"، کارشناس ارشد شهرسازی گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌حوانید:

برندسازی شهری به چه معناست؟

برندسازی شهری یا مکانی یا جغرافیایی به این معناست که شهری با یک عنوان یا محصول یا کالای خاص شناخته شود.

چرا برندسازی برای شهرها لازم است؟

یکی از مهم‌ترین مواردی که در مدیریت شهری مطرح می‌شود، تدوین سند چشم‌انداز است؛ یعنی سندی تدوین شود که مدیران شهری و شهروندان بدانند قرار است مثلا در ۲۰ سال آینده چه زیرساخت‌هایی در شهر ایجاد شود یا سرانه فضای سبز چقدر افزایش یابد یا درآمد سرانه چقدر زیاد شود، حال اگر شهر برند خاصی داشته باشد تدوین سند چشم‌انداز آسان و دست‌یافتنی است.
به عنوان نمونه اگر برند شهری گردشگری یا زیارتی یا تولید کالایی خاص باشد، مدیران شهری و شهروندان می‌دانند در میان‌مدت و بلندمدت باید بر روی چه چیزهایی سرمایه گذاری کنند و کارآفرینان نیز می‌دانند آیا این شهر با رشته کاری آنان منطبق هست یا نه.

برندسازی شهری چه ارتباطی با اقتصاد شهری دارد؟

از مهم‌ترین مبانی علم شهرشناسی، اقتصاد شهری است؛ به این معنا که علمای علم شهرشناسی به دنبال دست یافتن به فرمولی برای ایجاد منابع درآمد پایدار برای شهرداری‌ها و ایجاد ثبات در بازار اقتصادی هستند؛ هرچند عملا نمی‌توان الگویی واحد برای همه شهرها پیشنهاد کرد، اما می‌توان به الگویی کلی مبتنی بر واقعیات موجود دست یافت. یعنی می‌توان راهکارهایی را برای رونق اقتصاد شهری پیشنهاد داد که در همه جا کاربرد داشته باشد.

اندکی درباره این راهکارها توضیح دهید.
شهر موجودی زنده است که همه اجزا و عناصر آن به هم مرتبط است و در عین حال از عناصر بیرونی هم تآثیر می‌پذیرد. یعنی به عنوان مثال اقتصاد شهری از شهرسازی، زیرساخت‌های شهری، گردشگری شهری و دموکراسی شهری اثر می‌پذیرد و در عین حال تحقق همه این برنامه‌ها نیازمند وجود زیرساخت‌هایی در سیاست داخلی و خارجی کشور، اقتصاد با ثبات ملی و نظم اجتماعی است. مثلا اگر کشوری در حال جنگ باشد همه بخش‌های آن از جمله گردشگری و فضای سبز شهری تحت تآثیر قرار می‌گیرد و نمی‌توان در چنین شرایطی انتظار وجود اقتصادی باثبات برای شهر را داشت.

یکی از راهکارهای تقویت برندها و در نتیجه اقتصاد شهرها، ایجاد شبکه‌های اقتصاد شهری است، در اینباره توضیح دهید.
شبکه اقتصاد شهری تفکری بود که متآثر از شبکه اینترنت جهانی شکل گرفت. برای نخستین‌بار شهرهای بعضی ایالات آمریکا به این فکر افتادند که بخشی از بازار تولید یک کالای صعنتی یا فرهنگی را در شهرهای خود ایجاد و برون‌داد آن را به عنوان برندی برای همه این شهرها مطرح کنند.
با توسعه این شبکه بازار اقتصاد شهری به عنوان بخشی از بازار بزرگ اقتصادی آمریکا ایجاد شد و بعدها در کشورهای دیگر نیز از آن الگوبرداری شد. در حال حاضر بزرگ‌ترین شبکه‌های اقتصاد شهری در آمریکا، انگلیس، چین و ایتالیا وجود دارد.
صنعت چه نقشی در برندسازی و رونق اقتصاد شهرهای کشور ایران دارد؟

واقعیت این است که در کشور ما جایگاه هر دستگاه در برخورداری از منابع درآمدی مختلف مشخص نیست و به همین دلیل برای دریافت درآمدها و هزینه آن‌ها دستگاه‌های مختلف اجرایی و نظارتی ایجاد شده است. در حوزه صنعت مشخصا این مسئله وجود دارد که
معمولا شهرک‌ها و کارخانجات صنعتی به دلیل آلایندگی دور از شهرها ساخته می‌شود در چنین شرایطی باید نخست برای پالایش صنایع و کاهش آلایندگی آن‌ها به عنوان یکی از منابع درآمدی اقدام شود و در گام بعدی محل هزینه بودجه‌ها مشخص شود، آنگاه خواهیم دانست که مدیریت شهری باید بیشترین سهم را از این منابع داشته باشد، زیرا عقلا و عرفا قرار است بیشترین خدمات را به افراد زیاد ساکن در شهرها ارایه کند.

کد خبر 387763

منبع: ایمنا

کلیدواژه: برندسازی مدیریت شهری شهرسازان شهرهاي ايران شهرداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۰۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبود کارخانه نوین باعث بی کیفیتی‌ آسفالت بجنورد می‌شود

نائب رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: نبود کارخانه نوین و پیشرفته آسفالت از مهم‌ترین موانع بر سر راه توسعه ‌جاده‌های شهری در بجنورد است که باعث پایین آمدن کیفیت آسفالت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌شمالی، علی اربابی امروز _دوشنبه‌دهم‌اردیبهشت_ در نشست خبری اظهار کرد: در ابتدای شروع به کار دوره فعلی شورا، ۷۰ هزار متر مربع از فضای بجنورد آسفالت بود که این آمار پس از یکسال و در ۱۴۰۱ به ۱۸۰ هزار مترمربع رسید.

وی افزود: سال ۱۴۰۲ میزان آسفالت بجنورد به ۲۳۱ هزار متر مربع رسید که برآورد می‌شود این مقدار در سال جدید به ۳۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار مترمربع برسد.

نایب رئیس شورای اسلامی بجنورد خاطرنشان کرد: نبود کارخانه نوین و پیشرفته آسفالت از مهم‌ترین موانع بر سر توسعه جاده‌های شهری در بجنورد است که باعث پایین آمدن کیفیت آسفالت می‌شود.

اربابی تصریح کرد: نبود تقاطع همسطح در میدان‌خرمشهر بجنورد بعنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های شهر است که در گام اول نصب چراغ قرمز انجام شد، اما پاسخگوی نیازهای میدان نیست و برای سال جاری به منظور ایجاد تقاطع هم‌سطح در آن بودجه در نظر گرفته شده‌است.

وی اضافه کرد: ایجاد پارکینگ طبقاتی در بجنورد نیز بعنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های حوزه مدیریت شهری در نظر گرفته‌می‌شود.

یوسف مغروری، رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر بجنورد تاکید کرد: در سال ۱۴۰۲ بودجه شورای شهر ۸۹۴ میلیارد تومان بود که در سال جاری به هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید.

وی گفت: بر اساس احصای شرایط بجنورد به منظور به حد نرمال رساندن حوزه‌های مختلف شهری، سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای شورای شهر نیاز بود که به نتیجه نرسید.

رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر بجنورد افزود: شورای شهر بجنورد پنج کارگروه درآمدی را در راستای تحقق و تخصیص بودجه سال ۱۴۰۳ تشکیل داده است.

کد خبر 749121

دیگر خبرها

  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • نبود کارخانه نوین باعث بی کیفیتی‌ آسفالت بجنورد می‌شود
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است