Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با تاکید بر لزوم تامین حق‌آبه تالاب‌ها، گفت: در صورتی که حق‌آبه تالاب‌ شادگان به صورت مستمر و دائمی محقق شود، می‌توانیم بگوییم حال تالاب شادگان بسیار خوب است، در غیر این‌صورت باید منتظر اتفاقات بدی باشیم.

‌عادل مولا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت تالاب شادگان پس از سیلاب اظهار کرد: پس از آب‌گیری تالاب، بحث پایداری آب در تالاب یکی از مسائلی است که به جد در حال پیگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای جلوگیری از تخلیه آب شیرین به بخش شور تالاب، افزود: در این زمینه همه دریچه‌های مسیر مسدود شده است. البته این کار درست نیست زیرا طبیعت تالاب به گونه‌ای است که باید مقداری از آب شیرین تالاب به بخش شور تخلیه شود و زیستگاه جدید به وجود بیاید. 

مولا ادامه داد: برای اینکه پایداری آب شیرین تالاب حفظ شود مجبور شدیم چنین انسدادهایی ایجاد کنیم اما  برنامه داریم که به جای ایجاد چنین انسدادهایی، تعداد دریچه‌ به صورت سرریز ایجاد کنیم تا پس از اینکه تراز آبی تالاب در بخش شیرین حفظ شد، مازاد آن به قسمت شور سرریز و زیستگاه آب شور حفظ شود. البته مطالعه این کار زمان‌بر است.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به انتشار تصاویری از مرگ و میر ماهیان و تغییر رنگ آب تالاب شادگان، تصریح کرد: مرگ و میر ماهیان و تغییر رنگ تالاب روند عادی است. در گذشته حدود یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب آب وارد تالاب می‌شد که اکنون این میزان آب تنها در زمان سیلاب وارد تالاب شده است. قطعا این میزان آب، آب مورد نیاز تالاب نخواهد بود.

وی ادامه داد: با توجه به گرمای هوا و تبخیر زیاد آب، میزان اکسیژن محلول در آب تالاب شادگان پایین‌تر می‌رود و این کاهش اکسیژن باعث تلفات و مرگ و میر می‌شود اما اکنون هنوز در درون و قسمت‌های زنده تالاب شادگان، مرگ و میر ماهیان ثبت نشده و شاید مرگ و میر این ماهی‌ها در برکه‌های اطراف بوده باشد.

مولا افزود: با توجه به اینکه زمین خشک بوده و با وقوع سیلاب، آب در برخی نقاط جمع شده و در این شرایط در این نقاط، تعداد زیادی ماهی یا خزندگان دیگر در منطقه تجمع یافته که قطعا با افزایش دما، تبخیر و یا هدررفت آب، تلفات ایجاد می‌شود. 

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: برخی افراد، مرگ و میر ماهی‌ها را ناشی از آلودگی تالاب مطرح می‌کنند؛ ما تاکنون به این نتیجه نرسیده‌ایم که آلودگی وارد تالاب شده و باعث مرگ و میر آبزیان شده است. قطعا اگر چنین اتفاقی رخ دهد، سریعا اقدام و با متخلفین برخورد می‌کنیم.

وی با ابراز نگرانی از عدم ورود آب به تالاب و در پی آن افزایش مشکلات، گفت: ما هیچ زمانی به آورد مقطعی تالاب تکیه نمی‌کنیم و همیشه تاکید ما بر تأمین مستمر حق‌آبه تالاب است. 

مولا بیان کرد: در صورتی که حق‌آبه تالاب‌ شادگان به صورت مستمر و دائمی محقق شود، می‌توانیم بگوییم حال تالاب شادگان بسیار خوب است در غیر این‌صورت باید منتظر اتفاقات بدی باشیم. 

وی تصریح کرد: با توجه به سیل اخیر، وضعیت تالاب شادگان از سال‌های گذشته بسیار بهتر است اما انتظار می‌رود با توجه به این شرایط، تالاب به خوبی تقویت شود و نگذاریم از بین برود. وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست باید پیگیر تامین حق‌آبه تالاب‌ها باشند تا حق‌آبه تالاب‌ها به صورت مداوم و مستمر تامین شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تالاب شادگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۰۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ابزار تامین مالی یک پیش‌بینی نوآورانه است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درآیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تامین مالی که با حضور سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد برگزار شد، فاطمه وظیفه دادگر مدیرکل مدیریت اموال و دارایی‌های دولت خزانه داری کل کشور گفت: سند تجاری سفته و برات تولید شده و به صورت فراگیر در دسترسی عموم است. موضوع برات الکترونیکی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که اکنون وارد فاز اجرایی شده است.

دادگر عنوان کرد: طراحی یک ابزار برای تامین مالی یک پیش‌بینی نوآورانه است و توسعه و بهره‌گیری از زیرساخت‌های موجود برای راه‌اندازی این ابزار مورد استفاده قرار گرفته است.

دادگر گفت: هر سندی که از محصول خرده‌شونده ایجاد می‌شود به صورت مستقل قابل پرداخت است. از دستاورد‌های این سامانه امکان تامین مالی بنگاه‌ها در یک شبکه است و قابلیت تسویه و ... را در خود جای است.

وی گفت: دستاورد مهم دیگر آن است که در گذشته سفته و برات می‌توانست ابزار پولشویی باشد، اما با این امکان قابلیت پولشویی برات نیز از بین خواهد رفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • ضرورت اقناع سازی مخاطبین در خصوص فرزندآوری توسط رسانه‌ها
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • طرح ابزار تامین مالی یک پیش‌بینی نوآورانه است
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • مردی که «کمجان» را زنده کرد/ دیدار با سیروس زارع که زندگی‌اش را وقف نجات یکی از تالاب‌های کشورمان کرده است
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه