Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، بیش از یک میلیون و 119 هزار داوطلب در کنکور سراسری 98 شرکت کردند که از این تعداد، بیش از 637 هزار نفر به گروه علوم تجربی متعلق بودند. در واقع 57 درصد داوطلبان رویای تحصیل در رشته‌های پزشکی را داشتند؛ اما ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، ظرفیت رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی را در مجموع حدود 9 هزار نفر اعلام کرده؛ یعنی کمتر از یک و نیم درصد کنکوری‌های تجربی امکان قبولی در رشته‌های پزشکی را داشته‌اند!

علاقه خانواده‌ها به تحصیل فرزندان خود در رشته پزشکی به دلایلی مانند درآمد بالا و شأن اجتماعی قابل اعتنا سبب شده بسیاری از دانش‌آموزان به‌اجبار رویای دکتر شدن را در سر بپرورانند و صف عظیمی پشت کنکور تشکیل دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع به‌اضافه کمبود پزشک باعث شد مجلس شورای اسلامی طرح دوفوریتی افزایش ظرفیت پزشکی را مطرح کند؛ اما نبود زیرساخت‌های لازم، طرح را از دستور کار خارج کرد.

به اعتقاد کارشناسان، نیاز است طرح هدایت تحصیلی بیش از پیش جدی گرفته شود و با شناسایی استعداد و علاقه دانش‌آموزان در مقاطع ابتدایی و راهنمایی، دانش‌آموزان را به سمت حوزه‌های دیگر علمی و تحصیلی سوق داد. طرح هدایت تحصیلی سال‌هاست اجرا می‌شود؛ اما نتوانسته خروجی ملموسی حداقل در بخش علاقه‌مندان به تحصیل در رشته‌های پزشکی ارائه دهد.

محمدباقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تعامل وزارتخانه‌های بهداشت و آموزش و پرورش برای بهبود روند اجرای طرح هدایت تحصیلی، به ایسکانیوز گفت: طرح هدایت تحصیلی در حیطه اختیارات وزارت آموزش و پرورش است؛ اما ارتباطاتی با گروه مربیان در این وزارتخانه داریم. برخی از دانش‌آموزان در مدارس علاقه دارند درباره وضعیت پذیرش پزشکی بدانند و به همین دلیل بازدیدهایی در قالب تور از دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز بیمارستانی انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: بازدیدها می‌تواند اطلاعات دوستان را افزایش دهد؛ اما واقعیت این است که پزشکی، رشته‌ای پر از چالش بوده و بهتر است افراد پیش از ورود به این رشته، اطلاعات کافی کسب کنند؛ چون قرار است عمر خود را در پزشکی صرف کرده و وقت بسیاری بگذارند؛ بنابراین نیاز است پزشکی با علاقه انتخاب شود.

ظرفیت پزشکی، موضوع سیاسی نیست، تخصصی است

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به علاقه بسیاری از خانواده‌ها برای تحصیل فرزندان آنها در رشته پزشکی به دلیل شأن اجتماعی و درآمد بالا تصریح کرد: علاقه دانش‌آموزان با تمابل خانواده‌ها متفاوت است. بسیاری از خانواده‌ها دوست دارند فرزندشان پزشک شود؛ چون جایگاه اجتماعی مناسبی دارد. در سال‌های گذشته برنامه‌ریزی وسیعی در حوزه پزشکی انجام شده است. زمانی دسترسی به پزشک عمومی به‌سادگی امکان‌پذیر نبود؛ اما اکنون در نقاط مختلف کشور، متخصصان خدمات ارائه می‌دهند. البته ممکن است توقعات مردم بیش از این باشد؛ اما ظرفیت پزشکی، موضوعی سیاسی نیست؛ بلکه موضوعی تخصصی است و باید برای افرادی که در حوزه پزشکی درس می‌خوانند، شغل نیز موجود باشد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: واقعاً نیاز است هدایت رشته‌ای بهتری انجام بگیرد؛ اما باید برنامه‌ریزی خود را در حوزه دانشگاه انجام دهیم. برنامه‌ای را پنج دوره در دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا کرده‌ و نمرات مقطع کارشناسی دانشجویان را برای ورود به رشته پزشکی ملاک قرار داده‌ایم. افراد در طول چهار سال، توانایی خود را نشان می‌دهند و رتبه‌های برتر می‌توانند بعد از شرکت در آزمون، وارد دوره‌های پزشکی شوند. دوره جدید را بازبینی کرده و ارتقا داده‌ایم و آمادگی داریم به دانشگاه‌های دیگر اجازه اجرای این برنامه را بدهیم. غربال را در دانشگاه انجام می‌دهیم تا مشخص شود فرد کشش تحصیل در رشته پزشکی را دارد؛ چون اصلاً ممکن است فردی از خون بترسد.

وی افزود: با توجه به الزامی که قانون برای حذف تدریجی کنکور ایجاد کرده، راه دیگری نداریم. در حوزه پزشکی، رقابت بسیار شدید است. داوطلبان بسیار زیادی در کنکور سراسری شرکت می‌کنند و تعداد اندکی قبول می‌شوند؛ اما قرار نیست تعداد صندلی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی را افزایش دهیم؛ بلکه باید روندی منطقی طی شود تا نیازهای مردم را برطرف کرد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تأکید کرد: ممکن است در برخی از رشته‌های کارشناسی مرتبط با پزشکی، نیاز بسیار بیشتری به تربیت متخصص نسبت به پزشکی باشد. در بعضی بیمارستان‌هایی که راه‌اندازی شده‌اند، با کمبود نیروهایی مواجه هستیم. باید نگاهی جامع داشته باشیم، خوشبختانه وزارت بهداشت با استفاده از تمام توان و تخصصی که در کشور وجود دارد و با توجه به اطلاعات موجود، محاسبات نیروی انسانی در تمام رشته‌های تخصصی را سال آینده به اتمام می‌رساند.

لاریجانی در پایان گفت: برخی از دوستان ممکن است نقطه‌نظراتی داشته باشند که می‌توانند نظرات خود را بیان کنند. چنین نکته‌ای را در شورای گسترش تصویب کردیم تا صاحبنظران بتوانند مطالب خود را بیان کنند. البته ریل‌گذاری آینده پزشکی برای پنج سال آینده انجام شده است.

انتهای پیام/

168 / 320 باقر لاریجانی لاریجانی وزارت بهداشت افزایش ظرفیت پزشکی کنکور تجربی طرح هدایت تحصیلی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: باقر لاریجانی لاریجانی وزارت بهداشت افزایش ظرفیت پزشکی کنکور تجربی طرح هدایت تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۱۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند

به گزارش قدس خراسان به نقل از وبدا، حسن عبدالله‌زاده در حاشیه همایش پیشکسوتان بهورزی و گسترش قطب ۹ کشور، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: امروز به مناسبت بزرگداشت روز معلم مراسم تجلیل از مربیان شاغل و بازنشسته بهورزی استان برگزار شد که زحمات بسیاری در حوزه سلامت به‌خصوص در مناطق محروم، کم برخوردار و صعب‌العبور داشتند و همه ما قدردان زحمات ۳۰ ساله این عزیزان هستیم و با افتخار دست این مربیان عزیز را در هفته بزرگداشت مقام معلم می‌بوسیم.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در این مراسم از بیش از ۱۰۰ پیشکسوت و مربی بهورزی تقدیر به عمل آمد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۱۰۰ بهورز در مناطق روستایی حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شاغل هستند و حداقل ۶۵۰ نفر دیگر نیاز است که به وضعیت ایده‌آل در تامین نیروی انسانی موردنیاز در این حوزه برسیم.

عبدالله زاده با تاکید بر اینکه ۵۰۰ دانش آموز بهورزی هم‌اکنون در حال گذراندن دوره آموزشی هستند و در مهر و بهمن ماه سال آینده فارغ‌التحصیل می‌شوند و این افراد بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی به‌کارگیری خواهند شد، گفت: طبق وعده معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با موافقت رئیس سازمان استخدامی کشور یک آزمون دیگر در طی ۳ ماه آینده برگزار خواهد شد تا که مابقی کسری نیروی بهورزی در سطح کشور از جمله ۱۵۰ نیروی مابقی جهت به‌کارگیری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تامین گردد.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: این ۱۵۰ نیرویی که در آزمون بعدی جذب خواهند شد پس از طی دوره آموزشی ۲ ساله و فارغ‌التحصیلی در این دوره در مراکز و خانه‌های بهداشت روستایی به‌کارگیری می‌شوند.

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • بیمارستان نیایش به ابر بیمارستان تبدیل خواهد شد
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند