Web Analytics Made Easy - Statcounter

آتش زدن کاه و کلش پس از برداشت برنج در مزارع سبب اعتراض مردمان ضیابر و اباتر شده است.

خبرگزاری شبستان، صومعه‌سرا_مائده فلاحتکارضیابری: هر ساله با توجه به اینکه نهادها و ارگان‌های مختلف بیانیه‌ و ابلاغیه‌ای را در راستای نسوزاندن کاه و کلش صادر می‌کنند اما عده‌ای از کشاورزان پس از برداشت محصول کشاورزی اقدام به آتش زدن کاه و کلش آن می‌کنند که سبب ایجاد آلودگی هوا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کشاورزان، سوزاندن کاه و کلش شالیزارهای خود را در شب انجام می‌دهند تا از چشم‌ها پنهان بماند ولی این آتش سبب اعتراضات مردمان دهستان ضیابر و شهرک اباتر شده است.

 

سردرد، تنگی نفس، سوزش چشم، بوی بد، مه گرفتگی در جاده‌ها و افزایش خطر تصادف و بی حالی، هر ساله چاشنی زندگی این فصل مردم شهرستان صومعه‌سرا شده است.

 

 

از تمام این عوارض و چهره زشتی که آتش و دود غلیظ بر پیکر طبیعت روستا می‌گذارد، بگذریم، دود غلیظ و نفس‌گیر کاه و کلش مردم بومی را از بیرون آمدن از خانه پشیمان می‌کند.

 

یکی از اهالی ضیابر با بیان اینکه به دلیل آتش زدن کاه و کلش هر شب فرزندانم با نفس تنگی به بستر می‌روند، اظهار کرد: متاسفانه دود آتش به قدری غلیظ است که سبب تنگی تنفس، سردرد و حتی دود گرفتن لباس‌ها و پرده‌های منازلمان می‌شود.

 

وی با بیان اینکه بوی دود کلش آتش زده طوری است که نه می‌توانیم در حیاط بمانیم نه در داخل خانه، افزود: مسئولان مربوطه باید گشت‌های شبانه خود را فعال کنند تا آرامش به زندگی مردم برگردد.

 

 

یکی دیگر از اهالی ضیابر گفت: آتش زدن کاه و کلش نه تنها سبب آسیب به خاک کشاورزی منطقه می‌شود بلکه سبب آلودگی هوای شهر شده و همین مسئله اهالی را آزار می‌دهد.

 

وی تصریح کرد: هر ساله در زمان برداشت محصول برنج، مسئولان مربوطه ابلاغیه‌ای در راستای برخورد با آتش زدن کاه و کلش ارسال می‌کنند اما ما باز هم شاهد آتش زدن هستیم که امیدواریم مسئولان هر جه سریع‌تر رسیدگی کنند.

 

یکی از اهالی اباتر خاطرنشان کرد: در یک هفته گذشته هر روزه و به خصوص از غروب تا اواخر شب دود ناشی از آتش زدن کاه و کلش شالیزارها طاقت همه را طاق کرده است به گونه‌ای که فرزندانم دادشان در آمده که از این منطقه برویم.

 

 

وی اظهار کرد: کشاورزانی که کاه و کلش مزارع را آتش می‌زنند اگر از ظلم به حیوان‌هایی که وسط مزرعه گرفتار می‌شوند و در آتش می‌سوزند نمی‌ترسند حداقل حق‌الناس را رعایت کنند زیرا دود ناشی آن سبب آزار و اذیت اهالی می‌شود.

 

گفتنی است، براساس بند۴ ماده ۲ قانون مدیریت پسماند و  ماده ۲۰ قانون هوای پاک ، آتش زدن کاه و کلش جرم تلقی می‌شود و انتظار می‌رود در پاسخ به اعتراضات مردم نسبت به آتش زدن بقایای گیاهی مسئولان امر رسیدگی‌ها لازم را انجام دهند.

پایان پیام/526

منبع: شبستان

کلیدواژه: هفته دولت شیراز خبرگزاری شبستان شبستان یزد خطبه نماز جمعه نماز جمعه پیرغلامان حسینی روز جهانی مسجد استان بوشهر بزرگداشت روز جهانی مسجد سوزاندن کاه و کلش کاه و کلش شالیزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۱۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارزار نجات انجیلسی در مازندران

مازندرانی‌ها برای تعطیلی سایت زباله انجیلسی، با تشکیل کارزار «سکوی مستقل جمع آوری امضاء» خواستار اجرای حکم دادگاه تجدید نظر استان مبنی بر رفع مزاحمت، جمع آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت زباله انجیلسی به مکان دیگر شدند.

در این کارزار خطاب به رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و استاندار مازندران آمده است:

"منطقه انجیلسی و حومه به مدت ۲۵ سال محل دپوی زباله شهرستان بابل می‌باشد که سبب آلودگی محیط زیست و آب‌های زیرزمینی و سطحی از طریق شیرابه و تخریب جنگل، اراضی کشاورزی و دامداری و نابودی جان و مال مردم گردیده است؛ لذا تقاضا داریم نسبت به اجرای حکم قطعی به شماره ۱۴۰۰/۳۸۰۶۱ مورخه ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ صادره از شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان مازندران مبنی بر رفع مزاحمت، جمع‌آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت از منطقه انجیلسی به محل دیگر اقدام شود. آدرس کارزار https://www.karzar.net"

۹ اردیبهشت ماه جاری هم جمعی از اهالی روستای انجیلسی بابل که خواهان اجرای حکم قطعی دادگاه تجدید نظر استان مازندران مبنی بر جابجایی این سایت زباله شدند در ورودی این سایت تجمع و خواستار حل گره کوره ۲۵ ساله این سایت در قلب جنگل‌های هیرکانی شدند.

مردم منطقه در ورودی سایت زباله انجیلسی بنری نصب کردند که در این بنر تنها خواسته خود را اجرای حکم دادگاه تجدید نظر استان مبنی بر رفع مزاحمت، جمع آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت زباله به مکان دیگر اعلام کردند.

روستای انجیلسی یکی از روستا‌های بالا دست بخش بابلکنار در جنوب بابل است که اهالی این روستا بعد از ۲۵ سال پیگیری موفق شدند حکم قطعی جابجایی این سایت را از طریق مراجع قضایی در تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰۰ از شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان دریافت کنند.

بعد از قطعی شدن حکم سایت انجیلسی در جلسه شورای حفظ بیت المال شهرستان بابل که سال گذشته با حضور رییس کل وقت دادگستری مازندران تشکیل شد، تا ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۲ برای حل این مشکل زمان تعیین شد، که بعد از گذشت نزدیک به ۲ ماه از این ضرب الاجل اهالی روستا خواستار اجرای حکم شدند.

نفوذ شیرابه‌ها در اراضی کشاورزی، مراتع چرای دام و شیوع بیماری‌ها مختلف سبب شد که اهالی منطقه دست از زادگاه خود بردارند و برای ادامه زندگی به مکان دیگری دست به کوچ اجباری بزنند. اهالی منطقه که در مدت ۲۵ سال گذشته تمام توان خود را برای حل این مشکل به کار بسته بودند موفق به حل مشکل نشدند، در نهایت با طرح شکایت در مراجع قضایی این خواسته را پیگیری کردند.

اهالی بخش بابلکنار بر این باورند که مشکلی انجیلسی که قرار بود یک سال مردم منطقه تحمل کنند تا یک مکان مناسب برای زباله شهر بابل و ۶ شهر اقماری آن بیابند، اما ۲۵ سال است که آسایش را از اهالی بخش بابل کنار ربوده و حتی با حکم قطعی مرجع قضایی هم این گره گشوده نشد.

انجیلسی که در ۲۵ کیلومتری جنوب شهر بابل قرار گرفته است هر روز میزبان ۳۰۰ تن زباله از شهر‌های بابل، امیرکلا، گلوگاه، مرزی کلاه، زرگرشهر، خوشرودپی و گتاب است.

بر اساس مکاتبه اداری که در فرمانداری بابل موجود است قرار بود انجیلسی یک سال میزبان زباله باشد و بعد از آن یک جانمایی مناسب برای دفع زباله بابل و شهر‌های اقماری پیدا شود، اما مهمان یک ساله جا خوش کرد و ۲۵سال برخانه میزبان لنگر انداخته و هم اکنون سایت زباله انجیلسی دیگر مملو از زباله می‌باشد و از سویی دیگر سرازیر شدن شیرابه‌های این زباله‌ها خسارت‌های زیادی به جنگل‌های هیرکانی و زمین‌های شالیزاری پایین دست وارد کرده است که همه این اسیب‌ها سبب شد اهالی منطقه خواستار اجرای حکم شوند.

شهرستان ۶۰۰ هزار نفری بابل دارای هفت شهر و ۶ بخش است، که سایت زباله انجیلسی در بخش بابلکنار در قلب جنگل‌های هیرکانی واقع شد و روزناه میزبان حدود ۳۰۰ تن زباله است.

 

 

منبع:ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • بهسازی نهرهای کشاورزی روستای آق قلعه به همت اهالی
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • خدمت اهالی هرمزگان در چایخانه حضرت رضا علیه السلام
  • ارتقاء ایمنی اهالی رشت با آموزش در پارک‌ها و بوستان‌ها
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان
  • فوتشال در مازندران؛ فوتبال در گل و شُل شالیزار