Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد «ادهم‌بی» در آلبانی همراه با «ساعت تیرانا» مجموعه‌ای شگفت‌انگیز از معماری را به وجود آورده است. نقوش برجسته روی دیوارها در فضای داخلی و خارجی این مسجد، سبک جدیدی از هنر اسلامی را تصویر می‌کشد.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مسجد: حضور مساجد در اروپا با توجه به اینکه بخش های مختلف این قاره زمانی تحت کنترل مسلمانان بوده است، قدمتی بسیار طولانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عثمانی ها در منطقه بالکان، مورها در اسپانیا و تاتارها در کشورهای بالتیک، میراث غنی اسلامی را که به قرن ها پیش بر می گردد، بر جای گذاشته اند و مساجد خیره کننده و شگفت انگیز بخشی بزرگی از این میراث غنی را تشکیل می دهند.

 

علاوه بر این، در دهه های اخیر با ورود هزاران مهاجر از کشورهای اسلامی به اروپا، تعداد مساجد و مراکز اسلامی در سراسر این قاره افزایش پیدا کرده است. معماری این مساجد اغلب ترکیبی از معماری اسلامی و معماری مدرن اروپایی است.

 

لذا در سلسله مطالبی برخی از قدیمی ترین، بزرگترین، زیباترین و بی نظیر ترین مساجد اروپا را معرفی می کنیم:

 

مسجد «ادهم بی»

 

«تیرانا»، پایتخت آلبانی میزبان مسجدی بسیار زیبا است که ساخت آن در اوایل دهه 1790 به دستور «ملا بی»، رهبر مذهبی عثمانی-آلبانی آغاز شد.

 

ساخت این مسجد پس از حدود 30 سال در سال 1820 میلادی به دست «هاکسی ادهم بی» ،فرزند «ملا بی» به پایان رسید. در طول دوره ای که آلبانی تحت حکومت کمونیستی بود، درهای این مسجد بسته شد اما در سال 1991 میلادی با وجود مخالفت های مقامات کمونیست مسجد «ادهم بی» بازگشایی شد و فعالیت های خود را آغاز کرد.

 

حالا مسجد «ادهم بی» که یکی از قدیمی ترین بناها در «تیرانا» به شمار می آید، همراه با «ساعت تیرانا» یک مجموعه معماری بسیار شگفت انگیز را به وجود آورده است.

 

ساختمان این مسجد شامل یک سالن نمازخانه و ایوانی است که قسمت شمالی آن و همچنین مناره را احاطه کرده است.

 

 نقاشی های روی دیوار در فضای داخلی و خارجی که تصاویری از آبشارها، درختان و پل ها را نشان می دهند نقوش برجسته ای هستند که سبک جدیدی از هنر اسلامی را تصویر می کشند.

 

 

 

پایان پیام/7

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان شیراز هفته دولت نماز جمعه خطبه نماز جمعه شبستان یزد روز جهانی مسجد استان بوشهر بزرگداشت روز جهانی مسجد ماه محرم آلبانی اروپا مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۲۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • استان البرز رتبه نخست ثبت اعضاء را در طرح رویداد سامانه بچه‌های مسجد کسب کرد
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • تداوم راه شهیدان با فعالیت جوانان در مساجد
  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • دهه کرامت فرصت مناسبی برای برگزاری جشن‌های مردمی است
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان تشریح شد
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها