Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفتر جنبش امل لبنان در ایران خاطر نشان کرد : وقتی فردی همانند معمر قذافی رهبر لیبی بود، قطعا روابطش با اسرائیل ممکن است وی را وادار کرده باشد که به ربودن امام موسی صدر دست بزند. ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین  الملل خبرگزاری تسنیم، امام موسی صدر رهبر جنبش امل لبنان، در سوم شهریور 1357 و در آخرین مرحله از سفر دوره‌ای خود به برخی کشورهای عربی، بنابر دعوت رسمی‌معمر قذافی به کشور لیبی وارد ، و در روز 9 شهریور در آنجا ربوده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفری که گرچه در مورد آن مطالب زیادی مطرح شده، اما همچنان پر از راز بزرگ سرنوشت نامعلوم اوست، سفری که از امام موسی صدر آرمانی برای دنیای اسلام به بلندای آرمان فلسطین ساخت.

رژیم لیبی در 27 شهریور 1357 و به دنبال التهاب فوق العاده مردم لبنان، حوزه‌های علمیه و مطبوعات منطقه، با انتشار بیانیه‌ای رسما اعلان کرد که امام صدر و دو همراه ایشان، با پرواز شماره 881 مورخ 9 شهریور هواپیمایی آلیتالیا، طرابلس را به سوی رم ترک کرده‌اند.

کمیته تحقیق دولت لبنان پس از یک ماه تحقیق و بررسی اسناد و مدارک ذیربط در کشورهای لیبی و ایتالیا، در مهر 1357 به دولت متبوع خود گزارش داد، که امام صدر و دو همراه وی نه تنها به رم نرسیده‌اند، بلکه در تاریخ مقرر و با پرواز نام برده شده در بیانیه رژیم لیبی نیز خاک طرابلس را ترک نکرده‌اند. قاضی تحقیق دادستانی شهر رم نیز در خرداد 1358 با صدور حکمی‌ اعلام کرد ، که امام صدر و همراهانش هرگز از هیچ طریقی وارد خاک ایتالیا نشده‌اند.

اطلاعات آشکار و پنهان به دست آمده طی چهل و یک سال گذشته عموما دلالت بر آن داشته‌اند، که امام صدر در قید حیات است. چیزی که در این میان قطعی است، اینکه امام موسی صدر و دو همراهش در سلامتی و اختیار کامل به لیبی سفر کرده و در آنجا مورد استقبال رسمی قرار گرفتند؛ این سفر نیز بر اساس دعوت رسمی دولت لیبی بوده است.

واقعیت خدشه‌ناپذیر دیگر این است که ادعای دولت قذافی مبنی بر خروج امام موسی صدر از لیبی در تاریخ نهم شهریور 1357، با پرواز آلیتالیا به شمارۀ 881 دروغ است. واقعیت تردیدناپذیر دیگر آن است که طبق اظهارات قذافی در سال 2002 و اظهارات متعدد مقاماتِ پس از انقلاب لیبی، امام موسی صدر در لیبی گرفتار بوده‌اند و هرگز از لیبی خارج نشده‌اند.

واقعیت دیگری که پس از پیروزی انقلاب لیبی و سقوط قذافی کشف و روشن شده این است که اطلاعات آشکار و پنهان منتشر شده، هیچ کدام دال بر شهادت امام موسی صدر نبوده است. صحبت بر سر اطلاعات است نه تحلیل و تفسیر و گمانه‌زنی.

پس از سقوط قذافی، دولت انقلاب لیبی تنها یک بار خبری را دربارۀ شهادت امام موسی صدر منتشر کرد. مسئله از این قرار بود که دولت انقلاب لیبی اعلام کرد یکی از دوازده جسد کشف شده در منطقه‌ای با نام «تاجورا» قطعاً متعلق به امام موسی صدر است. خانواده بر اساس اطلاعات و اخبار جمع ‌آمده این انتساب را مردود دانست و بر حیات امام تکیه کرد. به ناچار بر اساس توافق دولت لبنان و دولت لیبی، شواهد در آزمایشگاه بین‌المللی DNA معتمد دولت‌های اروپایی مورد بررسی پزشکی قرار گرفت و مشخص شد که این خبر کذب بوده است. قبل از آن، و پس از آن تا کنون، هیچ خبر رسمی از جانب هیچ یک از مقامات لیبی، اعلام نشده و تا کنون اسناد و مدارک و شواهدی که بتواند حتی احتمال شهادت را در ذهن برانگیزد نیز، ارائه نشده است.

نکته‌ مهم دیگر این که در طول این مدت تمام کسانی که اعتقاد به عدم حیات امام موسی صدر داشته‌اند، اعتقادشان نه بر اساس اطلاعات و مستندات، بلکه بر پایۀ تحلیل‌های شخصی و گمانه‌زنی بوده است و بالعکس، کسانی که اعتقاد به زنده بودن امام دارند، اعتقادشان بر اساس اطلاعات و اخبار و مستندات است.

به بهانه چهل و یکمین سال ناپدید شدن این روحانی برجسته و مقاوم با «صلاح فحص» رئیس دفتر جنبش امل لبنان در تهران گفت‌وگو کردیم، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در حال حاضر ریاست جنبش «امل» از متحدان مهم و اساسی جنبش حزب الله را برعهده دارد.

مهمترین محورهای مصاحبه :

- تلاش‌ها و اقدامات انجام شده برای روشن شدن پرونده امام موسی صدر کافی نبوده و به نوعی کوتاهی شده است.

-  جنبش امل خیلی به مردم لیبی در انقلابش ضد نظام قذافی کمک کرد به عنوان مثال شبکه ان بی ان بسیاری از زمان برنامه هایش را به پوشش اخبار تحولات انقلاب لیبی اختصاص داد ولی متاسفانه پس از انقلاب، مسئولان لیبیایی آن طور که باید و شاید برای حل این مسئله همکاری نکردند.

- برقراری روابط رسمی میان لیبی و لبنان را نمی پذیریم مگر اینکه مسئله امام موسی حل شود و امام موسی صدر و دو همراهش به سوی ما بازگردد.

-  ارتباطی میان رژیم صهیونیستی و ربوده شدن امام موسی صدر وجود دارد، اسرائیل در این زمینه نقش دارد، زیرا امام موسی صدر دشمن اسرائیل و بنیانگذار مقاومت است.

- همچنان معتقدیم که امام موسی و دو همراهش در لیبی و زنده هستند و خلاف این مسئله اثبات نشده است.

«صلاح فحص» با اشاره به چهل و یکمین سال ناپدید شدن امام موسی صدر به تمجید از شخصیت این روحانی برجسته و نقش وی در مبارزه با رژیم صهیونیستی به همراه شهید مصطفی چمران پرداخت و گفت این دو شخصیت بزرگ در کنار هم به تربیت نسلی همت گماردند که بعدها نقش اساسی و  تعیین کننده‌ای در آزادسازی جنوب لبنان از  اشغال صهیونیست‌ها ایفا کردند. امام موسی صدر با صدای بلند فریاد زد که اگر اسرائیل، کشورم اشغال کند،جامه خود را درمی آورم و چریک می شوم. او جوانان و بزرگسالان را تشویق کرد و خطاب به آنها تاکید کرد که هر گاه با دشمن صهیونیستی رو در رو شدید، چریک شوید و با چنگ و دندان و با سلاح خود هر چند که ساده باشد، با آن جنگ کنید. برنامه‌های مبارزاتی امام موسی صدر بر سه محور 1-ایمان به خدا 2-، برنامه ‌ریزی و فعالیت بر اساس شیوه‌های فرهنگی علمی- 3- وحدت و یکپارچگی  متمرکز بود.

وی با تجلیل از  شهید مصطفی چمران و توصیف وی به عنوان بازوی توانمند امام موسی صدر خاطر نشان کرد که امام موسی صدر با همکاری شهید چمران و شماری از لبنانی‌های بااخلاص، مقاومت بر ضد رژیم صهیونیستی را پایه‌‌گذاری کرد و اینگونه بود که جنبش امل یعنی گروه‌های مقاومت لبنانی در اواسط دهه هفتاد میلادی شکل گرفت و امام موسی صدر و شهید چمران به طور مستقیم، نسلی را تربیت کردند که بعدا نقش اساسی در آزادی جنوب لبنان از اشغال صهیونیست‌ها ایفا کردند.

فحص در پاسخ به این سئوال که آخرین پیگیری ها در پرونده امام موسی صدر و دو همراهش و سرنوشت آنها به کجا منجر شده است؟ خاطر نشان کرد: جنبش امل همواره این مسئله را پیگیری می کند، این مسئله صرفا لبنانی یا اسلامی نیست، بلکه یک مسئله لبنانی اسلامی عربی انسانی است، این مسئله همواره یک مسئله اساسی در جنبش امل همانند مسائل اساسی دیگر بوده است.

این مسئله مهمترین مسئله بوده است، زیرا وقتی مردی همچون امام موسی صدر ناپدید می‌شود، و کار و تلاش در حجم و سطح این ناپدید شدن انجام نشود، کوتاهی است باید همواره تلاش کنیم که این فعالیت و کار در سطح این مسئله در حد و اندازه این مرد بزرگ باشد.

صلاح فحص یکی از مشکلات پیش روی پیگیری‌ها درباره سرنوشت امام موسی صدر در حال حاضر را شرایط بی‌ثبات و عدم وجود دولت مستقر دانست و در این باره گفت:  طبعا پس از آنکه معمر قذافی ظالم کشته و نظامش سرنگون شد، همچنان در لیبی دولت مستقر و باثباتی وجود ندارد.ولی ما به عنوان جنبش امل خیلی به مردم لیبی در انقلابش ضد نظام قذافی کمک کردیم، به عنوان مثال شبکه ان بی ان بسیاری از زمان برنامه هایش را به پوشش اخبار تحولات انقلاب لیبی اختصاص داد ولی متاسفانه پس از انقلاب، مسئولان لیبیایی آن طور که باید و شاید برای حل این مسئله همکاری نکردند.

وی افزود : ما مطمئن هستیم که مسئولان لیبیایی با این مسئله(پرونده ناپدید شدن امام موسی صدر) با صراحت و شفافیت همکاری نکرده و حق آن را ادا نکردند.

رئیس دفتر جنبش امل لبنان در تهران خاطر نشان کرد: کمیته‌های زیادی در لبنان از سوی دولت لبنان و اعضای آن خانواده امام موسی صدر تشکیل شد، آنها به لیبی رفتند و صحبت کردند و رایزنی‌های زیادی صورت گرفت، ولی به نتیجه‌ای نرسید به سبب آنکه در این زمینه مسئولان لیبیایی به طور کامل همکاری نکردند.

فحص با اشاره به همکاری نکردن مسئولان جدید لیبی پس از سرنگونی قذافی برای روشن شدن پرونده ناپدید شدن امام موسی صدر تصریح کرد: ما در سطح جنبش امل می‌گوییم که برقراری روابط رسمی میان لیبی و لبنان را نمی پذیریم مگر اینکه مسئله امام موسی حل شود و امام موسی صدر و دو همراهش به سوی ما بازگردد.

وی درباره این سئوال که آیا فشارهایی از سوی برخی کشورها وجود دارد که سرنوشت امام موسی مشخص شود؟ پاسخ داد : اولا نمی‌دانم که آیا فشارهایی بر مقامات دیگر وجود دارد یا خیر، ولی آنچه می‌دانم این است که جنبش امل و به طور کلی لبنانی‌ها، دولت لبنان هیچ فشاری را در این زمینه نمی‌پذیرند این حل قطعی است این یک مسئله سرنوشت ساز است، زیرا امام موسی صدر فردی عادی نبود بلکه یک رهبر مردی در سطح جهان اسلام است و نمی‌توان آن را به راحتی فراموش کرد.

فحص افزود : هیچ کس نمی‌تواند فشار وارد کند که این مسئله حل نشود، او زنده است و همواره برای حل آن تلاش می‌کنیم و هرگز تحت هیچ شرایطی آن را فراموش نخواهیم کرد و از هیچ تلاشی برای روشن شدن این پرونده دریغ نخواهیم کرد.

فحص در پاسخ به این سئوال که «با توجه به اوضاع بی‌ثبات لیبی و نبود دولت مستقر(لیبی در حال حاضر دچار شکاف سیاسی عمیق است به طوری که شاهد دو دولت و دو پارلمان و بی‌ثباتی گسترده‌ای است) در آن که با آن مذاکره کنید، آیا به اسناد و مدارکی دست یافتند مبنی بر اینکه امام موسی صدر در خاک لیبی حضور دارد؟ اظهار داشت : امام موسی صدر پس از دیدار با قذافی جنایتکار ناپدید شد،حتی دولت جدید در لیبی اعتراف کرد که قذافی را ربوده است،دولتمردان جدید لیبی باید تمام تلاش‌ها و امکانات خود را برای حل این مسئله به کار گیردند.

رئیس دفتر جنبش  امل در تهران خاطر نشان کرد : ما همچنان معتقدیم که امام موسی و دو همراهش در لیبی و زنده هستند و چیز دیگری غیر از آن وجود ندارد. آیا خلاف این مسئله اثبات شده است، اگر امام موسی صدر در لیبی کشته شده، پس پیکرش کجاست؟

فحص در پاسخ به این سئوال که آیا کشورهایی هستندکه تمایلی به روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر ندارند؟ اظهار اشت : امام موسی رهبری بزرگ است، مواضع امام موسی در قبال فلسطین و امت اسلام و مواضع آن در قبال اسرائیل بر همگان مشخص است، امام موسی صدر همواره با ظلم مبارزه می‌کرد، با محرومیت و فقر مبارزه می‌کرد، برای رشد و پیشرفت و آزادی ملت‌ها تلاش می‌کرد، برای عزت و کرامت ملت‌ها مجاهده می‌کرد، امام موسی صدر مسئله فلسطین را زنده کرد، ایشان مواضع اساسی در قبال مسئله فلسطین دارد، چرا خیلی‌ها دشمن این مرد هستند؟ به خاطر اینکه امام موسی صدر نماینده خط کرامت انسان، خط مسئله فلسطین و خط مقاومت است ،امام موسی صدر گفت اسرائیل شر مطلق است و گفت با سلاحم با اسرائیل خواهم جنگید، با توجه به این سخنان، امام موسی صدر  دشمنان زیادی داشته و دارد.

از فحص سئوال شد با توجه به مواضع امام موسی صدر در قبال مسئله فلسطین و رژیم صهیونیستی، آیا ممکن است که رژیم صهیونیستی نقشی در مشخص نشدن سرنوشت امام موسی داشته باشد و در این زمینه فشار وارد کند که این پرونده روشن نشود؟ رئیس دفتر جنبش امل در تهران پاسخ داد : الان می‌توانیم امور را به هم ربط دهیم، ولی قذافی، همانطور که همه اعتقاد دارند، مادرش یهودی بود، بله ارتباطی(میان رژیم صهیونیستی و ربوده شدن امام موسی) وجود دارد، اسرائیل در این زمینه نقش دارد، زیرا امام موسی صدر دشمن اسرائیل و بنیانگذار مقاومت است و حق بزرگ بر مقاومت دارد، اسرائیل حتما به شکل مستقیم یا غیر مستقیم در این پرونده دست دارد.

وقتی فردی همانند معمر قذافی رهبر لیبی بود، قطعا روابطش با اسرائیل ممکن است وی را وادار کرده باشد که به ربودن امام موسی صدر دست بزند.

انتهای پیام/

R36361/P/S8,90,95/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۴۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حزب الله لبنان پادگان «برانیت» رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، رسانه‌های عبری زبان اعلام کردند پایگاه‌های ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه الجلیل علیا در شمال فلسطین اشغالی از جنوب لبنان هدف حمله موشکی قرار گرفتند.

براساس گزارش خبرگزاری الجزیره نیز، حزب الله لبنان اعلام کرد که مقر لشکر ۹۱ در پادگان پرانیت را با سلاح موشکی هدف قرار دادیم و موشک به هدف برخورد کرده است.

خبرنگار المیادین در جنوب لبنان نیز شلیک مستقیم به سمت یک هدف اسرائیلی در پادگان «برانیت» را تائید کرده است.

خبرنگار الجزیره نیز اعلام کرد که موشک‌هایی از جنوب لبنان به سمت سایت‌های اسرائیلی در الجلیل علیا پرتاب شد.

چند روز پیش نیز حزب الله لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که حمله پهپادی سنگینی به رژیم صهیونیستی انجام داده است. در این بیانیه آمده بود: در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در غزه و یاری مقاومت شجاع و شریف ان و در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به شهرک عدلون و ترور یکی از رزمندگان، مقاومت اسلامی در ساعت ۱:۴۰ بعد از ظهر امروز سه شنبه ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ در حمله هوایی گسترده با پهپادهای انتحاری مقر فرماندهی تیپ گولانی و مقر فرماندهی یگان ایگوز ۶۲۱ را در پادگان شراگا در شمال شهر اشغالی عکا هدف قرار دادند و تلفات قطعی به آن وارد کردند.

روز گذشته نیز حزب‌الله لبنان با صدور بیانیه‌هایی اعلام کرد که در واکنش به تعرض‌های رژیم صهیونیستی علیه خاک لبنان عملیات‌های جدیدی را علیه شهرک‌های صهیونیست‌نشین واقع در منطقه‌های شمالی سرزمین‌های اشغالی به انجام رسانده است.

اداره اطلاع‌رسانی جنگی حزب‌الله لبنان تاکید کرد: در حمایت از ملت پایدار فلسطین در نوار غزه و مقاومت شجاع و شریف آنان و در واکنش به تعرض‌های دشمن اسرائیلی علیه روستاهای پایدار جنوبی و خانه‌های غیرنظامیان، رزمندگان مقاومت اسلامی ساعت ۵ عصر امروز چهارشنبه یکم ماه مه ۲۰۲۴ ساختمانی را در شهرک المطله با تسلیحات مناسب هدف گرفتند و آن را به صورت مستقیم مورد اصابت قرار دادند.

علاوه بر این حزب‌الله لبنان اعلام کرد که در حمایت از ملت و مقاومت فلسطین و در ادامه واکنش به حمله‌های رژیم صهیونیستی علیه روستاهای جنوب لبنان، رزمندگان مقاومت اسلامی ساعت ۵:۳۵ عصر امروز ۲ ساختمان را در شهرک صهیونیست‌نشین «شتولا» با موشک‌های هدایت‌شونده هدف قرار داده‌اند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز ضمن اذعان به اصابت این موشک‌ها به ۲ ساختمان در شهرک صهیونیست‌نشین شتولا در الجلیل علیا واقع در شمال سرزمین‌های اشغالی از به صدادرآمدن آژیر هشدار در شهرک صهیونیستی «المطله» خبر دادند.

از سوی دیگر حمله‌های ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان نیز همچنان ادامه دارد.

خبرنگار المیادین در جنوب لبنان از حمله توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی به شهرک «عیتا الشعب» در جنوب لبنان خبر داد.

خبرگزاری رسمی لبنان نیز اعلام کرد که یک پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی با ۲ موشک منطقه واقع در حدفاصل «بلاط» و «مروحین» در جنوب لبنان را هدف قرار داده است.

کد خبر 6095407

دیگر خبرها

  • حزب الله لبنان پادگان «برانیت» رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد
  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها
  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!
  • پیرهادی: اتحاد جنبش‌های دانشجویی دنیا علیه ظلم اعجاز مقاومت غزه است
  • تعلیق عضو شورای شهر به علت ربودن شهردار
  • تعلیق عضو شورای شهر بندر امام خمینی(ره) به علت ربودن شهردار
  • شهادت رزمنده حزب الله در راه قدس
  • فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر
  • جنبش دانشجویی جهانی «حمایت از فلسطین» به ونزوئلا رسید
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است