Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@06:32:00 GMT

عکسبرداری در کافی‌شاپ مجاز است؟

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۵۵۵۷۵

عکسبرداری در کافی‌شاپ مجاز است؟

موضوع حل شد ولی واقعا این سوال برایم به وجود آمد که آیا آن خانم حق دارد نگران باشد؟ آیا واقعا باید رعایت حال او را بکنم و از دوستم عکس نگیرم یا اینکه بدون توجه به نگرانی او حق عکس گرفتن دارم. در ایران قواعد مربوط به حریم خصوصی هنوز تدوین نشده است ولی به طور کلی می‌توان در این زمینه، با استفاده از استانداردهای بین‌المللی نکاتی را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از هفت صبح، یک اصل مهم این است که اگر وارد اماکن عمومی شدید، خود به خود باید انتظار خود را از حریم خصوصی پایین بیاورید. شما در خیابان همان قدری حریم خصوصی ندارید که مثلا در خانه خود دارید. در مورد کافی‌شاپ هم همینطور است و بالاخره آنجا یک مکان عمومی است و نباید انتظار داشته باشید وقتی چای می‌نوشید، همان قدر حریم خصوصی داشته باشید که در خانه خود دارید.

آیا به این معناست که هر کسی می‌تواند از ما در خیابان و کافه عکس بگیرد؟ خیر. اینطور نیست. در کافه و خیابان می‌توان عکسبرداری کرد ولی نمی‌توان از یک فرد بدون رضایت او عکس گرفت. یعنی چه؟ یعنی من می‌توانم از دوستم عکس بگیرم بدون نگرانی از اینکه همه افرادی که به شکلی در آن عکس افتادند، ممکن است ناراضی باشند چون به هر حال آنجا کافه است و خیلی منطقی است که من قبول کنم که ممکن است در عکس یک فرد بدون اینکه بدانم یا رضایت داشته باشم حضور داشته باشم.

با این حال اگر فردی مثلا به بهانه اینکه در حال گرفتن عکس از دوست خود است، از فرد دیگری عکس بگیرد کاری خلاف حریم خصوصی انجام داده است. نفس گرفتن عکس البته در قانون ما جرم نیست ولی انتشار آن می‌تواند ذیل این ماده قانون مجازات اسلامی، قرار گیرد: «هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

روشن است که در اینجا، باید از انتشار آن عکس ضرر یا هتک حیثیتی نیز متوجه شما شده باشد وگرنه، زمینه‌ای برای شکایت وجود ندارد. ذکر این نکته هم ضروری است که در این شرایط فرد نمی‌تواند خود به عنوان ضابط قضایی وارد شود و گالری گوشی کسی که عکس گرفته را وارسی کند و صرفا این کار در اختیار ضابط قضایی است که حکم این کار را از مقام قضایی دارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کافی شاپ عکسبرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۵۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلیغ جامع، شامل ۴ رکن مهم است

 حجت‌الاسلام حسن علیدادی‌سلیمانی امروز، ۱۲ اردیبهشت‌ماه در همایش معاونین تبلیغ حوزه‌های علمیه استان‌های کشور در مدرسه صالحیه کرمان ضمن تسلیت شهادت امام صادق (ع) گفت: در ارتباط با تبلیغ، ۴ رکن بسیار مهم است و اگر این ۴ رکن نباشد، تبلیغ کامل نیست.

وی افزود: براساس آیات قرآن ،کسانی که این مأموریت سخت را انجام می‌دهند تنها از خداوند می‌ترسند و هیچ ترسی از بنده ندارند؛ بنابراین خداوند نیز آن‌ها را کفایت می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان  با بیان اینکه؛ اگر تبلیغ جامع همه شرایط باشد و فرد تحت تبلیغ نیز آموزه‌ها را در خود عملی کند، تربیت را به دنبال دارد، افزود: نخستین رکن تبلیغ، دانش است که یک شب به دست نمی‌آید؛ بلکه باید آموزش دیده و تسلط کامل بر محتوا داشته باشد؛ البته دانش، شرط لازم برای تبلیغ است نه شرط کافی و  رکن دوم داشتن بینش تبلیغ است و مُبلغ باید زمان و مخاطب را بشناسد و متناسب با آن تبلیغ را انجام دهد.

وی رکن سوم تبلیغ را دارا بودن عمل دانست و تصریح کرد: مُبلغ باید به آنچه می‌گوید عمل کند که این امر هم اثر وضعی دارد و هم اینکه دیگران را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مردم متوجه این امر هستند که آیا مُبلغ به آنچه می‌گوید عمل می‌کند یا نه؟

حجت‌الاسلام علیدادی‌سلیمانی با بیان اینکه آخرین رکن تبلیغ گرایش است، بیان کرد: منظور از گرایش، داشتن انگیزه کافی برای تبلیغ است؛ زیرا اگر انسان صرفا دانا و دارا باشد، تبلیغ را کامل نمی‌کند؛ بلکه باید یک اراده قوی و فولادین پشت امر تبلیغ باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • جنجال خانواده متوفی برای استفاده از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی
  • رفع ۳۴ مورد تجاوز به حریم راه‌های شهرستان بروجرد
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • بسته شدن حریم هوایی پاریس در افتتاحیه المپیک
  • تبلیغ جامع، شامل ۴ رکن مهم است
  • فیلم | تجربه واگذاری لکوموتیوهای آلستوم به مپنا، برای مدعیان خصوصی سازی کافی است
  • آزادسازی ۳ هزار مترمربع از حریم قانونی راه در حمیدیه
  • اجازه حاشیه‌سازی در حریم شورا و شهرداری را نمی‌دهیم