Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@09:08:46 GMT

راست‌های افراطی دردسر تازه‌ مرکل در انتخابات فردا

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۵۶۰۳۱

راست‌های افراطی دردسر تازه‌ مرکل در انتخابات فردا

برای نخستین بار از زمان پایان کار کمونیسم در آلمان در حدود ۳۰ سال پیش، حزب آنگلا مرکل موسوم به اتحاد دموکرات مسیحی با دورنمای جدی شکست روبرو شده است؛ حزب راست افراطی "آلترناتیو برای آلمان" که زمانی یک حزب کوچک و جزئی تلقی می شد بعد از آغاز نتیجه‌گیری‌های انتخاباتی‌اش در سال ۲۰۱۷ اکنون ممکن است در انتخابات ایالتی روز یکشنبه در دو ایالت بزرگ آلمان در جایگاه اول یا دوم قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، بروز این نتیجه قابل انتظار در انتخابات فردا (یکشنبه) در ایالتهای ساکسونی و برندنبرگ آلمان باعث یک دگرگونی در عرصه سیاست آلمان چه در سطح منطقه‌ای و چه در سطح ملی خواهد شد. این اتفاق همچنین در پی تجربه کنار رفتن دولتهای راستگرایان در طی سال جاری میلادی در کشورهایی نظیر اتریش و ایتالیا و روی کار آمدن راست های افراطی، بیش از پیش جایگاه آنها را در اروپا تقویت خواهد کرد.

برای مرکل انتخابات در شرق آلمان می‌تواند خروج از قدرت را شتاب ببخشد و در عین حال معیار سنجشی در خصوص چگونگی برخورد بخش‌های محافظه کارتر اتحادیه اروپا با برخی از سیاست‌های لیبرال مورد حمایت وی خواهد بود.

انتخابات در شرق آلمان همچنین از نزدیک در شهر برلین پایتخت این کشور نیز دنبال خواهد شد؛ جایی که در آن سوسیال دموکراتها و اتحاد دموکرات مسیحی دولت ائتلافی آلمان را به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور و بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا تشکیل داده‌اند. در صورتی که طبق پیش بینی‌ها هر دو حزب در انتخابات فردا در آلمان شکستهای چشمگیری را متحمل شوند، دولت ائتلافی شکننده فدرال فعلی آلمان هر چه بیشتر به سقوط نزدیک خواهد شد.

ایجاد تکان اساسی در برلین یکی از اهداف بیان شده حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان بوده و بسیاری از حامیان این حزب معتقدند که هم اکنون این هدف برآورده شده است.

با توجه به این که تاریخ مدرن آلمان بسیار آکنده از میراث جنگهای ویرانگر بوده، مردم معاصر آلمان مدتهاست که ارزش زیادی برای ثبات سیاسی در کشورشان به عنوان یک نیروی حامی انسجام ملی قائل بوده‌اند.

با این حال با توجه به این که تحرکات سیاسی راستهای افراطی باعث ایجاد اختلال در سیاست سراسر اروپا شده و احزاب لیبرال مثل سبزها در حال جذب آراء رای دهندگان محافظه کار هستند، مرکل با فشارهای فزاینده برای استعفا روبرو است.

 او گفته که دوره فعلی صدر اعظمی‌اش در آلمان آخرین دوره او خواهد بود هر چند که تاکید داشته این تصمیم او کاملا تحت تاثیر نتایج ضعیف انتخاباتی حزبش نبوده است.

در زمان انتخابات پارلمان اروپا در ۱۱ مه گذشته، ۱۱ درصد آلمانی ها به حزب آلترناتیو برای آلمان رای دادند اما در بسیاری از بخشهای قسمت سابقا کمونیستی شرق آلمان، این حزب یک جای پای محکم را ایجاد کرده و به چندین دهه سلطه دو حزب اتحاد دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات پایان داده است.

این حزب راست افراطی هم اکنون در ایالت ساکسونی جایگاه تاریخی حزب اتحاد دموکرات مسیحی را به عنوان حزب بلامنازع پیروز در این ایالت متزلزل کرده است و در حالی که در سال ۲۰۱۴ در نظرسنجی ها حدود ۱۰ درصد رای داشت اکنون به رای ۲۶ درصدی رسیده است.

در ایالت برندنبرگ که جمعیت کمتری دارد و همسایه ایالت ساکسونی است، سوسیال دموکراتها ممکن است برای نخستین بار از زمان اتحاد آلمان شرقی و غربی، به حزب آلترناتیو برای آلمان ببازند.

یک ایالت دیگر آلمان یعنی ایالت تورینگیا نیز قرار است در ماه اکتبر انتخابات برگزار کند و در این ایالت نیز حزب آلترناتیو برای آلمان با جهش قابل توجه محبوبیت روبرو شده است.

در ساکسونی میتوان انتخابات پیش رو را به نوعی یک همه پرسی غیر رسمی درباره خود مرکل دانست.

در حالی که او همچنان محبوبترین سیاستمدار آلمان محسوب می شود اما حمایت بخش عمده‌ای از راستگرایانی که پایه و اساس پیروزی‌های انتخاباتی سابق حزب بودند را از دست داده است و این جریان در شرق آلمان ظاهرا نمود برجسته تری دارد. هر چند که لیبرالهای سراسر جهان از مرکل به خاطر سیاستهاش در استقبال از پناهجویان در سال ۲۰۱۵ تحسین کردند اما در بخش راستگرای حزب وی، مخالفتهای شدیدی با این سیاست وجود داشت.

وارنر جی. پاتزلت، یک کارشناس علوم سیاسی که تحلیلهایش را هم به حزب آلترناتیو برای آلمان و هم حزب اتحاد دموکرات مسیحی ارائه کرده، می‌گوید: این تصمیم مرکل شدیدا وجهه او را به عنوان یک سیاستمدار عملگرا و منطقی که دست به اقدامات ایدئولوژیک نمیزند زیر سوال برد.

رای دهندگان، سیاست مداران و محققان در سراسر طیف سیاسی آلمان این مساله را تصدیق کرده‌اند که مردم شرق آلمان احساس می‌کنند همتایان آنها در غرب آلمان آنها را نادیده گرفته و نگاه تحقیر آمیز به آنها دارند و این سبب شده که حزب آلترناتیو برای آلمان زمینه مساعدی را در این منطقه برای اشاعه پیامهای پوپولیستی خود در آنجا ببیند. بعد از سقوط دیوار برلین، بسیاری از مردم غرب آلمان، مردم آلمان شرقی سابق را افرادی تنبل و بی اراده که به آسانی تحت تاثیر قرار میگیرند خواندند و این تلقی‌ها حتی تا به امروز نیز ادامه یافته است.

یک مطالعه گسترده که سال گذشته میلادی نتایجش منتشر شد نشان داد، احساس های محرومیت، حقارت، بدنامی و سطح پایین بودن بعد از اتحاد دو آلمان، فاکتورهای کلیدی در کشیده شدن ساکسونی به سمت پوپولیستها بوده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انتخابات آلمان آنگلا مرکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۶۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوادار-مس‌سونگون/ خلق شگفتی یا صعود بی دردسر؟

ایسنا/آذربایجان شرقی هوادار از تیمی پذیرایی می‌کند که در هر ۸ بازی اخیرش شکست ناپذیر بوده است.

۲ تیم هوادار تهران و مس‌سونگون ورزقان در جریان مرحله یک هشتم نهایی جام‌حذفی از ساعت ۱۸:۱۵ امروز (جمعه) در ورزشگاه پاس قوامین تهران به مصاف هم خواهند رفت.

بنفش‌پوشان پایتخت فصل خوبی را با هدایت مسعود شجاعی سپری می‌کنند. آن‌ها در ۴ بازی اخیر همواره شکست ناپذیر بوده‌ و با جداسازی خود از منطقه خطر، برای بقا در لیگ‌برتر اطمینان حاصل کرده‌اند و اکنون فرصت خوبی برای صعود به مرحله بعدی جام‌حذفی در اختیار دارند.

در نقطه مقابل، سونگونی‌ها یکی از تیم های متحول شده لیگ یک به حساب می‌آیند. شاگردان کلانتری در ۸ بازی آخر هیچ‌گاه شکست نخورده‌اند و با تضمین بقا در لیگ آزادگان، حال به فکر خلق شگفتی و حذف تیم لیگ‌برتری از گردونه رقابت های جام حذفی هستند.

به گزارش ایسنا، ۲ تیم امید زیادی برای صعود به جمع ۸ تیم برتر جام حذفی دارند که سونگونی‌ها به دنبال تاریخ‌سازی هستند و بنفش‌پوشان چشم امیدشان به یک صعود بی دردسر است.

نتیجه مرحله گذشته:

هوادار با یک گل استقلال خوزستان را مغلوب کرد و مس‌سونگون ۳ بر یک شناورسازی قشم را شکست داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • خودروی وزیر افراطی اسرائیل از چراغ قرمز عبور کرد و واژگون شد/بن گویر روانه بیمارستان شد
  • «انقلاب میخک» پرتغال که منجر به دموکراسی در این کشور شد را بشناسیم
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • هوادار-مس‌سونگون/ خلق شگفتی یا صعود بی دردسر؟
  • استعفا دردسر تازه رژیم صهیونیستی
  • دیدنی های امروز؛ از سالگرد نسل کشی ارامنه تا اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • اعتصاب‌های جدید در ایالت هسن آلمان
  • لژیونر ایرانی، بهترین بازیکن هفته بوندس لیگا