Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیماری های غیر واگیر چالش و معضل اصلی نظام سلامت جهان از جمله کشور ما در قرن بیست و یکم است. این بیماری‌‎ها عامل اصلی مرگ در کشورهای با درآمد متوسط و کم بوده و عامل مرگ بیش از ۷۰ درصد کل مرگ ها در سطح جهان و بیش از ۸۰درصد در ایران است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از مجمع خیرین سلامت کشور، دومین همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه آمده است:

بیماری های غیر واگیر  چالش  و معضل اصلی نظام سلامت  جهان از جمله کشور ما  در قرن بیست و یکم  محسوب می شود. این بیماری‌‎ها عامل اصلی مرگ و میر در اکثر جوامع  منجمله در کشورهای با درآمد متوسط و کم بوده و عامل مرگ  بیش از 70 درصد کل مرگ ها در سطح جهان و  بیش از 80 درصد در ایران است.

طبق آمار سازمان جهانی بهداشت پنج بیماری قلبی و عروقی ، سرطان، مزمن تنفسی،  دیابت  و اختلالات روانی به همراه پنج عامل خطر  استعمال دخانیات-فعالیت فیزیکی ناکافی-مصرف الکل - رژیم نامناسب غذایی و آلودگی هوا (5*5)به عنوان عوامل خطر اصلی بیماری های غیر واگیر، حدودا 66 % مرگ و میر های ناشی از بیماری های غیر واگیر را به خود اختصاص داده اند.


  با توجه به هزینه ها و بار سنگین مالی درمان بیماری های غیر واگیر، پیشگیری بهترین راه حل می باشد . آگاه سازی افراد خانواده بعنوان کانون اصلی جامعه میتواند بهترین و موثرترین راهکار باشد که در همین راستا سازمان های مردم نهاد (NGOs) و اقدامات مقابله با بیماری های غیر واگیر به عنوان  دو محور اصلی  متصور می باشد.


محور اول: سمن ها
سمن ها به عنوان بازوی کمکی در کنار دولت و سازمان‌های ذیربط برای تحقق برنامه جامع نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران می توانند با راهبرد های ذیل کمک شایانی به کاهش بیماری های غیر واگیر نمایند.
1- حمایت طلبی: سمن ها باید توانمند شوند تا از حمایت‌طلبی به نحو احسن استفاده نمایند. برای این منظور باید  در سه حیطه تمرکز کنند:
الف: مستند سازی و ارائه ادله قوی   ب: کسب مشروعیت از گروه‌های هدف  ج: توانایی ایجاد بسیج اجتماعی
2- شبکه سازی و ظرفیت سازی: سمن ها باید به نحوی سازماندهی شوند که بتوانند شبکه های قوی و به تبع آن بستر ظرفیت سازی را ایجاد نمایند.
3- ایجاد راه‌کارهای حمایت مالی خیرین و سازمان ها : سمن‌ها باید به گونه ای سازماندهی شوند تا اعتماد  خیرین و حمایت گران ملی و فرا ملیتی برای کمک مالی و فنی را جلب نمایند.
4- شفاف سازی، مسئولیت پذیری و پاسخگویی: بهترین راه برای جلب اعتماد مردم، وجود ویژگی شفافیت، مسئولیت پذیری و پاسخگویی آنها خواهد بود.
محور دوم: اقدامات حوزه بیماری های غیر واگیر
در این راستا تاکید بر سرمایه گذاری و هدایت منابع به اقدامات پیشگیرانه، تشخیص و شناسایی زودرس در اولویت قرار می‌گیرد. برای اینکه هر بیماری مزمن مانند بیماری مزمن تنفسی، دیابت، فشار خون و امثالهم اساسا قابل درمان کامل نمی‌باشند و در عین حال متاسفانه امروزه بخش اعظم منابع صرفا به سمت درمان و مراقبت پیش می رود که در نتیجه هر بیمار مبتلا می تواند به طور میانگین و با توجه به سن در میانسالی به بالا(حداقل 30 سال) بخودی خود باری بر دوش نظام سلامت باشد که با یک حساب سر انگشتی هزینه گزافی بر جامعه تحمیل می نماید. به همین خاطر تلاش ها باید معطوف به موارد زیر باشد:
1- افزایش سواد سلامت در جامعه و افزایش آگاهی های عمومی در حیطه خود مراقبتی و دگر مراقبتی 
2- بسیج رسانه، امکانات چندرسانه‌ای و استفاده از بستر فضای مجازی در راستای اطلاع رسانی و ارسال پیام های سلامت محور
3- ممانعت از تبلیغ و توزیع کالاهای آسیب رسان سلامت بویژه در فضای مجازی
4- حمایت و ترویج نوآوری و ایده های نوآورانه به منظور توسعه مشاوره های مکمل تشخیص و مراقبت های بیماری های غیرواگیر
5- پیش بینی راه‌کارهای توسعه بیمه و بسط تامین اجتماعی به منظور گسترش دامنه خدمات مراقبتی و تشخیصی و ایجاد حداکثر حمایت های مالی از بیماران مبتلا
ما اعضای شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر در این بیانیه اعلام می داریم:
 از قوای محترم مقننه ، مجریه و قوه قضاییه انتظار می رود با وضع، اجرا و نظارت بر قوانین حمایتی و بازدارنده به نحو مقتضی از رفتارهای سودجویانه و توزیع کالا های مضر برای سلامت مردم جلوگیری نموده و با  تکیه بر قوانین موضوعه و مورد نیازو به تبع آن وضع مجازات های سنگین از احقاق حقوق مردم شریف دفاع و رشد و تعالی  نسلی سالم را برای آینده تضمین نمایند.
از فعالان بخش خصوصی و دیگر شهروندان در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی خواهان مشارکت و همراهی در این مسیر هستیم. 
بدیهی است انسان سالم، محور توسعه پایدار بوده و این مهم جز با مشارکت تمام عیار جامعه مدنی میسر و میسور نخواهد بود.

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: هفته دولت خبرگزاری شبستان شیراز بیرجند شبستان یزد نماز جمعه بزرگداشت روز جهانی مسجد روز جهانی مسجد محرم بیماری های غیرواگیر خیرین سلامت بیانیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود

ایسنا/بوشهر  دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی خلیج فارس گفت: دومین همایش بین المللی خلیج فارس با حضور مهمانان خارجی از پنج کشور در بوشهر برگزار می شود.

به گزارش ایسنا، علی اکبر کیانی  امروز ۶ اردیبهشت در نشست خبری با اشاره به جزئیات برگزاری این همایش در بوشهر، اظهار کرد: این همایش طی دو روز در روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه خلیج فارس و در سطح بین المللی برگزار می شود.

وی بیان کرد: به جهت ارتقای اعتبار علمی همایش و مقالات، مجوزهای ISC یا همان پایگاه استنادی جهان اسلام اخذ شده است و بالغ بر۱۵۰ خلاصه مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که ۵۰ درصد اصل مقاله را دادند و حدود یک سوم برای ارائه مقاله به همایش دعوت شدند.

کیانی با بیان اینکه ۱۰ نفر مهمان خارجی از کشورهای عراق، هند، چین، روسیه و بنگلادش به این همایش دعوت شدند، گفت: حداقل ۵ نفر حضور قطعی دارند و جزو سخنرانان این برنامه هستند.

دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی خلیج فارس با بیان اینکه این همایش در دو روز علمی و فرهنگی برگزار می شود، گفت: این همایش در سه زبان ارائه خواهد شد که در نوع خود استثنایی است. در همایش های مشابه نهایتا دو زبان ارائه می شده است.

کیانی با بیان اینکه محور همایش تجارت دریایی و حمل و نقل است، اظهار کرد: با توجه به اهمیت خلیج فارس از نظر بازرگانی و تجاری و حمل و نقل دریایی، گروه تاریخ محور این همایش مهم را این موضوع قرار داد. این موضوع با توجه به تمدن خلیج فارس انتخاب شده است.

حمید اسدپور، دبیر علمی همایش بین المللی خلیج فارس، افزود: گستره زمانی این همایش از عهد باستان تا معاصر و با نیم نگاهی به آینده است و حتی مقالاتی پیرامون آینده پژوهی در خصوص این موضوع دریافت شده است.

وی با اشاره برنامه های روز فرهنگی همایش، گفت: بازدید از مناطق تاریخی دشتستان از جمله دژ و دانشکده کشاورزی و نیز در بوشهر بازدید از موزه دریانوردی خلیج فارس، بازدید و معرفی ظرفیت تاریخی استان، برپایی نمایشگاه تاریخی و فرهنگی خلیج فارس از دیگر برنامه ها است.

اسدپور همچنین بازدید از کتابخانه دانشگاه خلیج فارس و برپایی غرفه های آثار سنتی و غذای دریایی در حاشیه این همایش را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و گفت: علاوه بر این مسابقه دو میدانی از میدان رئیسعلی دلواری تا دانشگاه خلیج فارس به صورت عمومی برگزار می شود.

دبیر علمی همایش بین المللی خلیج فارس با اشاره به پیام دومین همایش بین المللی خلیج فارس گفت: دوستی مهمترین پیام این همایش است و اینکه خلیج فارس یک حوزه تمدنی و مکان فرهنگی بوده است‌.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود