Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل اوقاف استان قم با اشاره به اینکه طرح شمیم حسینی برای کمک به هیئت ها در سراسر کشور اجرا می شود، گفت: محافل عزاداری در 40بقاع متبرک استان برگزار خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری  ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه با عنوان سوگواره بصیرت عاشورایی ، اظهار داشت: بیش از هزار سال است که ایران در عزاداری برای اهلبیت(ع) سابقه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: امسال هم طبق روال سال های قبل مردم متدین و ولایتمدار استان برنامه های عزاداری و روضه برای امام حسین(ع) را خود تنظیم و اجرا خواهند کرد مخصوصا هیئت های مذهبی که با شور و اشتیاق خاصی پیشقدم هستند.

مدیرکل اوقاف استان قم با اشاره به اقدام موثر خیرین در این ایام ، بیان داشت: اداره اوقاف هم آمادگی دارد تا جایی که توانایی دارد از این هیئت های مذهبی پشتیبانی  کند.

وی اضافه کرد: در ماه محرم و صفر طرح شمیم حسینی اجرا خواهد این طرح در واقع بحث حمایت مالی از هیئت های مذهبی و محافل و مجالس عزاداری را دنبال می کند.

حجت الاسلام اسکندری با اشاره به نمایشگاه برگزار شده در چند روز پیش، عنوان داشت: در استان بیش از 800هیئت وجود دارد که طبق معرفی سازمان تبلیغات ما در این نمایشگاه حواله دریافت لوازم مورد نیاز را برای 105 هیئت صادر کردیم.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم در برخی مراکز و مکان ها که در سال های نه چندان دور روضه و عزاداری برگزار می شد را دوباره احیا کنیم که این کار با متولیان همان مکان صورت میگیرد.

مدیرکل اوقاف استان قم خاطرنشان کرد: یکی از این مکان ها بازار قم است که سابقه دیرینه در برگزاری مراسم عزاداری برای امام حسین(ع) را داردکه در چندسال گذشته این مسئله به فراموشی سپرده شده بود که انشالله از امسال این مسئله احیا خواهد شد.

وی افزود: برگزاری مراسمات عزاداری برای اهلبیت(ع) مخصوصا امام حسین(ع) در ارتقاء سطح فرهنگی و دینی مردم مخصوصا جوانان تاثیر مستقیم دارد.

حجت الاسلام اسکندری با اشاره به برنامه های بقاع متبرکه در این ایام، بیان داشت: 40 بقاع متبرکه در سطح استان مراسم عزاداری در این دو ماه را طبق برنامه های تعیین شده برگزار خواهند کرد.

وی افزود: در بقاع متبرکه علاوه بر عزاداری مانند هرسال خیمه های معرفت که شامل غرفه های مشاوره، پاسخگویی به مسائل شرعی،کودک و نوجوان، قرآن، حجاب، ترویج وقف و... برپا خواهدشد.

مدیرکل اوقاف استان قم با اشاره به مراسم شیرخوارگان حسینی، گفت: این مراسم در اولین جمعه دهه ماه محرم یعنی 15شهریور ماه در امامزاده شاه ابراهیم برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: طرح لبیک یا حسین که در امامزاده شاه سید علی در شب اول محرم با حضور مردم و هیئت های مذهبی برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام اسکندری عنوان داشت: در این ایام همایش رهروان زینبی هم در 12 محرم در دو امامزاده شاه سید علی و موسی مبرقع برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه برای ترویج فرهنگ نماز در روز تاسوعا و عاشورا در بقاع نماز بصورت ویژه برگزار خواهد شد، گفت: در اربعین امسال هم همچون سال گذشته در سامرا موکبی برپا خواهیم کرد.

مدیرکل اوقاف استان قم افزود: این موکب نماینده مردم قم و بقاع متبرک در این شهر می باشد و همچنین در این ایام در بقاع متبرکه هم موکب هایی برای اسکان زائرین برپا خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۷۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)

حمزه(ع) یکی از شخصیت‌های بزرگ تاریخ اسلام است. ایثار، جهاد، هجرت و دفاع جانانه‌اش از پیامبر (ص) در مکه بی‌بدیل است و از نظر مفسران اسلامی آیاتی در قرآن در شأن آن حضرت نازل شده است. از جمله «وَالَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللّه، وَالَّذِینَ آوَوا وَنَصَرُوا أُوْلَئِکَ هُمْ الْمُؤْمِنُونَ حَقّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَرِیمٌ» در شأن او و جمعی دیگر از مخلصان اصحاب پیامبر(ص) است. آیات زیادی در قرآن در شأن اوست که مفسرین ذیل آیات اشاره نموده‌اند اما آیه السابقون السابقون اولئک المقربون و چند آیه دیگر به تصریح برای تبیین شخصیت حمزه(ع) کافی است که چه نقش بزرگی در دین در دوره دعوت و استقرار و دفاع از حریم رسول الله(ص) ایفا کرد.

آیات ایمان در شأن او و حضرت علی(ع)

حمزة بن عبدالمطلب را در رأس مؤمنان حقیقی مشاهده می‌کنیم. ایمان آوردن در وضعیت سخت، یاری‌کردن و پناه‌ دادن به رسول خدا(ص) در مقابل دشمنان آنگاه که همه مشرکان و دشمنان علیه او بسیج شده بودند و در آیه شریفه «لاَیَسْتَوِی مِنْکُمْ مَنْ أَنْفَقَ مِنْ قَبْلِ الْفَتْحِ وَ قَاتَلَ أُوْلَئِکَ أَعْظَمُ دَرَجَةً مِنْ الَّذِینَ أَنْفَقُوا مِنْ بَعْدُ وَقَاتَلُوا»، حمزه در اول این صف از مؤمنان است که قبل از فتح، جان خویش را در طبق اخلاص گذاشت.

حضرت حمزه (ع) با دشمنان به قتال و جهاد پرداخت و به خیل اولین شهدای اسلام پیوست. قتال و شهادتی که با مثله و قطعه قطعه شدن اعضای بدنش توأم شد و علف‌های بیابان بر پیکر خونینش کفن شدند. البته آیات متعدد دیگری هست که سیدالشهدا، حمزه مصداق روشن و نمودار بارزی از این آیات است.

اولین عزاداری در اسلام برای حمزه بود

پس از ایمان حمزه به پیامبر(ص) و در آمدن به جرگه دعوت‌شدگان، اسلام قدرتی گرفت و بسیاری به جهت ایمان حمزه به سوی اسلام گرویدند. شهادت او نیز برای اسلام گران بود، چون هیبتی داشت که دل دشمن را به ترس و اضطراب می‌انداخت. حمزه کسی است که پیامبر(ص) پس از شهادتش بر او بسیار گریست و زنان انصار و مهاجرین را فرمود تا برای او اقامه عزا و گریه کنند و این اولین عزاداری در اسلام برای عزیز پیامبر (ص) بود.

شهادت او فقدانی برای اسلام بود و برای پیامبر غمی جانکاه بود که هرگز جبران نشد. شیخ صدوق در ضمن حدیث مفصلی از سلمان نقل می‌کند: «در ایام بیماری رسول خدا(ص) در روزهای آخر زندگی، حضرت فاطمه زهرا(س) وقتی ضعف شدید را در پدر بزرگوارش دید گریست. رسول خدا(ص) برای تسلی و آرامش دخترش از عنایات و برکات خداوند بر اهل بیت (ع) سخن گفت.

حمزه سیدالشهدا اول است

در اسلام دو سید الشهدا هست یکی حمزه(ع) و دومی امام حسین(ع) هر یک از این دو شهید در حیات اسلام به نوعی نقش تعیین کننده دارند. پیامبر اکرم(ص) در گفتگو با دخترش فاطمه زهرا(س) بخشی از نعمت‌های خدا را که بر این خاندان ارزانی داشته است برشمرد تا بدین جا رسید: دخترم! ما اهل بیتی هستیم که خداوند 6 صفت و ویژگی را بر ما عطا کرده است که بر هیچ یک از گذشتگان و آیندگان عطا نکرده است. زیرا پیامبر ما سید انبیا و مرسلین است و آن پدر تو است و وصی ما سید اوصیا است و آن همسر تو است و شهید ما سیدالشهدا است و آن حمزة بن عبدالمطلب عموی پدر تو است. فاطمه(س) گفت: ای فرستاده خدا، آیا او فقط سید شهیدانی است که با وی به شهادت رسیده‌اند؟ پیامبر فرمود: نه، بلکه او سید شهدای اولین و آخرین، به جز انبیا و اوصیا است.

و در ادامه فرمود: ما فرزندان عبدالمطلب، سروران اهل بهشتیم. رسول الله، حمزه سیدالشهدا، جعفر ذوالجناحین، علی، فاطمه، حسن، حسین و مهدی (عج)، با اینکه پیامبر (ص) بیش از هفت عمو داشت، اما عمویی چون حمزه و ابوطالب نداشت، ابوطالب در دوره حیات خود و با تقدیم فرزندان خود به محضر پیامبر از دین حمایت کرد تا او زنده بود، کسی جرأت اذیت حضرت را نداشت. به همین خاطر سال وفاتش عام الحزن پیامبر بود. حمزه پس از ابوطالب بزرگ‌ترین پشتیبان پیامبر (ص) بود، لذا فرمود: «اَحَبّ اِخوانی اِلَیَّ علّی بن أبیطالب و أحَبّ أعْمامی‌ اِلیَّ حَمْزَة»؛ محبوب‌ترین برادرانم علی بن ابیطالب و محبوب‌ترین عموهایم حمزه است.

نام حمزه محبوب‌ترین ‌ها

یکی از اصحاب پرسید: یا رسول الله! خداوند فرزندی عنایت کرده نامش را چه بگذارم. فرمود: «سَمِّهِ بأحَبِّ الأسماء اِلیّ حَمْزه»، نام او را که همنام محبوب‌ترین نام‌ها نزد من است بگذار و آن حمزه است. ابن حجر عسقلانی نقل می‌کند که رسول خدا(ص) چون در کنار جسد مُثله شده عمویش حمزه نشست، خطاب به وی چنین فرمود: «رَحِمکَ اللّه أی عمّ، لَقَدْ کُنتَ وَصُولاً لِلرَّحِمِ فَعُولاً لِلْخیرات»، ای عمو! خدای رحمت کند تو را که در صله رحم و انجام‌دادن کارهای نیک فعال و کوشا بودی.

دیگر خبرها

  • کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد
  • نهاوند میزبان پرچم متبرک حرم رضوی
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • مراسم تجلیل از قهرمانان کشتی اصفهان برگزار شد
  • بازدیدشهردار تبریز از پروژه عظیم باغ موزه دفاع مقدس در پارک موزه شمیم پایداری تبریز
  • عزاداری زنان با لباس‌های عجیب و غریب در خیابان
  • همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد
  • اجرای طرح کشت چوب در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • مجموعۀ ویدئوکتاب‌های سلامت اجتماعی منتشر شد