Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@22:52:04 GMT

۹ بلایی که تکنولوژی بر سر جامعه بشری آورده

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۵۸۴۲۸

۹ بلایی که تکنولوژی بر سر جامعه بشری آورده

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تکنولوژی به قدری در جامعه‌ی بشری و زندگی روزمره‌ی ما ریشه دوانده که به سختی می‌توان به خاطر آورد قبل از آن دنیا چگونه بود.

حالا می‌توانید تصور کنید بدون وجود تکنولوژی، از هر نوع آن، چطور باید کارهایتان را انجام می‌دادید؟ چطور باید با دیگران ارتباط برقرار می‌کردید یا سفر می‌کردید و یا حتی خودتان را سرگرم می‌کردید؟

گرچه ما به اذهان درخشانی که چنین اختراعاتی را برای ما فراهم کردند، یک تشکر ویژه بدهکاریم، اما کوته بینانه است اگر تکنولوژی را چیزی جز یک نعمت برای بشریت ندانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت، تکنولوژی را بیشتر می‌توان یک مصیبت دانست که اثرات پیدا و ناپیدای مختلف و بی شماری بر افراد، گروه‌ها و در کل، نوع بشر دارد.

در ادامه به ۹ آفت تکنولوژی برای بشریت می‌پردازیم.

۱- استفاده از تلفن‌های همراه و کامپیوتر‌ها حالت بدن را تغییر می‌دهد

نحوه ی استفاده از دستگاه هایی مثل تلفن های همراه، کامپیوترها و تبلت ها، به شدت برای بدن مضر است.

بد نشستن و ایستادن نه فقط برای پشت و گردن مشکل ایجاد می کند، بلکه اثرات روانی مخربی هم دارد، از جمله کاهش عزت نفس و افت روحیه، کم شدن جسارت و بازدهی و افزایش گرایش به یادآوری چیزهای منفی.

حالت فیزیکی بدن، حالت روحی ما را هم شکل می دهد و می تواند کلید دستیابی به برخورداری از روحیه ای شادتر و اعتماد به نفسی بالاتر باشد.

۲- بینایی ما هم می تواند به خاطر استفاده ی زیاد از دستگاه های الکترونیک آسیب ببیند

افراط در استفاده از دستگاه های دیجیتالی می تواند منجر به مشکلات چشمی شود.

استفاده ی زیاد از این دستگاه ها می تواند چشم ها را خسته می کند و باعث بروز مشکلی به نام خستگی چشم شود. این مسأله می تواند نشانه هایی مثل سردرد، سخت شدن تمرکز، آبریزش، خشکی، سوزش، درد یا خستگی چشم ها داشته باشد. استفاده ی بیش از حد از این وسایل می تواند باعث تاری دید یا دوبینی و افزایش حساسیت به نور هم شود.

کسانی که روزانه دو ساعت یا بیشتر به طور پیوسته به صفحات دستگاه های الکترونیکی خیره می شوند، بیشتر دچار این مشکلات می شوند.

۳- بی خوابی می تواند دیگر عارضه ی جانبی استفاده از وسایل دیجیتالی باشد

استفاده ی بیش از حد از دستگاه های الکترونیک قبل از خواب می تواند منجر به بی خوابی شود.

علت این مسأله نور آبی رنگ مصنوعی ای است که طول موج کوتاهی دارد و از دستگاه های دیجیتالی ساطع می شود. این نور ساعت داخلی و ریتم شبانه روزی بدن را به تأخیر می اندازد و مانع از ترشح ملاتونین که یک هورمون خواب آور است، در بدن می شود.

هر چه در هنگام شب بیشتر از ابزار های الکترونیک استفاده کنید، خوابیدن یا خواب ماندن برایتان سخت تر خواهد شد.افزایش هوشیاری در زمانی که باید خواب آلوده باشید، باعث به تعویق افتادن ساعت خواب شما می شود، اما علاوه بر این، استفاده از این دستگاه ها قبل از خواب، باعث به تعویق افتادن شروع مرحله ی REM خواب می شود، به این ترتیب در مجموع از مدت زمان خواب REM کاسته خواهد شد و صبح روز بعد هم از هوشیاری کمتری برخوردار خواهید بود. این مسأله به مرور زمان می تواند تبدیل به کمبود چشمگیر و مزمن خواب شود.

۴- تکنولوژی اعتیاد آور است

استفاده از وسایل الکترونیک اعتیاد آور است و هر روزی که می گذرد، رها کردن آن ها به کار سخت تری تبدیل می شود.

برخی دانشمندان معتقدند اعتیاد به تکنولوژی را باید در دسته ی اعتیادهای قابل تشخیص قرار داد.

۵- تکنولوژی ما را به یک سبک زندگی فاقد تحرک سوق می دهد

استفاده ی طولانی مدت و بی وقفه از دستگاه های دیجیتالی اغلب با نشستن طولانی مدت همراه است، چه پشت میز باشد، چه روی مبل و چه در رختخواب.

داشتن یک سبک زندگی بدون تحرک منجر به بالا رفتن ریسک بروز بیماری ها و مشکلات زیادی از جمله دیابت، بیماری قلبی عروقی، سرطان روده ی بزرگ و چاقی می شود.

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، ۶۰ تا ۸۵ درصد از مردم دنیا – هم در کشورهای توسعه یافته و هم در کشورهای در حال توسعه – سبک زندگی بدون تحرکی دارند. این مسأله به یکی از مشکلات جدی عصر ما تبدیل شده و با وجود آنکه سلامت عمومی ما را تهدید می کند، کمتر به آن پرداخته شده.

۶- استفاده ی طولانی مدت از شبکه های اجتماعی و دستگاه های دیجیتالی می تواند برای سلامت روانی ما مضر باشد

نه فقط سلامت جسمی ما، بلکه سلامت روانی ما هم از تأثیرات منفی تکنولوژی در امان نیست.

تحقیقی در آمریکا نشان داد، جوانان بزرگسالی که ۷ تا ۱۱ ساعت از شبکه های اجتماعی استفاده می کردند، ریسک افسردگی و اضطراب در آن ها ۳ برابر بیشتر از کسانی بود که ۲ ساعت یا کمتر از این شبکه ها استفاده می کردند.

ارتباط میان این دو مسأله به قدری قوی است که روانشناسان می توانند از بیمارانی که از افسردگی و اضطراب رنج می برند در مورد میزان استفاده ی آن ها از شبکه های اجتماعی سؤال کنند و به آن ها بگویند که ممکن است نشانه هایی که در آن ها وجود دارد با استفاده از شبکه های اجتماعی مرتبط باشد.

۷- استفاده ی زیاد از تکنولوژی به روابط ما هم می تواند صدمه بزند

تکنولوژی می تواند روی روابط ما تأثیری منفی داشته باشد، به ویژه از نظر تأثیری که بر نحوه ی گفتگو کردن ما با یکدیگر می گذارد.

یکی از عمده مشکلات تکنولوژی این است که وقتی از طریق پیام های متنی یا ایمیل با یکدیگر صحبت می کنیم، احتمال سوء تفاهم بسیار بیشتر می شود.

در این حالت، ارتباط غیر کلامی (که بعضی معتقدند ۴۰ درصد از ارتباطات رو در روی ما را تشکیل می دهد) به کلی حذف می شود. بنابراین هنگام ارسال هر نوع پیامی از طریق ابزارهای دیجیتالی باید مراقب و حواس جمع باشید.

۸- هر چه می گذرد جوان ها توانایی تعاملات رو در رو را بیشتر از دست می دهند

یکی دیگر از مهارت های اجتماعی ای که به واسطه ی تکنولوژی در حال از بین رفتن است، توانایی نسل جوان در خوانش زبان بدن و نکات ظریفی است که در ارتباطات رو در رو وجود دارد.

علت این مسأله آن است بیشتر ارتباطات آن ها از طریق آنلاین انجام می شود نه به شکل رو در رو.

ما امروزه در دنیایی زندگی می کنیم که جوانان آن همه جا با خود یک گوشی هوشمند و لپ تاپ به همراه دارند و از سن کودکی ساعت ها از طریق دستگاه های الکترونیک به یکدیگر پیغام می دهند. در چنین شرایطی شانس کمتری برای رشد توانایی «شیوایی بی کلام» (Silent Fluency) وجود دارد که در تعاملات رو در رو شکل می گیرد.

۹- دسترسی فوری به اطلاعات از خودکفایی ما کم می کند

این روزها ما دنیایی از اطلاعات را در اختیار داریم که به واسطه ی اینترنت می توانیم فوراً به آن ها دسترسی پیدا کنیم.

در مفید بودن چنین امکانی شکی نیست، اما این مسأله معایبی هم دارد. در حقیقت، این مسأله باعث محدود شدن تفکر خلاقانه و خالص ما می شود، چون عادت می کنیم فوراً هر چیزی را در اینترنت جستجو کنیم تا جواب سؤال هایمان را به سرعت پیدا کنیم.

با این حال، پیامدهای طولانی مدت اتکای کامل به اینترنت برای جستجوی اطلاعات، هنوز مشخص نیست.

منبع : روز یاتو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تکنولوژی نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۸۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، مراسم رونمایی از کتاب نقض حقوق بشر در کانادا و سوئد روز سه‎شنبه، ۱۱ اردیبهشت، با حضور کاظم غریب آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از کارشناسان حقوقی و فرهنگی و همچنین اساتید دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

در این مراسم از دو جلد کتاب با عنوان «نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری» رونمایی شد.

غریب آبادی در این مراسم ضمن اشاره به اینکه بحث حقوق بشر از دو بعد مهم است، گفت: نخست حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل است و دوم از آنجایی که ما آماج اتهامات برخی کشورها قرار داریم، بنابراین وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم که آیا در این زمینه صادق هستند یا خیر.

دبیرستاد حقوق بشر با بیان اینکه از اکتبر گذشته مشخص شد رویکرد جامعه بین‌المللی نسبت به حقوق بشر آنگونه که برخی کشورها می‌گویند، باید تغییر کند، اظهار کرد: ما برای اولین بار تصمیم گرفتیم وضعیت حقوق بشر را در داخل ایران به صورت مکتوب منتشر کنیم؛ همچنین یکی از کارهایی که در ستاد حقوق بشر انجام می‎شود، پایش حقوق بشر در برخی کشورهاست؛ ستاد حقوق بشر منبع را نه رسانه‌ها و ژورنالیستی بلکه بر رویکرد سازوکارهای بین‎المللی قرار داده است اما این به معنای درست بودن هرچه آن‌ها می‌گویند، نیست.

وی همچنین به بررسی گزارش گزارش‎گران سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورها طی دو دهه اشاره کرد و گفت: این گزارش‎گران سفرهایی به کشورها دارند و گزارش‎ها و توصیه‎نامه‌هایی منتشر می‌کنند که این‌ها در ستاد حقوق بشر بررسی شده‎اند.

غریب آبادی، ادامه داد: در مرحله نخست بررسی وضعیت کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایسلند، کانادا، آلمان، سوئد در دستور کار قرار گرفتند؛ مبنای کتب بر زبان فارسی نبود و کتاب‎های مذکور به زبان انگلیسی هم منتشر شدند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه دلیل انتخاب این هفت کشور این است که در وهله نخست این کشورها در زمینه حقوق بشر مدعی هستند و ثانیا این کشورها علیه ایران اقدامات و اتهاماتی وارد می‌کنند، عنوان کرد: رویکرد ما تدافعی نیست؛ به‎زودی و ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حوزه حقوق بشر را نهایی می‌کنیم که بعد پاسخگویی، رفع ابهام و تعامل هم دربردارد؛ تصمیم بر این است که در این رابطه سندی تهیه شود که پیش‌نویس آن آماده شده است.

وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه کانادا کشوری است که گرفتار نقض گسترده حقوق بشر است و حقوق بومیان در این کشور نقض می‌شود، اضافه کرد: کانادا هم در داخل و هم در ارتباط با کشورهای دیگر حقوق بشر را نقض می‌کند؛ این کشور هر سال در نشست مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران قطعنامه صادر می‌کند.

غریب آبادی، اضافه کرد: سوئد نیز به همین شکل است؛ اکنون حمید نوری چهار سال است که در این کشور بازداشت است و همه حقوق وی نقض شده است؛ حمید نوری تبعه ایران است و وظیفه ما است که تمام تلاش‌ها را درباره این شهروند ایرانی انجام دهیم؛ ان‎شاالله که بتوانیم حمید نوری را به دامان خانواده بازگردانیم.

معاون امور بین‎الملل قوه قضاییه در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه حقوق بشر یک موضوع سیاسی شده است، عنوان کرد: نهادهای حقوق بشری درباره فلسطین چه کردند، درباره دانشگاه‌های آمریکا نهادهای حقوق بشری هنوز یک بیانیه هم صادر نکردند؛ شورای حقوق بشر درباره آمریکا سکوت کرده، اما در ایران چه اتفاقی افتاده که این نهاد چندین بیانیه صادر می‌کند، اما کمیساریای عالی درباره آمریکا سکوت کرده است.

دبیر ستاد حقوق بشر، تصریح کرد: سیاست‎زدگی در حقوق بشر تنها درباره کشورها روی نداده و نهادهای بین‌المللی هم دچار این سیاست‌زدگی شدند.

غریب آبادی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه درباره بحث تحریم اقدامات زیادی انجام شده و ادبیات‎سازی گسترده‌ای درباره تحریم‌های یک‎جانبه صورت گرفته است، گفت: پرونده‎های زیادی در شعبه پنجاه‌وپنجم دادگستری تهران درباره تحریم‌ها باز شده است؛ همچنین پرونده‌هایی برمبنای طرح شکایت از سوی شاکی خصوصی از جمله بیماران پروانه‌ای تشکیل شده است.

دبیرستاد حقوق بشر، اظهار کرد: موارد نقض را باید با استفاده از ابزارهای خود پیگیری کرده و باید به دنبال اجرای حکم‌های صادرشده برویم، تاکید کرد: این موضوع پیگیری شده و آرای محاکم ما باید اجرا شود؛ در این رابطه کشتی که محموله نفتی آمریکا را داشت توقیف شد و براساس حکم دادگاه درباره بیماران پروانه‌ای باید صرف شود که اقدام خوبی است.

غریب آبادی در بخشی دیگر با بیان اینکه یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند دفاع از حقوق مستضعفان است، افزود: در حوزه دفاع از حقوق مردم غزه اقدامات زیادی انجام شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین نقش سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ها را در زمینه پایش و رصد حقوق بشری بسیار مهم خواند و گفت: در این موضوع نیز از اقدامات پژوهشگران و دانشگاه‌ها استقبال می‎شود.

در پایان این مراسم با حضور دبیر ستاد حقوق بشر و مدعوین، از کتاب نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229029 برچسب‌ها حقوق بشر

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین دوره تشکیلاتی «بشری» توسط جامعه اسلامی دانشجویان
  • فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد
  • افزایش مدت زمان آورده متقاضیان پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • فیلم| هر جا که باشید، این مرسدس بنز به دنبال شما می‌آید!
  • قدردانی از آموزگارانی که اندیشیدن را آموزش می‌دهند
  • بازطراحی مرسدس بنزهای کلاسیک با تکنولوژی 2024 (عکس)
  • ارسال کمک های بشری روسیه به افغانستان
  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟