Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@20:19:19 GMT

تنش آبی زندگی را بر عشایر استان کرمان دشوار کرده است

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۵۳۶۳

تنش آبی زندگی را بر عشایر استان کرمان دشوار کرده است

 رضا نیکزادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هرچند بارندگی‌های انتهای سال گذشته و ابتدای سال جاری سبب بهبود وضعیت مراتع و افزایش تولید علوفه شده  و به نسبت سنوات قبل منابع آبی را بهبود بخشیده، اما نوع بارش ها که عمدتا باران بوده  با شروع فصل تابستان و گرمای شدید، منابع آبی چشمه‌ها و قنوات را با کاهش میزان آبدهی روبه‌رو ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل امور عشایر استان کرمان اضافه کرد : همچنین رودخانه های فصلی نیز در حال خشک شدن هستند و از طرفی نیز علوفه مراتع هم خشک شده و عشایر با مشکلات عدیده‌ای در تأمین آب شرب خود و دام هایشان مواجه شده اند طوری که باید با سیستم آب‌رسانی سیار در رفع مشکل آن‌ها اقدام شود.

 نیکزادی  گفت: عشایر استان کرمان با جمعیتی بالغ ‌بر ۱۰۹ هزار ۴۳۹ نفر در ۵۶ درصد مساحت استان حضور دارند که با پرورش بیش از ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار رأس دام، یکی از قطب‌های مهم تولید گوشت قرمز و محصولات لبنی استان محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به تولیدات سالیانه دامی عشایر شامل گوشت، شیر، کرک، پشم و دیگر  فراوری های لبنی که نقش به سزایی در اقتصاد کشور دارد اظهار داشت :  آمار تولیدات عشایر شمال و جنوب استان در بخش های تولید گوشت ۱۷ هزار و ۹۷۶ تن، شیر و محصولات لبنی ۳۵ هزار و ۸۷۰ تن و صنایع‌دستی شامل قالی، قالیچه، تابلو فرش، گلیم، جاجیم، سوزن‌دوزی، حصیربافی ۲۵ هزار و ۳۱۸ مترمربع  است.  

به گفته نیکزادی با توجه به نسبت جمعیت عشایر با جامعه شهری و روستایی، تأثیر اقتصادی- اجتماعی و نقش دفاعی عشایر انکارناپذیر است به‌طوری‌که این جامعه چندین برابر نسبت جمعیتی‌شان در تأمین مواد پروتئینی به‌ویژه گوشت قرمز و سایر فراورده‌های دامی و محصولات صنایع‌دستی نقش دارند.

وی در ادامه از دیگر ظرفیت‌های اقتصادی این قشر از جمله اجرای طرح‌ها جامع گردشگری طبیعی را به‌عنوان اشتغال پایدار در راستای زندگی عادی عشایر نام برد و گفت: آداب‌ورسوم و فرهنگ غنی این قشر در انجام مراسم خاص از ظرفیت‌های دیگر فرهنگی این جامعه به شمار می‌آید که باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل امور عشایر استان کرمان با اشاره به مشکلات پیش روی جامعه عشایری گفت: اساس اقتصاد جامعه عشایر، دامداری است و دامداری نیز مبتنی بر مرتع و طبیعت است بنابراین کوچ، لازمه زندگی عشایر و مرتبط با معیشت آن‌هاست.

نیکزادی همچنین گفت: از بین رفتن مراتع میان‌بند عشایر، اصلاح نشدن زمان حضور ایشان در قشلاق و ییلاق و تخریب مسیرهای کوچ عشایر به‌خصوص هنگام کوچ از قشلاق به ییلاق در فصل بهار به دلیل بارندگی‌ها می‌تواند چالش‌هایی جدی  را برای آن‌ها به وجود آورد.

مدیرکل امور عشایر استان کرمان با اشاره به مصوبه‌ای که توسط هیات‌وزیران در سال ۱۳۹۵ تصویب‌شده و بواسطه آن دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، مسئولیت انجام و ارائه بخشی از خدمات فرهنگی به جامعه عشایری می‌باشند گفت: محرومیت‌زدایی، توسعه متوازن، ساماندهی و ارتقای کیفیت زندگی، تعالی فرهنگی و پاسداری از ارزش‌های اصیل و مواریث فرهنگی، رشد و شکوفایی استعدادها و ظرفیت‌های انسانی و ارتقای شاخص‌های فرهنگی در جامعه عشایری ازجمله وظایفی هستند که برای دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی تعریف‌شده است.   

وی همچنین افزود: در حوزه ایجاد فضای کسب‌ و کار، اداره کل عشایری با پرداخت تسهیلات به عشایر موجبات صیانت از اشتغال را فراهم نموده و برای فرزندان این قشر شغل ایجاد کرده است.

نیکزادی با اشاره  به آئین‌نامه ساماندهی مصوب سال ۱۳۸۴ که سایر دستگاه‌های اجرایی موظف به انجام برخی از فعالیت‌های مرتبط با جامعه عشایری می‌باشند گفت: دستگاه‌ها بخشی از اعتبارات خود را در مناطق عشایری اختصاص داده‌اند که با نیازسنجی در سطح شهرستان‌ها قرار بر رفع مشکل شده است که در این زمینه جا دارد از تمامی دولتمردان و فراکسیون عشایری در مجلس شورای اسلامی که نهایت سعی و تلاش خود را در برنامه ششم و توسعه و قانون بودجه سال جاری که نسبت به رفع موانع قانونی همت فرمودند تلاش و قدردانی نمایم.

وی همچنین در ادامه به فعالیت‌های انجام‌شده با اعتبارهای دریافتی سال گذشته اشاره کرد و گفت: آبرسانی سیار جهت تأمین آب شرب پنج هزار خانوار، تهیه و توزیع تانکر ثابت و سیار، ذخیره آب ۷۸ دستگاه، تهیه و توزیع لوله انتقال آب شرب ۷۰ کیلومتر، لایروبی و مرمت و بهسازی منابع آب (چشمه و قنات) و  حفر ۱۱ مورد چاه از جمله این اقدامات بوده است.

نیکزادی افزود: مرمت بیش از ۱۵ هزار کیلومتر راه‌های عشایر، ۱۳ مورد  احداث ابنیه فنی (آب‌نما وابرو)، بازگشایی زیرسازی و شن‌ریزی راه‌های عشایری هشت و نیم کیلومتر، احداث ۶ باب آب‌انبار، برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی (صنایع‌دستی، دامداری و کشاورزی ۱۱۲۷۰ نفر روز)، تهیه و توزیع پنل خورشیدی ۱۲۵ دستگاه، جذب ۵/۸۲ میلیارد ریال اعتبارات تملکی در قالب طرح‌های خدمات پشتیبانی به کوچندگان و زیربنایی آب و راه، مبلغ ۲۳۴ میلیارد ریال تسهیلات بانکی در راستای مقابله با خشکسالی و تأمین نهاده‌های دامی عشایر در طرح زنجیره تولید گوشت قرمز از دیگر فعالیت‌های انجام‌شده عشایر در دولت تدبیر و امید بوده است.

وی در ادامه برگزاری نمایشگاه‌ها در حوزه عشایر را در سطح استانی، ملی و بین‌المللی  را در گسترش فرهنگ عشایر مؤثر دانست و گفت: برگزاری این نمایشگاه‌ها می‌تواند توانمندی‌های فرهنگی، جاذبه‌های گردشگری و تولیدات صنایع‌دستی عشایر استان را به سایر نقاط معرفی کند.  

۹۸۸۹/ ۵۰۵۴

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر استان کرمان شاخص قانون کسب و کار مجلس شورای اسلامی قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۵۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند

مدیرکل امور عشایری لرستان از تولید سالانه ۱۷تن روغن حیوانی توسط عشایر این استان خبر داد. - اخبار استانها -

هوشنگ نورمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به وجود یک میلیون و 500 واحد دامی در لرستان، گفت: عشایر 25درصد پروتئین این استان را تولید می‌کنند.

او با بیان اینکه 14هزار خانوار عشایر با جمعیت 83هزار نفر در لرستان زیست می‌کنند، اضافه کرد: عشایر این استان دارای 13 ایل و 15 طایفه هستند.

مدیرکل امور عشایری لرستان اعلام کرد: عشایر این استان هر سال 1000تن پشم، 150 تن عسل و 17 تن روغن حیوانی را تولید و روانۀ بازار مصرف می‌کنند.

تولید سالانه 16هزار تن گیاهان دارویی در لرستان

نورمحمدی با بیان تولید سالانه 12هزار تن گوشت و 29هزار تن فراورده‌های لبنی توسط عشایر لرستان، بیان کرد: عشایر این استان در حوزه‌های فرش، گلیم‌بافی، جاجیم، سیاه‌چادر، گبه، حصیر و نمد فعال هستند.

او با اشاره به کوچ عشایر لرستان، یادآور شد: عشایر در فصل سرما در جنوب این استان، شمال خوزستان و شرق ایلام زمستان‌گذرانی می‌کنند و در ییلاق نیز در مناطق شمالی لرستان اتراق می‌کنند.

مدیرکل امور عشایری لرستان متذکّر شد: ایل‌های بالاگریوه، چگنی، دلفان، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و دریکوند مهم‌ترین طوایف عشایری در این استان هستند.

نورمحمدی با اعلام فعالیت عشایر لرستان در بخش گردشگری گفت: عشایر با ایجاد نوروزگاه‌های عشایری و بوم‌گردی نوع زندگی، معیشت، فرهنگ و هنر عشایر این استان را به نمایش می‌گذارند.

انتهای پیام/ 644

دیگر خبرها

  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • تلف شدن ۵۰ راس گوسفند عشایر در اثر رعد و برق
  • رعد و برق ۵۰ راس گوسفند عشایر حومه شیراز را تلف کرد
  • جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی برگزار می شود
  • آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»