Web Analytics Made Easy - Statcounter

"توماس ای آنجلینی"(Thomas E. Angelini) استاد دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضا دانشگاه فلوریدا و گروه تحقیقاتی او از "آزمایشگاه مهندسی ماده نرم" موفق به توسعه میکرو پرتوهای زنده از سلول‌های گلیوبلاستوما و مواد برون یاخته‌ای در یک میکروژل بسته بندی شده، گشته‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، آنها طی این مطالعه خصوصیات فیزیکی پرتوها را مشخص کرده و نتایج خود را در مقایسه با مدل‌های سنتی مهندسی مکانیک مقایسه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کمال تعجب، این سازه‌های ظریف میکروسکوپی بسیار شبیه به پرتوهای عظیم مورد استفاده در ساخت و سازهای روزمره ساختمان رفتار می‌کردند.

"توری الیسون" گفت: ما خوشحال و هیجان زده شدیم که میکرو پرتوهای ما که قطر آنها  ۵۰ تا ۲۰۰ میکرومتر است مطابق با اصول مکانیکی برای مدل‌های دیگر مانند پرتوهای بزرگ فولادی عمل کردند.

برای آزمایش سیستماتیک متغیرهای کنترل مکانیک میکرو پرتو سلول-مواد برون یاخته‌ای، محققان تراکم سلول، غلظت مواد برون یاخته‌ای، قطر میکرو پرتو و خصوصیات ماده محیط اطراف را تغییر دادند.

آنها یک گروه از رفتارهای سلول محور از جمله پرتاب شدن پرتو، شکستن و انقباض محور را پیدا کردند. با اصلاح نظریه‌های مکانیکی کلاسیک، آنها از اصول اساسی مکانیک میکرو پرتو بافت پرده برداشتند که می‌توان به انواع سلول، مواد برون یاخته‌ای و مواد پشتیبانی چاپی تعمیم داد.

یافته‌های این مطالعه که در مجله "Nature Communications" منتشر شد، نشان می‌دهد این یافته‌ها پیامدهای مهمی در استراتژی‌های ساخت سه‌بعدی زیستی و طراحی مجامع چند سلولی پویا در پزشکی احیا کننده و همچنین مهندسی بافت دارد.

نتایج این تحقیق در یک پروژه جدید و جالب که دکتر آنجلینی و تیم مهندسی مواد نرم وی به تازگی آن را شروع کردحه‌اند، استفاده خواهد شد که شامل توسعه مدل‌های پیشرفته بافتی کبدی ۳ بعدی برای کاربردهای دارویی است.

وزارت دفاع آمریکا بودجه این پروژه را تأمین می‌کند. هدف توسعه میکرو بافت‌هایی است که می‌توانند در برنامه‌های توسعه داروهای تجاری استفاده شوند. هدف از این تحقیق تولید میکرو بافت‌های کبدی تولید شده در شرایط آزمایشگاهی(in vitro) در ابعاد تعریف شده و ترکیب سلولی است که از نظر اندازه‌گیری، عملکرد سلول و حساسیت سلولی نسبت به داروها و ترکیبات آزمایشگاهی از سطح بالایی از تکرارپذیری برخوردار خواهند بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چاپ 3بعدی بافت دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۵۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • آذربایجان شرقی مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی دارد
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • بزرگترین چاپگر ۳بعدی جهان یک خانه را در ۸۰ ساعت می‌سازد
  • هشدار به خانم‌ها در استفاده از رُژ لب
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند