Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@20:54:04 GMT

چه کسانی در حق شهید حججی جفا کردند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۵۸۹۰

چه کسانی در حق شهید حججی جفا کردند؟

قاسمی پور گفت: گفتگوهای این کتاب حدود ۵۰ روز بعد از شهادت شهید مهدی حسینی انجام شده و سوال اصلی این است که آیا می توانیم به این زودی، سراغ وابستگان و نزدیکان شهید رفته و مصاحبه کنیم؟

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، نشست نقد و بررسی کتاب تمنای بی خزان، روایت های زهرا سلیمانی زاده از رزمنده مدافع حرم، شهید مهدی حسینی به قلم شیرین زارع پور که توسط نشر بیست و هفت بعثت منتشر شده است، در محل کافه ۲۷ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که اجرایش را محمد بحرینیان از فعالان حوزه فرهنگ و کتاب برعهده داشت، محمد قاسمی پور به عنوان منتقد ادبی در مقدمه سخنانش گفت: برای شهدا باید بهترین آثار را نوشت. مثلا برای برخی شهدا، در سی سال گذشته کتابی نوشته نشده و چه اشکالی دارد که محققین و نویسندگان، برای نوشتن درباره آن ها عجله نکنند و چند سال بر روی زندگی این شهدا دقیق شوند تا اثر شایسته تری تولید شود.

مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری مراکز استانی حوزه هنری درباره ساختار کتاب تمنای بی خزان ادامه داد: به نظر من عنوان روی جلد کتاب، بلند است و می توان برخی از بخش های آن را برای ایجاد کنجکاوی در مخاطبان، حذف کرد. طبیعی است که همسران شهید مدافع حرمِ زیادی داریم و کتاب های زیادی درباره آن ها نوشته شده. حتی در عنوان روی جلد می شود عبارت «شهید» را برداشت تا کنجکاوی برانگیز باشد. بسیاری اعتقاد دارند که شهدا زنده اند و می شود برخی از این القاب را به کار نبرد. به نظر من حتی ذکر نام همسر شهید هم در روی جلد، ضروری نیست چون عنوان روی جلد را بلند می کند و کمتر به خاطر مخاطبان می ماند.

قاسمی پور همچنین با اشاره به متن پشت جلد گفت: با توجه به معنادار کردن عکسی که پشت جلد درج شده است، متن انتخاب شده با آن ارتباطی ندارد.

وی افزود: در ساختار کتاب، دوپارگی وجود دارد؛ یعنی کتاب به رغم عنوانش که می گوید روایت هایی از همسر شهید است، اما دو راوی دارد. یکی راوی اصلی و دیگری، یک دانای کل که اطلاعات آن بر اساس مصاحبه با سایر وابستگان شهید تنظیم شده است. ضمن این که از روای دوم، در مقدمه کتاب هم نشانی نیست. به نظر من در یک سوم پایانی کتاب که راوی دانای کل کمرنگ تر می شود، متن کتاب، خوش خوان تر است.

قاسمی پور تصریح کرد: زوایه دید اول شخص، زاویه مطلوب خوانندگان در روایت ها است و حتی در رمان و داستان هم بسیاری از خوانندگان به دنبال داستان هایی از نگاه اول شخص هستند.

این کارشناس تاریخ شفاهی اضافه کرد: در مقدمه کتاب آمده است که نویسنده ۱۰ درصد از خیالش بهره گرفته است اما به نظر من، این درصد بیشتر است چون در روایت های دانای کل نمی شود حس کامل مستند را القا کرد.

جواد کلاته عربی در این بخش از مراسم به ذکر نکته ای پرداخت و گفت: بخشی از این مسائل به ناشر بر می گردد. ما خواستیم بر روی جلد کتاب از عبارت هایی استفاده کنیم که دست خورده نباشد. در حقیقت نخواستیم از برند انتشارات دیگری استفاده کنیم. ضمنا درصدد آن بودیم که آدرس دقیقی به خوانندگان بدهیم که با چه کتابی روبرو است.

قاسمی پور در ادامه سخنانش گفت: گفتگوهای این کتاب حدود ۵۰ روز بعد از شهادت شهید مهدی حسینی انجام شده و سوال اصلی این است که آیا می توانیم به این زودی، سراغ وابستگان و نزدیکان شهید رفته و مصاحبه کنیم؟

وی افزود: در مباحث آموزشی گفتگو در تاریخ شفاهی این موضوع مطرح است که وقتی افراد در بهت و شوک حادثه هستند، باید به آن ها اجازه بدهیم تا خود و خاطراتشان را پیدا کنند. مصاحبه های این کتاب نشان می دهد هنوز برانگیختگی عاطفی و احساسی وجود داشته است. شاید پس از گذشت یک سال از فراغ، بشود لایه های زیرین ذهن بازماندگان را کشف کرد.

قاسمی پور با اشاره به شهید محسن حججی گفت: همین اتفاق برای شهید حججی افتاد و رسانه ها از سراسر کشور به سراغ مادر و پدر و همسر شهید رفتند در حالی که آن ها هنوز در آن ها آمادگی این گفتگوها وجود نداشت و از سوی رسانه ها و محققان، در حق این میراث معنوی و فرهنگی جفا شد. به نظر من همان عکس معروف شهید حججی که چهره اش پر از صلابت و مظلومیت است، به اندازه همه کتاب هایی که تا به حال برای او نوشته شده، تاثیرگذار است.

وی درباره کتاب تمنای بی خزان افزود: در بسیاری از بخش های کتاب، تاریخ رویدادها مورد غفلت واقع شده است. این کتاب از نظر ویرایش نیز کتاب خوبی است و در کل آن فقط سه اشتباه دیدم که قابل اغماض است. ای کاش عکس های شهید که قرار است فقط در یک کتاب به چاپ برسد و ماندگار شود، به صورت رنگی و با کیفیت بهتری چاپ می شد.

محمد بحرینیان نیز در این بخش از مراسم گفت: روزپخش بودن در سریال های تلویزیونی نکته ای منفی است در حالی که گویا این کار برای تدوین کتاب های دفاع مقدس، با نگاه مزیت دیده می شود و مثلا گفته می شود که کتاب فلان شهید به مراسم چهلم او رسید!

شیرین زارع پور، نویسنده تمنای بی خزان هم در توضیحات کوتاهی گفت: خانواده شهید درخواست داشتند که کار تدوین کتاب با سرعت بیشتری پیش برود و هر روز، نوشته های من را پیگیری می کردند. همسر شهید می گفت وقتی می نویسی، حالم خوب می شود و دردم تسکین پیدا می کند. من با همسر شهید رفاقت داشتم و جلسات گفتگوی ما تا هفته ای چندین جلسه هم برگزار می شد.

کلاته عربی نیز در بیان توضیحی گفت: ما کتاب را به صورت کامل و پس از نگارش تحویل گرفتیم. روند پژوهش و نگارش کتاب ها در نشر بیست و هفت تا دو سال طول می کشد ولی این کتاب در شرایط خاصی نوشته شده بود و پس از نگارش به ما پیشنهاد شد. البته کتاب ویرایش هایی شد و سپس به چاپ رسید.

در انتهای مراسم نیز خبر انتخابانی کتاب به عنوان کتاب منتخب پویش تابستانی سازمان بسیج مستضعفین اعلام شد. در این پویش، هر کتاب منتخب، در اختیار بسیجیان سراسر کشور قرار می گیرد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: باور 373 بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی شهید دفاع مقدس مدافع حرم شهید مدافع حرم محسن حججی شهید حججی شهید محسن حججی همسر شهید حججی پیکر شهید حججی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۵۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟

تین نیوز

قرار است امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه برای اولین بار خودروهای وارداتی برقی در سامانه یکپارچه عرضه شود، خودروهایی که بالاخره بعد از چالش ها و انتقادات فراوان به مرحله عرضه رسیده؛ اما سوالی که مطرح می شود این است که مشتری خودروهای وارداتی برقی چه کسانی هستند؟

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، حدود یک سال از حضور عباس علی آبادی در راس وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت می گذرد و در این مدت عبارت خودرو برقی پرتکرارترین موضوع در صحبت های او بوده است. علی آبادی حتی با این اظهار نظر جنجالی که «ماشین بنده برقی است و خودم آن را ساختم و تمامی تکنولوژی ساخت موتور آن بومی است» نظرها را به خود جلب کرد.

وزیر صمت بر برقی سازی ناوگان حمل و نقل متمرکز شده و می گوید تا زمانی که موفق به تولید انبوه خودروی برقی شویم، برای این که مردم معطل نشوند، می توانیم خودرو برقی وارد کنیم.

او حتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ممکن است واردات خودروهای نو و کارکرده و به واردات خودروهای برقی محدود شود نیز گفته است که اولویت ما واردات خودروهای برقی است و به دنبال ایجاد شرایط ساده و مناسب برای واردات این خودرو هستیم.

در راستای تسهیل واردات خودروهای برقی هم بود که تعرفه خودروهای برقی درصد پایینی تعیین شد، به طوری که تعرفه واردات خودروهای برقی با قیمت کمتر از ۲۰ هزار یورو صرفا یک درصد و خودروهای برقی ۲۰ تا ۳۰ هزار یورویی ۱۱ درصد است.

آخرین آمار واردات خودروهای برقی طبق گفته مهدی ضیغمی، مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت ۵۵۰۰ دستگاه خودرو است.

بعد از صحبت های فراوان درباره خودروهای برقی قرار است در چند روز آینده اولین عرضه خودروهای وارداتی برقی انجام شود.

در همین زمینه مهدی ضیغمی، رییس سازمان توسعه تجارت به خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: عرضه انواع خودرو وارداتی اعم از خودروهای برقی و بنزینی روز یکشنبه هفته آینده آغاز می شود.

ضیغمی افزود: خودروهای برقی فعلا در سامانه عمومی عرضه خواهد شد و سپس در سامانه مخصوص خودروهای برقی عرضه خواهد شد.

وی در مورد این که چرا خودروهای برقی در سامانه ای جدا عرضه خواهد شد هم گفت: برای این که بتوان تبلیغات بیشتری درباره این خودروها انجام داد و مشخصات و ویژگی این خودروها را بیشتر و بهتر توضیح داد و در این زمینه فرهنگ سازی شود.

رییس سازمان توسعه تجارت همچنین از رایزنی با شورای رقابت برای تسهیل واردات و عرضه خودروهای برقی خبر داد و اعلام کرد: درخواست کرده ایم که برای خودروهای برقی بحث بلوکه کردن پول و داشتن پلاک فعال حذف شود که در حال بررسی است.

همچنین مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو در مورد این که آیا ثبت نام جدید برای خودروهای وارداتی انجام خواهد شد یا خیر، به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در این دوره از عرضه خودروهای وارداتی ثبت نام جدید نخواهیم داشت و عرضه در روز یکشنبه مختص نفرات قبلی است.

تقدسی همچنین درباره تقاضا برای خودروهای برقی گفت: خودروهای برقی و بنزینی عرضه خواهد شد و ثبت نامی های قبلی می توانند انتخاب کنند.

بنابراین در حالی قرار است که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت برای اولین بار خودروهای برقی عرضه شود که خبری از ثبت نام جدید برای خودروهایی وارداتی در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی نیست و معلوم نیست که آیا ثبت نام کنندگان قبلی در سامانه علاقه ای به خرید خودرو برقی داشته باشند یا نه؛ چرا که اولین مرحله از ثبت نامی های سامانه که هنوز ۱۵ هزار نفر از آنها خودرو دریافت نکرده اند متعلق به اسفند ۱۴۰۱ است و در آن زمان نه علی آبادی وزیر صمت بود و نه صحبتی از واردات و عرضه خودروی برقی مطرح بود.

همین موضوع و همچنین انتقادهای بسیاری که راجع به برقی سازی خودرو توسط وزارت صمت در شرایطی که به اذعان کارشناسان زیرساخت های آن در کشور مهیا نیست، ابهاماتی را در مورد میزان تقاضای خودروهای وارداتی برقی در سامانه در روز یکشنبه ایجاد کرده است.

باید منتظر ماند و دید افرادی که هفته آینده مجاز به انتخاب خودروی وارداتی هستند کدام نوع خودروها را انتخاب خواهند کرد و چگونه از خودروی برقی که برای آن ثبت نام نکرده اند، استقبال خواهند کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • پیام نتانیاهو به آمریکا: نمی‌توانیم به کسانی که به ما وعده می‌دهند اطمینان کنیم
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • هر کسی لیاقت شغل بزرگ و مقدس معلمی را ندارد