Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@18:55:25 GMT

بانک‌ها گردابی برای گیرندگان تسهیلات

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۷۲۷۶

بانک‌ها گردابی برای گیرندگان تسهیلات

یک تولیدکننده که به سود تسهیلات بانکی اعتراض دارد می‌گوید: تسهیلات بانکی مانند گردابی است که گیرندگان در آن گرفتار می‌شوند و هر چه در آن می‌مانند بیشتر فرو رفته و بر مشکلات آنان افزوده می‌شود، باید قانونی با اصول اسلامی و منطبق با قوانین بانکی تدوین شود تا مردم و گیرندگان تسهیلات از این گرداب خارج شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وقتی صفحات تقویم را ورق می‌زنیم روز دهم شهریورماه به نام بانکداری اسلامی نام‌گذاری شده است؛ داخل پرانتز به تصویب قانون بانکداری بدون ربا اشاره دارد، دهم شهریورماه سال 62 با آرا نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانون بانکداری بدون ربا تصویب شد، مجلسی‌ها این قانون را به‌صورت موقت و برای سه سال تصویب کردند تا دولت قانون بانکداری اسلامی را به مجلس ارائه دهد و به تصویب برساند. قانونی که از اهمیت بسیاری برخوردار است اما تنها از آن نامی بر روی تقویم‌ها باقی مانده است.

بانکداری بدون ربا بخشی از بانکداری اسلامی است؛ اکنون بعد از گذشت 36 سال گویا هنوز این سه سال به اتمام نرسیده؛ در روز بانکداری اسلامی همایش‌ها برگزار و سخنرانی‌ها انجام می‌شود اما همچنان این امر برای نمایندگان مجلس و دولتمردان اولویت چندانی ندارد.

سودهای بانکی برکت را از زندگی‌ها برده است

آقایی که خود را عظیمی معرفی می‌کند و در بانک نشسته است تا نوبت به او برسد می‌گوید: اقساط بانک کمرشکن است، بسیاری از بانک‌ها مردم را تشویق به سپرده‌گذاری قرض‌الحسنه می‌کنند ولی برای افرادی که برای تسهیلات مراجعه می‌کنند سودهای کلان درنظر می‌گیرند، این سودها برکت را از زندگی ما کم کرده و اگر مجبور نبودم وام نمی‌گرفتم.

علیمردانی که مدیرعامل یک شرکت تولیدی است عنوان می‌کند: مشکل ما بحث بدهی‌های بانکی نیست بلکه سود واصله از آن برای ما جای سؤال است که آیا این سود اعلامی مطابقتی با قانون و بانکداری بدون ربا دارد یا خیر لذا از ستاد اقتصاد مقاومتی خواهان بررسی پرونده‌ها و کارشناسی آن هستیم.

بانک‌ها گردابی برای گیرندگان تسهیلات

فرهاد که نمی‌خواهد نام خانوادگی‌اش را عنوان کنیم یکی از تولیدکنندگانی است که پیش‌از این تسهیلات دریافت کرده است؛ این تولید کننده به ایسنا می‌گوید: سودهای بانکی کمرشکن هستند و خیلی از واحدهای تولیدی به خاطر این سودها نمی‌توانند کمر راست کنند و گرفتار بدهی بانکی می‌شوند؛ کجای این قانون با قانون اقتصاد اسلامی تطبیق دارد، باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حوزه‌های علمیه، اساتید دانشگاهی، اقتصاددانان و قوه قضائیه دورهم جمع شده و قانونی با اصول اسلامی و منطبق با قوانین بانکی تدوین کنند تا مردم و گیرندگان تسهیلات از این گرداب خارج شوند.

وی ادامه می‌دهد: تسهیلات بانکی مانند گردابی است که گیرندگان در آن گرفتار می‌شوند و هر چه در آن می‌مانند بیشتر فرورفته و بر مشکلات آنان افزوده می‌شود.

این تولیدکننده اضافه می‌کند: موانع ایجادشده بر سر راه تولیدکنندگان توسط بانک‌ها انکارناپذیر است؛ بانک‌ها به یک بنگاه اقتصادی مبدل شده و به فکر درآمدزایی خود هستند و با تولیدکنندگان رقابت می‌کنند که چگونه آن‌ها را بر زمین زده و خود رشد کنند.

به گزارش ایسنا، فرض کنیم بانک‌ها بر اساس مدل بانکداری اسلامی کار کنند در این میان این پرسش‌ پیش می‌آید که فضای بین‌بانکی، تکلیف بانک‌هایی که به‌صورت روزانه تسویه می‌کنند و جایگاه بانک مرکزی با بانک‌های تجاری و عامل چگونه خواهد بود؟

علی سعیدی عضو هیئت‌علمی دانشگاه قم اظهار می‌کند: حکمرانی نظام پولی، سیستم بانک مرکزی و سیستم خلق پول در نظام پولی و بانکی مسئله‌ای است که از نگاه اسلامی و نگاه متفکرین اقتصاد اسلامی بی‌جواب مانده یا به آن توجهی نشده است.

انباشت سرمایه بانکی منبع فساد است

شریفی یکی از مشتریان بانک است، وقتی برای مصاحبه به طرفش می‌روم در ابتدا ضمن گلایه از بروکراسی اداری اعطای تسهیلات می‌گوید: برای 10 میلیون وام هزار و یک جور ضامن می‌خواهند ولی در اخبار شنیده می‌شود که آقازادگانی هستند که بدون وثیقه، وام چند صد میلیارد تومانی می‌گیرند، واقعاً چه نظارتی روی این بانک‌ها وجود دارد؟ شما اهالی رسانه هستید که باید صدای ما را به گوش مسئولان امر برسانید.

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: بسیاری از مشکلات ایجاد شده در سیستم و بحران‌ اقتصادی کشور ناشی از سیستم بانکداری است، انباشت سرمایه بانکی منبع فساد است و همیشه یکی از کمک‌کارهای مفسدین اقتصادی سیستم بانکی کشور بوده است.

وی عنوان می‌کند: بر اساس نظام اقتصاد اسلامی نباید ثروت دست عده‌ای از افراد انباشت شود بلکه این ثروت باید در جامعه و دست همه افراد باشد و گردش حداکثری داشته باشد و همه با سهم مساوی از تسهیلات بانکی برخوردار شوند؛ در نظام بانکداری کشورمان به این مقوله پرداخت‌نشده و عکس آن در نظام بانکی اتفاق افتاده است.

وی خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر تسهیلات از حدی بالاتر به هرکسی اعطا نمی‌شود و باید به شعبه مرکزی بانک ارجاع داده و در شورای پول و اعتبار تصویب شود که این امر فساد سیستمی را ایجاد می‌کند.

سعیدی اشاره می‌کند: اصول و قواعدی در اقتصاد اسلامی وجود دارد ولی در سیاست‌گذاری لحاظ نشده‌اند؛ برخی‌ها می‌گویند که بحث‌های اقتصاد اسلامی به دلیل کلی و انتزاعی و دور از واقعیت بودن قابل‌اجرا نیست درصورتی‌که وقتی تئوری می‌دهیم و قواعدی را برای نظام اقتصادی تعریف می‌کنیم این اصول قطعاً باید کلی و جامع باشند تا در عرصه‌های مختلف آن را عملیاتی کرد.

مسئولین برای برپایی بانکداری اسلامی اراده کنند

به گزارش ایسنا، مردم مطالبه و آمادگی برای اجرای بانکداری اسلامی را دارند ولی این مسئولین هستند که رغبتی برای ارائه و تصویب این قانون ندارند؛ در ابتدا باید نهادهای حوزوی، دانشگاهی و حاکمیتی دورهم جمع شوند و پای تصمیم خود بایستند.
 
عضو هیئت‌علمی دانشگاه قم تصریح می‌کند: این اقدام زمان‌بر است و محصول آن در زمان مشخص خواهد شد وقتی مشارکت مردم وجود داشته باشد فضا شکل خواهد گرفت و می‌توانیم طی یک حرکت فرآیند به نظام بانکداری مطلوب دست پیدا کنیم.

این استاد دانشگاه در پایان سخنانش یادآور می‌شود: سیستم بانکداری اسلامی می‌تواند ما را به نظام بانکداری مطلوب برساند که ضمن تحقق عدالت، تسهیل فرآیندها را نیز در پی داشته باشد؛ برای تدوین بانکداری اسلامی پژوهش‌هایی در مؤسسات مختلفی ازجمله پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه و مرکز پژوهش‌های مجلس صورت گرفته و به لحاظ نظری گام‌هایی برداشته‌ شده است ولی تحقق آن نیاز به همراهی مسئولین و مطالبه مردم دارد که در این میان رسانه نقشی اساسی دارد.

به گزارش ایسنا، مسئولین در دهه اخیر در بخش اقتصادی مطلوب عمل‌ نکرده‌اند و سیستم بانک مرکزی نیز یکی از نقاط ضعف اقتصاد ایران محسوب می‌شود چراکه اختلاس‌های بزرگ از آن منشأ گرفته و سودهای چندین برابری نیز تولیدکنندگان را به خاک سیاه نشانده است، مسئولین امر عزمی جدی برای تصویب این موضوع ندارند؛ این در حالی است که اقتصاد کشورمان به این جراحی نیاز دارد تا بهبود پیدا کند و اکنون زمان آن رسیده مسئولین آستین‌ همت را بالا بزنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز بانکداری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۷۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارت بانکی این شش بانک حذف می‌شوند

در حال حاضر، ۶ بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش این طرح قرار دارند. تعداد بانک ‌های این طرح در حال افزایش است و به زودی تمامی بانک ‌های کشور به آن ملحق خواهند شد. طرح «کهربا» تحولی نوین در نظام پرداخت کشور است که می‌ تواند به نفع مصرف‌کنندگان و فعالان اقتصادی باشد.

تلفن همراه، جایگزین کارت ‌های بانکی فیزیکی 

به گزارش عرشه آنلاین، طبق گفته های بانک مرکزی در مورد طرح «کهربا»، مشتریان شبکه بانکی می ‌توانند کارت بانکی فیزیکی خود را در برنامه ‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه تعریف کنند.

نسخه الکترونیکی ایمن کارت ‌های بانکی جایگزین کارت ‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌ های پایانه فروشگاهی مجهز شده، مطابق با آخرین فناوری و استانداردهای روز خواهد شد. در ضمن انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت ‌های بانکی امکان‌ پذیر می ‌شود.

مزایای طرح حذف کارت های بانکی فیزیکی 

امنیت: نسخه ‌های الکترونیکی کارت ‌های بانکی از امنیت بالاتری نسبت به کارت‌ های فیزیکی برخوردار هستند.

راحتی: با استفاده از نسخه‌ های الکترونیکی کارت ‌های بانکی، نیازی به همراه داشتن کارت‌ های فیزیکی نخواهد بود.

بهداشت: در شرایط کنونی که بیماری‌ های واگیردار همچنان شیوع دارند، استفاده از نسخه‌ های الکترونیکی کارت‌ های بانکی می‌ تواند به حفظ بهداشت کمک کند.

رایگان: این موضوع برای مردم هزینه خاصی ایجاد نمی کند بلکه طرح «کهربا» با حذف کارت های بانکی فیزیکی، هزینه‌ های مردم برای دریافت و تعویض کارت های فیزیکی را کاهش می دهد

جزئیات و نحوه جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد. 

  طبق اعلام معاون فناوری‌های نوین بانک‌مرکزی، امکان پرداخت پول از طریق موبایل به جای استفاده از کارت (NFC) در کشور عملیاتی شده است و در حال حاضر پنج بانک به این شبکه پیوسته‌اند.

از مهر ماه سال گذشته مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اطلاعاتی درخصوص پروژه کهربا ارائه داده و اعلام کرده بود: طرح کارت هوشمند همراه بانکی ( کهربا ) که به "تراکنش‎های حضوری بدون کارت" معروف هستند با هدف ارتقای استانداردهای امنیتی به شبکه پرداخت کشور متصل می شود.

وی هدف‎گذاری اصلی این پروژه را ارتقای استانداردهای امنیتی شبکه پرداخت کشور و کارت های بانکی عنوان کرد و افزود: در این روش باتوجه به عدم نیاز به حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنش‎های حضوری، مخاطره کپی شدن کارت بانکی تقریباً از بین می ‎رود.

وی با بیان اینکه امنیت پرداخت با اخذ اثر انگشت مشتری طی چندین مرحله روی برنامک هوشمند تا حد قابل ملاحظه ای افزایش می یابد، ‌تصریح کرد: علاوه بر این تراکنش نیز از آخرین استاندارهای امنیتی روز برخوردار است و روی برنامک هوشمند چندین کارت به صورت الکترونیکی و غیرحضوری امکان استفاده دارد، این ویژگی ها موجب جذابیت هرچه بیشتر این روش پرداخت می شود.

در عین حال باتوجه به افزایش ایمنی که اتفاق می افتد، این امکان فراهم است که مشتری خود انتخاب کند که تراکنش از مبلغی پایین تر بدون رمز کارت و تنها با اثر انگشت خود مشتری انجام شود.

مقام مسئول بانک مرکزی درخصوص چگونگی و روند انجام تراکنش با این شیوه خاطرنشان کرد: در پروژه کهربا مشتریان یک بار نسبت به فعالسازی و نصب یکی از برنامک های حوزه پرداخت اقدام کرده، کارت های بانکی خود را بر روی این برنامک ثبت می کنند و البته این کار تنها یک بار انجام می شود.

سپس در هر تراکنش خرید، مشابه تراکنش های خرید کارتی دیگر، بر روی پایانه فروشگاهی مبلغ تراکنش درج می شود، بعد از تأیید مبلغ توسط پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که کارت بر روی آن ثبت شده است به صورت غیرتماسی در کنار پایانه قرار می گیرد و بلافاصله عملیات تأیید تراکنش آغاز می شود و رسید الکترونیکی بر روی تجهیز پایانه فروشگاهی و نیز برنامک هوشمند در اختیار مشتری قرار می گیرد. 

در حال حاضر امکان پرداخت پول از طریق موبایل به جای استفاده از کارت (NFC) در کشور عملیاتی شده است و در حال حاضر پنج بانک به پروژه کهربا متصل شده و بانک‌های دیگر نیز در حال پیوستن به این پروژه هستند.

 قابلیت‌ (Near Field Communication) NFC یا «ارتباط حوزه نزدیک» یک ارتباط کوتاه‌ برد است که به گوشی‌ها، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و ...  اجازه می‌دهد به‌راحتی داده‌ها را با سایر دستگاه‌های مجهز به NFC به اشتراک بگذارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ریزش شدید دلار در راه است | پیش‌بینی تکنیکالیست‌ها از قیمت دلار در روزهای آینده
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود
  • بانک‌ها پرداخت تسهیلات مددجویان را سرعت ببخشند
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • کارت بانکی این شش بانک حذف می‌شوند
  • فیلم|بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی
  • بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی