Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-05@06:24:42 GMT

اردوغان، آمریکا را تهدید کرد

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۷۴۸۹

صراط:

 رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز شنبه نهم شهریور (۳۱ اوت) در مراسم فارغ التحصیلی افسران دانشکده جنگ دانشگاه دفاع ملی ترکیه گفت کشورش قصد خروج از ناتو و پشت کردن به متحدین خود در این پیمان را ندارد.

به گزارش ایسنا اردوغان اما با انتقاد شدید از آمریکا افزود که ایالات متحده در شرق فرات از "تروریست‌ها" پشتیبانی می‌کند و این موضوع به مشکلی میان آمریکا و ترکیه تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در سخنان خود به فعالیت مشترک گروه نظامی "یگان‌های مدافع خلق" و آمریکا نیز اشاره کرد و بدون آن‌که از آمریکا نامی ببرد اظهار کرد: پناه بردن یک گروه تروریستی که آن را تار و مار کرده‌ایم به کشور هم‌پیمان ترکیه و ادامه فعالیت‌های آن زیر سایه این حمایت‌ها به یک مساله و مشکل تبدیل شده است.

اردوغان همچنین گفت که کاسه صبر ترکیه دیگر لبریز شده و اگر منطقه امن و حائل طی چند هفته آینده تحت کنترل قرار نگیرد، ترکیه برنامه عملیاتی خود را اجرا خواهد کرد.

رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد، اگر نیروهای کشورش نتوانند بر منطقه امن کنترل یابند، آنکارا به صورت یکجانبه در شمال سوریه دست به عملیات نظامی می‌زند.

وی افزود: اگر ایجاد منطقه امن در شرق فرات را با سربازان و طبق شروط خود طی دو یا سه هفته آتی آغاز نکنیم، طرف مقابل باید به فکر پیامدهای آن باشد.

اردوغان دقیقا ماهیت طرح ویژه‌ای که اعلام کرد را مشخص نکرد اما آنکارا پیشتر نسبت به آغاز حمله نظامی علیه نیروهای کرد در شرق فرات به هر قیمتی و با وجود مخالفت واشنگتن با عملیات نظامی ترکیه هشدار داده بود.

رئیس جمهوری ترکیه روز دوشنبه اعلام کرده بود، انتظار دارد که نیروهای زمینی کشورش خیلی زود وارد شرق فرات شوند.

در این راستا، یگان‌های مدافع خلق کرد در جهت اجرای توافق‌نامه مربوط به منطقه امن، چند روز پیش تصمیم گرفتند، با سلاح‌های خود از برخی از پایگاه‌ها در مرزها با ترکیه خارج شوند.

ترکیه و آمریکا هفتم ماه اوت پس از چند دوره مذاکره به توافق‌ بر سر ایجاد مرکزی برای اداره منطقه امن در شمال سوریه دست یافتند تا این توافق طی مراحلی اجرایی شود؛ منطقه‌ای که مناطق تحت کنترل نیروهای کرد را از مرزهای ترکیه جدا می‌کند.

هنوز جزئیات مساحت منطقه امن مطرح نشده است اما وزیر خارجه ترکیه در اظهارات اخیرش گفته بود، ترامپ وعده داده که منطقه امن در سوریه ۲۰ مایل امتداد داشته باشد.

ترکیه بارها تهدید کرده است که اجازه نخواهد داد، در اجرای توافق‌نامه منطقه امن مانند آنچه در نقشه راه منبج رخ داد، تاخیری صورت گیرد.

همچنین اختلافاتی میان ترکیه و آمریکا درباره طرح‌های مرتبط در شمال شرق سوریه وجود دارد، ترکیه بر دور کردن نظامیان کرد مستقر در نزدیکی مرزهایش پافشاری می‌کند و آنها را "تروریست" می‌داند و واشنگتن از این نیروهای کرد در مبارزه‌ خود با داعش حمایت می‌کند.

رئیس جمهوری ترکیه این سخنان را در حالی عنوان می‌کند که ترکیه و آمریکا پس از توافق در مورد گشت‌زنی‌ها، پروازهای مشترک در شرق فرات انجام داده‌اند.

هر دو طرف موافقت کردند که مرکز فرماندهی مشترک تاسیس کنند. با وجود آن اکنون ترکیه تهدید کرده است در صورتی که واشنگتن بخواهد در این زمینه ایجاد اشکال کند، خود زمام امور را به دست خواهد گرفت.

این نخستین بار نیست که اردوغان به آمریکا هشدار می‌دهد. رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه ششم شهریور (۲۸ اوت) هم در بازگشت از سفر روسیه گفت که هیچ تأخیری در ایجاد منطقه حائل و اجرای توافق حاصله بین ترکیه و آمریکا در شمال سوریه پذیرفتنی نیست و این توافق هرچه زودتر اجرا شود.

مقامات ترکیه نگرانند که آمریکا به بهانه‌های مختلف توافقی را که اخیرا با این کشور بر سر تاسیس یک منطقه حائل در شمال سوریه امضا کرده به تاخیر بیندازد.

آمریکا در موقعیت دشواری قرار گرفته است. از یک طرف با ترکیه به عنوان هم‌پیمان خود در ناتو رویارو است و از طرف دیگر با یگان‌های مدافع خلق و کردهای سوری که مناطق مرزی سوریه را با ترکیه را با پشتیبانی آمریکا تحت کنترل دارند.

دولت ترکیه شبه‌نظامیان یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) را شاخه سوری حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و تهدیدی علیه حاکمیت این کشور قلمداد می‌کند. آمریکا اما ی‌پ‌گ را متحدی برای مبارزه با داعش می‌داند و با وجود اعتراض آنکارا، از این گروه با پشتیبانی هوایی، واحدهای کماندویی و ارسال اسلحه حمایت می‌کند.

رئیس جمهوری ترکیه همچنین خبرداد که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اواخر سپتامبر در نیویورک با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا درباره تحولات سوریه گفت‌وگو خواهد کرد.

مقامات آمریکایی درباره تهدیدهای اردوغان و احتمال حمله ارتش ترکیه به شرق فرات واکنشی نشان نداده‌اند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: اردوغان آمریکا رئیس جمهور ترکیه صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۷۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای رژیم صهیونیستی درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز؛ «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی امروز جمعه در پایان جلسه مشورتی مدعی شد تل‌آویو در پاسخ به تصمیم دولت ترکیه مبنی بر قطع روابط تجاری با این رژیم اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده است.

بیشتر بخوانید؛ اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم

روزنامه الحره نوشت، از جمله اقدامات رژیم صهیونیستی در پاسخ به این تصمیم ترکیه، تلاش برای کاهش هرگونه رابطه اقتصادی بین آنکارا، تشکیلات خودگردان فلسطین و غزه است چرا که ترکیه بزرگترین واردکننده به تشکیلات خودگردان فلسطین است و مجموع واردات آن به تشکیلات خودگردان حدود ۱۸ درصد است.

همچنین رژیم صهیونیستی از مجامع اقتصادی بین‌المللی درخواست خواهد کرد مجازات علیه ترکیه را به دلیل نقض توافقات تجاری بررسی کنند.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی همزمان با کمک به بخش‌های صادراتی متضرر از اقدام ترکیه، فوراً برای یافتن جایگزینی برای اقتصاد این کشور در تمامی زمینه‌ها و محصولات مختلف تلاش خواهد کرد.

روز پنجشنبه ترکیه اعلام کرد قصد دارد تا زمانی که رژیم صهیونیستی اجازه دهد کمک‌های انسانی وارد غزه شود، تمامی مبادلات تجاری با این رژیم را به حالت تعلیق درآورد. این درحالی است که آنکارا ماه گذشته نیز محدودیت‌هایی را بر صادرات ترکیه به فلسطین اشغالی اعمال کرده بود.

در همین زمینه، وزارت بازرگانی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد تا زمانی که رژیم صهیونیستی به جریان مستمر کمک‌های بشردوستانه به غزه اجازه دهد، صادرات و واردات مربوط به این رژیم به حالت تعلیق درمی‌آید.

کاتس در واکنش به این اقدام ترکیه مدعی شد: هرگز تسلیم اخاذی اردوغان و تهدیدهای او نمی‌شویم. اقتصاد اسرائیل قوی‌تر از دیکتاتوری همچون اردوغان است که توافقات را نقض و به نفع حماس کار می‌کند.

وی در ادامه ادعا کرد «هر کسی که اقدامات یکجانبه علیه اقتصاد اسرائیل اتخاذ کند پاسخ مناسب و دردناک دریافت خواهد کرد. اردوغان می‌خواهد به اسرائیل آسیب وارد کند اما در نهایت اقتصاد فلسطین را متضرر می‌کند».

کاتس این تصمیم ترکیه را «گام شگفت‌انگیز دیگر از سوی دیکتاتوری که آرزوی سلطان شدن دارد» خواند.

ترکیه امروز هم اعلام کرد تا زمان برقراری آتش‌بس دائمی در غزه و انتقال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، تجارت با رژیم صهیونیستی را که سالانه حدود هفت میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، متوقف می‌کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229363 برچسب‌ها رژیم صهیونیستی

دیگر خبرها

  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • ادعای رژیم صهیونیستی درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها