Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@12:04:25 GMT

زمزمه‌های تغییر رییس صداوسیما/ علی‌عسگری می‌رود؟!

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۷۶۶۴

زمزمه‌های تغییر رییس صداوسیما/ علی‌عسگری می‌رود؟!

دولت حسن روحانی بارها از عملکرد صداوسیما انتقاد کرده است فرارو- پس از پایان ریاست عزت الله ضرغامی بر سازمان صداوسیما این سازمان به لحاظ مدیریتی ثبات چندانی نداشته است، ابتدا محمد سرافراز برای چند ماه ریاست صداوسیما را برعهده داشت و پس از او عبدالعلی علی عسکری به صندلی مدیریت رسانه موسوم به ملی رسید، اما حالا برخی محافل سیاسی و خبری زمزمه‌های کناره گیری او را نیز مطرح می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، سازمان صداوسیما در شرایط پیپیده و دشواری قرار دارد. انتقادات فراوان از عملکرد این سازمان در بخش‌های مختلف، اختلافات داخلی و ناهماهنگی ها، فقدان مدیریت واحد در این سازمان، بحران مالی، عملکرد جناحی و حواشی ریز و درشت دیگری این نهاد حاکمیتی بسیار مهم را با وضعیت بغرنجی روبه رو کرده است.
حالا زمزمه‌هایی نیز مبنی بر تغییر مدیر سازمان مطرح شده است.
روز شنبه روزنامه آفتاب یزد به نقل از منبع آگاه گفته است که "عمر ریاست عسگری هم در صداوسیما کوتاه است!". براساس گزارش آفتاب یزد احتمالا به زودی علی عسگری از مدیریت صداوسیما کنار خواهد رفت و فرد دیگری جای او را خواهد گرفت.
در همین راستا در فضای مجازی شایعات مبنی بر تغییر رییس سازمان تا پایان شهریور ماه منتشر شده است.
چندی پیش فرید مدرسی روزنامه نگار اصلاح طلب در توئیتی نوشته بود: "پایانِ عبدالعلی علی‌عسکری؟ آنچنان ریاست را در صداوسیما بی‌تاثیر کردند تا خود در جلساتِ عالی به صراحت بگوید که به حرفم گوش نمی‌دهند؛ من گفتم، کاری دیگر کردند! حالا به بهانه نامدیریتی که خود آفریده بودند، می‌خواهند تغییرش دهند؛ آیا معاونت سیاسی می‌گذارد؟ "
صداوسیما تاکنون به این اخبار واکنشی نشان نداده است. علی عسگری و سرافراز مدیران کنونی و قبلی سازمان صداوسیما علی عسگری چگونه رییس شد؟
زمزمه‌های تغییر رییس سازمان صداوسیما در حالی مطرح می‌شود که در روز‌های اخیر انتشار کتاب "روایت یک استعفا" که گفت و گویی است با محمد سرافراز رییس پیشین سازمان صداوسیما سروصدایی زیادی به پا کرده است.
سرافراز نسخه پی دی اف این کتاب را در توئیتر خود منتشر کرده است. "روایت یک استعفا" مملو از ادعا‌های جنجالی است.
محمد سرافراز در آبان ۱۳۹۳ جایگزین عزت‌الله ضرغامی شد. او پیش از آن ۲۰ سال تجربه مدیریت در سطح عالی سازمان صداوسیما را داشت. سرافراز ۱۸ ماه پس از انتصابش در میانه موجی از حاشیه و شایعه استعفا کرد.
سرافراز وقتی که رییس سازمان صداوسیما شد، عبدالعلی علی عسگری که آن زمان معاون فنی صداوسیما بود را برکنار کرد. براساس روایت‌ او از ماجرای این برکناری، پای یک فساد اقتصادی در میان بوده است. به این ترتیب ظاهرا در همان زمان اختلاف و یا حتی رقابتی میان او و علی عسگری شکل می‌گیرد.
عبدالعلی علی‌عسگری، رییس کنونی سازمان صداوسیما متولد ۱۳۳۷ در شهر دهق است. دارای کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک از دانشگاه پلی تکنیک تهران، کارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه تهران است.
علی‌عسگری در دوره ریاست عزت الله ضرغامی معاون فنی صدا و سیما بود. در بعضی از منابع خبری از او به عنوان "پدر تلویزیون دیجیتال در ایران" یاد می‌شود. بر این اساس تبدیل شبکه‌های تلویزیونی از آنالوگ به دیجیتال در دوره معاونت او انجام شده است.
علی عسکری ۲۲ اردیبهشت سال ۹۵ با حکم رهبر انقلاب رییس سازمان صداوسیما شد. بیشتر بخوانید: اختلافات داخلی در تلویزیون؛ شبکه افق علیه شبکه سه! صداوسیما، دگرگونی‌ها و محمد سرافراز روایت عباس عبدی از یک اتفاق عجیب در صداوسیما
دوران ریاست علی عسگری
در دوران ریاست او تاکنون اتفاقات جنجالی فراوانی در سازمان رخ داده است، اما جنجال‌ها در یک سال اخیر اوج گرفته است.   صداوسیما با مشکلات مالی فراوانی روبه رو است و دولت به دلیل بحران اقتصادی نمی‌تواند حمایت ویژه از آن انجام دهد. از طرف دیگر دولت معتقد است که دست سازمان برای کسب درآمد باز است و نیازی زیادی به بودجه دولتی ندارد. مسئله بودجه باعث ایجاد اختلاف بین دولت و صداوسیما شده است.
در سوی دیگر صداوسیما در دوران مدیریت علی عسگری کاملا به پایگاه طیفی از اصولگرایان تبدیل شده که از هر تلاشی برای مقابله با اصلاح طلبان و اعتدالگرایان فروگذار نمی‌کنند. این مسئله اعتراض‌های فراوانی را برانگیخته و منتقدان می‌گویند صداوسیما ملی نیست و مطلقا در اختیار یک طیف سیاسی است. در این مورد نیز دولت از منتقدان سازمان به حساب می آید.
ساخت برنامه‌های حوزه سرگرمی و سریال‌ها نیز از این اتهامات مبرا نیستند در سال‌های اخیر بسیاری از منتقدان صداوسیما می‌گویند این رسانه ایده‌ها و افکار طیف خاصی را در برنامه‌های سرگرمی و سریال‌های خود تبلیغ می‌کند. یکی از جنجال‌های بزرگ در این زمینه ماجرای سریال گاندو بود که با اعتراض‌های بی‌سابقه دولت همراه بود.
حذف چهره‌های سرشناس و باسابقه همچون عادل فردوسی پور و رضا رشیدپور و خروج مزدک میرزایی از کشور نیز برای مدیریت این سازمان پرهزینه بوده است.
سلبریتی‌سازی‌ها در تلویزیون نیز از جمله اقدامات بحث برانگیزی بود که در دوران علی عسگری اوج گرفت. آنتن صداوسیما به افرادی تعلق می‌گیرد که بیش از آنکه از توانایی‌های خاصی برخوردار باشند، احتمالا از رانت قدرتمندی بهره می‌برند.
در حوزه انتصابات نیز بحث‌های فراوانی وجود دارد. انتصاب چهره جوانی و کم تجربه‌ای همچون علی فروغی در مدیریت شبکه سوم سیما بحث برانگیز شد. گفته می‌شود علی فروغی از اقوام غلامعلی حداد عادل است. فشار‌ها و انتقاد‌های فراوان از عملکرد او در یکسال گذشته به ویژه پس از حذف برنامه نود، هیچ تاثیر نداشت و حتی عده‌ای معتقدند باعث محکم شدن جای پای فروغی در صداوسیما شد، به گونه‌ای که در مقطعی شایعه شده بود فروغی ممکن است رییس سازمان شود.
در کنار این موارد و موارد دیگر، نکات مثبت اندکی می‌توان درباره عملکرد عبدالعلی علی عسکری در رسانه ملی ذکر کرد. از جمله آن‌ها می‌توان با بازسازی و نیروافزایی دوباره شبکه‌های استانی اشاره کرد. علی عسگری از معاونان ضرغامی بوده است پس از علی عسگری ...؟
حالاکه زمزمه‌های تغییر رییس سازمان صداوسیما شنیده می شود، گزینه‌هایی برای جایگزینی او نیز در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است.
سال ۹۶ در مقطعی گفته می‌شد علی عسکری از صداوسیما می‌رود، در آن زمان نام سید محمد حسینی به عنوان جانشین او مطرح بود. حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بود. ظاهرا دوباره نام این سیاستمدار اصولگرا مطرح است.
روز شنبه روزنامه آفتاب یزد از مهرداد بذرپاش به عنوان یکی دیگر از گزینه‌های جایگزینی علی عسگری نام برد. بذرپاش مدیر عامل پیشین شرکت خودروسازی سایپا بوده است. او سابقه فرهنگی زیادی در کارنامه خود ندارد. او مدیرمسئول روزنامه تندرو وطن امروز بود که چندی پیش بنا به گفته مسئولان آن به دلیل مشکلات مالی تعطیل شد.
از دیگر گزینه‌های احتمالی می‌توان به غلامعلی حداد عادل هم اشاره کرد. چهره کهنه کار اصولگرایان که همیشه یکی از گزینه‌های ریاست صداوسیما بوده است. در کنار او شاید شایعات چند ماه پیش درباره احتمال ریاست علی فروغی به این سازمان عریض و طویل را باید جدی گرفت.   از اینها گذشته در سازمان حلقه ای از مدیران پرنفوذ و باسابقه وجود دارند که اعمال نفوذ انها موثر است. به این ترتیب ممکن است از میان مدیران سازمان افرادی چون میرباقری، علی دارابی، پورمحمدی و دیگران، رییس بعدی انتخاب شود.  

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیاست صداوسیما عبدالعلی علی عسگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۷۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست

داستان سردار علیرضا عسگری بازنشسته سپاه و اولین فرمانده رسمی سپاه لبنان و معاون بازرسی وزارت دفاع در دولت خاتمی از آنجا آغاز شد که این فرد در ۱۸ آذر ۱۳۸۵ در جریان سفری به ترکیه، ناپدید شد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی به بررسی گزارش اینترنشنال درباره علیرضا عسگری پرداخت. این تحلیلگر سیاسی در این باره نوشت: بار دیگر پس از ۱۷ سال، یک سوژه سوخته امنیتی با گزارشی که «اینترنشنال» در پنجم اردیبهشت ماه منتشر کرد، محور خبری – تحلیلی برخی منابع و افراد قرار گرفت. اینترنشنال با ارائه گزارشی با عنوان «علیرضا عسگری؛ از سردار رضا چیفتن تا مستر جان دوو»، پس از ۱۷ سال تلاش کرده این سوژه را برجسته و در میان اخبار مهم این روزها که سراسر آمریکا را به جهت اعتراضات گسترده در دانشگاههای این کشور در حمایت از مردم غزه و نسل کشی صهیونیست ها فرا گرفته، کمرنگ کند.

در صدد بازخوانی آنچه در سال ۱۳۸۵ اتفاق افتاد و در صدر اخبار آن روزها قرار گرفت، نیستیم. اما بدنبال این پاسخ هستیم که چرا اینترنشنال - این رسانه اجاره ای در خدمت نظام سلطه - در این مقطع زمانی به این سوژه پرداخته است. داستان سردار علیرضا عسگری بازنشسته سپاه و اولین فرمانده رسمی سپاه لبنان و معاون بازرسی وزارت دفاع در دولت خاتمی از آنجا آغاز شد که این فرد در ۱۸ آذر ۱۳۸۵ در جریان سفری به ترکیه، ناپدید شد و در طول این ۱۷ سال، اطلاعات ضد و نقیض زیادی در باره او در فضای رسانه ای در داخل و خارج منتشر شده است. برخی سفر او به سوریه و پس از آن به ترکیه به بهانه تجارت زیتون و... را برنامه ای هدفمند از سوی وی برای پناهندگی و همکاری با سرویس های جاسوسی دانسته و برخی دیگر کشاندن او به سوریه و ترکیه را با هدف ربایش و نه از روی اختیار می دانند.

اینترنشنال در گزارش اخیر خود تلاش کرده او را همکار سازمان سیا معرفی کرده و این همکاری را خیلی بیشتر از زمانی اعلام کند که او به سوریه و ترکیه رفته و سپس ناپدید شده است و در این گزارش با استناد به سخنان همسر او و سفرش به تایلند در سال ۱۳۸۴ و احتمال ارتباط گیری او با عوامل سیا پیوند داده است. اینتر نشنال به نقل از سخنان سردار احمدی مقدم در تاریخ ۲۵ آذر ۹۱ در مراسم ششمین سالگرد مفقود شدن عسگری - در صورت درست بودن انتساب این سخنان به احمدی مقدم - مدعی است عسگری یک روز قبل از رفتنش به سفر تجاری سوریه و ترکیه به دفتر او رفته و گفته: «او گفت شاید دیگر همدیگر را نبینیم. من آمده‌ام این‌جا تا حرف‌هایی را به شما بزنم که بعدا آن را پیگیری کنید.»این جمله یعنی عسگری می‌دانست که دیگر قرار نیست به کشور برگردد و با برنامه می خواست باقی زندگی‌اش را با یک هویت تازه بگذراند و آن‌چنان که در ادبیات سیاسی و حقوقی آمریکا رایج است او از این به بعد «مستر جان دوو» که نامی برای افراد با هویت ناشناس است، در آمریکا یا آلمان که می گویند یکی از این دو محل زندگی اوست، زندگی کند.

اما در رابطه با گزارش هدفمند اینترنشنال و زمان انتشار این گزارش در این مقطع زمانی چند نکته وجود دارد:

۱ - برجسته دیدن نقش علیرضا عسگری در داشتن اطلاعات فوق محرمانه در زمینه های هسته ای و نظامی و شناخت مقامات کلیدی درگیر در برنامه هسته ای و نظامی ایران و همکاری اطلاعاتی او با سرویس های جاسوسی شاید در مقطعی که عسگری اشتغال داشته، حائز اهمیت بوده باشد ولی نباید فراموش کرد که عملا برنامه هسته ای ایران از زمانی که آژانس روی آن سوار و برای ایران پرونده تشکیل داد به سالهای ۱۳۸۲-۱۳۸۳ برمی گردد و در آن مقطع برنامه هسته ای ایران از چنین گستردگی که امروز برخوردار است، برخوردار نبوده است. عسگری هم در آن مقطع نه به جرم جاسوسی، بلکه به جرم مسایل مالی و اخلاقی دستگیر و ۱۸ ماه در زندان بود. بعد از آزادی هم هیچ ارتباطی با بخش های نظامی یا هسته ای و... نداشته است.

حداکثر بهره برداران از عسگری در سرویس های جاسوسی می تواند به همان میزانی باشد که موساد در ایران عملیات انجام داده است. مثلا با توجه به مسئولیت او در معاونت بازرسی وزارت دفاع می توان عسگری را در لو دادن محل کانتینر های اسناد تاریخ گذشته و اعلام شده هسته ای ایران به آژانس بین المللی انرژی هسته ای آنهم نه زمانی که به شور آباد منتقل شد، دانست. برفرض که عسگری کسی بوده که شهید محسن فخری‌زاده را به عنوان شخصیت محوری برنامه نظامی هسته‌ای جمهوری‌اسلامی به آمریکا معرفی کرده است، دیگر دانشمندان هسته ای شهید ما که هیچ ارتباط تشکیلاتی با مسئولیت سازمانی او نداشته اند و تازه در سالهای ابتدایی دهه ۹۰ این افراد به جرگه دانش هسته ای ما پیوسته اند، با کدام کانال اطلاعاتی دشمن به شهادت رسیده اند؟

۲ - این نوع پروژه تعریف کردن و نام بردن از عسگری بیش از آنکه حاوی اطلاعات و داشتن نقش های برجسته برای عسگری در لو دادن برنامه های نظامی و هسته ای ایران باشد، احتمال دیگری را در ذهن متبادر می کند و آن اینکه منبع یا منابع دیگری در اختیار دشمن است و برای نسوزاندن مهره خود از یک مهره سوخته استفاده می کنند تا بتوانند در شرایط مناسب برنامه ترور یا هر اقدام دیگر خود را عملیاتی کنند.

۳ - نباید فراموش کرد که دشمن زبون صهیونیستی و مهره گردان اصلی او یعنی آمریکا در عملیات غرور آفرین «وعده صادق» ضربه سنگینی را متحمل شده است و برای فرار از این شکست بزرگ، بدنبال انحراف افکار عمومی از این شکست است. رژیم صهیونیستی و دستگاه اطلاعاتی آن با عملیات «طوفان الاقصی» حماس غافلگیر و گیج و مبهوت شده بود و ۸ ماه است که با وجود شخم زدن غزه و کشتار جنون آمیز ۳۳ هزار زن و کودک در این باریکه، نتوانسته دستاوردی را به درست آورد و عملیات وعده صادق سپاه نیز تیر خلاص را بر دستگاههای امنیتی – اطلاعاتی این رژیم و دستگاه اطلاعاتی آمریکا که پشتیبانی کننده اصلی آمریکا از رژیم صهیونیستی است، وارد کرد. بنابراین، انتشار گزارش اینترنشنال و بازی با مهره سوخته ۱۷ سال پیش را باید عاملی برای توجیه شکست های اطلاعاتی آمریکا و صهیونیست ها دانست.

افتضاح این شکست تا آنجاست که تاکنون سه مقام نظامی اطلاعاتی و امنیتی رژیم استعفا داده اند و این ننگ بزرگی برای آمریکا، اسرائیل و دیگر حامیان غربی آنهاست که تلاش دارند این موجود رو به مرگ را احیا کنند.

۴ - با شکست اطلاعاتی و میدانی اسرائیل در طوفان الاقصی و عملیات وعده صادق ایران، به نظر می رسد غرب با محوریت آمریکا و فشار به آژانس بین المللی انرژی اتمی در صدد باز کردن پرونده جدید هسته ای و موشکی برای کشورمان است و ممکن است اقدام به برخی اطلاعات غلط در این زمینه در روزها و ماههای پیش رو در این دو زمینه داشته باشد و با انتشارگزارشی از علیرضا عسگری در پی اعتبار بخشی به اطلاعات غلط خود است تا بگوید با توجه به مسئولیت او در دوره ای، این اطلاعات داده شده و البته غلط قابل استناد است که این سناریوی طراحی شده از هم اکنون محکوم به شکست است.

دیگر خبرها

  • ۲ خط قرمز در صدا وسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • زمزمه‌های دلالی مشاوران املاک در طرح مسکن جوانی جمعیت یزد
  • پس از عملیات «وعده صادق» نگاه دنیا به ایران تغییر کرد
  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو
  • رییس کل دادگستری قزوین منصوب شد
  • اولین جلسه هیات مدیره استقلال با مالکان جدید
  • رد شایعات تغییر در مدیریت سازمان سینمایی
  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت