Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری ایلنا از اراک، محمدرضا مختاری صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت:  شرکت حمل و نقل ریلی رجا به منظور حمایت از صنایع داخلی و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص رونق تولید با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای خود و با در نظر داشتن تولید و تحویل به‌موقع واگن‌های قرارداد فروش 33 دستگاه واگن مسافری 4 تخته فی‌مابین آن شرکت و شرکت واگن پارس، موافقت کرد با افزایش 25 درصدی این قرارداد تعداد 8 دستگاه واگن مسافری 4 تخته از شرکت واگن پارس خریداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر این اساس مقرر شد این تعداد واگن حداکثر تا پایان امسال یا حداکثر اوایل سال آینده تحویل داده شود.

مختاری ادامه داد: این اقدام شرکت رجا ضمن جلوگیری از توقف خط تولید واگن‌های مسافری و حفظ اشتغال موجود، در افزایش ظرفیت حمل مسافر در داخل کشور بسیار مؤثر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک افزود: همچنین با در نظر گرفتن عمر بالای واگن‌های مسافری در حال سیر شرکت حمل و نقل ریلی رجا و نیاز به بازسازی واگن‌های مذکور، آن شرکت بازسازی 55 دستگاه واگن‌های مسافری آلمانی خود که اتفاقاً بدلیل ساختار و ابعاد کوپه بسیار پرمتقاضی هستند را با انعقاد قراردادی به ارزش حدودی بالغ‌بر 900 میلیارد ریال به واگن پارس واگذار کرد.

مختاری اظهار داشت: در تاریخ 27 اسفندماه سال 1397 تفاهم نامه ای بین وزارت را و سازمان برنامه و بودجه منعقد شد که از محل بند الف ماده 18 قانون بودجه سال 98، بودجه و تسهیلاتی در اختیار شرکت‌هایی که حاضر هستند از تولیدکننده‌های داخلی واگن خریداری کنند، قرار داده شود.

وی افزود: قرار شد قرارداد مذکور امسال اجرایی شود، در ادامه برای شرکت‌های خریدار واگن و تولیدکنندگان واگن تسهیلاتی تخصیص داده و مشخص شد که هر شرکتی چه تعداد واگن تولید و هر شرکتی چه تعداد واگن خریداری کند.

مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک تصریح کرد: در این راستا شرکت واگن پارس اراک با شرکت رجاء قراردادی مبنی‌بر تعمیر و بازسازی 55 واگن مسافربری با ارزش 900 میلیارد امضا کرد.

مختاری ادامه داد: به‌موازات آن در سال 96 قراردادی بین شرکت واگن پارس اراک و رجا برای ساخت 33 واگن امضا شد که اوایل امسال محموله آخر این قرارداد تحویل داده شد.

وی خاطرنشان کرد: امسال نیز قرارداد ساخت 8 دستگاه واگن با ارزش حدودی 450 الی 550 میلیارد ریال بین شرکت رجا و شرکت واگن پارس امضا شد که تا پایان سال یا حداکثر بهار آینده تولید و تحویل داده می‌شود.

مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک بیان کرد: مجموع دو قرارداد  امضا شده بین شرکت واگن پارس اراک و رجا حدوداً  یک هزار و 500 میلیارد ریال است.

مختاری با اشاره به تعیین تکلیف وضعیت سهام‌داری این شرکت نیز گفت: پس از 2 سال بلاتکلیفی در روز پنجشنبه مورخ 7 شهریور امسال در جلسه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، مسئولان و نمایندگان استان، در این زمینه تصمیمات خوبی اتخاذ و قرار شد ظرف چند روز آینده اقداماتی انجام شود.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه‌های تولید و ظرفیت امسال شرکت نیز گفت: با پیگیری وزیر صنعت، معدن و تجارت از هرگونه ثبت سفارش برای وارد کردن واگن از خارج جلوگیری شده و این امر سبب تمایل زیاد مشتریان داخلی برای خرید از شرکت واگن‌پارس و سایر تولیدکنندگان داخلی شده است.

مدیرعامل شرکت واگن‌پارس اراک افزود: با توجه به این‌که شرکت‌های تولیدکننده خارجی با ارائه مدل‌های مالی جذاب سعی در فروش محصولات خود در ایران را داشتند، این مشتریان و خریداران نیز از شرکت‌های تولیدکننده داخلی انتظار ارائه مدل‌های مالی مشابه و یا تسهیلات با نرخ مناسب را دارند.

مختاری ادامه داد: بر همین اساس از وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر راه‌وشهرسازی و همچنین مسئولان راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم که امکان استفاده خریداری واگن از منابع بند الف ماده 18 قانون بودجه و یا هرگونه تسهیلات موجود با نرخ مناسب هرچه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی کنند.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: راه آهن رجا واگن پارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۸۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است

محمد صادق مهرجو کارشناس انرژی در گفت و گو با خبر نگار مهر با اشاره به اینکه میزان تولید گاز در کشور ما به اندازه توانایی و سرمایه گذاری که تا کنون انجام شده است، گفت: بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ تنها در پارس جنوبی بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار بالغ بر سرمایه گذاری انجام شده است و باید در نظر داشت که همه کشورها همه منابع را در اختیار ندارند و مسأله‌ای که وجود دارد منابع انرژی تجدید ناپذیر سقفی برای برداشت دارند.

وی ادامه داد: زمانی که بهره برداری از منابع آغاز می‌شود در دوره ابتدایی توسعه قرار می‌گیریم و پس از آن با تولید از میادین مختلف به دوره حداکثر تولید می‌رسیم، دوره حداکثر تولید را می‌توان با تمهیداتی برای مدت زمان مشخصی نگه داشت و پس از آن دوران روع افت تولید آغاز می‌شود که ما در این دوران هستیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: بر اساس پیش بینی‌های شرکت توتال فرانسه در سال ۲۰۰۷ که م در ابتدای تولید فازهای مختلف پارس جنوبی قرار داشتیم و به حداکثر تولید نرسیده بودیم توتال بر روند تولید هر فاز تحقیقاتی کرد و بر اساس پیش بینی آنها از سال ۲۰۲۴ دوران شروع افت تولید است که کمکم نشانه‌های افت تولید نمایان می‌شود فاز ۱۱ به عنوان آخرین فازی که توسعه داده می‌شود و امکان توسعه در پارس جنوبی وجود ندارد

مهرجو خاطر نشان کرد: پارس جنوبی از این جهت حائز اهمیت است که ۷۰ درصد گاز کشور مربوط به این میدان است و مابقی میادین ۳۰ درصد تولید گاز را تشکیل می‌دهند و می‌توان گفت که به حداکثر تولید در پارس جنوبی رسیده‌ایم و از این به بعد دوران شروع افت تولید است که نشانه‌های آن ظاهر شده است و علی الرغم اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی را توسعه دادیم و تولید قابل توجهی به تولید گاز اضافه شد، اما متأسفانه شاهد آن هستیم که سال گذشته با وجود توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و به رقم تولید ۱۵ میلیون متر مکعب در روز رسید تفاوت آن‌چنانی در تولید این میدان احساس نشد و تقریباً به اندازه سال گذشته بود که نشان دهنده آن است که افت تولید در سایر فازها آغاز شده است.

به گفته وی به دوران تولید حداکثری در پارس جنوبی که تولید ۷۰ درصد گاز کشور را بر عهده دارد رسیده‌ایم و از این به بعد با بحران افت تولید مواجه خواهیم بود، که علت فشار افزایی همین است و برای مدیریت دوران افت تولید این اقدام را انجام می‌دهیم.

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه گاز یک ثروت یک بار مصرف و تجدید ناپذیر است توضیح داد: با اتمام این انرژی امکان جایگزینی وجود ندارد به همین علت تبدیل به ثروت می‌شود و هزینه توسعه زیر ساخت‌ها می‌شود مانند برق، صنعت، کشاورزی و… که منجر به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی باشد

وی ادامه داد: ما اندازه‌ای که می‌توانیم و مخازن استعداد دارند تولید وجود دارد البته ممکن است سرعت توسعه با کشورهای ترغیب کند تر باشد ولی این مساله اکنون هم وجود دارد به طوری که ما در پارس جنوبی از قطر تولید بیشتری داریم چرا زیرا مصرف بیشتری داریم

مهرجو با اشاره به مصرف بی رویه و بالا بودن شاخص شدت انرژی کشور نسبت به تمام دنیا و سایر کشورهای خاورمیانه، خاطر نشان کرد: در تمام کشورها شاخص شدت انرژی رو به کاهش است و یا ثابت است در حالی که در کشور ما رو به افزایش است که علت آن پایین بودن قیمت تمام شده انرژی در کشور ما نسبت به سایر کشورها است به همین دلیل کسی اهمیتی به بهینه سازی مصرف انرژی به خصوص در بخش‌های صنعتی نمی‌دهد

وی با بیان اینکه ما باید یک مدیریت متمرکز انرژی داشته باشیم تا بتوانیم سیاست گذاری متمرکز و تنظیم‌گری متمرکز در بخش‌های مختلف داشته باشیم توضیح داد: این مدیریت می‌تواند منجر به هماهنگی و بهینه سازی متمرکز می‌شود به عنوان مثال وزارت نفت که متولی امر تولید است نمی‌تواند در زمینه بهینه سازی سایر بخش‌های صنعتی و کشاورزی دخالتی داشته باشد به همین علت به نهادی فرا دست نیاز داریم که امکان کنترل و هماهنگی همه این نهادها را داشته باشد

این کارشناس انرژی اضافه کرد: متأسفانه شورای عالی انرژی کارکرد خود را از دست داده است زیرا مخصوص سیاست گذاری است و دخالتی در هماهنگی، تنظیم‌گری و بهینه سازی ندارد و ما نیاز داریم که دائماً رصد کنیم که چه میزان انرژی تولید می‌شود و به کدام بخش چه مقدار می‌دهیم و هر بخش چه مقدار بهینه سازی کردند و چه میزان هدر رفت انرژی وجود داشته است.

مهرجو با اشاره به اینکه علاوه بر مصرف بالای انرژی در کشور هدر رفت فراوانی وجود دارد، اضافه کرد: گازهای فلز مصرف گزافی داشته‌اند، نیروگاه‌های حرارتی راندمان بالایی نداریم و در بخش خانگی که ۴۵ درصد گاز کشور مصرف می‌شود بخاری‌های گازی راندمان بالایی ندارد اگر بتوانیم از بخاری‌ها با راندمان بالا استفاده کنیم تا حدی این مشکل مرتفع می‌شود که آن هم باید دولت سرمایه گذاری کند و به صورت اقساط ماهانه بر روی قبوض گاز هزینه آن را از مردم دریافت کند، به همین دلیل نیازمند یک نهاد فرا دستگاهی برای مدیریت بخش‌های مختلف هستیم.

کد خبر 6088962 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • پس از ۳ ماه حاشیه؛ پای پژو پارس به شورای رقابت کشیده شد
  • پای پژو پارس به شورای رقابت کشیده شد
  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری
  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری یاسوج
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • میانگین بارش‌ها در چهارمحال به ۴۷۲ میلیمتر رسید
  • موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است
  • لغو سفارش ساخت قطارهای مسافری به CRRC چین
  • پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران
  • وضعیت مقاوم‌سازی ۱۳ شهرستان کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری