Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@22:37:04 GMT

بیستمین سالگرد استقلال در تیمور شرقی

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۰۸۱۹

بیستمین سالگرد استقلال در تیمور شرقی

هزاران نفر از مردم کشور تیمور شرقی، در جشن استقلال کشور و بیستمین سالگرد رفراندوم سال ۱۹۹۹ که منجر به خاتمه "اشغال" این کشور توسط اندونزی شد، شرکت کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، خبرگزاری اِی بی سی گزارش داد که مردم این کشور در "تاسی تولو" در نزدیکی دیلی، پایتخت تیمور شرقی، اقدام به خواندن سرود ملی خود به نام "پاتریا" (در لغت به معنای سرزمین پدری) کردند و به آتش‌بازی، موسیقی و آوازخوانی پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم تیمور شرقی، روز سی‌ام اوت را به عنوان سالگرد رفراندومی که به رهایی آن‌ها از ۲۴ سال "اشغالگری بی‌رحمانه" اندونزی منجر شد، جشن می‌گیرند. مردم این کشور، طی آن سال‌ها "مورد شکنجه و کشتارهای فراقانونی" قرار داشتند.

اطلاعات دقیقی از تعداد کشته‌شدگان تا سال ۱۹۹۹ در دست نیست اما کمیته "رسیدگی، حقیقت و مصالحه" سازمان ملل، تعداد کشتارها را حدودا بین ۱۰۲ و ۱۸۳ هزار نفر تخمین زده بود.

پیش از آنکه اندونزی در سال ۱۹۷۵ رسما تهاجم خود را به این مستعمره سابق پرتغال آغاز کند، کشتارها شروع شده بود و با این حال، کشور استرالیا واکنشی نشان نمی‌داد.

در شانزدهم اکتبر ۱۹۷۵ و در بحبوحه آغاز تهاجم، نیروهای اندونزی که در حال عبور از مرز بودند، در شهر بالیبو، پنج خبرنگار تلویزیونی استرالیا را مورد تیراندازی قرار دادند و زمانی که راجر ایست، گزارشگر "اِی اِی پی" تلاش کرد تا بفهمد چه بر سر خبرنگاران آمده، او را نیز اعدام کردند.

این تهاجم‌ها، شامل کشتار گروهی سال ۱۹۹۱ در دیلی هم می‌شود که طی آن، سربازان اندونزیایی به سوی شرکت‌کنندگان یک مراسم سوگواری آتش گشودند و دست‌کم ۲۵۰ نفر کشته شدند.

فیلم این کشتار، توسط خبرنگاران بین‌المللی مخابره شد و به شکل‌گیری حمایت جهانی از استقلال تیمور شرقی منجر شد.

مردم تیمور شرقی، در سال ۱۹۹۹ توانستند در یک رفراندوم که توسط سازمان ملل سازمان‌دهی شده بود، به "آزادی" رای دهند و با به رسمیت شناخته شدن استقلال‌شان در سال ۲۰۰۲، اولین کشور مستقل جدید قرن بیست و یکم را ایجاد کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تیمور شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۰۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی

استاندار تهران با اشاره به نام شهرستانهای غربی و جنوب شرقی استان تهران، جزئیات و ملاک‌های مورد مطالعه برای تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران را تشریح کرد.

علیرضا فخاری در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

تطبیق طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر ج​​​​​معیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد

مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندیها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واریز ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به دهیاریهای آذربایجان شرقی
  • (ویدئو) بر اثر سیل در استان «سولاوِسی» اندونزی ۷ نفر جان باختند
  • اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند
  • جزئیات تقسیم استان تهران از زبان استاندار
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران
  • جزئیات تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران | شهرستان های مشمول طرح جداسازی
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی
  • مرحله دوم انتخابات به اندازه مرحله قبلی مهم است/ قدردان تلاش رسانه‌های استان هستیم
  • سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن از آغاز چهارمین مرحله عملیات در برابر رژیم صهیونیستی خبرداد
  • بیانیه ایپس آسیا در محکومیت تهاجم وحشیانه اسرائیل به غزه