Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارشگر کمیته رسمی تحقیق درباره ربایش امام موسی صدر در سالروز ربوده شدن او اعلام کرد اطلاعاتی موثق در دست است که نشان می‌دهد وی همچنان زنده است. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، امام موسی صدر بنیانگذار مجلس اعلای اسلامی شیعی لبنان و حزب «حرکة أمل» به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین (روزنامه نگار) در نُهم شهریور سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۸) در جریان دیدار رسمی از لیبی که به دعوت معمر القذافی، رئیس جمهور وقت این کشور صورت گرفت، ربوده و ناپدید شد و تاکنون از سرنوشت آن‌ها اطلاعی در دست نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وبگاه «العهد» لبنان، در چهل و یکمین سالروز ربوده شدن امام موسی صدر با قاضی «حسن شامی» گزارشگر کمیته رسمی تحقیق درباره این ربایش انجام داده است و شامی در این مصاحبه از داشتن اطلاعات زیادی مبنی بر زنده بودن امام موسی خبر می‌دهد.

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان هم دیروز در سخنرانی خود به مناسبت سالگرد ربوده شده امام موسی صدر اعلام کرد: ما در راستای آزاد کردن امام موسی و همراهان وی از بازداشت‌گاه‎های لیبی تلاش می‌کنیم و جز دنبال آزادی آن‌ها نیستیم. نتایج تحقیقات و اعترافات نشان می‌دهد وی از زندانی به زندان دیگر منتقل شده است.

«جبران باسیل» وزیر خارجه لبنان هم به همین مناسبت نوشت: امام صدر، امام انقلاب علیه ظلم و امام وحدت ملی لبنان باقی خواهد ماند

حسن شامی در مصاحبه خود به العهد گفت، «در نتیجه اوضاع امنیتی و جنگ در لبنان بویژه در طرابلس، توانایی ما برای ارتباط با طرف لیبایی واقعاً از بین رفته و این باعث شده پرونده، کند شود. آخرین سفر هیأت لبنانی به آنجا در سال ۲۰۱۶ بوده و ما در همان زمان هم از سطح همکاری بسیار بسیار کند در این زمینه ناراضی بودیم. بار‌ها اعلام کردیم که ما از این وضعیت ناراحت هستیم؛ سرنخ‌هایی پیدا کرده‌ایم، اما این وضعیت باعث شده نتوانیم تحقیقات را تکمیل کنیم و به سرنخ‌های جدید برسیم تا وضعیت امام موسی صدر در زندان‌های لیبی مشخص شود؛ تأکید می‌کنیم زندان‌ها نه یک زندان. نکته قابل ذکر آن است که مقامات لیبی حتی در زمانی که در این کشور جنگ نبود همکاری مطلوبی نداشتند».

دلایل عدم همکاری لیبی

قاضی شامی در ادامه سه دلیل برای عدم همکاری لیبی عنوان کرد و گفت:

اول: به نظر می‌رسد تصمیمی برای عدم بازکردن پرونده‌های رژیم قبلی یا بستن پرونده‌هایی که باز شده، وجود دارد.

دوم: ارتباطات قبیله‌ای، عشایری و شخصی در لیبی وجود دارد به عنوان مثال یکی از مسئولان عالی رتبه پس از کودتا در این کشور، با محاکمه یکی از نزدیکانش که در زمان معمر قذافی پست بالایی داشت، مخالفت و حتی وی را از زندان بیرون آورد.

سوم: ترس مالی. با وجود اینکه مقامات لیبی در یادداشت تفاهمی که در سال ۲۰۱۴ امضا شد به مسؤولیت رژیم قبلی در عملیات ربایش صدر اعتراف کردند، اما لیبی از احتمال پرداخت غرامت در این پرونده نگران است.

آخرین نتایج کمیته تحقیق از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶

العهد پرسید از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ به عنوان آخرین سالی که با مقامات لیبی ارتباط داشتید، چه دستاورد‌هایی داشته‌اید؟ شامی پاسخ داد: از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ اتفاق زیادی نیفتاده است؛ ما به این موضوع اعتراف می‌کنیم و تا زمانی که امام برنگردد خود را مقصر می‌دانیم. اما از خلال سفر‌های اولی که داستیم توانستیم به موضوعات زیر برسیم:

اول: گرفتن وعده از مقامات لیبی برای قرار دادن قضیه امام موسی در رأس اولویت‌های این کشور و این بسیار مهم است.

دوم: امضای یادداشت تفاهم در ۲۰۱۴

سوم: سفر‌های متقابل قضایی به لبنان و تبادل اطلاعات و مستندات بسیار که از آن‌ها استفاده کردیم

چهارم: اطلاع از برخی تحقیقات که در لیبی صورت گرفته و لو اینکه به صورت مستقیم.

مطالبات کمیته تحقیق

وی در پاسخ به این سوال که اکنون مطالبه شما به عنوان کمیته تحقیق در این زمینه چیست، گفت: ما خواهان تکمیل تحقیقاتی هستیم که آن را شروع کرده‎ایم. ما همچنین خواستار تصویب طرح تفتیش هستیم و با «کمیته‌های مشترک» مخالف هستیم، لبنان موضعی ثابت دراین باره دارد و لیبی باید تشکیل کمیته دهد و ما با این کشور همکاری می‌کنیم. پیشتر جزئیات بیشتری در این باره داشتیم، اما امروز و پس از سنگ‌اندازی‌های موجود این پرونده دوباره به عنوان‌های اصلی بازگشته است؛ مقامات لیبی باید دنبال سرنخ در زندان‌ها باشند مثلا زمانی که در سال ۲۰۱۱ اطلاعات موثقی مبنی بر حضور امام موسی در زندان مخفی «سبها» به دست ما رسید برای ما این فرضیه به وجود آمد که ممکن است مثلا یک قبیله در منطقه امام را زندانی کرده است.

امام موسی صدر زنده است

قاضی شامی در ادامه تصریح کرد: ما همچنان به آزادی امام ایمان داریم به دلیلی ساده و آن این است که فوت وی ثابت نشده؛ ما اطلاعات بسیاری از منابع لیبیایی در نظام قبلی و فعلی در اختیار داریم که نشان می‌دهد امام موسی همچنان زنده و در زندان است؛ عکس این موضوع به اطلاع ما نرسیده است.

امام موسی حتما زنده است و نشانه‌های بسیاری در این زمینه وجود دارد و ما بر اساس قاعده عمل می‌کنیم. «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان از کمیته تحقیق حمایت می‍کند و با خانواده امام هماهنگی دارد؛ برخی اوقات هر روز تحولات در این زمینه را سوال می‌کند ودر جریان کامل امور است.

«هانیبال قذافی» پسر چهارم معمر القذافی، رهبر سابق لیبی از چهار سال پیش در لبنان زندانی است، اما بنا به نوشته «الاخبار» وی مصرانه ارائه هر گونه اطلاعاتی را منوط به تضمین آزادی خود کرده است

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زنده بودن امام موسی صدر ربایش امام موسی صدر هانیبال قذافی پسر قذافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۱۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتیجه بررسی ادامه روند پرداخت طرح فجرانه به زودی اعلام می شود

به گزارش خبرنگار مهر، سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا طرح فجرانه ادامه خواهد داشت، گفت: برای ادامه پرداخت جایزه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ الکترونیکی (طرح فجرانه) موضوع در حال پیگیری و بررسی است. به زودی نتیجه اعلام می‌شود.

وی در پاسخ پرسش دیگری مبنی بر پرداخت سهام عدالت متولدین امسال هم اظهار کرد: در این خصوص موضوع باید از طریق سخنگوی دولت پیگیری شود.

کد خبر 6090963 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • شواهدی مبنی بر دفن افراد شکنجه‌شده در آودیوکا وجود دارد
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۴۸۱ مددجوی کمیته امداد آذربایجان‌غربی
  • آزادی ۱۸ زندانی سبزواری در پویش ملی «نذر هشتم»
  • نتیجه بررسی ادامه روند پرداخت طرح فجرانه به زودی اعلام می شود
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • برگزاری بیش از ۷۰۰ برنامه کشوری در دهه کرامت
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است