Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@14:24:31 GMT

نسخه مقابله با ریفلاکس معده

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۲۴۱۷

نسخه مقابله با ریفلاکس معده

دکتر پژمان علوی نژاد روز یکشنبه در گفت و  گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در حالت عادی مقادیری از اسیدی که در معده ترشح می شود به مری بر می گردد که در صورت باقی ماندن اسید، منجر به آسیب زدن به بافت های این عضو از بدن می شود.

وی افزود: این اسید به وسیله جریان بزاق و حرکات دودی مری شسته و دوباره به معده منتقل می شود تا از آسیب بافتی جلوگیری کند اما زمانی که  برگشت اسید معده به مری، بیش از حد عادی شود رفلاکس اسید از معده به مری اتفاق می افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علوی نژاد ادامه داد: حداقل ۲۰ درصد مردم هر جامعه ای حداقل هفته ای یک بار این عارضه را تجربه می کنند و ماهیانه ممکن است به ۳۵ تا ۴۰ درصد برسد و بیماری شایع و مزمنی محسوب می شود.

دراز کشیدن پس از صرف غذا از عوامل موثر در بروز ریفلاکس

این فوق تخصص گوارش و کبد در خصوص عوامل موثر در بروز ریفلاکس معده گفت: اضافه وزن و چاقی شکمی، پوشیدن لباس های تنگ و فشار آوردن به حفره شکم، دراز کشیدن بلافاصله پس از صرف غذا به خصوص همراه با صرف زیاد مایعات از جمله این عوامل است.

وی اضافه کرد: مصرف غذاهای با چربی بالا، مرکبات و کیوی، فلفل، شکلات، نعناع و نوشابه های گازدار، فرد را در معرض ابتلا ریفلاکس قرار می دهد.

استرس به تنهایی باعث بروز ریفلاکس نیست

علوی نژاد گفت: استرس می تواند بر روی همه قسمت های بدن اثر منفی داشته باشد و باعث تشدید یک عارضه شود اما به تنهایی باعث بروز ریفلاکس نمی شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: علایم بیماری نیز شامل احساس سوزش و یا درد در پشت جناغ سینه، وجود مایعات تلخ در حفره دهان ، سرفه های ناگهانی،  احساس خفگی در هنگام دراز کشیدن و بوی بد دهان است و  در صورت ایجاد زخم در مری، احساس درد در هنگام بلع غذا را به همراه دارد.

وی به راه های پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و افزود: پرهیز از اضافه وزن و چاقی، داشتن تناسب اندام، اجتناب از مصرف بیش از حد غذا در یک وعده،  پرهیز از مصرف زیاد مایعات و به ویژه نوشابه های گازدار همراه با صرف غذا از جمله راه های پیشگیری است.

شب ها دیر وقت شام مصرف نکنید

علوی نژاد گفت: افراد حداقل تا یک ساعت پس از صرف غذا از دراز کشیدن و خوابیدن پرهیز کنند، شب ها دیر وقت شام صرف نکنند  و مواد غذایی و میوه های محرک و نیز چای و قهوه غلیظ ، مرکبات و کیوی را به ویژه در شب و دیروقت استفاده نکنند.

این فوق تخصص گوارش و کبد توصیه کرد: از استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان و مشروبات الکلی نیز پرهیز شود.

وی در خصوص عوارض بیماری ریفلاکس معده بیان کرد: زمانی که اسید معده در درازمدت با بافت مری تماس داشته باشد باعث بروز التهابات و زخم هایی در بافت مری می شود که در هنگام مزمن شدن، بافت را به سمت تغییرات غیر طبیعی و یا بدخیمی می برد.

ریفلاکس معده عامل مهمی در بروز بوی بد دهان

علوی نژاد ادامه داد: این بیماری عامل مهمی در بوی بد دهان، پوسیدگی دندان، سرفه های مزمن، خشونت صدا و گرفتگی گوش محسوب می شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: رعایت اصول غذایی،  تناسب اندام،  پرهیز از پرخوری، اجتناب از دراز کشیدن سریع بعد از صرف غذا و مصرف داروهای کاهش دهنده ترشح اسید معده از جمله راه های موثر در درمان این بیماری است و درمان فرد مبتلا به ریفلاکس معده  نیاز به دوره های درازمدت دارد.

۳۰۰۴ / ۶۰۳۷

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر خشونت سیگار مرکبات مشروبات الکلی نوشابه های گازدار قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۲۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۴۱۷ گرم هروئین از معده قاچاقچی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، سرهنگ سعید زینلی در تشریح این خبر اظهار داشت: ماموران کلانتری ۱۶ امامشهر هنگام گشت زنی به یک نفر مشکوک و او را با هماهنگی قضایی به کلانتری انتقال دادند.  فرمانده انتظامی شهرستان یزد افزود: در بازرسی از متهم مقدار ۴۱۷ گرم هروئین که به صورت بلع و انباری در معده او جاساز شده بود، کشف شد.  فرمانده انتظامی شهرستان در پایان افزود: متهم پس از تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شد.

دیگر خبرها

  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • کشف ۴۱۷ گرم هروئین از معده قاچاقچی
  • کشف ۴۱۷ گرم هروئین از معده یک قاچاقچی در یزد
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت