Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@11:33:45 GMT

سنسورقابل جذبی که بر فعالیت مغز نظارت دارد

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۲۷۱۴

سنسورقابل جذبی که بر فعالیت مغز نظارت دارد

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز به نقل از Nature، محققان دانشگاه «واشنگتن» موفق شدند سنسوری بسازند که می تواند فشار و دمای داخل جمجمه و مغز را کنترل کند و بدونجراحی از بین برود.

از چنین کاشت هایی برای کنترل بیماران دارای آسیب دیدگی مغزی استفاده می شود. علاوه بر این دانشمندان بر این باورند که می توانند حسگرهای قابل جذب مشابه برای نظارت بر فعالیت سیستم اندام های سایر نقاط بدن ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فایده دستگاه های جدید این است که به مرور زمان حل می شوند. بنابراین برای مدت طولانی چیزی در بدن باقی نمی ماند . خطر عفونت و عوارض بیشتر را چه در صورت عمل کردن و چه عمل نکردن شخص کاهش می دهد.

از چنین کاشت هایی برای کنترل بیماران آسیب دیدگی مغزی استفاده می شود. علاوه بر این ، دانشمندان بر این باورند که می توانند حسگرهای قابل جذب مشابهی برای نظارت بر فعالیت در سیستم های اندام در سایر نقاط بدن ایجاد کنند.

این سنسورهای بی سیم از نوک مداد کوچکترند و می توانند فشار داخل سر و دمای داخل بدن را قبل از جذب شدن کامل در بدن کنترل کنند و نیازی به جراحی برای از بین بردن و یا در آوردن آن نیست.

« روری. کی. جی. مورفی» جراح مغز و اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن و بیمارستان بارنز در سنت لوئیس وسرپرست این مطالعه جدید می گوید: دستگاه های الکترونیکی و کاربردهای آنها در علم پزشکی به سرعت در حال پیشرفت است.

اما مشکل اصلی ایمپلنت هایی است که در بدن قرار می گیرند و اغلب سیستم ایمنی را مورد حمله قرار داده و اشکالاتی برای بیماران ایجاد می کند که می تواند مشکل ساز باشد.

در بیمارانی با آسیب دیدگی های مغزی ، جراحان مغز و اعصاب سعی دارند تا با استفاده از داروهای مختلف فشار داخل جمجمه را کاهش دهند.

در صورت کاهش فشار نرمال ، بیماران اغلب تحت عمل جراحی قرار می گیرند. دستگاه های جدید در طی چنین عملیاتی می توانند در چندین مکان در مغز قرار بگیرند.

مورفی می گوید: استراتژی نهایی داشتن دستگاهی است که بتوان آن را در مغز یا هر اندام های دیگری از بدن قرار داد. این سنسور که کاملاً کاشته می شود، با ارگان مورد نظر برای نظارت، ارتباط برقرار کرده و می تواند سیگنال ها را به صورت بی سیم منتقل کند.

این دستگاه اطلاعاتی در مورد سلامتی این اندام، به پزشکان ارائه و به آنها اجازه می دهد تا در صورت لزوم مداخله کرده و از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری کنند.

این سنسور قابل جذب پس از اتمام دوره نظارتی که توسط پزشک تعیین می شود، شروع به حل شدن نموده و کاملا از بین می رود.

انتهای پیام/

159 / 159

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۲۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه

رضا تحویلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و اظهار کرد: تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

پرداخت ۸۵۰ میلیارد ریال بابت هزینه‌های درمانی بیماران صعب العلاج در کرمانشاه

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، همچنین از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان در پایان سخنانش گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند.

کد خبر 6093918

دیگر خبرها

  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • انجام عملیات حفاری تحت نظارت آب منطقه‌ای/استخراج از معدن با بیل مکانیکی انجام می‌شود
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • نگاهی به وظایف نظارت فنی در سازمان اوقاف
  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • جوان رفسنجانی ناجی جان بیماران شد
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • فعالیت ۷۰۰ ناظر آموزش‌دیده برای نظارت بر دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد