Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@21:56:55 GMT

سلام به ناهید در ۷.۵ صبح

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۴۱۰۶

سلام به ناهید در ۷.۵ صبح

پس از جنجال‌ها و خبرهای ضدو نقیضی که با ادعای ناموفق بودن پرتاب ماهواره ناهید ۱ منتشر شد ۷.۵ صبح روز گذشته وزارت ارتباطات برنامه‌ای را برای بازدید خبرنگاران از این ماهواره ایرانی در پژوهشگاه فضایی ایران ترتیب داد. محمدجواد آذری‌جهرمی که روز گذشته سلفی خود با ناهید ۱ را هم در شبکه‌های اجتماعی با کپشن «من ماهواره ناهید ۱ همین الان، صبح‌بخیر آقای دونالد ترامپ» منتشر کرد در جمع خبرنگاران گفت: مراحل انتهایی تحویل ماهواره ناهید به وزارت دفاع در حال انجام است اما این ماهواره هنوز پرتاب نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جهرمی با تأکید بر اینکه ماهواره ناهید ۱ صحیح و سالم در اتاق تمیز و در حال انجام آزمایش‌های نهایی است و همین‌جا به آن سلام می‌کنیم، اعلام کرد: این ماهواره آماده تحویل به وزارت دفاع است و هر زمانی که دوستان ما در وزارت دفاع اعلام آمادگی کنند برای طی فرایند در مدار قرار گرفتن تحویل داده خواهد شد.

او درباره جنجالی که آمریکایی‌ها درباره این ماجرا به راه ‌انداخته‌اند و حتی ترامپ درباره آن توییت کرده است، هم تأکید کرد: ایده‌ای درباره اظهارنظر آمریکایی‌ها درباره بحث پایگاه فضایی سمنان ندارم و بهتر است وزیر دفاع که حوزه مسئولیتشان است، در این‌باره صحبت کنند، اما چیزی که می‌شد امروز دید این است که ماهواره ناهید اینجاست و هنوز تحویل داده نشده اسـت؛ البته مراحل انتهایی تحویل آن در حال انجام است.

هدف: مدار ۲۵۰ کیلومتری زمین

ماهواره ناهید ۱ قرار است در مدار ۲۵۰کیلومتری زمین قرار بگیرد. پیش از این پرتاب ۲ ماهواره دیگر ایران برای قرار گرفتن در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین با ماهواره‌بر ایرانی با شکست روبه‌رو شده بود و به همین‌خاطر خیلی‌ها در انتظار پرتاب این ماهواره جدید هستند.

در واقع هر چند نوع ماهواره و فعالیت آن مهم است، اما مسئله با اهمیت بیشتر دسترسی پیدا کردن به فناوری ارسال ماهواره به این مدار است که در اختیار کشورهای معدودی قرار دارد. به همین‌خاطر تلاش‌های ایران برای پرتاب ماهواره با وجود شکست، باعث خشم مقام‌های آمریکا ازجمله شخص ترامپ شده است. موفقیت ایران می‌تواند مسیر دانشمندان کشورمان را برای تولید تعداد زیادی از این ماهواره‌ها و داشتن مجموعه‌ای از منظومه‌های ماهواره‌های ارتباطی در لایه لئو هموار کند که می‌تواند نیازهای ارتباطی و دیتای کشور به وسیله آنها برطرف شود.

جنجال ترامپ

ترامپ جمعه‌شب در توییتی مشکوک نوشت: آمریکا در حادثه فاجعه‌باری که طی آماده‌سازی‌های نهایی در سکوی پرتاب موشک ماهواره‌بر سفیر در جایگاه یک در سمنان رخ داد، نقشی نداشته است. برای ایران بهترین آرزوها را دارم و امیدوارم در مشخص کردن اینکه در جایگاه یک چه اتفاقی افتاده موفق باشند. گروهی از مقام‌های آمریکا او را متهم کردند که اسناد طبقه‌بندی شده را افشا کرده است. به گزارش رویترز، ترامپ در واکنش به انتقادها گفته که حق این کار را داشته است. وزیر ارتباطات در رابطه با اظهارنظر آمریکایی‌ها روز گذشته گفت: درباره پایگاه سمنان فکر می‌کنم مناسب‌تر باشد که وزیر محترم دفاع که حوزه مسئولیت ایشان است، اظهارنظر کنند.

او اما در واکنش به توییت ترامپ گفت: آقای ترامپ اظهار کرده بودند که ما دخل و تصرفی بر انفجاری که ادعا کرده بودند در پایگاه فضایی سمنان رخ داده، نداریم. علاقه‌مندم به‌عنوان یک ایرانی بگویم که اگر شما در انفجار ادعایی که تصاویرش را منتشر کردید، دست نداشتید، اما مطمئن باشید به‌دلیل تجاوزی که به آب‌های ما داشتید، نیروهای مسلح ما پهپاد شما را سرنگون کردند. اگر هم تصاویری با این کیفیت دارید، ما علاقه داریم که تصاویر لحظه اصابت پهپادتان را هم منتشر کنید که کروکی دقیق محل سقوطش استخراج شود که برای افکار جامعه جهانی مناسب است.

کد خبر 453557 برچسب‌ها محمد جواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۴۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه

چین روز جمعه با موفقیت کاوشگر Chang'e-۶ را به فضا پرتاب کرد و مأموریتی جسورانه را برای جمع‌آوری حدود ۲ کیلوگرم نمونه از سمت دور ماه آغاز کرد. این اولین بار در تاریخ است که یک کشور تلاش می‌کند از این منطقه مرموز، نمونه جمع‌آوری کند.

به گزارش تسنیم، کاوشگر Chang'e-۶ که توسط موشک Long March-۵ Y۸ قدرتمند حمل می‌شد، پس از رسیدن به مدار برنامه‌ریزی شده، سفر چند هفته‌ای خود به ماه را آغاز کرد. این کاوشگر شامل یک مدارگرد، یک فرودگر، یک صعود‌کننده و یک کپسول بازگشت است.

انتظار می‌رود Chang'e-۶ در اواخر سال جاری در حوضه Aitken، یک دشت عظیم برخوردی در قطب جنوب ماه، فرود بیاید. این منطقه که به دلیل قدمت باستانی و پتانسیل علمی بالا انتخاب شده است، می‌تواند سرنخ‌هایی را در مورد منشاء و تاریخچه ماه ارائه دهد.

جمع‌آوری نمونه از سمت دور ماه یک چالش فنی پیچیده است، زیرا این منطقه از دید مستقیم زمین پنهان است. برای غلبه بر این مشکل، Chang'e-۶ از یک ماهواره رله برای برقراری ارتباط با زمین استفاده خواهد کرد.

این کاوشگر همچنین حامل چهار ابزار علمی بین‌المللی است که توسط دانشمندانی از فرانسه، اروپا، ایتالیا و پاکستان توسعه یافته است. این ابزار‌ها برای مطالعه ترکیب، خواص فیزیکی و تاریخچه نمونه‌های جمع‌آوری شده استفاده خواهند شد.

ماموریت Chang'e-۶ گامی مهم در اکتشاف ماه توسط چین است. این کشور در سال ۲۰۲۰ با ماموریت Chang'e-۵ از سمت نزدیک ماه نمونه‌برداری کرد و اکنون قصد دارد با رسیدن به سمت دور ماه به اکتشافات خود ادامه دهد.

دیگر خبرها

  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • صعود ناهید کیانی به رتبه دوم رنکینگ المپیکی
  • صعود ناهید کیانی به جایگاه دوم جدیدترین رنکینگ المپیک
  • ناهید کیانی به رتبه دوم رنکینگ المپیکی صعود کرد
  • صعود ناهید کیانی به رده دوم رنکینگ المپیکی
  • صعود «ناهید کیانی» به رتبه دوم رنکینگ المپیکی
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه