Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@10:55:00 GMT

تابستان فصل مسمومیت های غذایی است

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۷۶۰۹

تابستان فصل مسمومیت های غذایی است

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، کارشناسان کنترل سم توصیه هایی در مورد چگونگی جلوگیری از مسمومیت غذایی در پیک نیک ها، نمایشگاه ها و مناسبت هایی که در کنار آنها غذا به فروش می رسد، دارند.

«دایان کاللو» ، مدیر اجرایی و مدیر «مرکز کنترل سموم نیوجرسی» در دانشکده پزشکی «راتگرز نیوجرسی» می گوید: فراموش کردن امنیت و سلامت غذایی در جامعه می تواند سرمنشاء فاجعه های بزرگی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت بروز هر نوع بیماری تنفسی یا عفونت در خودتان، آشپزی نکرده و هیچ غذایی را آماده نکنید زیرا این امر میهمانان شما را هم در معرض خطر قرار می دهد.

مهم نیست که آشپزخانه شما در طول تعطیلات چقدر شلوغ باشد، همیشه خطرات ناشی از عدم مدیریت مواد غذایی در کمین شما و افراد وابسته به شما خواهد بود ؛ پس برای همیشه این امر و « منطقه خطر » را به خاطر بسپارید.

روزهای تابستان فاجعه بارترین زمان هایی هستند که در آنها مسمومیت غذایی به وجود می آیند زیرا دمای گرمتر باعث می شود که میکروب های موجود در مواد غذایی به سرعت تکثیر شوند.

به خاطر سپردن منطقه خطر همیشه مهم است زیرا به ایمنی مواد غذایی مربوط می شود؛ خطر مسمومیت غذایی معمولا بین 40 تا 140 درجه فارنهایت افزایش می یابد. اثرات مسمومیت غذایی می تواند بین چند ساعت تا چند روز پس از مصرف رخ دهد. علائم این بیماری ممکن است شامل تهوع ، استفراغ ، گرفتگی معده ، اسهال و تب باشد.

پس به طور مرتب آبدارخانه، یخچال و فریزر را بررسی کنید تا مطمئن شوید که حاوی هیچ نوع غذای پس مانده ای نیست که باعث آلودگی و همچنین شیوع بیماری باشد. آلودگی مواد غذایی نه تنها برای گوشت و غذاهای دریایی بلکه برای میوه و سبزیجات تازه نیز یک نگرانی و تهدید واقعی است.

از آنجا که غذاها می توانند در هر نقطه، از فرآیند برداشت تا جدول مصرف، آلوده شوند؛ به یاد داشته باشید که در هنگام تهیه، پخت و پز و نگهداری آنها از اصول ایمنی مواد غذایی پیروی کنید:

دست ها را قبل و بعد از تهیه غذاها با صابون و آب گرم بشویید.

هنگام خرید ، همیشه قبل از حساب کردن گوشت ، مرغ یا غذاهای دریایی را درست انتخاب کرده و این موارد را از سایر موارد موجود در سبد خرید خود جدا کنید.

میوه‌ها و سبزیجات را به خوبی بشویید و از لمس هر سطح یا ظروف که گوشت خام در آن قرار گرفته، خودداری کنید.

گوشت و مرغ را در یخچال یا جای بسیار خنک نگه دارید تا زمانی که آماده آشپزی شده و شروع به پختن کنید.

دماسنج مواد غذایی را به کار ببرید تا اطمینان حاصل کنید که گوشت در تمام طول مدت پخته می شود. دمای آب و غذا به اندازه کافی داغ باشد تا باکتری ها و میکروب های مضر از بین بروند.

باقیمانده غذاها را به قسمت های کوچکتر تقسیم کرده و آنها را در ظروف کم عمق پوشیده قرار دهید. این کار به شما اجازه می دهد تا مواد غذایی به طور صحیح خنک شوند و از رشد باکتری ها در آنها جلوگیری به عمل آید.

تمام مواد غذایی به خصوص غذاهای گرم، گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، سالادها یا غذاهای حاوی مایونز را ظرف دو ساعت پس از پخت و پز در یخچال قرار داده و یا اگر یک درجه حرارت 90 درجه فارنهایت یا بالاتر باشد در یخچال بگذارید.

از خوردن خمیر کوکی خام، خمیر نان یا مخلوط کیک، قهوه‌ای خودداری کنید زیرا این ماده حاوی مواد اولیه خام است که ممکن است با انواع میکروب های مضر آلوده شوند. (باکتری ، ویروس ، انگل): E. coli از آرد و سالمونلا از تخم مرغ. (مواد پخته شده برای غذا بی خطر هستند زیرا درجه حرارت زیاد در فرایند پخت و پز باکتری ها را از بین می برد.)

انتهای پیام/

159 / 159

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۷۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟

کمتر کسی می‌داند که برخی مواد غذایی برای صبحانه مناسب نیستند، چون نباید با معده‌ی خالی خورده شوند.

به گزارش روزیاتو، در ادامه ابتدا از مواد غذایی‌ای خواهیم گفت که باید از خوردن آن‌ها با معده‌ی خالی پرهیز کنید و بعد از آن، مواد غذایی‌ای را معرفی خواهیم کرد که می‌توان آن‌ها را با معده خالی خورد.

مواد غذایی که نباید آن‌ها را با معده خالی خورد ۱- شیرینی‌های درست شده با خمیر پای و خمیر هزارلا

مواد غذایی خمیرمایه دار باعث تحریک جداره‌ی معده می‌شوند و ممکن است باعث نفخ شوند.

۲- شیرینی و شکلات

خوردن مواد غذایی قندی باعث بالا رفتن سطح انسولین در بدن می‌شود، امری که فشار زیادی به پانکراس که هنگام صبح تازه بیدار و فعال شده، وارد می‌کند. این امر می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری دیابت شود.

۳- ماست و دیگر محصولات لبنی تخمیری

اگر با شکم خالی ماست بخورید، اسید معده باکتری‌های مفید لاکتیک اسید درون ماست را از میان می‌برد؛ بنابراین خوردن ماست با معده‌ی خالی فایده‌ای برای بدن ندارند.

۴- گلابی

فیبر خام درون گلابی می‌تواند به غشای مخاطی ظریفی معده‌ی خالی صدمه بزند.

۵- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی تانیک اسید است که اسیدیته‌ی معده را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به زخم معده شود.

۶- خیار و دیگر سبزیجات سبز رنگ

سبزیجات خام مملوء از اسید‌های آمینه هستند. با این حال، اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده، نفخ و شکم درد شوند.

۷- موز

اگر با معده‌ی خالی موز بخورید این کار باعث افزایش شدید میزان منیزیم موجود در خون می‌شود. این امر می‌تواند به قلب صدمه بزند.

۸- ادویه جات

غذا‌های تند می‌توانند باعث تحریک شدن غشای مخاطی معده و وارد شدن صدمه به آن شوند و میزان تولید اسید معده را افزایش دهند، مسأله‌ای که عامل بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش است.

۹- نوشیدنی‌های گازدار سرد

مصرف نوشیدنی‌های گازدار در زمان صبح می‌تواند باعث وارد شدن آسیب به غشای مخاطی معده شود و خونرسانی به معده را کاهش دهد. درنتیجه، مواد غذایی با سرعت کمتری هضم خواهند شد.

۱۰- مرکبات

مرکبات سرشار از اسید میوه هستند. این میوه‌ها اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده شوند و همینطور ریسک گاستریت یا همان التهاب معده و حتی زخم معده را افزایش دهند.

مواد غذایی که می‌توانید آن‌ها را با معده خالی بخورید ۱- جو دو سر

جو دو سر یک لایه‌ی محافظ به دور جداره‌ی معده ایجاد می‌کند که جلوی آسیب رساندن اسید معده به دیواره‌های این اندام را می‌گیرند. جو دو سر همچنین حاوی فیبر محلول در آب است که برای کاهش سطح کلسترول مفید است.

۲- گندم سیاه

گندم سیاه دستگاه گوارش را با ملایمت تحریک می‌کند. این ماده غذایی منبع بسیار خوبی نیز برای پروتئین، آهن و ویتامین است.

۳- فرنی آرد ذرت

فرنی آرد ذرت به از میان رفتن سموم و فلزات سنگین از سیستم بدن کمک می‌کند و به جمعیت میکروفلور دستگاه گوارش (میکروب‌های مفیدی که به طور طبیعی در دستگاه گوارش وجود دارند) تعادل می‌بخشد و سیری طولانی مدتی نیز ایجاد می‌کند.

۴- جوانه گندم

۲ قاشق غذاخوری جوانه گندم نزدیک به ۱۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین E و ۱۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به فولیک اسید را تأمین می‌کند. این ماده غذایی همچنین به دستگاه گوارش می‌کند عملکرد درستی داشته باشد.

۵- تخم مرغ

پژوهش‌ها نشان داده مصرف تخم مرغ برای صبحانه می‌تواند میزان کالری دریافتی روزانه را به میزان چشمگیری کاهش دهد.

۶- هندوانه

خوردن هندوانه با معده‌ی خالی، بدن را از مقدار مناسبی آب برخوردار می‌کند. به علاوه، هندوانه به دلیل داشتن لیکوپین فراوان برای سلامت چشم‌ها و قلب هم مفید است.

۷- بلوبری

پژوهش‌ها می‌گوید مصرف منظم بلوبری باعث بهبود حافظه و تنظیم فشار خون و سرعت سوخت و ساز بدن می‌شود، به ویژه اگر برای صبحانه مصرف شود.

۸- نان غلات کامل بدون خمیرمایه

کربوهیدرات و دیگر مواد مغذی موجود در این نوع نان‌ها برای بدن ضروری هستند. بهترین زمان برای مصرف این نوع نان صبح زود است.

۹- آجیل

آجیل اگر برای صبحانه مصرف شود باعث بهبود سلامت گوارشی می‌شود و سطح pH درون معده را متعادل می‌کند.

۱۰- عسل

عسل به بیدار و فعال شدن بدن در زمان صبح کمک می‌کند و به سیستم بدن قدرت و انرژی می‌بخشد. این ماده غذایی همچنین فعالیت مغزی را بهبود می‌بخشد و میزان تولید هورمون شادی بخش ِ سروتونین را افزایش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟