Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@11:02:49 GMT

۴ اثر طبیعی قم ثبت ملی شد

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۸۰۰۰۴

۴ اثر طبیعی قم ثبت ملی شد

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، حمید یزدانی با اعلام این خبر اظهار داشت: در جلسه شورای عالی ثبت میراث طبیعی کشور که در بندر انزلی برگزار شد از مجموع 5 پرونده ارائه شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان قم به دبیرخانه شورای عالی میراث طبیعی 4 اثر طبیعی از درختان کهنسال استان قم شامل درخت چنار کهنسال روستای بنابر، درخت چنار کهنسال روستای جمزقان، درخت توت کهنسال روستای امامزاده اسماعیل و درخت گردوی کهنسال روستای کرمجگان دارای ارزش‌های طبیعی در گستره ملی شناخته و در حافظه آثار ملی در حوزه میراث طبیعی ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی قم افزود: درخت چنار کهنسال روستایمیم اثر طبیعی دیگر استان بود که دارای ارزش‌های طبیعی شناخته شد اما با توجه به مداخلات کالبدی و ساخت‌وساز در نزدیکی تنه درخت و امکان ورود آسیب به درخت ناشی از این مداخلات، مقرر شد پس از ساماندهی و آزادسازی محیط درخت مجدداً در نشست آتی شورای عالی مطرح گردد.

یزدانی با بیان اینکه روستای بنابر از جمله روستاهای گردشگری قم است گفت: وجود یک درخت کهنسال در یک منطقه بدون شک جاذبه‌های فراوانی را برای مردم ایجاد می‌کند که درخت کهنسال چنار روستای بنابر درختی بزرگ و تنومند است که در گذر زمان وارد فاز دیرزیستی خود شده است و به دلیل شرایط خوب درخت تغییرات زیستی خاصی نداشته است.

وی با اشاره به ثبت چنار کهنسال روستای جمزقان گفت: تنه این درخت کهنسال به دلیل سن بالا بخش قابل‌توجهی از آن خالی‌شده است و این درخت با تنه‌ای قطور خود جلوه خاصی به محله حسینیه روستا داده است.

مدیرکل میراث فرهنگی قم افزود: روستای امامزاده اسماعیل(ع) واقع در بخش کهک به دلیل وجود امامزاده واجب‌التعظیم و داشتن آب و هوای مناسب یکی از جاذبه‌های گردشگری استان قم است که درخت کهنسال توت روستای امامزاده اسماعیل یکی دیگر از آثار طبیعی استان بود که در فهرست ملی به ثبت رسید.

یزدانی ابراز کرد: درخت گردو کهنسال روستای کرمجگان به دلیل قرار گرفتن در محوطه امامزاده نورعلی(ع) این روستا، از نظر محلی‌های منطقه محبوب و محترم گشته است که نگهداری از درخت یک وظیفه برای مردم منطقه محسوب می‌شود که با ثبت این درخت حفاظت از آن اهمیت بیشتری خواهد یافت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان قم قم گردشگری گردشگری استان برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۰۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

دهیار روستای ابیانه از سنگ‌فرش سه هزار و ۲۰۰ مترمربع از معابر روستای ابیانه به منظور تسهیل در تردد گردشگران خبر داد. - اخبار استانها -

مجید نوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نطنز، گفت: در آستانه فصل باز شدن گل‌های محمدی و شروع گلابگیری در شهرستان نطنز، بافت تاریخی و طبیعت پیرامون روستای ابیانه از وجود زباله‌ها پاک شد.

وی با بیان اینکه پاکسازی بافت تاریخی و محیط منظر روستای ابیانه با مشارکت پایگاه میراث فرهنگی، دوستداران طبیعت، دهیاری و مردم روستا برگزار شد، افزود: ترویج فرهنگ محیطی پاک و جمع‌آوری زباله و حفظ و حراست از میراث طبیعی و تاریخی از اهداف اصلی برگزاری چنین برنامه‌هاست.

سرپرست پایگاه میراث فرهنگی ابیانه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در راستای افزایش زیبایی منظر روستایی و تسهیل تردد عابران محلی و گردشگران، معابر روستای ابیانه و کوچه‌های محلات تاریخی روستا از جمله محله پل و یوسمون سنگ فرش شد.

نوری با اشاره به اینکه اجرای این طرح علاوه بر تسهیل تردد، سبب هدایت آب‌های سطحی و انتقال به محدوده اراضی کشاورزی روستا خواهد شد، تصریح کرد: در این مرحله سه هزار و 200 مترمربع از معابر روستا، پس از بسترسازی مناسب، سنگ فرش شد و مابقی کوچه‌ها نیز در آینده سنگ فرش می‌شود، ضمن اینکه در سال‌های گذشته نیز بخش زیادی از معابر روستا توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان نطنز سنگ فرش شده است.

توزیع علوفه برای حفظ گونه‌های حیات وحش

دهیار ابیانه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم یادآور شد: با توجه به اقلیم کوهستانی روستای تاریخی ابیانه و قرارگیری و همجواری آن با  منطقه حفاظت شده کرکس و وجود گونه های متنوع زیستی، عملیات توزیع علوفه در اراضی بالادست روستا همه ساله با همکاری و مساعدت اداره محیط زیست، دهیاری ابیانه و دوستداران طبیعت انجام می‌شود که در زمستان گذشته با توجه به بارش‌های سنگین برف توزیع علوفه در سه نوبت انجام شد.

هادی عسگری گفت: منطقه حفاظت شده کرکس در شمال استان اصفهان با 114هزار هکتار وسعت زیستگاه 290 گونه گیاهی از جمله گون، درمنه، زرین گیاه، بادام کوهی و 13گونه پستاندار از قبیل گرگ، کفتار، بز کوهی، قوچ و میش است.

راه‌های دسترسی شهرستان خوسف به روستاها مختل شد

به گزارش تسنیم؛ روستای ابیانه در دامنه کوه کرکس و در 40 کیلومتری شمال غرب نطنز و 70 کیلومتری جنوب کاشان در استان اصفهان، همچون نگینی می‌درخشد و اتوبان خلیج فارس که قم را به اصفهان وصل می‌کند، یکی از بهترین راه‌های دسترسی به روستای تاریخی ابیانه است.

انتهایی پیام/804

دیگر خبرها

  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در همدان
  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • آیین‌نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند