Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@21:31:12 GMT

حسین مرعشی: به حسن نیت آمریکایی ها تردید داریم

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۸۱۲۰۴

ایران و آمریکا در وضعیت جدیدی قرار گرفتند. به نظر می رسد رویکرد مقاومت جواب داد و آمریکایی ها حالا متوجه محاسبات غلط خود شدند. چینش معادلات براساس واقعیات میان تهران و واشنگتن کاری است که می خواهد با وساطت فرانسه انجام شود.

ایران و آمریکا  خواسته هایی دارند و برای تحقق آن خواسته ها راهی ندارند جز آنکه از دیوار بلند بی‌اعتمادی بین خود بگذرند اما ایران انگیزه ای ندارد و حرف حساب می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان جمهوری اسلامی از طرف آمریکایی دو تضمین می خواهند، نخست آنکه ترامپ نشان دهد به قواعد و معاهدات بین المللی پایبند است و دوم حسن نیت خود را به طور عملی ثابت کند.

اخبار سیاسی- ایران و آمریکا با وجود فراز و نشیب های زیاد در طول 40 سال گذشته حالا می خواهند یک مسیر سخت و حتی صعب العبور برای کاهش تنش های فی مابین را بیازمایند. راهی که مکرون با سماجت زیاد توانست بین دو کشور باز کند. البته هر سه طرف گرچه به نتیجه بخش بودن آن امید نبسته اند اما منعی هم برای آزمودن آن نمی بینند.

ایران و آمریکا تا یک ماه آینده مشخص می کنند آیا از پیمودن راه دیپماتیک جدید به قدری رضایت دارند که روسای جمهور آنها در نیویورک با هم دست بدهند یا خیر.

حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با نامه نیوز درباره احتمال دست دادن روحانی و ترامپ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفت:

 

مشروح مرعشی با نامه نیوز را در ادامه بخوانید.

*****

جمع بندی این نیست که آمریکایی ها تحریم ها را کاهش می دهند

*بعد از صحبت آقای ظریف و مکرون در حاشیه نشست گروه جی7، احتمال دیدار ترامپ و روحانی در نیویورک مطرح شد، یک زمانی شما معتقد بودید که آقای روحانی یک بار برای مذاکره با آمریکا در قالب 1+5 مجوز دریافت کرد و بعید است نظام مجوز دیگری به او بدهد. آیا همچنان همین دیدگاه را دارید؟

این طور نیست که رئیس جمهور جدای از مجموعه نظام تصمیم بگیرد. نظام مجموعه ای یکپارچه و به هم پیوسته ای است و حتما براساس مصالح عالی کشور تصمیماتی گرفته می شود که درباره آنها اجماع وجود داشته باشد. اختلاف نظر کارشناسی ممکن است در همه سطوح مطرح باشد ولی به هر حال تا الان جمع بندی این نیست که آمریکایی ها تحریم ها را کاهش می دهند. بدون کاهش تحریم ها امکان این دیدار وجود ندارد.

*سال گذشته بعد خروج آمریکا از برجام یا هنگام موضوع بررسی اف ای تی اف، شاهد آتش زدن برجام و نصب طومارهای بلند بالا در مجلس بودیم، به نظر شما چرا مخالفان و موافقان دولت محتاطانه نسبت به موضوع احتمال دیدار ترامپ و روحانی موضع می گیرند؟

آنها هم منتقد دولت هستند و مسئولیتی هم در قبال اداره کشور ندارند، هر حرفی می توانند بزنند.

مخالفان دولت درباره احتمال دیدار روحانی و ترامپ خیلی تند حرف زدند چون مسئولیتی ندارند

*اما مخالفان و منتقدان جدی دولت هیچ واکنش تندی به مسئله احتمال دیدار روحانی و ترامپ نشان ندادند و خیلی نرم با قضیه برخورد کردند؟   

خیر، برخورد نرم نداشتند، اتفاقا موضع فضاهای اصولگرایی علیه احتمال این ملاقات خیلی تند بود. علتش هم این است که مسئولیتی در قبال کشور ندارند، خیلی راحت حرف می زنند.

به حسن نیت آمریکایی ها تردید داریم

*چرا اصلاح طلبان مثل زمان برجام خیلی حامی نشان ندادند و استقبالی نکردند؟

چون مسئله ای اتفاق نیفتاده است. اصلاح طلبان از هر اقدام متکی به کار جمعی نظام که منجر به کاهش تنش در روابط ایران با غرب شود حمایت می کنند. البته ما هنوز به حسن نیت آمریکایی ها تردید داریم. منتظریم خبرهایی برسد که آمریکایی حاضرند از این اشتباه شان عدول کنند.

یک ملاقات به معنی روابط حسنه نیست

*برخی معتقدند در طول چهل سال گذشته اگر می خواست بین ایران و آمریکا رفع اختلافی شود، تا حالا اتفاق افتاده بود، امکان ندارد ظرف یک ماه طوری بین دو کشور روابط حسنه یا رفع تنش شود که روحانی و ترامپ در نیویورک با هم دست بدهند؟

نشستن و انجام یک ملاقات به معنی روابط حسنه نیست بلکه شروع دور جدیدی از مذاکرات است.

ایران در قالب 1+5 با آمریکا مذاکره کرده بود می‌تواند باز هم مذاکره کند اما شرط دارد

*شما خودتان به انجام دیدار بین روحانی و ترامپ در نیویورک امیدوار هستید؟

آنچه در صحنه سیاسی اتفاق افتاده و واقعیت دارد این است که آمریکایی ها متوجه تحلیل اشتباه شان درباره ایران شدند. آقای ترامپ وقتی از برجام خارج شد انتظاراتی داشت که آن انتظارات محقق نشد و حالا متوجه اشتباه استراتژیک شان شدند. حالا باید آمریکایی ها رویکرد اشتباه شان را اصلاح کنند، اگر این اتفاق بیفتد، ایران که در قالب 1+5 با آمریکا مذاکره کرده بود می تواند باز هم مذاکره کند. ایران نبود که میز مذاکره را ترک کرد، این آمریکایی ها بودند که براساس تحلیل های غلط از برجام خارج شدند و میز مذاکره را ترک کردند. تصور ترامپ این بود که با فشار حداکثری ایران دچار بحران هایی می شود که بر اثر آن بحران‌ها عقب نشینی های سنگین می کند و امتیازهای زیادی را به غرب می دهد. حالا این تحلیل آمریکایی ها اشتباه از آب درآمد و دیدند ملت ایران با وجود تحمل فشارهای زیاد، استوار و منسجم است. در چنین شرایطی آمریکایی ها دنبال بهانه ای می گردند که از این گرفتاری خارج شوند. از آن طرف اراده ایران برای خروج از برجام جدی است و این مسئله در محاسبات آمریکا نبود که امکان دارد ایران از برجام خارج شود.

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تهران ایران و آمریکا ترامپ ایران و آمریکا حزب کارگزاران فرانسه مجمع عمومی سازمان ملل واشنگتن ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۱۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی

پوران درخشنده که این روزها دو پروژه سینمایی و ادبی را همزمان پیش می‌برد، در گفت‌وگو با خبرنگار سینما صبا، گفت: همچنان در حال نگارش رمان «مادرم ایران» هستم.
او درباره این کتاب که پیش‌تر اعلام شده بود آن را بر مبنای زندگی مادرش می‌نویسد، اظهار داشت: کار نگارش این رمان در مراحل آخر خودش است و پس از انتشار کتاب، مقدمات تولید یک سریال برای شبکه نمایش خانگی بر اساس آن آغاز خواهد شد.
کارگردان تحسین شده «پرنده کوچک خوشبختی»، «شمعی در باد» و «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» همچنین درباره آخرین وضعیت پروژه جدید سینمایی‌اش گفت: همچنان در تدارک ساخت فیلم «عشق» با موضوع مهاجرت هستم.
او که عضو انجمن‌های فیلمسازان زن آمریکا و کارگردانان مستقل آمریکاست و در سال ۱۳۷۷، فیلم «عشق بدون مرز» را به عنوان محصول مشترک در آمریکا با حضور ۴۰ بازیگر آمریکایی و ۱۰ بازیگر ایرانی ساخته بود، درباره کتسنیگ فیلم تازه خود اظهار داشت: مذاکره با بازیگران مدنظر ایرانی و خارجی ادامه دارد و هنوز با کسی توافق نهایی حاصل نشده است.
درخشنده که غالبا در کارهای داستانی خود نیز به مبنای پژوهش و مستندنگاری وقایع توجه می‌کند، درباره این که «عشق» تا چه حد بر اساس ماجراهای واقعی پیش می‌رود، گفت: بله، این بار هم مثل همیشه کار بر مبنای واقعیت‌های اجتماعی شکل می‌گیرد.

منبع: پایگاه خبری صبا خبر

دیگر خبرها

  • دانشجویان معترض آمریکایی پیروان امام صادق هستند!
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است