Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@09:23:25 GMT

ایران در بین ۷ کشور اول تولید علم هوش مصنوعی

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۸۱۴۹۱

ایران در بین ۷ کشور اول تولید علم هوش مصنوعی

در گزارشی که نشریه نیچر به آن ارجاع داده است، جمهوری اسلامی ایران در بین پرتولیدترین کشورهای علمی دنیا در هوش مصنوعی است. ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۴ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، بنابر آخرین گزارش منتشر شده در نشریه نیچر چینی‌ها قصد دارند تا سال 2030 هدایت هوش مصنوعی دنیا را در اختیار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف چین رهبری صنعت هوش مصنوعی دنیاست و برای رسیدن به این هدف سه برنامه عمده دارد که شامل سرمایه گذاری در تحقیقات بنیادی، مقصدی برای نخبگان هوش مصنوعی دنیا و تبدیل شدن به یک قطب صنعتی پیشرو در هوش مصنوعی دنیا است.

چین سالهاست که در انتشار مقالات هوش مصنوعی رتبه نخست دنیا را دارد. براساس شاخص اچ ایندکس چین ششمین کشور از لحاظ پژوهشگران توانمند هوش مصنوعی در دنیاست. از جمله شرکت‌های مطرح چین در صنعت هوش مصنوعی صنایع Tencent ، Baidu و Alibaba هستند، اما چین بنا دارد در این زمینه پیشرفت بیشتری داشته باشد.

در گزارشی که نشریه نیچر به آن ارجاع داده است، جمهوری اسلامی ایران در بین پرتولیدترین کشورهای علمی دنیا در هوش مصنوعی است. براساس اطلاعات سال 1997 تا 2017 ایران رتبه 14دنیا در حوزه هوش مصنوعی را در اختیار دارد و تعداد مقالات ایران در این مدت 34 هزار و 28 مورد بوده است.

 

براساس اعلام بخش تحقیق و توسعه موسسه آینده پژوهی دانش و فناوری سینا، ایران هفتمین کشور برتر دنیا از لحاظ مقالات پراستناد است و تنها کشوری در خاورمیانه است که در بین 10 کشور برتر دارای بیشترین مقالات پراستناد جای گرفته است. ایران تقریباً 1.3 درصد از مقالات پراستناد هوش مصنوعی دنیا و همچنین 0.02 درصد از مقالات داغ این حوزه را تولید کرده است.

 

50درصد از مقالات پراستناد بین المللی ایران با مشارکت پژوهشگرانی از سایر کشورها صورت گرفته است یا به عبارت دیگر با مشارکت بین المللی منتشر شده‌اند، اما تنها حدود 0.74 درصد آنها حاصل مشارکت با صنعت بوده‌اند که تفاوت اساسی ایران با سایر کشورهای حاضر در فهرست است.

 

دانشگاه آزاد اسلامی از جمهوری اسلامی ایران در بین 20 دانشگاه برتر دنیا براساس مقالات پراستناد این حوزه قرار دارد. نام این دانشگاه در کنار دانشگاه‌های خوش نام از کشورهای آمریکا، چین، فرانسه، سنگاپور، هنک کنگ و آلمان در این فهرست قرار گرفته است.

 

هر پژوهشی در ذاتش کاربردی است، اما برخی از پژوهش‌ها مستقیماً بر نوآوری‌ها اثر می‌گذارند. در دنیای امروز 50 تا 70 درصد رشد اقتصادی از نوآوری‌ها منتج می‌شوند. در دهه‌های اخیر اثر علم بر خلق نوآوری بیشتر شده به نحوی که عده‌ای از صاحب نظران بکارگیری لفظ اقتصاد علم بنیان را به جای اقتصاد دانش بنیان ترجیح می‌دهند. علت این امر علم بنیاد شدن بخش اعظم نوآوری‌ها در دنیاست.

هوش مصنوعی نیز به عنوان یک شاخه علمی بر بسیاری از نوآوری‌ها تاثیر می‌گذارد. اگر نوآوری‌ها مسئول 50 تا 70 درصد رشد اقتصادی در دنیا هستند، آن گاه پژوهشگران برجسته هوش مصنوعی کشور چگونه پژوهش‌هایشان را به سمت نوآوری هدایت می‌کنند.

منفعت این هدایت قبل از هر کسی عاید خود پژوهشگر می‌شود، اما در پرتو آن، دانشگاه و کشور نیز منتفع خواهند شد، چرا که در صورت هدایت این علم به سمت نوآوری، محصول یا روش‌های جدیدی خلق خواهند شد که از قابلیت عرضه و فروش برخوردارند.

سوالات مهمی هستند که در این مسیر نیازمند پاسخ هستند که ظرفیت و توانائی هر پژوهشگر برای تبدیل شدن به نوآور چیست؟ چه بسا تعداد زیادی از پژوهشگران، فعالیت‌های پژوهشی با قابلیت تبدیل شدن به نوآوری دارند که از آن آگاه نیستند، زیرا بالفعل کردن این قابلیت نیازمند اطلاعات بازار بین المللی نیز هست.

مثالی از پژوهش کاربردی، عنوان مقاله «Using pattern matching for tiling and packing problems» است که با اختراعات ثبت شده در نظام USPTO مرتبط است.

شماره پتنت

عنوان پتنت

7994609

Shielding for integrated capacitors

8653844

Calibrating device performance within an integrated circuit

7994610

Integrated capacitor with tartan cross section

9524964

Capacitor structure in an integrated circuit

7944732

Integrated capacitor with alternating layered segments

7956438

Integrated capacitor with interlinked lateral fins

8362589

Integrated capacitor with cabled plates

8941974

Interdigitated capacitor having digits of varying width

9270247

High quality factor inductive and capacitive circuit structure

8207592

Integrated capacitor with array of crosses

20محققی که بیشترین پژوهش کاربردی را در میان پژوهشگران هوش مصنوعی کشور داشته‌اند به شرح جدول زیر است.

این محققان در رشته‌های مهندسی کامپیوتر، برق، صنایع و ریاضی فعالیت می‌کنند.

نام

دانشگاه

دکتر مجید نیلی احمدآبادی

دانشگاه تهران

دکتر بابک نجار اعرابی

دانشگاه تهران

دکتر بهروز مینائی

دانشگاه علم و صنعت ایران

دکتر حمید بیگی

دانشگاه صنعتی شریف

دکتر غلامرضا قدرتی امیری

دانشگاه علم و صنعت ایران

دکتر عبدالرضا میرزائی

دانشگاه صنعتی اصفهان

دکتر رضا ابراهیم پور

پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

دکتر ستار هاشمی

دانشگاه شیراز

دکتر سید باقری شورکی

دانشگاه صنعتی شریف

دکتر شاهرخ سماوی

دانشگاه صنعتی اصفهان

دکتر مهدی خاشعی

دانشگاه صنعتی اصفهان

دکتر حسین نظام آبادی پور

دانشگاه شهید باهنر کرمان

دکتر محمد باقر منهاج

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دکتر محمد تشنه لب

دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

دکتر محمد حسین فاضل زرندی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دکتر محمد رضا موسوی

دانشگاه علم و صنعت

دکتر محمد رضا میبدی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دکتر محمود فتحی

دانشگاه علم و صنعت ایران

دکتر ناصر مزینی

دانشگاه علم و صنعت ایران

دکتر هادی صدوقی یزدی

دانشگاه فردوسی مشهد

منبع:مهر

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۱۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه زن و خانواده لبه رویارویی تمدنی جمهوری اسلامی با غرب است، گفت: در این عرصه انقلاب اسلامی منطقی دارد که در سطح جهانی قابل پیاده‌سازی است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، در دیدار اعضای هیئت علمی دانشگاه حضرت معصومه (س) که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، گفت: کار ویژه بانوان با رویکرد اسلامی در قم نیازمند رویکردهای ویژه محتوایی است.

او با اشاره به اینکه فلسفه، اخلاق و فقه سه زاویه دید هستند که در عمق دانش تحول آفرین می‌شوند، مطرح کرد: این سه زاویه دید با شعار محقق نخواهند شد بلکه باید در لایه‌های عملیاتی به آن توجه کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه امروز در برخی از عرصه‌ها مانند معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم، عنوان کرد: وجود افرادی مانند شیخ بهایی در زمان صفویه موجب شد که امروز آثار برجسته معماری را در کشور داشته باشیم.

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: علت این اتفاق این بود که شیخ بهایی بر فقه و معارف الهی مسلط و در علوم روز نیز صاحب نظر بودند و امروز باید به پرورش چنین افرادی توجه داشته باشیم.

 

آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی

 

اعرافی با اشاره به اینکه زن و خانواده لبه رویارویی تمدنی جمهوری اسلامی با غرب است، خاطرنشان کرد: در این عرصه انقلاب اسلامی منطقی دارد که در سطح جهانی قابل پیاده‌سازی است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه انقلاب اسلامی در موضوع زن الگوهایی در جامعه خلق کرده است، تصریح کرد: دشمن از این موضوعات آگاهی دارد ولی تلاش می‌کند با بزرگ‌نمایی نقاط ضعف این دستاوردها را نادیده بگیرد.

اعرافی با اشاره به اینکه منطق زن مسلمان پیشتاز موفق در عرصه‌های گوناگون و متعهد به ارزش‌های الهی الگوی مدنظر انقلاب اسلامی است، یادآور شد: این الگو باید ساخته شده و در متن تمام کارها قرار بگیرد.

او با بیان اینکه باید دانشگاه حضرت معصومه(س) به طور ویژه به این موضوع بپردازد، ابراز کرد: ارتباط دانشگاه با جامعه الزهرا(س) باید موجب نقش آفرینی‌های مشترک شود.

اعرافی با اشاره به اینکه این دانشگاه باید بنیه علمی قوی داشته باشد، بیان کرد: بعد بین المللی دانشگاه حضرت معصومه(س) می‌تواند به عنوان یک محور مهم در دستور کار قرار بگیرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه البته در درجه نخست باید دانش فنی لازم در این دانشگاه تولید شود، اظهار کرد: در عصری قرار داریم که دشمنان از بسیاری از اقدامات خود ناامید شده و کارزار فرهنگی سنگینی را به وجود آورده‌اند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه وظیفه اصلی حوزه و دانشگاه حضور اثرگذار در این کارزار فرهنگی است، مطرح کرد: جامعه خوبی داریم و اگر حوزه و دانشگاه به خوبی نقش آفرینی کنند، وضعیت بهبود خواهد یافت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رهایی: دانشگاهیان آزادی‌خواه در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند
  • دانشگاهیان آزادی‌خواه در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • آیت‌الله دژکام: بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود