Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@04:46:06 GMT

رقیب جدید چینی «بیت‌کوین»

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۸۵۰۴۸

رقیب جدید چینی «بیت‌کوین»

خبرگزاری آریا- بنا بر یک پژوهش جدید، برنامه چین برای  عرضه «ارز رمز» مورد حمایت دولت، می‌تواند نیاز به حساب بانکی را از میان بردارد.

به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پیام ویژه،گزارشی که بایننس (Binance)، بزرگ‌ترین صرافی ارز رمزی انتشار داد، نشان می‌دهد که به‌طورکلی این ارز رمز بانک مرکزی چین چه مشخصاتی دارد و چگونه با «بیت‌کوین» و ارز رمز پیشنهادی فیسبوک موسوم به لیبرا (Libra)  مقایسه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس جزئیاتی که نهادهای وابسته به بانک مرکزی چین عرضه کرده‌اند، پشتوانه ارز رمز همان ذخایری است که پشتوانه ارز سنتی هم دارد و به مردم اجازه می‌دهد منابع مالی خود را حتی بدون داشتن حساب بانکی، نقل و انتقال دهند.

اوایل این ماه ، یک مقام ارشد بانک مردم چین (PBOC) گفت که ارز رمز جدید «آماده عرضه است»؛ هرچند، تاریخ  رونمایی از آن را تعیین نکرد.
مو چانگچون، معاون اجرایی بانک مردم چین، گفت که این ارز رمز دارای سیستم دو رده‌ای است که رده نخست آن بانک مردم چین را به بانک‌های تجاری متصل می‌کند، و رده  دوم آن بانک‌های تجاری را به بازار خُرده فروشی وصل می‌کند.
این گزارش همچنین توضیح می‌دهد که این ارز رمز که هنوز نام گذاری نشده است، می‌تواند برای بهبود شبکه نظارتی که اکنون نیز گسترده است، نیز به‌کار برده شود.
نکته مورد توجه گزارش این است که: «بانک مردم چین در نظر دارد کارایی سیاست پولی خود را بهبود بخشد، و در عین حال،  تصویر جامعی از تمام مردم و کسب و‌کارها در سراسر چین در دست داشته باشد».
بر خلاف  سایر ارزهای رمز، گردانند‌گان مرکزی در نهایت قادر خواهند بود اطلاعات لازم را جمع‌آوری کنند و هویت اشخاص نیز احتمالا به کیف پول‌های رمز نگاری شده آن‌ها وصل می‌شود. بنا براین، بر خلاف بیت‌کوین، هویت کار بران محفوظ نمی‌ماند.
برای اجرایی شدن استفاده از این ارز رمز در مقیاس چشم‌گیر، زیر ساخت پرداخت با این ارز باید قابلیت داد و ستد در حجم بسیار بالا را داشته باشد. گزارش حاکی از آن است که 300 هزار داد و ستد درثانیه لازم است، در حالی که در حال حاضر هیچ  زنجیره‌ای (Blockchains) توانایی انجام این حجم بالا را ندارد.
احتمالا لازم است که استفاده کنندگان ارز رمز، حتا اگر حساب بانکی هم نداشته باشند، دارای تلفن هوشمند باشند. آخرین برآورد نشان می‌دهد که فقط نیمی از چینی‌ها تلفن هوشمند دارند.
این ارز جدید نیز مانند ارز رمز فیسبوک (لیبرا)، طوری طراحی شده است که اشخاص بدون داشتن حساب بانکی نیز بتوانند از خدمات مالی آن استفاده کنند.
بانک مردم چین اولین بار در سال 2014 پژوهش در مورد امکان ایجاد ارز رمز چینی را آغاز کرد، اما طبق گزارش بایننس، از زمانی که در اوایل این سال فیسبوک برنامه خود را برای «لیبرا» اعلام کرد، روند ایجاد ارز رمز چینی هم سرعت گرفته است.
دون گو، مدیر اجرایی بروکتاگون فینچ گروپ (Broctagon Fintch Group) به ایندیپندنت گفت: «ارزهای رمز وارد بازار می‌شوند و تنور رقابت جهانی گرم می‌شود.ریسک عقب ماندن در این رقابت، نقطه ضعف اقتصادی به حساب می‌آید».
«ارز جدید چین حتی می‌تواند رقیب ارز رمز بدنام پیشنهادی فیسبوک، لیبرا شود. زیرا به علت آن که فیسبوک اجازه فعالیت در چین ندارد، دولت چین انحصار بازار را در دست می‌گیرد».

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رقیب چینی بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۵۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ گران پیامک‌های بانکی؟

گزارش‌های مردمی، نشان می‌دهد که طی هفته گذشته برخی از مشتریان بانک رسالت پیامک‌هایی مبنی بر کسر مبلغ زیادی (به نسبت دیگر بانک‌ها) جهت کارمزد خدمات پیامکی بانک دریافت کرده‌اند.

به گزارش دنیای اقتصاد، این مشتریان عقیده دارند که این مبلغ کسر شده از حساب آن‌ها خارج از عرف بوده و هزینه پیامکی آن‌ها باید کمتر از این مبالغ باشد. حال سوال اینجاست که آیا بانک رسالت مجاز به دریافت این مبلغ است یا خیر؟

معمولا در زمان افتتاح حساب در بانک‌ها، کارمندان بانک، مشتریان را از خدمات مختلف از جمله خدمات پیامکی آگاه کرده و از این‌رو مشتریان مختارند که این خدمات را دریافت کنند یا خیر. اما درخصوص بانک رسالت، این مساله کمی متفاوت است. بانک رسالت اگرچه دارای شعب فیزیکی بوده، ولی مشتریان آن ناچارند که برای افتتاح حساب، از اپلیکیشن این بانک استفاده کنند.

در نتیجه این امر مشکلات متعددی در این مسیر وجود دارد. برای افتتاح حساب در بانک‌ها به‌صورت حضوری، معمولا پرسنل مربوطه توضیحات کامل را ارائه می‌دهند پس از آن هم مشتریان می‌توانند سوالاتی را که دارند از آنان بپرسند. اما زمانی که افتتاح حساب در یک بانک تماما به فضای آنلاین منتقل می‌شود، فرصت تعامل با مشتری به‌شدت کاهش پیدا می‌کند و معمولا مشتریان هم بخش توضیحات قرار داده شده برای خدمات را به خوبی مطالعه نمی‌کنند. هرچند مسیر‌های ارتباطی دیگر برای تعامل با مشتریان وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تماس تلفنی اشاره کرد، اما بسیاری از افراد به دلایل مختلف مانند صف طولانی پاسخگویی و زمان‌بر بودن این پروسه معمولا ترجیح می‌دهند که از آن استفاده نکنند.

مشتریان بانک رسالت، گفته‌اند که در زمان افتتاح حساب و فعال‌سازی خدمات پیامکی، به هیچ عنوان متوجه هزینه آن نشده‌اند که این موضوع عدم تمرکز طراحی رابط کاربری و تجربه مشتری اپلیکیشن این بانک را نشان می‌دهد که موضوع به این مهمی را به‌درستی به مشتریان خود اطلاع‌رسانی نکرده است. اما با توجه به همه این مسائل، دریافت چنین هزینه‌ای قانونی است؟

بانک مرکزی چه می‌گوید

بانک مرکزی در خصوص هزینه کارمزد پیامک‌های بانکی بخشنامه‌ای در سال ۱۳۹۹ منتشر کرده که همچنان بدون تغییر باقی مانده است. بر اساس این بخشنامه بانک‌ها باید در کنار هزینه اپراتور‌های همراه، ۳۰ تومان بابت هر پیامک به اپراتور‌ها پرداخت کنند. در سال ۱۴۰۲، اپراتور‌های تلفن همراه به ناگاه هزینه‌های مربوط به کارمزد پیامک‌ها را به شکل چشمگیری افزایش دادند. معمولا تا پیش از آن، بانک‌ها بر اساس میانگین تعداد پیامک‌های مشتریان خود مبلغ حدودی را جهت کارمزد خدمات پیامکی از مشتریان دریافت می‌کردند.

اما با افزایش هزینه‌های پیامکی بانک‌ها، دیگر نمی‌توان براساس میانگین کارمزد دریافت کرد. به همین جهت بانک‌های مختلف سیاست‌های گوناگونی را در این خصوص در پیش گرفته‌اند. برخی بانک‌ها کماکان هزینه کارمزد‌های بانکی را ثابت نگه داشته و هزینه آن را از دیگر منابع درآمدی می‌پردازند.

برخی دیگر طی دوره‌های زمانی مختلف مانند سه‌ماهه، شش ماهه، ۱۰ ماهه و سالانه هزینه کارمزد هر شخص را از حسابش کسر می‌کنند. در نتیجه این امر، بانک رسالت هم یکی از بانک‌هایی است که هزینه پیامک‌ها را به‌صورت دوره‌های سه ماهه دریافت می‌کند و به همین دلیل هم بعضا برخی مشتریان با ارقام مختلفی حتی تا ۲۵۰ هزار تومان، روبه‌رو شده‌اند.

با توجه به اینکه بانک رسالت یک بانک قرض‌الحسنه بوده و فعالیت‌های اقتصادی آن محدود به واسطه‌گری پولی شده، تنها منبع درآمدی آن کارمزد ۴ درصدی تسهیلات است و منبع درآمدی دیگری را در اختیار ندارد. در نتیجه این امر کنترل هزینه‌ها برای آن نسبت به دیگر بانک‌ها اهمیت بیشتری داشته و از این جهت نیاز است تا این بانک دخل و خرج خود را دقیق‌تر حساب کند.

هزینه اپراتور‌ها چقدر است؟

هزینه کارمزد پیامک‌های بانکی برای دو اپراتور بزرگ کشور متفاوت است. بر اساس تعرفه‌های سال ۱۴۰۲، هزینه هر یک عدد پیامک اپراتور همراه اول، برای خطوط دائمی، ۸.۹ و برای خطوط اعتباری، ۱۰.۶ تومان است و در خصوص اپراتور ایرانسل، برای خطوط دائمی داخل ایران، ۹.۹ و برای خطوط اعتباری، ۱۱.۶ تومان است. این مبلغ با هزینه ۳۰ تومانی کارمزد هر پیامک که توسط بانک مرکزی تعیین شده جمع می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت که مشتریان همراه اول کمتر از ایرانسل و مشتریان خطوط دائمی کمتر از مشتریان خطوط اعتباری کارمزد پیامک‌های بانکی را پرداخت می‌کنند.

مزایای قیمت‌گذاری تبعیضی

این سیستم قیمت‌گذاری به نسبت سیستم قبلی که همه مشتریان هزینه یکسانی را پرداخت می‌کردند، سیستم عادلانه‌تری محسوب می‌شود، چراکه موجب می‌شود هر مشتری با توجه به میزان استفاده خود از خدمات کارمزد پرداخت کند. اما در سیستم قبلی، افرادی که کمتر از خدمات پیامکی بهره می‌بردند هزینه افرادی را که بیشتر از این خدمات استفاده می‌کردند، پرداخت می‌کردند. پیش‌تر نیز موضوع هزینه‌های بانکی خبرساز شده بود. در همین راستا، محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانک‌های خصوصی هم در این ارتباط به تسنیم گفته بود: شکایتی را به سازمان پدافند غیرعامل ارسال کردیم؛ آن‌ها هم نامه‌ای به تنظیم مقررات ارسال کرده‌اند که رقم در نظر گرفته‌شده برای پیامک‌ها خیلی بالاست، ولی با وجود این، هنوز نتیجه خاصی حاصل نشده است. طبق اعلام جمشیدی، برخی بانک‌ها در حوزه هزینه پیامک، سلیقه‌ای عمل می‌کنند و رقم‌های در نظر گرفته‌شده برای کارمزد پیامک را کم یا زیاد می‌کنند، اما با توجه به رقم‌های اعلامی از سوی سازمان تنظیم مقررات، حتی کارمزد ۱۰۰ هزار تومانی هم کم است و کفاف هزینه‌های اعلامی این سازمان را نمی‌دهد.

چگونه می‌توان با این شرایط سازگار شد؟

در وهله اول، بهتر است بانک‌ها در خصوص اطلاع‌رسانی موضوع هزینه کارمزد پیامک‌ها دقت بیشتری را به خرج دهند. کارمندان باجه که وظیفه افتتاح حساب‌ها را بر عهده دارند بهتر است که مشتریان را کاملا از هزینه‌های مربوط به پیامک‌ها مطلع سازند. برای بانک‌هایی مانند رسالت و اصطلاحا نئوبانک‌های ایرانی بهتر است تا رابط کاربری اپلیکیشن‌های بانکی خود را به گونه‌ای طراحی کنند تا مشتریان کاملا متوجه هزینه‌ای که بناست به آنان تحمیل شود، باشند. از سوی دیگر می‌توان پیامک‌های بانکی را برای مشتریان شخصی‌سازی کرد. به این شکل که هر مشتری صرفا پیامک‌های مرتبط با یک خدمت خاص یا رویداد مشخص مثلا کسر از حساب یا ارسال رمز دوم را دریافت کند.

البته هم اکنون نیز برخی بانک‌ها پیامک‌های خدمات مختلف خود مانند رمز دوم پویا، ورود به خدمات اینترنت بانک و موبایل بانک و سایر اطلاع‌رسانی‌های بانک را به رایگان ارسال می‌کنند. شخصی‌سازی خدمات مرتبط با کسر از حساب نیز می‌تواند شخصی شود. مثلا مشتریان تنها برای تراکنش‌های بالای ۱۰۰ هزار تومان پیامک کسر و اضافه حساب دریافت کنند که البته هم اکنون برخی بانک‌ها برای مبالغ زیر ۳۰ هزار تومان پیامک ارسال نمی‌کنند. مشتریان نیز می‌توانند از بانک‌هایی که کارمزد کمتری در حوزه پیامک‌ها دریافت می‌کنند برای حساب‌های جاری خود استفاده کنند و از بانک‌هایی مانند رسالت بیشتر برای سپرده‌گذاری میان‌مدت و بلندمدت استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد
  • همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!
  • بانک‌های چینی به دردسر افتادند؛ پای تحریم آمریکا در میان است
  • بانک های چینی در معرض تحریم
  • ناتوانی مردم آمریکا در پرداخت اقساط وام‌ها
  • وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد
  • سقف برداشت از حساب های بانکی چقدر شد؟
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی
  • افتتاح حساب ارزی در اپلیکیشن «بام» ممکن شد
  • شارژ گران پیامک‌های بانکی؟