Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران، درباره احتمال وقوع این دیدار توضیحاتی ارائه کرد که در ادامه آن را می خوانید.

بعد از صحبت آقای ظریف و مکرون در حاشیه نشست گروه جی۷، احتمال دیدار ترامپ و روحانی در نیویورک مطرح شد، یک زمانی شما معتقد بودید که آقای روحانی یک بار برای مذاکره با آمریکا در قالب ۱+۵ مجوز دریافت کرد و بعید است نظام مجوز دیگری به او بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا همچنان همین دیدگاه را دارید؟

این طور نیست که رئیس جمهور جدای از مجموعه نظام تصمیم بگیرد. نظام مجموعه ای یکپارچه و به هم پیوسته ای است و حتما بر اساس مصالح عالی کشور تصمیماتی گرفته می شود که درباره آنها اجماع وجود داشته باشد. اختلاف نظر کارشناسی ممکن است در همه سطوح مطرح باشد ولی به هر حال تا الان جمع بندی این نیست که آمریکایی ها تحریم ها را کاهش می دهند. بدون کاهش تحریم ها امکان این دیدار وجود ندارد.

سال گذشته بعد خروج آمریکا از برجام یا هنگام موضوع بررسی اف ای تی اف، شاهد آتش زدن برجام و نصب طومارهای بلند بالا در مجلس بودیم، به نظر شما چرا مخالفان و موافقان دولت محتاطانه نسبت به موضوع احتمال دیدار ترامپ و روحانی موضع می گیرند؟

آنها هم منتقد دولت هستند و مسئولیتی هم در قبال اداره کشور ندارند، هر حرفی می توانند بزنند.


اما مخالفان و منتقدان جدی دولت هیچ واکنش تندی به مسئله احتمال دیدار روحانی و ترامپ نشان ندادند و خیلی نرم با قضیه برخورد کردند؟   

خیر، برخورد نرم نداشتند، اتفاقا موضع فضاهای اصولگرایی علیه احتمال این ملاقات خیلی تند بود. علتش هم این است که مسئولیتی در قبال کشور ندارند، خیلی راحت حرف می زنند.

چرا اصلاح طلبان مثل زمان برجام خیلی حامی نشان ندادند و استقبالی نکردند؟

چون مسئله ای اتفاق نیفتاده است. اصلاح طلبان از هر اقدام متکی به کار جمعی نظام که منجر به کاهش تنش در روابط ایران با غرب شود حمایت می کنند. البته ما هنوز به حسن نیت آمریکایی ها تردید داریم. منتظریم خبرهایی برسد که آمریکایی حاضرند از این اشتباه شان عدول کنند.

برخی معتقدند در طول چهل سال گذشته اگر می خواست بین ایران و آمریکا رفع اختلافی شود، تا حالا اتفاق افتاده بود، امکان ندارد ظرف یک ماه طوری بین دو کشور روابط حسنه یا رفع تنش شود که روحانی و ترامپ در نیویورک با هم دست بدهند؟

نشستن و انجام یک ملاقات به معنی روابط حسنه نیست بلکه شروع دور جدیدی از مذاکرات است.

شما خودتان به انجام دیدار بین روحانی و ترامپ در نیویورک امیدوار هستید؟

آنچه در صحنه سیاسی اتفاق افتاده و واقعیت دارد این است که آمریکایی ها متوجه تحلیل اشتباه شان درباره ایران شدند. آقای ترامپ وقتی از برجام خارج شد انتظاراتی داشت که آن انتظارات محقق نشد و حالا متوجه اشتباه استراتژیک شان شدند. حالا باید آمریکایی ها رویکرد اشتباه شان را اصلاح کنند، اگر این اتفاق بیفتد، ایران که در قالب ۱+۵ با آمریکا مذاکره کرده بود می تواند باز هم مذاکره کند. ایران نبود که میز مذاکره را ترک کرد، این آمریکایی ها بودند که براساس تحلیل های غلط از برجام خارج شدند و میز مذاکره را ترک کردند. تصور ترامپ این بود که با فشار حداکثری ایران دچار بحران هایی می شود که بر اثر آن بحران‌ها عقب نشینی های سنگین می کند و امتیازهای زیادی را به غرب می دهد. حالا این تحلیل آمریکایی ها اشتباه از آب درآمد و دیدند ملت ایران با وجود تحمل فشارهای زیاد، استوار و منسجم است. در چنین شرایطی آمریکایی ها دنبال بهانه ای می گردند که از این گرفتاری خارج شوند. از آن طرف اراده ایران برای خروج از برجام جدی است و این مسئله در محاسبات آمریکا نبود که امکان دارد ایران از برجام خارج شود.

۲۳۲۷۲۱۵

کد خبر 1295709

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حسین مرعشی دونالد ترامپ حسن روحانی مذاکره مذاکرات باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس محرم خبر ورزشی بازار طلا و ارز ایالات متحده آمریکا استان چهارمحال و بختیاری رژیم صهیونیستی اسرائیل حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۵۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رستگاری در ضیافت پنالتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، تیم های لیگ یکی چادرملوی اردکان و مس کرمان در چارچوب مرحله یک هشتم جام حذفی فوتبال کشور در ورزشگاه شهید باهنر کرمان به مصاف هم رفتند.

این تیم مس کرمان بود که در دقیقه ۸۴ موفق شد از روی نقطه پنالتی به گل برسد و در حالی که خود را آماده صعود به مرحله بعد کرده بودند، چادرملو در لحظات پایانی به گل رسید.

گل مساوی این دیدار توسط ابراهیم رضازاده در دقیقه ۹۴ وارد دروازه تیم میزبان شد تا این دیدار به وقت‌های اضافی برسد.

تلاش دو تیم در وقت‌های اضافه نیز بی نتیجه بود تا تکلیف تیم صعود کننده به ضربات پنالتی برسد.

سرانجام این تیم چادرملو بود که همه ضربات خود را وارد دروازه کرد و در مقابل یکی از ضربات مس کرمان به ثمر نرسید تا اردکانی‌ها با ذوب مس در خانه به مرحله یک چهارم نهایی صعود کنند.

دیگر خبرها

  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • رستگاری در ضیافت پنالتی
  • بایرن ظرف یک هفته در مورد رانگنیک تصمیم می‌گیرد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله